דרוש מתכון מחפשת את המתכון המושלם לארבעס

יהודי אנ

משתמש פעיל
הכנתי ויצא מושששלללםםםםםםםם!

הוספתי בחצי שעה אחרונה סילאן
נתתי את המתכון לכמה מהמשפחה וכולם ממש התלהבו.
 

יהודי אנ

משתמש פעיל
בערך שתי כפות, או יותר ממש לא עשה דביק, שמתי את זה כי משהיא פה באשכול המליצה לשים- זה היה מדובר על בישול בסיר בל החלטתי לנסות בתנור וזה מאוד מוסיף
 

saralulu

משתמש מקצוען
אין לי חנות פיצוחים ליד הבית ואני אאלץ לקנות השבוע את החומוס במכולת... אשמח להמלצה של איזה חברה לקנות כדי שיצא ארבעס רך ועסיסי לכבוד שבת קודש!
תודה רבה!
 

ov

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ניסיתי כבר מכל הסוגים, כל פעם מה שיש....
הכי טוב לקנות את ה”ענק” ולהשרות במים לילה / 12 שעות
 

saralulu

משתמש מקצוען
ניסיתי כבר מכל הסוגים, כל פעם מה שיש....
הכי טוב לקנות את ה”ענק” ולהשרות במים לילה / 12 שעות
אם תדעי לומר לי מה המוצלח מבינהם יעזור לי כי לא בא לי לטרוח לחינם...
תודה!
 
נערך לאחרונה ב:

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
זה יצא רך?
כי אין לי אפשרות השבוע לקנות בחנות פיצוחים, ואיפה משיגים בכל סופר או מכולת או דווקא בחנויות שלהם?
דווקא בחנויות שלהם.
יש ברמי לוי חומוס ענק
ויש בחנויות טבע

צריך לבדוק אותם מתולעים!
 

ov

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
אם תדעי לומר לי מה המוצלח מבינהם יעזור לי כי לא בא לי לטרוח לחינם...
תודה
אני קונה בד”כ בסופר מה שיש
או חברת כיטוב, או מיה. החבילות שבוואקום
 

saralulu

משתמש מקצוען
קניתי השבוע חומוס של אחת החב׳ שכתובות כאן בגלל שלא היתה לי נגישות לחנות פיצוחים, הארבעס היו מ 10 בלילה עד 4 לפנות בוקר בתנור ובסוף... הם קיבלו את הרכות שלהם וגם לא נמס בפה... בשעתיים וחצי הראשונות זה היה על חום 200 מע׳ ואח״כ העלתי ל220 מע׳
והוספתי עוד מים, בסוף התקבלו ארבעס מצוינים, רק שאני לא הולכת לחזור שוב על הטעות הזו אחרי ההצלחה המסחררת שהיתה לי בשבוע שעבר.
ארבעס קונים רק בחנות פיצוחים ולי יש ניסיון עם גרעיני עפולה בהרב כהנמן בבבני ברק, שעתייים וחצי בתנור לפי כל ההוראות וכמו שכתבתי היה לי בשבוע שעבר 900 גר ושמתי 10 כוסות קרטון מים.
אי אפשר להשוות בתוצאה וגם זה שאתמול לקח כ״כ הרבה זמן עד שזה נהיה אכיל ורך וגם לא נמס בפה כמו הארבעס מחנות פיצוחים.
בשני המקרים מדובר על החומוס הענק.
בפעם הבאה אני מתכוונת כן לנסות כמות של קילו חומוס ומתלבטת על כמות המים כי שבוע שעבר זה יצא נורא רך ואולי יותר מידי והבנתי שזה קשור לכמות המים ולכן אני כנראה כן אצמד להוראות בתקווה לתוצאות טובות ומשמחות בעז״ה...
 

המליונרית

משתמש מקצוען
קניתי השבוע חומוס של אחת החב׳ שכתובות כאן בגלל שלא היתה לי נגישות לחנות פיצוחים, הארבעס היו מ 10 בלילה עד 4 לפנות בוקר בתנור ובסוף... הם קיבלו את הרכות שלהם וגם לא נמס בפה... בשעתיים וחצי הראשונות זה היה על חום 200 מע׳ ואח״כ העלתי ל220 מע׳
והוספתי עוד מים, בסוף התקבלו ארבעס מצוינים, רק שאני לא הולכת לחזור שוב על הטעות הזו אחרי ההצלחה המסחררת שהיתה לי בשבוע שעבר.
ארבעס קונים רק בחנות פיצוחים ולי יש ניסיון עם גרעיני עפולה בהרב כהנמן בבבני ברק, שעתייים וחצי בתנור לפי כל ההוראות וכמו שכתבתי היה לי בשבוע שעבר 900 גר ושמתי 10 כוסות קרטון מים.
אי אפשר להשוות בתוצאה וגם זה שאתמול לקח כ״כ הרבה זמן עד שזה נהיה אכיל ורך וגם לא נמס בפה כמו הארבעס מחנות פיצוחים.
בשני המקרים מדובר על החומוס הענק.
בפעם הבאה אני מתכוונת כן לנסות כמות של קילו חומוס ומתלבטת על כמות המים כי שבוע שעבר זה יצא נורא רך ואולי יותר מידי והבנתי שזה קשור לכמות המים ולכן אני כנראה כן אצמד להוראות בתקווה לתוצאות טובות ומשמחות בעז״ה...
אם יצא רך מידי זה קשור לכמות המים זה כמו אורז, לא כמו ירקות שלא משנה כמה מים תשימי
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
בלתק
כך סבתי זצ"ל היתה מכינה למשפחה ול"שלום זכר" שהיו בשכונה.
משרים חומוס בקערה מלאה במים למשך לילה מינימום.
(ללא סודה לשתיה נותן טעם לוואי- לדבריה)
שוכפים המים
שוטפים במים נקיים
ובוררים.
שמים את הכמות הרצויה בסיר מלא מים בלבד.
מביאים לרתיחה ומנמיכים האש.
מבשלים על להבה בינונית נמוכה עד שמתרכך. 2-3 ש'.
כשהחומוס רך שופכים אותו בעדינות למסננת רשת
וכשהמים יורדים
פורסים מגבת גדולה על השיש/שלחן
מניחים בעדינות את החומוס מהמסננת
משטחים אותו על המגבת
מתבלים במלח ופלפל שחור בלבד.
כדי לערבב מנערים בזהירות בעזרת המגבת בלבד, מצד לצד ומלמעלה למטה.
מוסיפים תיבול לפי הצורך ומתענגים.
כשמתקרר מעבירים לקרערה.
יוצא מעדן!
לכבוד שבת קודש!
 

יראת שמימדיגע רעבצין

משתמש מקצוען
למשהי יש במקרה מתכון לארבעס שמכינים בתנור?
אחרי הרבה שנים של בישול מוצלח ב"ה בתקופה האחרונה קבלתי מתכון בתנור והוא הרבה יותר מוצלח, ויוצא הרבה יותר טעים ורך.
קילו חומוס [עדיף ענק] מושרה 12/24 שעות
בתבנית חד פעמית גדולה
כפית סודה לשתיה
כפית פלפל שחור
2 כפות סוכר
2 כפות מלח
מים [בערך 9 כוסות, אפשר יותר]
לכסות בניר כסף ולאפות על 200/220 מעלות בערך שעתיים וחצי
מוציאה עם הרשת של התנור שמה על הכיור, עושה חורים בתבנית ואז המים יוצאים לכיור,
תזהרו זה מתחסל....
בתאבון.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה