בלי קמח תפו"א.

טוב לדעת

משתמש צעיר
אולי אפשר להקדיש אשכול נפרד למטבחן של אלו שלא משתמשות בקמח תפו"א, קקאו וכו.
איך אתן מתמודדות עם זה? אשמח למרשמים לעוגות ועוגיות של שקדים/אגוזים/ביצים סוכר וכו'.

תודה מראש!
 

שירו

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
זה כמו הסלט בספר מהילדות שלי שהאמא הכינה:
בלי מלפפונים
בלי עגבניות
בלי גזר
בלי בצל
.......

טוב, כתוב על מצות ומרורים יאכלוהו, לא?
 

גולדשטיין ש

משתמש רשום
בכל מתכון במקום קמח תפוחי אדמה, אנחנו מוסיפים לחלמונים תפוח אדמה מבושל קר או מרוסק היטב או מעט מוקצף.
זה לא מורגש בטעם והעוגות יוצאות משהו.
 

רשל

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
נכתב ע"י גולדשטיין ש;2066490:
בכל מתכון במקום קמח תפוחי אדמה, אנחנו מוסיפים לחלמונים תפוח אדמה מבושל קר או מרוסק היטב או מעט מוקצף.
זה לא מורגש בטעם והעוגות יוצאות משהו.

לא הבנתי.. מוסיפים תפו"א לעוגה???
איזה כמות?
 

תיקתוק

משתמש סופר מקצוען
מתכון לעוגה טעימה
מאמא שלי שמכינה כך קבוע:
7 ביצים להפריד
להקציף חלבונים עם 1 כוס סוכר לקצף יציב
להנמיך במיקסר ולהוסיף חלמונים
רבע כוס שמן מעט מיץ לימון
1 כוס אגוזים (או אגוזים ושקדים יחד)
אפשר להוסיף 1 כוס קוקוס - אם משתמשים
לחלק ל 2-3 תבניות אינגלישקייק
לאפות בחום של 160 מעלות כ- 45 דקות
בהצלחה.
 

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
נכתב ע"י רשל;2066497:

לא הבנתי.. מוסיפים תפו"א לעוגה???
איזה כמות?

יש בחנויות כלי הנראה כמו כותש שום בגודל גדול, בו אנו מרסקים את התפו"א כשהם חמימים ורכים.
משאירים את התפו"א מאווררים ומשתמשים בזה כתחליף לקמח תפו"א, כללי האפיה כמו עוגת גבינה.
אם התפו"א הללו התייבשו/ התקררו מאד, הנחשים נשברים ומשמשים בתפקיד "אורז":)

מרשם לעוגיות נחמדות:
4 חלמונים
3/4 כוס סוכר
2 כוסות שקדים/ אגוזים קצוצים.

להקציף (את החלמונים! מאוורר את העוגיות), להוסיף את הסוכר, והשקדים לייצור תלוליות ולאפות... תספרי לי כמה נשאר לך.

אותו דבר רק עם חלבונים,
ופעמים אני אופה בתלוליות ולפעמים שוטחת בתבנית וחותכת כשעדיין חם לקוביות, (זה דק) נראה קצת כמו וופלה.

שקדים מסוכרים:
כוס שקדים,
כוס ורבע סוכר.
רבע כוס מים.

להרתיח הכל, ולבחוש היטב כל הזמן עם מרית עץ עד ששומעים את הפיצפוץ של קליית השקדים והסוכר מצפה את השקדים, (זה שונה מסוכריות הקרמל)
ניתן לעשות זאת עם סוגים שונים ואפשר גם לרסק גס ולהשתמש בזה כציפוי קריספי לעוגות וכו'.

ויש משהו מעניין שאולי אתם מכירים, אם לא שווה לנסות.
"סרדינים"
דג מבושל בשמן מתקבל כמו "סרדינים" אני עושה את זה מדג חי או בורי (מעדיפה בורי) 1. שוטחים נתחי דג נקיים בתבנית בוזקים מלח גס ומשהים ללילה (או 8 שעות) לאחר מכן 2. סופגים היטב את הנוזלים (ממש מנגבים דג דג) ע"מ שיוכלו לאכול את הדג עם מצה ללא בעיה של שרויה.
3. מסדרים את הנתחים בסיר צפוף צפוף (על מנת לחסוף בשמן:)) מכסים בשמן המועדף עליכם. (אני אוהבת זית, אבל זה יקר...) מרתיחים ומבשלים כ-8 שעות על האש הכי קטנה, לשים לב שיש ביעבוע קל ולא יותר מזה.

ניתן להגיש את זה ככה כמו שהוא.
אפשר לעשות מזה סלט דמוי סלט טונה. (עם ביצה קשה, גזר מגורד ומיונז)
ואפשר להגיש כמו 'הרינג', עם בצלך קצוץ מעל מקושט בירקות.
 

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
חמותי, שלא משתמשת בקמח תפוחי אדמה, אופה את העוגות בתנור בסיר פלא.
מיד כשהיא מוציאה מהתנור, היא הופכת את הסיר עם העוגה על בקבוק יין שמשמש כ'סטנד'. (נכון בסיר פלא יש חור עגול? אז משחילים אותו על הבקבוק, כשהסיר הפוך). כך העוגה לא נופלת. (כי כוח המשיכה פועל עליה בצורה הפוכה...)
אחרי חצי שעה בערך, כשהעוגה כבר התקררה, הופכים אותה בחזרה. ואוכלים.
 

אספרה

כל מה שצריך כדי שמילים שהשמעתם יגיעו אל הדף
מנוי פרימיום
קוגל תפוחי עץ מעולה:

1 כוס שקדים טחונים
6 תפוחים גרנד חתוכים לקוביות
4 ביצים
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר

לערבב את החומרים ולאפות.

במתכון המקורי חותכים את התפוחים לקוביות, בצורה כזאת הקוגל מתפרק בחיתוך.
הפתרון: לגרד במגרדת גסה, כך הקוגל נחתך יפה.
פתרון נוסף: לאפות בתבניות אישיות.

***
לביבות קישואים:

קישואים מגורדים
ביצה
מלח ופלפל.

לחמם שמן במחבת. ליצוק עם כף. טעים מאוד!

***

קוגל קישואים:

קישואים + בצל מגורדים דק
לאדות בסיר על אש נמוכה עד שהמים מתאדים.
להוסיף: ביצה, שמן, מלח, פלפל.
לאפות בתבניות אישיות.

שימו לב שמכמות גדולה של קישואים יוצא מעט חתיכות.
 

אספרה

כל מה שצריך כדי שמילים שהשמעתם יגיעו אל הדף
מנוי פרימיום
נכתב ע"י mig;2066639:
יש בחנויות כלי הנראה כמו כותש שום בגודל גדול, בו אנו מרסקים את התפו"א כשהם חמימים ורכים.
משאירים את התפו"א מאווררים ומשתמשים בזה כתחליף לקמח תפו"א,

למעוך במזלג לא יעשה את אותה עבודה?



נכתב ע"י mig;2066639:
כללי האפיה כמו עוגת גבינה.

כלומר?
 

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שושן צחור;2066677:
קוגל תפוחי עץ מעולה:

1 כוס שקדים טחונים
6 תפוחים גרנד חתוכים לקוביות
4 ביצים
3/4 כוס שמן
1 כוס סוכר

לערבב את החומרים ולאפות.

במתכון המקורי חותכים את התפוחים לקוביות, בצורה כזאת הקוגל מתפרק בחיתוך.
הפתרון: לגרד במגרדת גסה, כך הקוגל נחתך יפה.
פתרון נוסף: לאפות בתבניות אישיות.

שנה שעברה בהבית שלנו היה מתכון די דומה ויצא מעולה!
7 תפוחי גרנד
1.5 כוסות סוכר
חצי כוס שמן
8 ביצים
2 כוסות פירה תפו"א
לערבב ולאפות 40 דקות 170 מעלות
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
תמרים ממולאים -
קולים במחבת יבשה תערובת של אגוזים שקדים מסוגים שונים.
מכניסים לשקית ושוברים עם פטיש שניצלים
מערבבים עם מעט דבש (מותר? אם לא, אז אפשר לוותר) אל תשימו יו+ת6ר מדי כי זה מאד מתוק
(במשך השנה אני שמה גם טחינה שממתנת את המתיקות - אפשר אולי להמיר בשקדיה - למי שמשתמש)
חוצים ומגלענים תמרים מזן מג'הול, ממלאים בתערובת האגוזים, טובלים את החלק הליון, הפתוח והמעט דביק בקוקוס.

לבריאות
חני

אגב, תערובת האגוזים הזו טעימה מאד גם בתוך יוגורט או לבן. אם לא שמתם דבש, שימו מעט סוכר או תחליף.
 

אחת אחת 11

משתמש מקצוען
סלט "טונה"...
מפוררים נתחי עוף מבושלים ומוסיפים ביצה קשה ומיונז ביתי (מלח, שמן)
יוצא ממש כמו סלט טונה! רק הצבע מעט יותר בהיר...
 

גולדשטיין ש

משתמש רשום
נכתב ע"י רשל;2066497:
לא הבנתי.. מוסיפים תפו"א לעוגה???
איזה כמות?



אני חושבת שתפוח אדמה גדול לתבנית של טוסטר.
אפשר לרסק במזלג, או להקציף במעבד מזון כדי שזה יהיה אורירי.
כמובן כשהתפוח אדמה חם.
ולאחר מכן מוסיפים אותו לתערובת בתנועות קיפול עדינות.

לעוגת תפוחי עץ לדעתי אפשר לשים יותר תפוחי אדמה.

ומיג, מעניין אותי מה שאת אומרת. לא זכור לי שנתקלתי במכשיר כזה? האם תפוח האדמה יוצא אורירי?
 

חנון

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני יודעת שאנחנו באסרו חג
בכל אופן, תרשמו את זה לשנה הבאה:
סלט גזר חריף - מלוח
פרוסות גזר
טוחנים חזרת, מוסיפים מלח לפי הטעם ומבשלים שעה
יוצא מאוד טעים!
 

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
אומנם החג כבר עבר, ומאז לא הייתי מחוברת עד אתמול, אז אני מקווה שלפחות זה יועיל לשנה הבאה.

נכתב ע"י שושן צחור;2066679:
למעוך במזלג לא יעשה את אותה עבודה?
כלומר?

מזלג עושה את העבודה חלקית, תמיד כשאת מפוררת את גם דוחסת (תחת המזלג)
והכותש פשוט מניח את נחשי התפו"א מאווררים בתלולית, (הנפח יותר ממכפיל את עצמו)

האפיה הינה:
10 דקות ראשונות בחום גבוה,
ועוד 40-50 דקות על חום נמוך.

תבנית בתוך תבנית כשבתבנית התחתית יש קצת מים.

נכתב ע"י גולדשטיין ש;2066822:
ומיג, מעניין אותי מה שאת אומרת. לא זכור לי שנתקלתי במכשיר כזה? האם תפוח האדמה יוצא אורירי?

יוצא מאד מאד אוורירי כמו שפירטתי, אני יודעת שניתן להשיג זאת בחנויות מסוימות, אני אבדוק באלו אשתדל לצלם.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה