דרוש מידע רחיצת כרוב קצוץ של חסלט

זחלוואי

משתמש רשום
בס"ד
האם אתם שוטפים את הכרוב הלבן הקצוץ של חסלט?
תמיד מרגישה שיש לזה טעם לוואי, אולי הם שמים חומר משמר כלשהו..
 

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
לכן מעדיפה לקנות ראש כרוב ולקצוץ לבד,
חותכת את הראש לכמה חלקים
שוטפת היטב
מייבשת
קוצצת
אורזת בקופסא ח''פ מרופדת בנייר סופג
נשמר הרבה יותר זמן...
 

מירי קרפט

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
כנ"ל, כרוב מתקלקל מאד מהר.
מומלץ לקנות שלם.
 

יעל.ב.

משתמש פעיל
לכן מעדיפה לקנות ראש כרוב ולקצוץ לבד,
חותכת את הראש לכמה חלקים
שוטפת היטב
מייבשת
קוצצת
אורזת בקופסא ח''פ מרופדת בנייר סופג
נשמר הרבה יותר זמן...

את שוטפת עלה עלה ?
זה לא לוקח הרבה זמן ? :(
וגם, איך את מייבשת ?
תמיד נשאר לי רטוב :(

תודה !!
 

אסתר פ

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
את שוטפת עלה עלה ?
זה לא לוקח הרבה זמן ? :(
וגם, איך את מייבשת ?
תמיד נשאר לי רטוב :(

תודה !!
לא עלה עלה, אלה גוש גוש...
חותכת את הראש לאיזה 8 חלקים
לא לוקח הרבה זמן בכלל
ומייבשת במייבש כלים שמעל הכיור,
או על מגבת נקיה
 

יעל.ב.

משתמש פעיל
לא עלה עלה, אלה גוש גוש...
חותכת את הראש לאיזה 8 חלקים
לא לוקח הרבה זמן בכלל
ומייבשת במייבש כלים שמעל הכיור,
או על מגבת נקיה

זה תקין מבחינת ההכשר ?
זכור לי שעל חסה הם כותבים לשטוף עלה עלה וזה לוקח לי מלאאאא זמן (להפריד, להשרות, לשטוף תחת זרם מים),
לא יודעת איך זה בכרוב ....

רעיון לייבש על מגבת !
בע"ה אנסה ....
 

זחלוואי

משתמש רשום
בעיקרון תמיד אני אומרת לבעלי לקנות כרוב שלם ולא קצוץ..
הפעם לא היה, אז קנה קצוץ..
מה כדאי לעשות עכשיו לדעתכם? לשטוף אותו עם סבון?
 

BIZZARC- עשירה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
בעיקרון תמיד אני אומרת לבעלי לקנות כרוב שלם ולא קצוץ..
הפעם לא היה, אז קנה קצוץ..
מה כדאי לעשות עכשיו לדעתכם? לשטוף אותו עם סבון?
תשרי את זה 2-3 דק' במי סבון ואז תכניסי למסננת ותשטפי תחת זרם חזק טוב טוב
 

רפרפת

משתמש פעיל
אולי תנסי לשטוף כמות קטנה ולטעום.
לדעתי זה לא כ"כ יעזור,
מרגיש איזה תהליך כימי.
 

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
בגדול - אם מורידים את עוצמת הקירור במקרר, במקום 3 מעלות 4 וכדומה -זה מאריך את חיי העלים במקרר.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
הסבתות שלנו יבשו על מגבות..
היום קונים "מייבש חסה"
יש בכל חנות כלי מטבח וגם באיקאה
באתרים סיניים זה עולה ממש בזול

218564a.jpg


252264.jpg
 

אוריגמי

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
ר' ויא אומר שמגידול מיוחד נגד חרקים מספיק לבדוק 4 עלים חיצוניים שאין טריפסים
ואז לא צריך להשרות את העלים הפנימיים.
למי שסומך על הפסיקות שלו.
 

משתמש משודרג

משתמש מקצוען
את שוטפת עלה עלה ?
זה לא לוקח הרבה זמן ? :(
וגם, איך את מייבשת ?
תמיד נשאר לי רטוב :(

תודה !!
אין מה לומר- לשטוף כרוב היטב- זו משימה ארוכה, אבל אין להשוות את הטעם הטעים של כרוב קצוץ מראש שלם לכרוב קצוץ משקיות...
הסבר לגבי שטיפת כרוב קצוץ:
קונים ראש כרוב שלם.
קוצצים דק דק (בכמות שצריכים-לשבת...)
מנקים את הכיור היטב היטב- גם את צידי הכיור, סותמים את הכיור בעזרת הפקק.
מכניסים את הכרוב הקצוץ ומתחילים למלא את הכיור במים בעזרת זרם חזק!
תו"כ מערבבים את הכרוב הקצוץ היטב היטב בעזרת היד, ו"מפרידים" את כל עלי הכרוב ה"דבוקים" האחד לשני.
ממשיכים להזרים מים עד שהמים מכסים את הכרוב ועוד כמה סנטימטרים... (שטיפה ראשונה)
מזיזים את הכרוב הקצוץ לפינת הכיור, מחזיקים את הכרוב שלא "יברח"- רחוק מפתח יציאת המים... פותחים את הפקק ונותנים למים לצאת.
(שטיפה שניה) פוקקים שוב את הכיור וממלאים שוב את הכיור בזרם חזק כנ"ל, כמובן ש"מעסים" את הכרוב...
אחרי שהכרוב נשטף היטב פעמיים הגיע הזמן להשתמש ב:
פותחים את זרם המים (לא כ"כ חזק כמו בהתחלה- כי לא ישאר לכם כרוב ביד...)
(שטיפה שלישית) ממלאים את 2 חופני היד בכרוב קצוץ ושוטפים אותו תחת זרם המים היטב,
מנערים ומכניסים ל"מייבש החסה"
כל 3-4 חופניים סוגרים את המייבש, מסובבים ומייבשים. לפעמים צריך לשחרר מים ולייבש שוב. חשוב- לייבש טוב אבל, לא לייבש עד הסוף כי הפריכות של הכרוב תאבד!
מניחים בקופסא נקייה, סוגרים ומאחסנים במקרר.
מעולה ממש ונשמר לכמה ימים (עד 5 ימים) טרי טרי.
 

יעל.ב.

משתמש פעיל
אין מה לומר- לשטוף כרוב היטב- זו משימה ארוכה, אבל אין להשוות את הטעם הטעים של כרוב קצוץ מראש שלם לכרוב קצוץ משקיות...
הסבר לגבי שטיפת כרוב קצוץ:
קונים ראש כרוב שלם.
קוצצים דק דק (בכמות שצריכים-לשבת...)
מנקים את הכיור היטב היטב- גם את צידי הכיור, סותמים את הכיור בעזרת הפקק.
מכניסים את הכרוב הקצוץ ומתחילים למלא את הכיור במים בעזרת זרם חזק!
תו"כ מערבבים את הכרוב הקצוץ היטב היטב בעזרת היד, ו"מפרידים" את כל עלי הכרוב ה"דבוקים" האחד לשני.
ממשיכים להזרים מים עד שהמים מכסים את הכרוב ועוד כמה סנטימטרים... (שטיפה ראשונה)
מזיזים את הכרוב הקצוץ לפינת הכיור, מחזיקים את הכרוב שלא "יברח"- רחוק מפתח יציאת המים... פותחים את הפקק ונותנים למים לצאת.
(שטיפה שניה) פוקקים שוב את הכיור וממלאים שוב את הכיור בזרם חזק כנ"ל, כמובן ש"מעסים" את הכרוב...
אחרי שהכרוב נשטף היטב פעמיים הגיע הזמן להשתמש ב:

פותחים את זרם המים (לא כ"כ חזק כמו בהתחלה- כי לא ישאר לכם כרוב ביד...)
(שטיפה שלישית) ממלאים את 2 חופני היד בכרוב קצוץ ושוטפים אותו תחת זרם המים היטב,
מנערים ומכניסים ל"מייבש החסה"
כל 3-4 חופניים סוגרים את המייבש, מסובבים ומייבשים. לפעמים צריך לשחרר מים ולייבש שוב. חשוב- לייבש טוב אבל, לא לייבש עד הסוף כי הפריכות של הכרוב תאבד!
מניחים בקופסא נקייה, סוגרים ומאחסנים במקרר.
מעולה ממש ונשמר לכמה ימים (עד 5 ימים) טרי טרי.
כמה זמן זה לוקח ?
 

יעל.ב.

משתמש פעיל
הסבתות שלנו יבשו על מגבות..
היום קונים "מייבש חסה"
יש בכל חנות כלי מטבח וגם באיקאה
באתרים סיניים זה עולה ממש בזול

צפה בקובץ המצורף 1605623

צפה בקובץ המצורף 1605624
מה הגודל של זה ?
היה לי בעבר סלייסר עם אפשרות כזו
אבל זה היה קטנציק
ולא היתה לי סבלנות לשים כל פעם 2 עלים ולסובב.....
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמה

א תְּהִלָּה לְדָוִד אֲרוֹמִמְךָ אֱלוֹהַי הַמֶּלֶךְ וַאֲבָרֲכָה שִׁמְךָ לְעוֹלָם וָעֶד:ב בְּכָל יוֹם אֲבָרֲכֶךָּ וַאֲהַלְלָה שִׁמְךָ לְעוֹלָם וָעֶד:ג גָּדוֹל יְהוָה וּמְהֻלָּל מְאֹד וְלִגְדֻלָּתוֹ אֵין חֵקֶר:ד דּוֹר לְדוֹר יְשַׁבַּח מַעֲשֶׂיךָ וּגְבוּרֹתֶיךָ יַגִּידוּ:ה הֲדַר כְּבוֹד הוֹדֶךָ וְדִבְרֵי נִפְלְאוֹתֶיךָ אָשִׂיחָה:ו וֶעֱזוּז נוֹרְאֹתֶיךָ יֹאמֵרוּ (וגדולתיך) וּגְדוּלָּתְךָ אֲסַפְּרֶנָּה:ז זֵכֶר רַב טוּבְךָ יַבִּיעוּ וְצִדְקָתְךָ יְרַנֵּנוּ:ח חַנּוּן וְרַחוּם יְהוָה אֶרֶךְ אַפַּיִם וּגְדָל חָסֶד:ט טוֹב יְהוָה לַכֹּל וְרַחֲמָיו עַל כָּל מַעֲשָׂיו:י יוֹדוּךָ יְהוָה כָּל מַעֲשֶׂיךָ וַחֲסִידֶיךָ יְבָרֲכוּכָה:יא כְּבוֹד מַלְכוּתְךָ יֹאמֵרוּ וּגְבוּרָתְךָ יְדַבֵּרוּ:יב לְהוֹדִיעַ לִבְנֵי הָאָדָם גְּבוּרֹתָיו וּכְבוֹד הֲדַר מַלְכוּתוֹ:יג מַלְכוּתְךָ מַלְכוּת כָּל עֹלָמִים וּמֶמְשֶׁלְתְּךָ בְּכָל דּוֹר וָדוֹר:יד סוֹמֵךְ יְהוָה לְכָל הַנֹּפְלִים וְזוֹקֵף לְכָל הַכְּפוּפִים:טו עֵינֵי כֹל אֵלֶיךָ יְשַׂבֵּרוּ וְאַתָּה נוֹתֵן לָהֶם אֶת אָכְלָם בְּעִתּוֹ:טז פּוֹתֵחַ אֶת יָדֶךָ וּמַשְׂבִּיעַ לְכָל חַי רָצוֹן:יז צַדִּיק יְהוָה בְּכָל דְּרָכָיו וְחָסִיד בְּכָל מַעֲשָׂיו:יח קָרוֹב יְהוָה לְכָל קֹרְאָיו לְכֹל אֲשֶׁר יִקְרָאֻהוּ בֶאֱמֶת:יט רְצוֹן יְרֵאָיו יַעֲשֶׂה וְאֶת שַׁוְעָתָם יִשְׁמַע וְיוֹשִׁיעֵם:כ שׁוֹמֵר יְהוָה אֶת כָּל אֹהֲבָיו וְאֵת כָּל הָרְשָׁעִים יַשְׁמִיד:כא תְּהִלַּת יְהוָה יְדַבֶּר פִּי וִיבָרֵךְ כָּל בָּשָׂר שֵׁם קָדְשׁוֹ לְעוֹלָם וָעֶד:
נקרא  6  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה