פסח מישהי הכינה את הפלאפל הפסחי של ישראל דודק?

יחשבאף

משתמש מקצוען
יש לי כמה שאלות:
א. האם זה יוצא טעים? ברמה של טעים לילדים??? או רק למבוגרים???
ב. כמה קריטית ההשריה של האגוזים והשקדים במים ללילה שלם? האם שעתיים יספיקו או שחובה כמה שעות טובות?
ג. האם מדובר על שקדים קלופים מהקליפה החומה או משאירים אותה?
ד. כמה יוצא מהכמות הבסיסית של המתכון?

תודה!!!
 

יחשבאף

משתמש מקצוען
אפשר את המתכון?
פלפאל פסחי של ישראל דודק

מצרכים:
* 200 גר אגוזי מלך שלמים מושרים לילה במים
*200 גר שקדים גפרורים או שלמים מושרים לילה במים
* צרור כוסברה קצוץ
* צרור פטרוזיליה קצוצה
* חצי בצל גדול
* 3 שיני שום
* כפית וחצי מלך
* כפית פלפל שחור
* כפית אבקת שום
* 1 אבקת אפיה
* 1 ביצה
* מעט קמח תפו"א
* שמן לטיגון עמוק

אופן הכנה:
אופן ההכנה:
* מסננים את האגוזים והשקדים מהמים ושומרים את המים.
* מכניסים למעבד מזון או מטחנת בשר את כל המרכיבים למעט הביצה וקמח תפו";א, מעבדים
בפולסים עד שהכל טחון, לא ממרחי יותר מידי, זה יותר כמו גרגרים קצת גסים.
* מעבירים לקערה, טועמים ומתקנים תיבול.
* מערבבים עם ביצה, בודקים עם העיסה יציבה, מוסיפים קמח לאט תוך כדי ערבוב / לישה
עד שהעיסה מספיק יציבה.
* מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, שומרים על חום טיגון נכון, ומכניסים לטיגון כדורי פלאפל
עד שמוכן, בערך דקה וחצי מכל צד, אם זה הרבה פחות זמן אז השמן חם מידי והוא לא
יהיה מוכן בתוכו.
 

משתמש משודרג

משתמש מקצוען
פלפאל פסחי של ישראל דודק

מצרכים:
* 200 גר אגוזי מלך שלמים מושרים לילה במים
*200 גר שקדים גפרורים או שלמים מושרים לילה במים
* צרור כוסברה קצוץ
* צרור פטרוזיליה קצוצה
* חצי בצל גדול
* 3 שיני שום
* כפית וחצי מלך
* כפית פלפל שחור
* כפית אבקת שום
* 1 אבקת אפיה
* 1 ביצה
* מעט קמח תפו"א
* שמן לטיגון עמוק

אופן הכנה:
אופן ההכנה:
* מסננים את האגוזים והשקדים מהמים ושומרים את המים.
* מכניסים למעבד מזון או מטחנת בשר את כל המרכיבים למעט הביצה וקמח תפו";א, מעבדים
בפולסים עד שהכל טחון, לא ממרחי יותר מידי, זה יותר כמו גרגרים קצת גסים.
* מעבירים לקערה, טועמים ומתקנים תיבול.
* מערבבים עם ביצה, בודקים עם העיסה יציבה, מוסיפים קמח לאט תוך כדי ערבוב / לישה
עד שהעיסה מספיק יציבה.
* מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק, שומרים על חום טיגון נכון, ומכניסים לטיגון כדורי פלאפל
עד שמוכן, בערך דקה וחצי מכל צד, אם זה הרבה פחות זמן אז השמן חם מידי והוא לא
יהיה מוכן בתוכו.
נשמע מעניין,
יש גם תמונה?
 

מאפינס

משתמש פעיל
יש לי כמה שאלות:
א. האם זה יוצא טעים? ברמה של טעים לילדים??? או רק למבוגרים???
ב. כמה קריטית ההשריה של האגוזים והשקדים במים ללילה שלם? האם שעתיים יספיקו או שחובה כמה שעות טובות?
ג. האם מדובר על שקדים קלופים מהקליפה החומה או משאירים אותה?
ד. כמה יוצא מהכמות הבסיסית של המתכון?

תודה!!!
לגבי ג. לפי המתכון מדובר בשקדים מולבנים, ללא הקליפה החומה.
 

avinewborn

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
יוצרי ai
נשמע מעניין,
יש גם תמונה?

פה יש תמונה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קל

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת מִמַּעֲמַקִּים קְרָאתִיךָ יְהוָה:ב אֲדֹנָי שִׁמְעָה בְקוֹלִי תִּהְיֶינָה אָזְנֶיךָ קַשֻּׁבוֹת לְקוֹל תַּחֲנוּנָי:ג אִם עֲוֹנוֹת תִּשְׁמָר יָהּ אֲדֹנָי מִי יַעֲמֹד:ד כִּי עִמְּךָ הַסְּלִיחָה לְמַעַן תִּוָּרֵא:ה קִוִּיתִי יְהוָה קִוְּתָה נַפְשִׁי וְלִדְבָרוֹ הוֹחָלְתִּי:ו נַפְשִׁי לַאדֹנָי מִשֹּׁמְרִים לַבֹּקֶר שֹׁמְרִים לַבֹּקֶר:ז יַחֵל יִשְׂרָאֵל אֶל יְהוָה כִּי עִם יְהוָה הַחֶסֶד וְהַרְבֵּה עִמּוֹ פְדוּת:ח וְהוּא יִפְדֶּה אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל עֲוֹנֹתָיו:
נקרא  15  פעמים

אתגר AI

רבי שמעון - הסיפור המלא • אתגר 15

לוח מודעות

למעלה