דרוש מתכון סלט פטריות שלימות

saryk

משתמש מקצוען
מנסה לשחזר סלט שטעמתי פעם....
זה היה סלט של פטריות שלימות קטנטנות - לדעתי משומרות ולא חיות
יש מצב שהן היו מוחמצות, או לפחות בטעם חמצמץ משהו...
תעזרו לי? מכירות משהו דומה?
 

יראת גאולה

משתמש מקצוען
רוטב טריאקי ילך?
יש סלט שכולל כמות גדולה של בצל מטוגן, מוסיפים את הפטריות למחבת ומקפיצים כמה דקות, מוסיפים רוטב טריאקי מערבבים ומכבים את האש אחרי דקה.
מעל מפזרים עלים, לא יודעת איזה, אני הכנתי בלי.
 

saryk

משתמש מקצוען
רוטב טריאקי ילך?
יש סלט שכולל כמות גדולה של בצל מטוגן, מוסיפים את הפטריות למחבת ומקפיצים כמה דקות, מוסיפים רוטב טריאקי מערבבים ומכבים את האש אחרי דקה.
מעל מפזרים עלים, לא יודעת איזה, אני הכנתי בלי.
תודה, אולי אנסה.. למרות שאני זוכרת שזה היה יותר סוג חמצמץ...
 

Reizy Esh

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
לא ניסיתי בעצמי. מתכון של אפרת ליכטנשטט

פטריות מוחמצות

מרכיבים
2 סלסילות פטריות שמפיניון
1/3 כוס (80 מ"ל) חומץ תפוחים
2/3 כוס (160 מ"ל) מים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
3 שיני שום שלמות
ענף שמיר
2 עלי דפנה (לא חובה)
עוד כמה ענפי שמיר לצנצנת

אופן ההכנה
1. חותכים את הפטריות לחצאים. אם הן ממש גדולות אפשר לחתוך לרבעים, ואם הן קטנטנות לא צריך לחתוך אותן כלל.
2. בסיר בינוני שמים את כל החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כעשר דקות, עם ערבוב מדי פעם.
3. מעבירים את הפטריות עם נוזלי הבישול לצנצנת נקייה ומוסיפים עוד כמה ענפי שמיר.
4. מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר.
הפטריות מוכנות וטעימות כבר אחרי 12 שעות במקרר.
 

צפש

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני שמה בתבנית גדולה חבילת פטריות קטנות (צריך לבחור בחנות שיהיו קטנות)
2 ראשי שום מפורקים לשיניים ומקולפים
חבילת ערמונים
בצל סגול פרוס לטבעות עבות
עם שמן זית מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס
מכניסה לתנור 200 מעלות, מידי פעם לערבב עד שנשרף טוב...
אחרי אפשר להוסיף קצת לימון ופטרוזיליה קצוצה (אני משאירה ככה)
 

חמחם

משתמש מקצוען
עם בצל ירוק ופקאנים, טוב?
רוטב:
כמות זהה של מיץ לימון (או חומץ), סוכר ורוטב סויה, אפשר מעט שמן.
מעדן!
 

saryk

משתמש מקצוען
תודה רבה! @reizy esh @צפש אבל נראה לי שהמתכון שהבאתן הוא של פטריות חיות, לא?
לי יש פטריות שלימות משומרות ולזה כוונתי...
@חמחם - מתאים לפטריות משומרות גם?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
תודה רבה! @reizy esh @צפש אבל נראה לי שהמתכון שהבאתן הוא של פטריות חיות, לא?
לי יש פטריות שלימות משומרות ולזה כוונתי...
@חמחם - מתאים לפטריות משומרות גם?
פטריות משומרות לא סופגות טעמים כמו הטריות.
אבל את יכולה לנסות ולעדכן.
 

CS Design

עיצוב | מיתוג | בניית אתרים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
לא מחפשת מה לעשות עם הפטריות, אלא שנורא חשקתי במתכון ההוא... :)


אולי את מתכוונת
לרוטב הזה -

8 כפות שמן
4 כפות מיונז
4 כפות סוכר חום
4 כפות רוטב סויה
שופכים על הפטריות חיות
ומעל מפזרים פקאנים מסוכרים
 

saryk

משתמש מקצוען
אולי את מתכוונת
לרוטב הזה -

8 כפות שמן
4 כפות מיונז
4 כפות סוכר חום
4 כפות רוטב סויה
שופכים על הפטריות חיות
ומעל מפזרים פקאנים מסוכרים
שוב תודה אבל ביקשתי מתכון לפטריות משומרות שלימות :)
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
מהאתר הנ"ל
הדפסתי לPDF
 

קבצים מצורפים

  • פטריות כבושות לחורף עם חומץ_ תמונות, מתכונים, איך לפטוף פטריות בדרכים שונות.pdf
    5.7 MB · צפיות: 45

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ד

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת מִזְמוֹר לְדָוִד:ב בְּקָרְאִי עֲנֵנִי אֱלֹהֵי צִדְקִי בַּצָּר הִרְחַבְתָּ לִּי חָנֵּנִי וּשְׁמַע תְּפִלָּתִי:ג בְּנֵי אִישׁ עַד מֶה כְבוֹדִי לִכְלִמָּה תֶּאֱהָבוּן רִיק תְּבַקְשׁוּ כָזָב סֶלָה:ד וּדְעוּ כִּי הִפְלָה יְהוָה חָסִיד לוֹ יְהוָה יִשְׁמַע בְּקָרְאִי אֵלָיו:ה רִגְזוּ וְאַל תֶּחֱטָאוּ אִמְרוּ בִלְבַבְכֶם עַל מִשְׁכַּבְכֶם וְדֹמּוּ סֶלָה:ו זִבְחוּ זִבְחֵי צֶדֶק וּבִטְחוּ אֶל יְהוָה:ז רַבִּים אֹמְרִים מִי יַרְאֵנוּ טוֹב נְסָה עָלֵינוּ אוֹר פָּנֶיךָ יְהוָה:ח נָתַתָּה שִׂמְחָה בְלִבִּי מֵעֵת דְּגָנָם וְתִירוֹשָׁם רָבּוּ:ט בְּשָׁלוֹם יַחְדָּו אֶשְׁכְּבָה וְאִישָׁן כִּי אַתָּה יְהוָה לְבָדָד לָבֶטַח תּוֹשִׁיבֵנִי:
נקרא  14  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה