כמו שכתבתי זה שני דברים שונים למתכונים שונים...
מי עוד לא מסכימה?
לא. מחדדת.
גם עוגות רגילות שכתוב בהם קמח שקדים אם נשים שקדים טחונים רגילים זה לא יהיה אותו דבר. כי הטעם שונה. זו מציאות.
זה לא אומר שלא יהיה טוב. אבל זה זה לא שזה אותו דבר וממיר קמח שקדים בעוגות רגילות.
יש המון משפחות שלא יאכלו עוגות עם שקדים טחונים כי לא טעים להם אבל עם קמח שקדים, אותה עוגה, יאכלו. אז זה לא אותו דבר.
אישית אני מכינה בפסח מתכונים של עוגות "רגילות" עם קמח שקדים. כשהמרתי כמה פעמים, לנסיון, לשקדים טחונים, קבלתי תוצר עם טעם אחר ולא אכלו כאן.
אז לומר שאפשר להחליף תמיד בעוגות רגילות זה לקחת סיכון גדול שמישהו יכין עוגה שכתוב בה קמח שרדים והיא מעולה וטעימה גם לטעמו אבל כשיכין עם שקדים טוחנים רגילים זה לא יהיה לו טעים וילך לפח.
אז חבל.
אם זו עוגה שטעם השקדים אמור להיות בה דומיננטי זה כבר משהו אחר. אבל כשהוא לא אמור להיות דומיננטי ממש לא כדאי להמיר. בעוגות לא מיוחדות...
זה אכן 2 דברים שונים. למתכונים שונים. אבל לא בחלוקה של לעוגות רגילות ועוגות מיוחדות. זאת אומרת שלא נכון להמיר בעוגה "רגילה" שכתוב בה קמח שקדים לשקדים טחונים רגילים. אא"כ לא משנה הטעם. את העבודה מבחינת תחליף לקמח הם עושים די אותו דבר, אם כי הקמח לרוב דק יותר, אבל את הטעם הם לא משווים.
זה בסדר לחשוב אחרת אבל לכתוב את זה כך זה עלול להטעות כאלו שיתחילו להמיר בעוגות שהכינו כבר בעב4ר עם קמח שקדים כי זה יותר זול או לא משנה מה, הטחון הרגיל, ויתאכזבו כי זה לא הטעם הם רצו.