השקעות נדל"ן האם דירה להשקעה אמורה להניב מינימום חמשה אחוזים כדי שהיא לא תפסיד כסף?

robi

משתמש צעיר
תכל'ס אדם שמשלם שכירות כל חודש ויש לו 300 א' הון עצמי ומעונין שבאיזה שלב בחיים יפסיק לשלם את השכירות
הפיתרון שלו הוא לקנות דירה ולשלם משכנתא 30 שנה [במקום שכירות] ואחרי זה היה לו דירה משלו בלי לשלם שכירות ומשכנתא
אז למה אנשים טועים כשהם קונים דירה להשקעה?
יש לו עוד פתרון, להשקיע את ה-300 א"ש בשוק ההון, ואחרי 30 שנה לקנות דירה בלי משכנתא.

אנשים לא בהכרח טועים כשהם קונים דירה להשקעה, אבל אם הם קונים דירה רק בשביל התשואה משכירות אז הם טועים. בוודאי בריבית של היום.

robi

משתמש צעיר
לא טענתי לרגע שאין עליית ערך, ציינתי שלא מצאתי בגוגל תשובה לשאלה הזו, פשוט משום שהתשובה לשאלה הזו מסקרנת אותי.
יש בלמ"ס מחירי דירות היסטוריים החל משנות התשעים נדמה לי.
בחמש עשרה השנים האחרונות יש עלייה חזקה מאוד במחירים, אבל אף אחד לא יכול לדעת מה יהיה הלאה.
ההיגיון אומר שבאיזו שהיא נקודה העליות חייבות להיעצר כיוון שלציבור כבר לא יהיה אפשרות לקנות.
דירה בשונה ממניה, היא מוצר צריכה, היא לא יכולה לעלות לנצח. לפי התיאוריה הכלכלית מחירי הדירות צריכים להיות צמודים לאינפלציה ולשכר הממוצע במשק, והם מושפעים חזק מגובה הריבית.
כמובן גם מהיצע וביקוש, אבל כבר יותר מעשר שנים אין שינוי משמעותי בהיצע ובביקוש, ובכל זאת המחרים כפילו את עצמם.
לדעתי כבר היום אין לציבור יכולת לקנות, אבל היום יש את מחיר למשתכן שנותנת הנחות מאוד גדולות. כך שמי שקונה היום זה או אנשים עם הרבה כסף, או משפרי דיור או זוכי מחיר למשתכן. האם התכנית הזו תימשך לנצח?
לי ברור שהמחירים היום הם בועה, אבל האם היא תתפוצץ? אין לי מושג. בינתיים ני רואה שבממשלה עושים הכל כדי לתחזק את הבועה, בשנה האחרונה השוק קפוא, אז מדברים עכשיו על הורדת מס הרכישה כדי לעורר את השוק. למה לעורר את השוק? מה רע שאנשים יוכלו לקנות כאן דירה במחירים שפויים?
כי מחירים גבוהים טובים להכנסות ממסים, טובים לבנקים ולכל מי שמתעסק בענף הנדל"ן, טובים לתמ"ג..
פיצוץ הבועה יכול להכניס את המשק כולו למיתון.
אז יש בעיה שזוגות צעירים לא יכולים לרכוש דירה? אין בעיה ניתן להם הנחה במחיר משתכן.

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מוסיפה על מה שאמרו :
גם אם קונים לשם עליית הנכס או עסקה טובה מאוד, צריך לחשב בדיוק כמה הרווח המדובר.
אם מורידים מהרווח את הריביות (הרי בינתיים משלמים 5-6 אחוז ריביות ומקבלים רק 2-3, אז צריך לחשב את ההפרש), ואת עמלות המתווכים ועו"ד (פעמיים - גם בקניה וגם במכירה), ומיסים אם יש, וחודשי שכירות ריקים, ותיקונים,
הרי כל זה הוא כסף מזומן שיוצא מהכיס של המשקיע, וזה מקזז הרבה מהרווח!
במיוחד בדירות קטנות.

אזרח ותיק

משתמש מקצוען
ההיגיון אומר שבאיזו שהיא נקודה העליות חייבות להיעצר כיוון שלציבור כבר לא יהיה אפשרות לקנות.
דירה בשונה ממניה, היא מוצר צריכה, היא לא יכולה לעלות לנצח.
אכן, זו טענה חזקה מאד שאני חושב שלא מספיק מדברים עליה.
נניח שיש עלייה בערך הדירה של 5% לשנה. אם כן, דירה ששווה כיום 2 מיליון, צריכה להיות שווה בעוד 20 שנה 5,300,000! ובעוד 30 שנה - 8,650,000!! האם מישהו חושב שאכן זה יהיה כך? ברור שלא, כי לאנשים לא יהיה את הכסף הזה לשלם.
אבל במניות, אם אותם 2 מיליון היו מושקעים והיה רווח של 5% לשנה - אכן הרווח היה הסכומים הנ"ל! שלא לדבר על מניות שעושות ממוצע של יותר מ5% (לטווח ארוך)...

מאיר עלי באבא

משתמש מקצוען
בלת"ק
על המשכנתא אתה משלם 5% ריבית על כל הקרן רק כל עוד הקרן לא ירד אבל אחרי כמה שנים כשהקרן יורדת אתה משלם הרבה פחות והשכירות תמיד נשארת באותם אחוזים על כל הקרן אז אפילו שהשכירות היא קצת פחות מחמש אחוז עדיין זה יהיה רווחי (בטח מלהשאיר את זה בבלטות בפרט עם נתוני האינפלציה הגבוהים בשנים האחרונות)
תקנו אותי אם אני טועה

robi

משתמש צעיר
בלת"ק
על המשכנתא אתה משלם 5% ריבית על כל הקרן רק כל עוד הקרן לא ירד אבל אחרי כמה שנים כשהקרן יורדת אתה משלם הרבה פחות והשכירות תמיד נשארת באותם אחוזים על כל הקרן אז אפילו שהשכירות היא קצת פחות מחמש אחוז עדיין זה יהיה רווחי (בטח מלהשאיר את זה בבלטות בפרט עם נתוני האינפלציה הגבוהים בשנים האחרונות)
תקנו אותי אם אני טועה
אתה צודק, אבל אתה טועה בעצם ההשוואה, כי אתה משווה בין לקנות דירה לבין להניח בבלטות, צריך להשוות בין קניית דירה לבין מגוון רחב של השקעות אחרות.

מאיר עלי באבא

משתמש מקצוען
אתה צודק, אבל אתה טועה בעצם ההשוואה, כי אתה משווה בין לקנות דירה לבין להניח בבלטות, צריך להשוות בין קניית דירה לבין מגוון רחב של השקעות אחרות.
אתה צודק עניתי רק על ההנחה של פותח האשכול שדירה שלא מרוויחה את אחוז התשואה של האחוז הריבית במשכנתא מפסידה וזה כנראה לא נכון

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה