קצת צורם לי לראות "רק" על סכום של "כמה מאות אלפים"זו"צ לא מקבל דירה אלא רק כמה מאות אלפים לסיוע ברכישת דירה
קצת צורם לי לראות "רק" על סכום של "כמה מאות אלפים"זו"צ לא מקבל דירה אלא רק כמה מאות אלפים לסיוע ברכישת דירה
צודקת במאה אחוז!קצת צורם לי לראות "רק" על סכום של "כמה מאות אלפים
תודה על הפירוט וההסברמצד שני להורים אין חובות (אנחנו חסידים וזו"צ לא מקבל דירה אלא רק כמה מאות אלפים לסיוע ברכישת דירה)
ולו עדיין אין דירה... ויש לו הוצאות של שכירות מאוד יקרות, הוא צריך כל שקל בשביל הדירה.
אז באמת שההורים נותנים את זה בשמחה (יש כאלו שנותנים סיוע חודשי לזוגות, אפשר להסתכל על זה ככה.)
נכון, הוא מאוד מסודר ומחושב. יש להם גם קצת הכנסות מהצד כמו מלגה על מבחנים נוספים, או שלפעמים התורם הגיע לכולל וחילק לאברכים מענק של 250 ש"ח, ועוד כל מיני הכנסות קטנות שה' שולח לאברכי כולל.
מוסיפה שמבחינת הכולל עצמו דווקא לא מקבלים כמעט כלום, ועל כל איחור של דקה יורד 2 שקל. באזעקות התבדחו שמי שיוצא לממ"ד יורידו לו 20 שקל אז לא לצאת לממ"ד...
יש כאלו שזה אצלם עניין פסיכולוגי כסף מזומן נותן להם תחושת ביטחון (ערימת כחולים בכיס עושה להם טוב)תודה על הפירוט וההסבר
בחזרה לנושא האשכול,
אם יש אנשים שבוחרים להתנהל במזומן כי הכסף שחור ולא רוצים לדווח, זה דבר אחד
כוללים והתרמות במזומן- זה שחור או התנהלות שיותר נוחה לאנשים שמשתתפים בזה?
מי שמקבל את כל ההכנסה שלו בבנק ובוחר להתנהל במזומן,
למה זה כל כך נח?
איך מצליחים לעקוב על ההוצאות השוטפות? במעטפות?
אני עברתי השנה תהליך בפעמוניםאני די מופתע מחלק מהתגובות פה
שימוש במזומן הוא נכון כלכלית עשרת מונים משימוש באשראי מהסיבה הכי פשוטה שיותר קל (בנפש) לגהץ אשראי מאשר להוציא מזומן ולחוות את ההיפרדות לעד מהכסף שהיה לכם בארנק
.וזה לפני הרבה הרבה סיבות אחרות כמו כאלה שמחזיקים כמה אשראי מתכון בטוח בדרך לאיבוד שליטה מוחלטת בהוצאות, והשתמשות במה שאין, ההמלצה הראשונית של המומחים (פעמונים, מסילה) היא הימנעות במידת האפשר מכרטיס אשראי
אני אישית מוציא כמה מאות שקלים בתחילת שבוע שאני יודע שמספיקים לי לאותו שבוע ומשתמש בקניות שוטפות
הוצאות חריגות יותר כמו הלבשה מסעדות וכדומה אני משתמש באשראי (וגם זה דיירקט) כי ככה זה רשום לי בצורה מסודרת
ובוודאי שהייתי מעדיף לעשות גם אותם במזומן ולרשום אבל אני עדיין לא מסוגל עד כדי כך לצערי
רק תשלומים הכרחיים כמו טלפון אינטרנט קופח וכדומה נעשים אצלי האשראי
בצורה הזאת אני יודע בבירור מה ההוצאות ומה ההכנסות שלי בצורה מדוייקת כמעט בכל חודש וכמה אני אמור בעזה להוציא בחודש הקרוב
לא רואה את עצמי מסוגל לנהוג אחרת
למי לא עושה טוב ערימת שטרות כחולים בכיסיש כאלו שזה אצלם עניין פסיכולוגי כסף מזומן נותן להם תחושת ביטחון (ערימת כחולים בכיס עושה להם טוב)
לי...למי לא עושה טוב ערימת שטרות כחולים בכיס
אתה בעצם עושה את העבודה של חברת האשראי. לא מוצאת סיבה למה לעבוד ברישום וחישובים אותם חברת האשראי עושה לי אוטומטי בצורה ברורה וצבעונית, מלווה בתרשימים וגרפים שמפלחים לי ההוצאות לפי ענפי צריכה.אני אישית מוציא כמה מאות שקלים בתחילת שבוע שאני יודע שמספיקים לי לאותו שבוע ומשתמש בקניות שוטפות
הוצאות חריגות יותר כמו הלבשה מסעדות וכדומה אני משתמש באשראי (וגם זה דיירקט) כי ככה זה רשום לי בצורה מסודרת
ובוודאי שהייתי מעדיף לעשות גם אותם במזומן ולרשום אבל אני עדיין לא מסוגל עד כדי כך לצערי
בצורה הזאת אני יודע בבירור מה ההוצאות ומה ההכנסות שלי בצורה מדוייקת כמעט בכל חודש וכמה אני אמור בעזה להוציא בחודש הקרוב
כנראה שנפש של אנשים היא לא דומה. בדור הדיגיטלי של היום אנשים לא נקשרים כל כך לשטרות עד כדי קושי בהפרדות. בן אדם נורמטיבי אמור "לגהץ" באופן מושכל. והאשראי הוא כלי נהדר לשליטה בהוצאות. הכל מתחיל בראש.אני די מופתע מחלק מהתגובות פה
שימוש במזומן הוא נכון כלכלית עשרת מונים משימוש באשראי מהסיבה הכי פשוטה שיותר קל (בנפש) לגהץ אשראי מאשר להוציא מזומן ולחוות את ההיפרדות לעד מהכסף שהיה לכם בארנק
.וזה לפני הרבה הרבה סיבות אחרות כמו כאלה שמחזיקים כמה אשראי מתכון בטוח בדרך לאיבוד שליטה מוחלטת בהוצאות, והשתמשות במה שאין, ההמלצה הראשונית של המומחים (פעמונים, מסילה) היא הימנעות במידת האפשר מכרטיס אשראי
אצלי שימוש במזומן הוא מתכון בטוח לביזבוזיםאני די מופתע מחלק מהתגובות פה
אני אישית מוציא כמה מאות שקלים בתחילת שבוע שאני יודע שמספיקים לי לאותו שבוע ומשתמש בקניות שוטפות
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: