מידע שימושי כבד

  • פותח הנושא 7880
  • פורסם בתאריך

7880

משתמש פעיל
אני רוצה להכין כבד אבל המוכשר יקר לי נורא ואני פשוט לא קונה אותו...
איך מכישירים כבד והאם יש דרך לעשות זאת בבית? זה ראלי בכלל?
 

אחת אחת 11

משתמש מקצוען
קונים רשת לצליית כבד, שימי לב שהיא צפופה מספיק. טובלים אותה ומעבירים פעם ראשונה על אש ישירה כדי ללבן. (יש כאלו מחמירים שמלבנים בין פעם לפעם)
מכסים את הכיריים בנייר אלומיניום כי זה מאוד מלכלך (דווקא הלכלוך לא נורא דביק, זה בעיקר אפר)
פותחים את הרשת, טובלים כל כבד במלח גס ומניחים על הרשת, דואגים שהכבד לא יעמוד בשכבות והכל יהיה קרוב לאש, לוחצים את הכבד עם החלק השני של הרשת וסוגרים את הלולאה.
מדליקים את האש על העוצמה הכי גבוהה וצולים מכל צד, עד שהכבד משנה את צבעו מאדום לצבע אפרפר, כמו שנראה הכבד הצלוי הקנוי.
חשוב לשים לב שלא נשארים חלקים רכים מידי במרקם מימי, זה אומר שהם מכילים דם בפנים.
 

אלף100

משתמש פעיל
מעשיבהחלט

אני מכשירה כבד רק לבד ואין להשוות זאת בטעם לכבד צלוי קנוי.
אם תרצי אפרט לך בדיוק את התהליך

בהצלחה
 

אלף100

משתמש פעיל
אני לא מכינה על הגז אלא קניתי פעם אחת מנגל חשמלי (משהו כמו 100 ש"ח- שמחזיק כבר שנים) והוא מיועד רק לצלית כבד.
מנקים קצת את הכבד, מניחים עם רשת ושוטפים. ממליחים ומניחים על המנגל, הופכים וכשזה מוכן שוטפים 3 פעמים.

בהצלחה רבה
 

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
בטח. בכלל לא מסובך. אבל יש כמה פרטים הלכתיים חשובים שכדאי מאוד לברר במקור מוסמך (אפשר להסתכל ב"ספר הכשרות" של הרב פוקס, וכמובן בספר של הרב פויפפר).
אפשר להשתמש במנגל חשמלי. צריך רשת מיוחדת (ולא זו שמשתמים בה לצליית בשר). עדיף רשת כזו שנסגרת כמין צבת (אין להשתמש ברשת זו לדברים אחרים, אבל במנגל אפשר להשתמש אם מכסים אותו עם נייר כסף בשעת צליית הכבד), אחרת מאוד קשה להפוך.
השלבים, כפי שאני זוכר הם כדלהלן:
עושים כמה חורים בכבד עם קיסם
שותפים מהדם
מולחים
צולים (אין ענין לשרוף - אם זה מוכן לאכילה - זה כשר)
מיד אחרי הצלייה שותפים מדיחים את הכבד במים 3 פעמים (נראה לי שזה שלב חשוב)
זהו

כתבתי זאת רק בשביל להמחיש בערך את התהליך, ונא לא לסמוך עלי למעשה.

נ.ב.
מחיר לכבד לא מופשר הוא הרבה יותר זול מאשר לצלוי, אבל בסופו של דבר לא תמיד זה יוצא הרבה יותר זול, ולא משום שזה מצטמק אלא משום שמנשנשים במהלך הצלייה :).
 

גאונה

משתמש מקצוען
והכי חשוב לצלות מייד
משלושה ימים לאחר השחיטה
לא מבשלים את הכבד לאחר הצליה.
בהצלחה.
 

7880

משתמש פעיל
תודה לכולם!
ומבחינת הגז? זה בסדר לצלות על הלהבה? צריך להוריד את הרשת הרגילה שמכסה את האש?
 

7880

משתמש פעיל
ומה עדיף באמת- על מנגל חשמלי או על גז?
אם אין בעיה בגז אז בשביל מה מנגל?
 

s976

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לצלות על הגז זה פשוט סיוט. אם מדובר בכמות משמעותית זה פשוט לוקח המון המון זמן. מנגל חשמלי נוח ללא השוואה.
 

brur

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
וואי וואי
ערבתם פה מלא דעות הלכתיות ועשיתם בלאגן
בא נגיד ככה זה מתחלק בין עדות המזרח ואשכנז
ולא לבשל אחר הצליה זה תלוי תוך כמה ימים מזמן השחיטה צולים
לפני שאת מתחילה במלאכה שבעלך יברר לך בדיוק מה נוהגים אצלכם
ואז תבקשי טיפים לצליה נכונה מהירה ולא מלכלכלת..
ובתור הצולה השבועית והמשפחתית אשמח לעזור לך...
 

מבולבל

משתמש רשום
זו טעות נפוצה.
למלוח כבד לא יוצא יותר זול מלקנות מוכשר.
החשבון פשוט:
כבד לא מוכשר עולה בערך חצי ממוכשר.
מאידך כשמולחים אותו יורד מהמשקל בין 30 ל40 אחוז, ואם מנשנשים עוד 10% יוצא סה"כ אותה כמות באותו מחיר.
וגם אם לא מנשנשים ומרויחים 10%-20% צריך לחשוב טוב האם זה שוה את העבודה והלכלוך
 

פוינט

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כמו שbrur כתבה.
יש כאן שני פנים: הפן הפרקטי והפן ההלכתי.
בפן הפרקטי, כמובן אפשר להסתמך על נסיון של אחרים.
בפן ההלכתי חשוב שתבדקי היטב אצל בעלך ע"פ איזה דעות אתם נוהגים.
יש כל כך הרבה דעות ומנהגים שלא הייתי מסתמכת על פרוג...
(חיתוך שתי וערב, עם/בלי מלח, חיתוך והוצאת דם נצרר, עד כמה לצלות, אש גלויה או מנגל, בישול אחרי הצליה וכדו')
רק אחרי שאת יודעת היטב את ההלכות השייכות לכם, תגשי להכנה - בתאבון!

ולעצם העניין, אין מה להשוות, עדיף ללמוד להכין לבד, מאשר לקנות כבד מוכן.

ואם כבר מתפתח דיון בעניין, אשמח לשמוע מה אתם עושים עם - הריח!
כל הבית מתמלא בריח צליה, שלא לדבר על הצולה בעצמו.
אפילו הכביסה שהיתה במייבש (עובד) קיבלה ריח של כבד.

ניסיתי לבשל מים עם קינמון, נר ריחני - אבל לא הועיל לגמרי!
איך אתם מסתדרים עם זה?!
 

פקאן

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י אחת אחת 11;1715103:
אני שמעתי שצריך אש ישירה ולא חשמל
בחנויות גם צולים בחשמלי.
 

אחת אחת 11

משתמש מקצוען
פותחים מראש את החלונות וסוגרים את חדר הכביסה, או שאולי המייבש במטבח?
 

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
חשוב!
1. אם עברו 3 ימים מהשחיטה אפשר לצלות ולאכול אבל לא לבשל, לטגן או לאפות אח''כ!
2.אם צולים על הגז ,הגז נהי' טרף!
3.אם הופכים את הכבד תוך כדי צליה עם מזלג גם המזלג נטרף!
4.מיד לאחר הצליה יש לשטוף את הכבד
5. לגבי המלחה, גם בזה ישנן דעות, יש מקפידים על מלח דק דווקא!
אבל חשוב לדעת שהמלח אוטם את הכבד ואז הדם אינו יכול להתנקז!, אז למלוח רק קצת.
וכמובן שצריך להיוועץ במורה הוראה לשיטת כל אחד ואחד!
 

גאונה

משתמש מקצוען
צליה על גבי מנגל חשמלי הרבה יותר קלה, ולא אוסרת את המנגל עצמו (הברזל שמתחמם שהוא האש) כיון שמה שנוגע בו מיד נשרף, טוב לצפות את החלק התחתון בנייר כסף גם בשביל שאח''כ אין צורך לנקות אותו, פשוט מוציאים את הנייר כסף ולפח...
מנסיון שלי הכבד נדבק לרשת ולכן אני מניחה על צד אחד, צולה קצת, ואז הוא נדבק אבל לא לגמרי, הופכת את הרשת, וכעת הכבד מונח באויר, תפוס על הרשת העליונה, ונותנת לו להיצלות עד הסוף, ואחרי שהוא כבר התקשה מבחוץ ולא ידבק לרשת, 'משחררת' אותו מהרשת העליונה והופכת כדי שיצלה בצד שעדיין לא צלוי.
ועוד דבר, עדיף למצוא רשת שיש לה 'בטן' להניח בתוכו את הכבדים, ולא למחוץ אותם בין שתי הרשתות, כל הוא יוצא 'נפוח' ולא קרוע לחתיכות.
ולא נכנסתי כאן לנושא ההלכתי, שאנחנו דוקא מקפידים להשתמש בקצת מלח, ורק במלח דק, ורק אחרי שכבר הניחו את הכבד על האש.
 

הגפן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
באופן עקרוני אפשר לצלות גם בתנור אפיה, רק שצריך להיזהר מאד שדם לא יגיע לקרקעית ולדפנות.
חלקי הגז שבוערים באש עוברים ליבון אוטומטי אם משאירים קצת דולק לאחר הצליה.
 

פלספלס

משתמש רשום
יש עניין של קריעת שתי וערב, יש כשרויות שייסתפקו בחירורים ויש כמו הבד"ץ שיקרעו שתי וערב.
הרב לנדו חותך אותם בכלל לחתיכות.
הידור בעלמא, כי מעיקר הדין צריך רק בכבד בהמה לחתוך שתי וערב.


להמליח: בקהילות ממליחים בשני הצדדים, הרב רובין רק למעלה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמג

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָה שְׁמַע תְּפִלָּתִי הַאֲזִינָה אֶל תַּחֲנוּנַי בֶּאֱמֻנָתְךָ עֲנֵנִי בְּצִדְקָתֶךָ:ב וְאַל תָּבוֹא בְמִשְׁפָּט אֶת עַבְדֶּךָ כִּי לֹא יִצְדַּק לְפָנֶיךָ כָל חָי:ג כִּי רָדַף אוֹיֵב נַפְשִׁי דִּכָּא לָאָרֶץ חַיָּתִי הוֹשִׁיבַנִי בְמַחֲשַׁכִּים כְּמֵתֵי עוֹלָם:ד וַתִּתְעַטֵּף עָלַי רוּחִי בְּתוֹכִי יִשְׁתּוֹמֵם לִבִּי:ה זָכַרְתִּי יָמִים מִקֶּדֶם הָגִיתִי בְכָל פָּעֳלֶךָ בְּמַעֲשֵׂה יָדֶיךָ אֲשׂוֹחֵחַ:ו פֵּרַשְׂתִּי יָדַי אֵלֶיךָ נַפְשִׁי כְּאֶרֶץ עֲיֵפָה לְךָ סֶלָה:ז מַהֵר עֲנֵנִי יְהוָה כָּלְתָה רוּחִי אַל תַּסְתֵּר פָּנֶיךָ מִמֶּנִּי וְנִמְשַׁלְתִּי עִם יֹרְדֵי בוֹר:ח הַשְׁמִיעֵנִי בַבֹּקֶר חַסְדֶּךָ כִּי בְךָ בָטָחְתִּי הוֹדִיעֵנִי דֶּרֶךְ זוּ אֵלֵךְ כִּי אֵלֶיךָ נָשָׂאתִי נַפְשִׁי:ט הַצִּילֵנִי מֵאֹיְבַי יְהוָה אֵלֶיךָ כִסִּתִי:י לַמְּדֵנִי לַעֲשׂוֹת רְצוֹנֶךָ כִּי אַתָּה אֱלוֹהָי רוּחֲךָ טוֹבָה תַּנְחֵנִי בְּאֶרֶץ מִישׁוֹר:יא לְמַעַן שִׁמְךָ יְהוָה תְּחַיֵּנִי בְּצִדְקָתְךָ תוֹצִיא מִצָּרָה נַפְשִׁי:יב וּבְחַסְדְּךָ תַּצְמִית אֹיְבָי וְהַאֲבַדְתָּ כָּל צֹרֲרֵי נַפְשִׁי כִּי אֲנִי עַבְדֶּךָ:
נקרא  1  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה