מתכונים

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
מה שגורם לציפוי הקשה הואט חליטה במים רותחים לפני האפיה.
מכינים את הצק, מתפיחים ויוצרים צורות בייגל.
זורקים לסיר עם מים רותחים לדקה ואז מעבירים לאפיה. כך נוצר הקרום הקשה.
 

זהר מושקוביץ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י hbecker;n5098199:
מה שגורם לציפוי הקשה הואט חליטה במים רותחים לפני האפיה.
מכינים את הצק, מתפיחים ויוצרים צורות בייגל.
זורקים לסיר עם מים רותחים לדקה ואז מעבירים לאפיה. כך נוצר הקרום הקשה.

ואז כל הצורה כבר לא יפה..
יש לך מתכון טוב?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
נכתב ע"י תודה על הכל;n5098208:
ואז כל הצורה כבר לא יפה..
יש לך מתכון טוב?

למה הצורה לא יפה?
היא יוצאת מעולה.
זורקים לסיר בעדינות ומוציאים עם כף שטוחה ומחוררת.



1 קילו קמח
2 כפות גדושות שמרים יבשים
2 ו 1/4 כוסות מים
2 כפות מלח
2 כפות סוכר
1/2 כוס שמן

שמים בקערה מלח ומעליו את יתר הרכיבים, למעט שמן. מתחילים לעבד בצק ומוסיפים שמן. מעבדים לבצק נח ולא דביק. אם דביק מדי מוסיפים מעט קמח. אם יבש- מים.

מתפיחים להכפלת הנפח

מחממים תנור ל 210 מעלות.

מחלקים את הבצק ל-15 כדורים. יוצרים מעין בייגלה. מוודאים שהחור גדול מספיק כי הוא מצטמק באפיה. מנחים להתפחה של כ-20 דקות על משטח מקומח או על ניר אפיה.

בסיר גדול מרתיחים:
לפחות 3 ליטר מים
3 כפות סוכר חום או סילאן

מרימים בזהירות בייגלה מהמגש ומכניסים למים הרותחים. מבשלים כחצי דקה עד דקה עד שהבייגלה צף למעלה.
מוציאים בכף שטוחה ומחוררת.
מניחים על תבנית מרופדת בניר אפיה וממתינים לייבוש המים.
מושחים בביצה טרופה עם מעט מים ומפזרים שומשום, פרג, קצח, בצל מטוגן, גרעיני חמניה או כל דבר אחר.
אופים ב 210 מעלות כ-15 דקות להשחמה.
 

sarigold5

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
נכתב ע"י hbecker;n5098296:
למה הצורה לא יפה?
לי החור של הבייגל תמיד נעלם...
Like a bagel with no hole...
חוץ מזה זה יוצא מעולה :)
 

מלכה בול

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
קשור ולא קשור.
היה לי מתכון בעבר של "בייגל" מתוק, הייתי עושה ממנו הרבה פעמים קראוסונים, והמתכון אבד. יש למשהו אולי?
אני רק זוכרת שאחרי האפייה הייתי טובלת אותם במים עם סוכר ומיץ לימון...
תודה מראש
 

Kings hwy

משתמש פעיל
למה הצורה לא יפה?
היא יוצאת מעולה.
זורקים לסיר בעדינות ומוציאים עם כף שטוחה ומחוררת.



1 קילו קמח
2 כפות גדושות שמרים יבשים
2 ו 1/4 כוסות מים
2 כפות מלח
2 כפות סוכר
1/2 כוס שמן

שמים בקערה מלח ומעליו את יתר הרכיבים, למעט שמן. מתחילים לעבד בצק ומוסיפים שמן. מעבדים לבצק נח ולא דביק. אם דביק מדי מוסיפים מעט קמח. אם יבש- מים.

מתפיחים להכפלת הנפח

מחממים תנור ל 210 מעלות.

מחלקים את הבצק ל-15 כדורים. יוצרים מעין בייגלה. מוודאים שהחור גדול מספיק כי הוא מצטמק באפיה. מנחים להתפחה של כ-20 דקות על משטח מקומח או על ניר אפיה.

בסיר גדול מרתיחים:
לפחות 3 ליטר מים
3 כפות סוכר חום או סילאן

מרימים בזהירות בייגלה מהמגש ומכניסים למים הרותחים. מבשלים כחצי דקה עד דקה עד שהבייגלה צף למעלה.
מוציאים בכף שטוחה ומחוררת.
מניחים על תבנית מרופדת בניר אפיה וממתינים לייבוש המים.
מושחים בביצה טרופה עם מעט מים ומפזרים שומשום, פרג, קצח, בצל מטוגן, גרעיני חמניה או כל דבר אחר.
אופים ב 210 מעלות כ-15 דקות להשחמה.
הכנתי עכשיו לארוחת ערב.
בצק שכיף לעבוד איתו.
יצאו בייגלים טעימים מאד ויפים אחד אחד. (אמנם משום מה הבצק לא תפח אבל זה לא גרע בכלום מהמוצלחות של הבייגלס)
הילדים חוגגים עם מבחר גבינות חביתות וירקות.
תודה רבה לך!
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
משום מה, עדיין לא הגעתי למתכון טוב באמת של בייגל, על מרקמו וציפויו...
יוצא לי כמו לחמנייה טובה בצורת בייגל, כולל השלב של החליטה במים רותחים עם/בלי סוכר...
המתכונים תמיד דומים מאוד למתכון לחמניות רגיל.
ותאמינו לי ניסיתי מלא פעמים ממתכונים שונים, ויש לי נסיון עשיר מאוד בבצקים בלי סוף. ותמיד הבייגל -לחמנייה רגילה.
ואקפוץ גם על ההזדמנות לשאול, גם באגטים/פרנות/לחם/פוקאצות וכו' תמיד יוצא לחמניה בצורה הרלוונטית. וכשאני טועמת קנוי, יש לכל דבר את המרקם שלו הספציפי השונה מלחמניות וחלות .
מישהו יודע לייעץ בנידון?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמט

א הַלְלוּיָהּ שִׁירוּ לַיהוָה שִׁיר חָדָשׁ תְּהִלָּתוֹ בִּקְהַל חֲסִידִים:ב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל בְּעֹשָׂיו בְּנֵי צִיּוֹן יָגִילוּ בְמַלְכָּם:ג יְהַלְלוּ שְׁמוֹ בְמָחוֹל בְּתֹף וְכִנּוֹר יְזַמְּרוּ לוֹ:ד כִּי רוֹצֶה יְהוָה בְּעַמּוֹ יְפָאֵר עֲנָוִים בִּישׁוּעָה:ה יַעְלְזוּ חֲסִידִים בְּכָבוֹד יְרַנְּנוּ עַל מִשְׁכְּבוֹתָם:ו רוֹמְמוֹת אֵל בִּגְרוֹנָם וְחֶרֶב פִּיפִיּוֹת בְּיָדָם:ז לַעֲשׂוֹת נְקָמָה בַּגּוֹיִם תּוֹכֵחֹת בַּלְאֻמִּים:ח לֶאְסֹר מַלְכֵיהֶם בְּזִקִּים וְנִכְבְּדֵיהֶם בְּכַבְלֵי בַרְזֶל:ט לַעֲשׂוֹת בָּהֶם מִשְׁפָּט כָּתוּב הָדָר הוּא לְכָל חֲסִידָיו הַלְלוּיָהּ:
נקרא  6  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה