תקרא על תאוריית 'השוק היעיל'איפה מתומחר?
יש המלצות
.?
תראה באשכול הזההשוק יעיל וזה מתומחר כבר.
התוצאות לא רלוונטיות לדיון. (הצדק של אלי זה לא תוצאה של מחקר, זה הצלחה במספרים קטנים)מי צדק בסוף?
נשמע שזו תאוריה שבהגדרה לא ניתנת להפרכה.התוצאות לא רלוונטיות לדיון. (הצדק של אלי זה לא תוצאה של מחקר, זה הצלחה במספרים קטנים)
אם השוק יעיל, הוא יעיל גם אם תצליח 10 פעמים ברצף.
חוק המספרים הקטנים – ויקיפדיה
he.wikipedia.org
התאוריה \ ההשערה, תיבחן ונבחנה במספרים גדולים ובממוצע רב שנים.נשמע שזו תאוריה שבהגדרה לא ניתנת להפרכה.
מרגיש כמשהו בגבול בין מדע לחסידות.
תשובת רובי הבוט:ודרך אגב, לא זכיתי להבין איך זה קשור לחוק המספרים הקטנים.
אולי התכוונת למשהו אחר. שאם באתי לערער על התאוריה של "הכל כבר מתומחר" הייתי צריך להסתמך על חוק המספרים הגדולים. וזאת בתנאי שאלי היה כותב 1000 השערות שונות, ו700 מתוכן הוו נכונות, ואז בהסתמך על חוק המספרים הגדולים היה ניתן לטעון שאין זה מקרה.
אבל עכשיו שמדובר רק במקרה בודד, זה לא מוכיח כלום.
ואני מסכים.
אבל רק התחלנו. כלומר זו הדוגמא הראשונה מתוך 1000. Stay tuned
זה בדיוק מה שניסית לעשות.חוק המספרים הקטנים הוא מושג בתורת ההסתברות המתייחס לנטייה של אנשים להסיק מסקנות ממדגמים קטנים, תוך התעלמות מחוקי ההסתברות. זה יכול להוביל להכללות נמהרות ולהנחות שגויות המבוססות על נתונים מוגבלים.
לא הבנתי את כוונתך.דרך אגב. יש על זה הרבה קושיות מהגמרא. מימרות אין ספור בסגנון "מניין שכל..."
מסכים עם ההרגשה.מרגיש כמשהו בגבול בין מדע לחסידות.
דוגמא אחת. ״מניין שכל כלה שהיא צנועה בבית חמיה, יוצאים ממנה מלכים ונביאים. מתמר...״לא הבנתי את כוונתך.
זה נבדק בהרבה מחקרים.ב. זה מסתמך על איזה מחקר או שתיים.
הרווח מהשקעה הפאסיבית הוא זניח יחסית להשקעה האקטיבית.יש כאן בעיה. יש נושא, כמו למשל חיסונים, שיש אינטרס מובהק לכל הצדדים לעשות ולהציג מחקרים.
אבל יש נושאים שלצד השני אין עניין להשקיע במחקר או שהמחקרים שלהם לא יוצאים מספיק ברורים.
זה נקראה ״הטיית פרסום״. ואני חושש שזה מה שקרה כאן.
מה רע במעלות האחרות?אני פתוח לחזור בי, אבל צריך 2 תנאים:
1. שיטה מסודרת. לא משהו שמשתנה לפי תחושות בטן.
2. נתונים שהשיטה הצליחה לאורך זמן.
לגמרי.מה רע במעלות האחרות?
נניח שבשוק לא בהכרח יעיל, האם לא פשוט יותר להשקיע וללכת לישון?
לא אכפת לי להיות משקיע טיפש ועצלן אך להישמר מטעויות קשות.
עוד שאלות, להצעה:לגמרי.
התכוונתי למי שכן רוצה לחפש שיטה שתכה את השוק
הוא צריך לבדוק את 2 הפרטים האלו בתור תנאי סף לפני בדיקה ראשונית.
אח"כ הוא גם יצטרך לשאול שאלות נוספות כמו:
כמה אנשים כבר יודעים את השיטה?! ולמה השיטה עדיין לא מתומחרת במחיר השוק?!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: