שנה שעברה ליקטתי מהפורום כאן מתכונים לאין מספר,
מתכון אחד היה ההצלחה של החג!!!
צר לי שאינני זוכרת למי זכויות היוצרים, כיוון שעל כל המתכונים מופיע המקור "פרוג"
לכן אודה מאוד למי שתכוון אותי למקור המתכון שאוכל להודות לה כראוי ולתת לה את הקרדיט.
עוד הקדמה אחת, זו עוגה בלי "שרויה" וקשה להאמין שהיא פסחית. יש לה מקרם וטעם מופלאים, ובלי להפריד ביצים! אפילו מיקסר לא צריך! מה עוד אפשר לצפות מעוגה פסחית?
אה, והקדמה אחת אחרונה, אצלנו לא משתמשים בשוקולד בפסח, במתכון המקורי היה גם שוקולד ציפס שבוודאי משדרג את העוגה עוד יותר אבל לא רשמתי את הרכיב הזה כך שתאלצו להוסיפו כהבנתכם וכאוות נפשכם.
אז הנה הוא.
וכמובן תכפילו כמויות. (מה שלא יכולתם בפסח דאשתקד...)
4 ביצים
1 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
3 כוסות שקדים טחונים
3 כפות קמח תפוחי אדמה
שוקולד ציפס - כנ"ל
תערובת סוכר וקינמון - מי שאוכל סוכר וניל אז עדיף ולמי שלא אוכל קינמון זה בסדר גם בלי
מערבבים את כל החומרים מלבד תערובת הסוכר וקינמון
במתכון המקורי ההוראה עכשיו היתה לגלגל לגליל אבל אני שטחתי בתבנית אלומיניום רגילה ולדעתי היה יותר מוצלח ככה
בוזקים תערובת סוכר וקינמון
אופים על 180 מעלות כ20 דקות
ותוך דקות ספורות שבים לראש העמוד להכין נגלה נוספת
מתכון אחד היה ההצלחה של החג!!!
צר לי שאינני זוכרת למי זכויות היוצרים, כיוון שעל כל המתכונים מופיע המקור "פרוג"
לכן אודה מאוד למי שתכוון אותי למקור המתכון שאוכל להודות לה כראוי ולתת לה את הקרדיט.
עוד הקדמה אחת, זו עוגה בלי "שרויה" וקשה להאמין שהיא פסחית. יש לה מקרם וטעם מופלאים, ובלי להפריד ביצים! אפילו מיקסר לא צריך! מה עוד אפשר לצפות מעוגה פסחית?
אה, והקדמה אחת אחרונה, אצלנו לא משתמשים בשוקולד בפסח, במתכון המקורי היה גם שוקולד ציפס שבוודאי משדרג את העוגה עוד יותר אבל לא רשמתי את הרכיב הזה כך שתאלצו להוסיפו כהבנתכם וכאוות נפשכם.
אז הנה הוא.
וכמובן תכפילו כמויות. (מה שלא יכולתם בפסח דאשתקד...)
4 ביצים
1 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
3 כוסות שקדים טחונים
3 כפות קמח תפוחי אדמה
שוקולד ציפס - כנ"ל
תערובת סוכר וקינמון - מי שאוכל סוכר וניל אז עדיף ולמי שלא אוכל קינמון זה בסדר גם בלי
מערבבים את כל החומרים מלבד תערובת הסוכר וקינמון
במתכון המקורי ההוראה עכשיו היתה לגלגל לגליל אבל אני שטחתי בתבנית אלומיניום רגילה ולדעתי היה יותר מוצלח ככה
בוזקים תערובת סוכר וקינמון
אופים על 180 מעלות כ20 דקות
ותוך דקות ספורות שבים לראש העמוד להכין נגלה נוספת