השקעות נדל"ן האם דירה להשקעה אמורה להניב מינימום חמשה אחוזים כדי שהיא לא תפסיד כסף?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
2. יש אנשים שיחפשו לרכוש נכס בגיל צעיר.
והם עושים חישוב שבעוד 30 שנה כאשר הם יגיעו לגיל 60 (גיל הפנסיה).
הם כבר יסיימו את כל תשלום המשכנתא על הנכס, ואז תהיה להם הכנסה פאסיבית כל חודש.
הם יכולים בזמן הזה להשקיע בכל השקעה פסיבית אחרת שרווחית פי כמה גם במשך ה30 שנים הראשונות, ואח"כ אם הם ירצו לקנות דירה, ולהנות מהכנסה פסיבית כדבריך, הם תמיד יוכלו לעשות את זה, ועוד יישאר להם עודף הרבה הרבה יותר גדול!!!

וסרמן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יש פעמים שזה כן רווחי.

1. כאשר הקונה מביא את רוב הכסף מהבית.
והוא רוכש דירה להשקעה , עם פוטנציאל גבוה.
כך שיש לו הכנסה מהדירה + עלית ערך הנכס.
כמו שכבר ציינתי באשכול הזה,
הכלל הראשון כשניגשים להשקיע, הוא המינוף, עד כמה ניתן להביא פחות כסף מהבית, ולהרוויח על הכסף של הבנק.
כשבן אדם מביא את כל הכסף מהבית הוא אכן ירוויח, אבל אז עדיף כבר לקנות עם זה אגרות חוב ממשלתיות בשלושה אחוזים ולא להתעסק עם שוכרים ושלל בעיות אחרות.
2. יש אנשים שיחפשו לרכוש נכס בגיל צעיר.
והם עושים חישוב שבעוד 30 שנה כאשר הם יגיעו לגיל 60 (גיל הפנסיה).
הם כבר יסיימו את כל תשלום המשכנתא על הנכס, ואז תהיה להם הכנסה פאסיבית כל חודש.
אני חושב ש @מקצועי בלבד כבר התייחסה לתגובה זו במקצועיות:
הם יכולים בזמן הזה להשקיע בכל השקעה פסיבית אחרת שרווחית פי כמה גם במשך ה30 שנים הראשונות, ואח"כ אם הם ירצו לקנות דירה, ולהנות מהכנסה פסיבית כדבריך, הם תמיד יוכלו לעשות את זה, ועוד יישאר להם עודף הרבה הרבה יותר גדול!!!
ואני אוסיף עוד יותר:
גם אם הכסף לא יושקע בשום מקום אחר,
אלא יונח מתחת לבלטות, עדיין עדיף לא להשקיע אותו בדירה שרק גורמת להפסדים.
(ממוצע השכירות הוא באיזור 2.6% וממוצע עלות המשכנתא הוא 5.6%
אלא אם כן ניקח בחשבון את עלית ערך הדירה, אבל עדיין לא קיבלתי תשובה מה העלייה הממוצעת, וגם בגוגל לא הצלחתי עדיין למצוא תשובה)

מקצועי בנדל"ן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
ואני אוסיף עוד יותר:
גם אם הכסף לא יושקע בשום מקום אחר,
אלא יונח מתחת לבלטות, עדיין עדיף לא להשקיע אותו בדירה שרק גורמת להפסדים.
אלא אם כן ניקח בחשבון את עלית ערך הדירה, אבל עדיין לא קיבלתי תשובה מה העלייה הממוצעת, וגם בגוגל לא הצלחתי עדיין למצוא תשובה)
אם אתה יותר נמשך להשקיע בשוק ההון - לך על זה.
גם שם זה רווחי - ואתה יכול להרוויח יפה (תתייעץ עם החכמים דוגמת @מקצועי בלבד .)

לומר שנדל"ן אינו רווחי ככלל קבוע - זה ממש לא חכם!

כמו בשוק ההון ישנם מסלולים רווחיים יותר , וישנם מסלולים רווחיים פחות, ויש מסלולים שרק יגרמו נזק לכסף.
כך גם בנדל"ן ישנם דירות רווחיות מאוד, ישנם דירות רווחיות פחות, ויש דירות שרק יגרמו נזק לרוכש.

וסרמן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אם אתה יותר נמשך להשקיע בשוק ההון - לך על זה.
גם שם זה רווחי - ואתה יכול להרוויח יפה (תתייעץ עם החכמים דוגמת @מקצועי בלבד .)

לומר שנדל"ן אינו רווחי ככלל קבוע - זה ממש לא חכם!

כמו בשוק ההון ישנם מסלולים רווחיים יותר , וישנם מסלולים רווחיים פחות, ויש מסלולים שרק יגרמו נזק לכסף.
כך גם בנדל"ן ישנם דירות רווחיות מאוד, ישנם דירות רווחיות פחות, ויש דירות שרק יגרמו נזק לרוכש.
אני לא באתי להציע שום השקעה חילופית.
רק באתי לומר משהו מאוד מאוד פשוט.
אם קניתם דירה להשקעה פסיבית, במחיר הוגן (ולא מתחת למחיר השוק) בלי צפי לפינוי בינוי אופציות וכדומה,
אתם חייבים לוודא שיש שם לפחות חמשה אחוזי תשואה.
אם לא זה פשוט לא רווחי, ולא רק שזה לא רווחי, זה יגרום רק להפסדים!
עדיף להשקיע את הכסף מתחת לבלטות.

אני חושב שזה משהו שראוי להישמע, כי יש מלא אנשים בציבור שלנו שקונים דירות בשביל הכנסה בסיבית
(ועוד משכנעים אותם שתהיה להם תשואה גבוהה מאוד על ההון העצמי, כי רק את הם השקיעו, בעוד שהריביות על המשכנתא אוכלות את כל הרווח ועוד גורמות להפסדים)

מקצועי בנדל"ן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום

1706010315112.png

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אני לא באתי להציע שום השקעה חילופית.
רק באתי לומר משהו מאוד מאוד פשוט.
אם קניתם דירה להשקעה פסיבית, במחיר הוגן (ולא מתחת למחיר השוק) בלי צפי לפינוי בינוי אופציות וכדומה,
אתם חייבים לוודא שיש שם לפחות חמשה אחוזי תשואה.
אם לא זה פשוט לא רווחי, ולא רק שזה לא רווחי, זה יגרום רק להפסדים!
עדיף להשקיע את הכסף מתחת לבלטות.

אני חושב שזה משהו שראוי להישמע, כי יש מלא אנשים בציבור שלנו שקונים דירות בשביל הכנסה בסיבית
(ועוד משכנעים אותם שתהיה להם תשואה גבוהה מאוד על ההון העצמי, כי רק את הם השקיעו, בעוד שהריביות על המשכנתא אוכלות את כל הרווח ועוד גורמות להפסדים)
זה הבנה בסיסית ופשוטה שכל משקיע אמור להגיע אליה לפני שהוא משקיע.
אבל לצערנו יש רבים בציבור שלנו שלא הבינו את ההבנה הבסיסית הזאת, והם עדיין חיים בעולם של ריביות אפס [שגם אז זה לא ממש היה שכירות רווחית] וגם בטוחים שבשנים הקרובות המחירים של הדירות רק יכפילו את עצמם.

ויש עוד כמה הבנות בסיסיות שלא ממש נלקחות בחשבון ע"י רבים מהמשקיעים בציבור שלנו.

וסרמן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
זה הבנה בסיסית ופשוטה שכל משקיע אמור להגיע אליה לפני שהוא משקיע.
אבל לצערנו יש רבים בציבור שלנו שלא הבינו את ההבנה הבסיסית הזאת, והם עדיין חיים בעולם של ריביות אפס [שגם אז זה לא ממש היה שכירות רווחית] וגם בטוחים שבשנים הקרובות המחירים של הדירות רק יכפילו את עצמם.

וזו זעקה שצריכה להישמע מסוף העולם ועד סופו!

אגב, מה שמפריע לי כל כך, הוא שלא רק שהרווחים שונים לחלוטין ממה שנראה למשקיעים בחלומותיהם הוורודים,
אלא שיש הפסדים! ה-פ-ס-ד-י-ם!
אם קניתם דירה בבני ברק ב2,000,000 ש"ח, והיא מושכרת ב8,000 ש"ח לחודש, היא עדיין מפסידנית!
אני לא חושב שיש הרבה אנשים שמודעים לזה.

אפיפית

משתמש מקצוען
וזו זעקה שצריכה להישמע מסוף העולם ועד סופו!

אגב, מה שמפריע לי כל כך, הוא שלא רק שהרווחים שונים לחלוטין ממה שנראה למשקיעים בחלומותיהם הוורודים,
אלא שיש הפסדים! ה-פ-ס-ד-י-ם!
אם קניתם דירה בבני ברק ב2,000,000 ש"ח, והיא מושכרת ב8,000 ש"ח לחודש, היא עדיין מפסידנית!
אני לא חושב שיש הרבה אנשים שמודעים לזה.
ברור שיש דירות מפסידניות (נהנתי מהמונח)
ספציפית הדוג שנתת היא לא הפסד - כי אם השכירות מכסה את הריביות - אז כל מה שמעבר זה רווח
זה שיש השקעות יותר ריווחיות לא אומר שאין כאן רווח בכלל (בלי לחשבן עליית ערך)

הבוטח בהשם

משתמש מקצוען
ברור שיש דירות מפסידניות (נהנתי מהמונח)
ספציפית הדוג שנתת היא לא הפסד - כי אם השכירות מכסה את הריביות - אז כל מה שמעבר זה רווח
זה שיש השקעות יותר ריווחיות לא אומר שאין כאן רווח בכלל (בלי לחשבן עליית ערך)
מנין לך שהשכירות מכסה?

יוסיK

משתמש מקצוען

הבורות היא לא נחלת הציבור שלנו בלבד, רבים וטובים בכלל הציבורים משקיעים בנדל"ן ולא כולם עושים את זה בצורה טובה.

כמו שכבר כתבו כאן, נדלן יכול להיות רווחי בעיקר כשקונים דירה עם עתיד להשבחה ומחירה מתחת לשווי השוק הנוכחי [לפני ההשבחה] שזה דבר שהוא בהחלט אפשרי, צריך לחפש ולהמשיך לחפש ולאו דווקא באמצעות מתווכים.... ואם לא מוצאים לא חייבים לקנות.
לשפץ במחיר טוב ולא במחירים שלוקחים בב"ב ובירושלים כי זה לא המחירים בפריפריה וגם לא צריך להגיע לרמת שיפוץ מידי גבוהה, שיראה חדש יפה עם רושם ולפקח על הקבלן שיעשה עבודה איכותית.
ולהשכיר, פרויקט בפני עצמו, אבל תכלס אפשר בהחלט להגיע לאחוזי תשואה יפים.
זה לא שוק ההון, זה שוק אחר יותר סולידי, עם אפשרות למתחים ולחצים מסוג אחר [תקלות, שוכרים וכו'] כל אחד מה שמתאים לו, ויש כאלו ששום דבר לא מתאים להם.

מגנוליה

משתמש צעיר
תכל'ס אדם שמשלם שכירות כל חודש ויש לו 300 א' הון עצמי ומעונין שבאיזה שלב בחיים יפסיק לשלם את השכירות
הפיתרון שלו הוא לקנות דירה ולשלם משכנתא 30 שנה [במקום שכירות] ואחרי זה היה לו דירה משלו בלי לשלם שכירות ומשכנתא
אז למה אנשים טועים כשהם קונים דירה להשקעה?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
תכל'ס אדם שמשלם שכירות כל חודש ויש לו 300 א' הון עצמי ומעונין שבאיזה שלב בחיים יפסיק לשלם את השכירות
הפיתרון שלו הוא לקנות דירה ולשלם משכנתא 30 שנה [במקום שכירות] ואחרי זה היה לו דירה משלו בלי לשלם שכירות ומשכנתא
בקניית דירה למגורים יש שיקולים נוספים ולא רק שיקול כלכלי, כי אנשים רוצים לגור בדירה משלהם והם מסכימים לשלם על הרצון הזה.
וזה בדיוק כמו שקניית פיצה או רכב זה לאו דווקא שיקול כלכלי טהור.

ואם בקניית דירה למגורים השיקול היחיד הוא רק מה יותר רווחי, אז בהחלט בהרבה מאד מהמקרים יהיה יותר רווחי לשכור דירה, ואת ההון העצמי + הכסף שחוסכים בתשלום החודשי להשקיע בהשקעה רווחית יותר, ובמיוחד בתקופה הנוכחית בהם מחירי הדירות גבוהים מאד, והריביות ג"כ ממש לא זולות.

וסרמן

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
מסכים עם כל מילה
אבל פרט אחד שלא התעמקו בו כראוי,
זה שלא מצאת בגוגל מהו העלייה הממוצעת לנדל"ן בשנה, לא אומר שאין כזאת...!
במקומות מסוימים השכירות יחד עם עליית השווי, מצדיקים את ההשקעה..
אכן.
לא טענתי לרגע שאין עליית ערך, ציינתי שלא מצאתי בגוגל תשובה לשאלה הזו, פשוט משום שהתשובה לשאלה הזו מסקרנת אותי.

(אך, כמובן שיש לציין שאם יש בועת נדל"ן בישראל, לא רק שעליית הערך לא מובטחת - תיתכן גם קריסה במחירי הנדל"ן)

מעשי

משתמש פעיל
לתועלת מי שאין לו כח לחשבן אחוזים וכדו' אשמח לדוגמא מוחשית וברורה
מה הפירוש רבית ממוצעת היא חמשה אחוזי רבית
מה הכוונה שאחוז השכירות תהיה רווח של חמש אחוז

לארג'

משתמש סופר מקצוען
השקעה בנדל"ן היא
בד"כ לעליית ערך ולא להכנסה חודשית,אא"כ חלוקה ליח"ד ואז ההכנסה חודשית שווה+עליית ערך
אף אחד לא מבטיח שתהיה עליית ערך,רק מכיון שרוב המדינה מאמינים שהמחירים יעלו,לכן העסקאות נמשכות
מספיק להסתכל על העליות ב2022 ולראות כמה הפסיד מי שלא השקיע אז.
(כרגע הריביות גבוהות והמצב לא ברור עקב המלחמה לכן אנשים נרתעים מלבצע עסקאות)

א.ד.מ.

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
קודם כל המציאות הוכיחה שלהשאיר כסף בבלטות זה הכי גרוע,
יש עליית מחירים אתה מוזמן להציץ בעשור האחרון ובזה שלפניו... וזה מכה את הכל.
אתה לא שם כמעט כסף מהכיס שהרי הדירה מושכרת ולפעמים נשאר גם עודף
לא כל הדירות הם חוקיות כדברך.... לטוב ומוטב.
יש כאלו שלשים בצד 4000 בחודש הם לא יכולים, אבל משכנתא של 4000 שהשוכר משלם 3000 מתוכם והם משלימים 1000 זה חיסכון אפשרי לטווח ארוך למרות הריביות
אם אתה משקיע שמחפש למקסם את כספו בצורה היעילה ביותר זה דבר אחד, הכל תלוי בנקודת הפתיחה ובפנאי להתעסקות בהבנה בעולם ההשקעות וכו

מקצועי בנדל"ן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אז למה אנשים טועים כשהם קונים דירה להשקעה?

בהשקעה יש שתי אפשרויות:
א. או שאתה משלם את המשכנתא של מישהו אחר (כי אתה שוכר ממנו)
ב. או שמישהו אחר משלם את המשכנתא שלך (כי אתה משכיר לו)

הדס99

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
השאלה שלי לא באה לדון על פסיכולוגיה אנושית.
אם יש אנשים שלא מסוגלים לחסוך כסף בלי משכנתא זה נושא אחר.

זה בדיוק השאלה שלי. אם השכירות לא עולה על חמשה אחוזים לשנה, העסקה פשוט לא משתלמת!
עדיף בהרבה להניח בצד את סכום המשכנתא.
העסקה משתלמת עם הערך עולה בינתיים, גם אם דמי השכירות הם לא 5%...

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה