איור וקטורי לחריטה בעץ - מישהו התנסה?

• הוסף לסימניות
שלום,
התבקשתי להפוך תמונה של דמות לקוים ווקטוריים לחריטה בעץ עם לייזר.
אשמח לקבל עזרה מבעל\ת נסיון, באיזה צורה מומלץ להכין את הקובץ, ועל מה חשוב להקפיד.
וכמובן, שאלת המאה... בכמה מקובל לתמחר עבודה מהסוג.
תודה רבה!!
אפשר גם באישי או במייל -
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
אישית הייתי עושה את זה בקורל
זה עבודת ציור לכל דבר לדעת איפה לתת את הקוים הנכונים בצורה מינמליסטית

• הוסף לסימניות
אישית הייתי עושה את זה בקורל
זה עבודת ציור לכל דבר לדעת איפה לתת את הקוים הנכונים בצורה מינמליסטית
לתשובה מסוג זה חיכיתי. תודה!
אז גם אני חשבתי לעשות באילוסטרייטור, קוים מינימליים.
הענין הוא שהלקוחה חושבת שצריך לשרטט כל קו בפנים, למשל לצייר את הזקן קוים קוים. אני חושבת שלא. אבל אין לי נסיון בחריטה ובתוצאותיו. עוד מישהו חושב שכך?

• הוסף לסימניות
אני עשיתי כמה חריטות של קבצים וקטוריים בלייזר,לא על עץ אלא על פרספקס.ומהתרשמותי בענין זה,הרבה מאד תלוי בטיב המכונה ומקצועיות החותך.אם המכונה נחשבת טובה היא אמורה להגיע לרמת דיוק כמעט מושלמת שהסטיה תהיה בקושי באיזה עשירית מעובי הסטרוק.ואגב,הלייזר קוראת רק סטרוק ולא פיל(עד כמה שידוע לי).ואחת שהיא טובה גם ציור מורכב עם זקן קווים קווים תתן תוצאה יפה.
ולגבי החותך בלייזר,כדי להגיע לתוצאה יפה ונקיה עליו לחשב עובי חומר גלם,עוצמה,מהירות ומרחק ראש הלייזר מחומר הגלם(מה שנקרא פוקוס).ועלייך להחליט אם את צריכה חריטה על העץ שזה חיתוך מהיר שלא חודר את העץ(פשוט חורט),או מושג שנקרא סקאן,שהלייזר רצה במהירות על ציר ה y שורות שורות עד שמתקבלת הגרפיקה הרצויה(לוקח יותר זמן ויוצא יותר יפה).לכן עדיף לקבל שירות מהמנוסים.בחריטה בעץ לפעמים נותר מן שובל כזה מסביב לחריטה שנוצר מהחום או משהו כזה.
וסגירת קובץ ללייזר(שוב,עד כמה שידוע לי,הכל בערבון מוגבל ובררי זאת מול נותן השירות)היא בגירסה 8 או 3.

• הוסף לסימניות
אבל לך בכ''א בתור אחת שמכינה את הקובץ עלייך רק לדאוג שהכל יהיה על סטרוק ולא פיל,זהו,אני חושב

• הוסף לסימניות
אם זה חריטה ולא חיתוך מאד יפה לצייר הרבה קווים כי זה ציור ממש
אבל אם זה חיתוך התוצאה היא יותר גרפית וממילא צריך מנימליזם

• הוסף לסימניות
למעשה-
יש למכונת הלייזר 3 צורות עבודה עיקריות.
1. חיתוך מלא.
2. חיתוך שיטחי-סימון על פני החומר.
3. חריטה-מילוי חללים בצריבה.

עבור שני האופציות הראשונות אכן נחוצים ווקטורים מינימליסטיים,מינימום שפיצים ונקודות על הווקטור.
אך עבור האופציה השלישית אכן אין צורך לחסוך כלל, כיוון שכפי שGuy148 פירט- המכונה רצה ימינה ושמאלה על ציר X ומתקדמת לאט לאט על ציר הY ללא יחס לרמת הפרטים בווקטור, והלייזר צורב כל חלל בתוך הווקטור תהליך זה הינו איטי ולכן גם יקר יותר.

אך מאוד משמעותי, אם מציירים בתוכנה פיקסלית ועושים פירוק לתמונה- כמובן שמציירים בשחור בלבד אך לאחר הפירוק האוטומטי יש לוודא שאין ווקטורים היוצרים חללים לבנים - אלה יגרמו לווקטורים כפולים שמפריעים לעבודת הלייזר.
עבור חריטה-יש אפשרות לצייר גם ע"י המברשות בתוכנות הווקטוריות-מצורף צילום של תרגיל של תלמידתי ברכי גולדשטיין שהשתמשה בטכניקה זו.

IMG_5849.JPG

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שלום,
החלטתי להכנס לשוק ההון, מתוך הבנה שזהו אפיק שיכול להניב רווחים גדולים בעזרת ה'.
כמובן שלהכנס לנושא כה רחב וגדול- עם אפס ידע (זה בגדול מה שיש לי...)- לא מומלץ.
אני מחפשת קורס מקיף ואיכותי שלאחריו אני אוכל לעוף קדימה עצמאית.
מחיפוש ברשת, נתקלתי במכללת דניאל דמארי,- שהוא, כך הבנתי מלמד את הנושא בצורה מעמיקה ויסודית.
אני לא אכתוב מחיר מדויק, אבל הם לוקחים בסביבות התשע אלף, ונותנים בתמורה מעטפת מאוד מושקעת, של כמעט 24/7 עם קבוצת ווצאפ צמודה שבה אפשר לשאול הכל ועונים ממש מהר, תיעוד ביומני מסחר- שהם עוברים עליו כל שבוע ומפדבקים אותי, בנוסף יש סקירה שבועית על כל מה שקורה בשוק מדניאל עצמו בה הוא מפרט על כל מה שכנראה הולך לקרות והמהלכים שהוא עצמו הולך לעשות.
וגם- פתיחת חשבון דמו- ולווי צמוד עליו, ורק אחרי שהם רואים שאני יודעת להתנהל איתו מעולה, הם עושים בדיקה ומשחררים אותי לפתיחת חשבון אמיתי.
וגם- הם מדגישים שהליווי שלהם הוא לכל החיים.
שאלתי היא-
שווה?
האם יש קורסים אחרים שנותנים מענה דומה בפחות מחיר?
זה מחיר הגיוני בשוק?

אשמח לכל מידע.
תודה רבה!!!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה