אשכול סלטים לשבת

רוח סערה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אגב חצילים מטוגנים.
אפשר לפרוס חצילים (להשרות במלח אם רוצים להפגת המרירות)
לשטוף ולנגב.
לקמח אותם משני הצדדים ואז לטבול בביצה ולטגן עד השחמה.
להספיג ובינתיים להכין רוטב עגבניות, שום ופטרוזיליה (עדיף מעגבניות טריות, למרקם מעניין יותר).
להוריד מהאש ולקרר את הרוטב.
לשפוך על החצילים ולתת להם להיות שרויים ברוטב כמה שעות לפחות.
זה מעדן שיגמרו עוד לפני השבת
זהירות!!!
 

רוח סערה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
אני רושמת מתכון לרוטב חרדל ודבש.
כל סלט חסה וסנדוויץ משתדרגים אתו כך שטוב שיש בבית, אני מכניסה לבקבוק לחיץ וזה נשאר כמה חודשים במקרר בלי להתקלקל:
2 כוסות שמן קנולה
שליש כוס דבש
שליש כוס חומץ
שליש כוס מים
2 שיני שום (לא חובה)
חצי כוס חרדל
כפית שטוחה מלח.

לטחון בבלנדר מוט עד רוטב בהיר וסמיך מעט
 

רוח סערה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
סלט חסה אלוף:
חבילת חסה פריכה ושטופה. פרוסה לרצועות גדולות
פלפלים קלויים (עדיף בגריל חשמלי) עם הקליפה (לטבל בשמן ומלח ואז לקלות).
פקאנים סיניים (אפשר לשבור מעט)
(לארוחה חלבית כדאי מאוד להוסיף קוביות של גבינה צפתית או פטה עיזים)
רימונים או חמוציות.
(נשנושים שמנת בצל שבורים)
להגיש בשכבות ולשפוך רוטב חרדל ודבש בנדיבות.
 

רוח סערה

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
חברה שבאה אליי לשבת אמרה לי שהיא אוהבת רק סלט קישוא.
שאלתי אותה איך מכינים, והיא ענתה לי שמטגנים קישוא ומוסיפים ביצים קשות.
השניה סיימתי להכין אותו עם קיצור דרך.
חתכתי את הקישוא לקוביות, אחרי שהוא היה מאודה די הצורך, הוסםתי ביצה וערבבתי אותה תוך שהורדתי את המחבת מהכירה.
וכך במקום להתחיל לרסק ביצים קשות, היה לי סלט קישוא קליל.
מקוה שהיא תאהב את הטעם..
הבעיה עם קישוא (שלא כמו חציל) שהוא מלא נוזלים, אז חייבים לפזר מעט מלח בתחילת הטיגון, למיצוי הנוזלים. לאדות אותו לאט לאט, עד שיוציא את הנוזלים שלו לגמרי, ויישאר רק השמן, ואז להגדיל את האש ולתת לו השחמה יפה.
לשים לב לא להוסיף אח"כ מלח לסלט, כדי שלא ייצא מלוח מדי, כי בסלט הזה במיוחד זה יכול להרוס.
אני משלבת בין סלט הקישוא לסלט החצילים:
מטגנת הרבה בצל, מוסיפה קישוא מפומפם ומטגנת כנ"ל.
שמה ביצים, מלח, פלפל, אגוזים ו-חצילים (שטיגנתי עמוק בנפרד לסלט אחר, אם לא טיגנתי אני מוותרת עליהם), וטוחנת במגימיקס- יוצא מצוין.
 

gooly

משתמש פעיל
מישהי לימדה אותי להכין את סלט הקישואים בצורה שונה:
מגרדים את הקישוא במגרדת
מטגנים בצל
מוסיפים את הקישוא
מטגנים עד שמקבל צבע
מוסיפים ביצה
מערבבים ואחרי כמה דק'
מורידים מהאש.
יוצא מעדן!!
אני מניחה שטוחנים את התערובת?
 

אסתר 4

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
לא טוחנים אלא מגרדים בפומפייה את הקישואים
 

שרה arch

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
יש מתכון מעולה של סלט פטריות בתנור:
פורסת פטריות טריות באיזה סוגים שאת מוצאת
שמה בתבנית עם פטרוזיליה/כוסברה , שום פרוס ושמן זית
אופה עד שהחדר מתמלא ריח של פטריות
מעדן!!
 

חוח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
רוצה מתכון לסלט זיתים טעים,
אפשר טיפה חריף כזה (יש לחנות "פורטו" ברח' ירושלים בבני ברק כזה.)
ניסיתי לעשות פעם בבית סלט זיתים אך לא יצא מספיק נוזלי.
תודה רבה!
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
מאדים בצל וגזר מגורד עד שמשחים, 20 דק' בערך,מוסיפים זיתים פרוסים,
מטגנים 5 דקות, מוסיפים כף רסק עגבניות קצת מלח. וזהו:)
 

חוח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
תודה
מאדים בצל וגזר מגורד עד שמשחים, 20 דק' בערך,מוסיפים זיתים פרוסים,
מטגנים 5 דקות, מוסיפים כף רסק עגבניות קצת מלח. וזהו
תודה,
התכונתי לזיתים במיונז, שכחתי לציין.. :)
 

כללית

משתמש מקצוען
רוצה מתכון לסלט זיתים טעים,
אפשר טיפה חריף כזה (יש לחנות "פורטו" ברח' ירושלים בבני ברק כזה.)
ניסיתי לעשות פעם בבית סלט זיתים אך לא יצא מספיק נוזלי.
תודה רבה!
אם את רוצה יותר נוזלי, תוסיפי עוד מיונז... ועוד... ועוד..
עד שיצא כמו של החנות.
 

חוח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אם את רוצה יותר נוזלי, תוסיפי עוד מיונז... ועוד... ועוד..
עד שיצא כמו של החנות
זהו, אבל לא דליל מזיתים, אלא שמוסיפים משהו למיונז שנהייה דליל.
ניסיתי בעבר להוסיף עוד ועוד מיונז,
אבל כנראה המיונז הביתי מרוכז יותר או משהו.
 

משי 1

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
סלט בטטות

מטגנים בצל
מטגנים קוביות קטנטנות של בטטה. על אש נמוכה שיירכו, ולא יישרפו
מתבלים במלח פלפל ודבש.
נחטף!!

האם מוסיפים את הבטטה לבצל או שמטגנים בנפרד?
 

Idjdjdjshjs

משתמש מקצוען
חומוס "אליהו": לא יוצא בדיוק אותו טעם, אבל דומה ברעיון ובנימוכות.
חצי קילו חומוס - להשרות לילה.
לבשל בסיר לחץ עם ליטר מים, כפית מלח וכפית גדושה אבקת אפיה עד לחומוסים רכים עד נימוחים ממש (אפשר להיעזר בסיר לחץ לזירוז).
לסנן ולשמור 2 כוסות מים מהבישול.
לשמור כוס חומוס מבושל בצד לקישוט.
לשים במגימיקס את הגרגרים החמים.
להוסיף את המים ששמרנו (ועוד כמעט כוס מים מהברז עד מרקם ממש נוזלי כמו בחומוסיה)
מיץ מחצי לימון.
כוס טחינה גולמית.
2 כפיות שטוחות מלח.
כפית גדושה כמון.
לטחון כשזה חם (אמור לצאת נוזלי כמעט, אח"כ כשמתקרר זה לא ייאמן עד כמה זה מתקשה)
אפשר לשחק עם הטעמים.
עדיף להגיש את זה חם (אני מפנקת את בני הבית שחוזרים ביום שישי הביתה עם חומוס חם וטרי ופיתות חמות וטריות. ונשאר אח"כ גם לשבת, אבל בשבת זה יוצא טעים אבל קשה וקר.
אני אוהבת את זה ככה עדין- בלי שום ובלי פטרוזיליה, זה לא פלאפל.
להגיש עם טחינה, הגרגרים ששמרנו שמן זית, כמון, טיפה מיץ לימון ועלה פטרוזיליה לקישוט.
חומוס אליהו זה ה-דבר!!
תודה, אנסה.
 

leahhecht

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
זהו, אבל לא דליל מזיתים, אלא שמוסיפים משהו למיונז שנהייה דליל.
ניסיתי בעבר להוסיף עוד ועוד מיונז,
אבל כנראה המיונז הביתי מרוכז יותר או משהו.
תוסיפי שמן זית עד לסמיכות הרצויה. אם את אוהבת חריף, שימי 4-5 שיני שום ולא טחת. ואני מוסיפה גם מעט סוכר לאיזון הטעמים.
בהצלחה!
 

גדולה מהחיים

משתמש מקצוען
סלט פטריות בטעם כבד:

מטגנים בצל
כשזהוב מוסיפים קופסת פטריות ומטגנים
טוחנים עם ביצה קשה, מלח ופלפל.

מעדן!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמז

א הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב זַמְּרָה אֱלֹהֵינוּ כִּי נָעִים נָאוָה תְהִלָּה:ב בּוֹנֵה יְרוּשָׁלִַם יְהוָה נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל יְכַנֵּס:ג הָרֹפֵא לִשְׁבוּרֵי לֵב וּמְחַבֵּשׁ לְעַצְּבוֹתָם:ד מוֹנֶה מִסְפָּר לַכּוֹכָבִים לְכֻלָּם שֵׁמוֹת יִקְרָא:ה גָּדוֹל אֲדוֹנֵינוּ וְרַב כֹּחַ לִתְבוּנָתוֹ אֵין מִסְפָּר:ו מְעוֹדֵד עֲנָוִים יְהוָה מַשְׁפִּיל רְשָׁעִים עֲדֵי אָרֶץ:ז עֱנוּ לַיהוָה בְּתוֹדָה זַמְּרוּ לֵאלֹהֵינוּ בְכִנּוֹר:ח הַמְכַסֶּה שָׁמַיִם בְּעָבִים הַמֵּכִין לָאָרֶץ מָטָר הַמַּצְמִיחַ הָרִים חָצִיר:ט נוֹתֵן לִבְהֵמָה לַחְמָהּ לִבְנֵי עֹרֵב אֲשֶׁר יִקְרָאוּ:י לֹא בִגְבוּרַת הַסּוּס יֶחְפָּץ לֹא בְשׁוֹקֵי הָאִישׁ יִרְצֶה:יא רוֹצֶה יְהוָה אֶת יְרֵאָיו אֶת הַמְיַחֲלִים לְחַסְדּוֹ:יב שַׁבְּחִי יְרוּשָׁלִַם אֶת יְהוָה הַלְלִי אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן:יג כִּי חִזַּק בְּרִיחֵי שְׁעָרָיִךְ בֵּרַךְ בָּנַיִךְ בְּקִרְבֵּךְ:יד הַשָּׂם גְּבוּלֵךְ שָׁלוֹם חֵלֶב חִטִּים יַשְׂבִּיעֵךְ:טו הַשֹּׁלֵחַ אִמְרָתוֹ אָרֶץ עַד מְהֵרָה יָרוּץ דְּבָרוֹ:טז הַנֹּתֵן שֶׁלֶג כַּצָּמֶר כְּפוֹר כָּאֵפֶר יְפַזֵּר:יז מַשְׁלִיךְ קַרְחוֹ כְפִתִּים לִפְנֵי קָרָתוֹ מִי יַעֲמֹד:יח יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיַמְסֵם יַשֵּׁב רוּחוֹ יִזְּלוּ מָיִם:יט מַגִּיד (דברו) דְּבָרָיו לְיַעֲקֹב חֻקָּיו וּמִשְׁפָּטָיו לְיִשְׂרָאֵל:כ לֹא עָשָׂה כֵן לְכָל גּוֹי וּמִשְׁפָּטִים בַּל יְדָעוּם הַלְלוּיָהּ:
נקרא  19  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה