הפרעות קשב תלות באטנט

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
אני מעלה כאן בעיה גדולה, שיש לי בחיים. אולי גם בכדי להציל את מי שאפשר, שלא ינהג בקלות ראש, בחומרים שמחלקים כמו סוכריות, ומבטיחים חיים מושלמים, תרופת הפלא לכל הבעיות.
אבל האמת היא שבעיקר לעצמי אני מחפש ישועה, שמא יש מישהו גם נקלע לאותו סרט רע, ומניסיונו האישי, יוכל לעזור בעידוד, והכוונה, או מי שמכיר אנשי מקצוע המטפלים בבעיה זו, ויש עליהם המלצות מניסיונו אישי, ולא משמועות בעלמא.

כבחור ישיבה תמיד אני אוהב ללמוד ולהצליח, מצד שני יש לי בעיות של קשב וריכוז, אבל מעולם לא הדרדרתי למצב שבו אני עכשיו, שרוב הזמן אין לי אנרגיות ויכולת לתפקד.
וכך זה התחיל, הובחנתי לפני 3 שנים כסובל מקשב וריכוז, ולקחתי אטנט, פתאום הרגשתי באורות, הצלחתי במה שמעולם לא יכולתי אפילו לחלום. לאט לאט לא עבדו המינונים שנרשמו, לכן הגזמתי ולקחתי יותר וכו', ומאז אני מוצא עצמי בבור בלי תחתית.
פסיכיאטר לא מצא פתרון חוץ מלבטל את המרשם של האטנט כמובן, ולהגדיר את מצבי כסובל מאותם התופעות של מאניה דיפרסיה. [אלא שמהר מאד התברר לי, שהתרופות האלה, פשוט ומדכאות את כח הרצון וההרגשה. זה מזכיר את המשל ששמעתי על אותו אחד שבא לרופא והתלונן כואב לי הרגל, אמר לו הרופא, אז נחתוך הרגל, ולא יהיה מה שיכאב...].
בשנים האחרונות אני ממשיך להשיג מכל מיני מקומות ש'אינם רשמיים' את כדורי החיות והאנרגיה שלי, כי בא לי לחיות, ובלעדיהם אני פגר מת.
בנוסף לכך, יש לי בעיה של גבולות, ואם כבר אז כבר... לאחר שכל כך חיכיתי, אני לוקח בכמויות מבהילות, על פי רוב הגוף התרגל, אולם גם היו את אותם הפעמים הבודדות והקשות, שמצאתי עצמי בבית החולים, עם בעיות נשימה, ועם תקליט שחוזר על עצמו להרגיע ולשכנע את כולם, שאמנם כך זה נראה, אבל באמת לא היתה בכוונתי להתאבד.
וכשמתחילה ההשפעה, אין מה לומר, פתאום הגיע הגאולה. אין לי את כל הצרכים של האנשים ה'פשוטים' , כגון אוכל, או שינה. פתאום בבת אחת אני מוצא עצמי עם כוחות שכל יכולות לימוד ועבודה, עם סבלנות אין סופית, שלא מאפיינת אותי בלשון עדינה...
נשמע כיף? אני ממש לא ממליץ על החוויה, כי פתאום מגיע ה'בום', שמפיל אותך מאיגרא רמה לבירא עמיקתא, תחושת סבל בלתי תתואר, שהגוף זועק לשינה, אך אינו במצב שיוכל לאפשר זאת כלל. ואז זה מגיע לפעמים לכל מיני אותות מוזרים שהגוף שולח, כגון בצורך לנשום עמוק בשביל לשרוד, כי חסר חמצן בגוף, או שפתאום הלסת ננעלת, ובעיקר אני הופך להיות עצבני, שאוי לו למי שיתקרב אלי, וישמיע את קולו, בתוך המערבולת ההרים הטוחנות זו את זו שבין אוזני.
ואם זה לא מספיק, כדור השלג התגלגל, וגיליתי את 'תרופת הפלא', שמצילה אותי כל פעם ממוות לחיים, ה'אלכוהול', לא משנה איזה סוג, העיקר שיהיה לפחות 40 אחוז, ובכמות מספקת, עד שחשים סוף סוף, שהטירוף יורד, אני מתחיל לאבד קשר עם המציאות, בושות מכל הסביבה, נופל על המיטה, ובבוקר מתעורר, לעוד יום חדש של אלכוהול שזורם בדמי, עייפות המח, מעבודתו המייגעת והרציפה כמה ימים, ללא שום קשר לכוחותיו האמיתיים.
וכך ימים שלמים לאחר מכן אני שוכב כאבן דוממת ללא כוחות לחשוב להרגיש ולזוז. עד שפוקעת סבלנותי, ושוב אני יוצא במסע למצוא את שכל כך שנאה נפשי, וכל כך אהבה, ברגע זה שוכחים את כל הנזק, רק זוכרים את האור שבאנרגיה והעשיה, שכל כך חסרים לי, לאחר ימי החידלון, הערפול והחולשה.

• הוסף לסימניות

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אנא, אנא ואנא - שנה את הכותרת!!!
הכותרת מדברת על תלות בריטלין,
בעוד מדובר פה על אדם הסובל מהתמכרות.
אדם "מתמכר" יכול להתמכר גם לאכילת בננות..., לנטילת ידים ועוד...
לא צריך לתאר את הנזק שיגרם לילד שסובל(!) מתקשה(!) מאי לקיחת ריטלין,
וההורים מתרצים את עצמם בתירוץ הנדוש "ריטלין ממכר", והרי אף בפרוג יש תיאור נורא על כך!

עשה למען תשב"ר!!!

• הוסף לסימניות
המלומד בניסים, מתי באמת התחלת לקחת את האטנט - מישהו מוסמך נתן לך?:rolleyes:
תדייק אותנו בבבקשה

• הוסף לסימניות
אוי.
ממש נקרע לי הלב. נשמע סבל נורא שאין לו מילים.
מרגישה שמעט מבינה. מכיוון קצת שונה.
הייתי רוצה כל כך להמליץ על משהו, אבל אין לי.
בינתיים המון המון כח.
ולוואי שתבוא כבר הישועה.

• הוסף לסימניות
תודה רבה. האמת היא שכבר לפני כשנה ניסיתי לפנות אליהם, אולם כששמעו שאני מאובחן במאניה דפרסיה, אמרו שאינם מקבלים מצבים של תחלואה כפולה. ולא מצאתי מקומות גמילה המתאימים לחרדים שכן יקבלו במצב זה.
מישהו מוסמך נתן לך?
אובחנתי אצל מי שמוסמך לכך, ואכן אני מאמין שבמקור זו גם הייתה הבעיה שלי, אלא שאולי זה ישב גם על בעיות אחרות, ורצון להצליח הרבה מעבר למה שבכוחי האמיתי.

• הוסף לסימניות
ידידי היקר
גם ביחס להפרעות קשב וריכוז שיכולות להסביר הרבה עדיין נראה לי שעברת קצת יותר מדי ושכדאי ללכת לאיש מקצוע בתחום הנפש ואשמח לעזור בכך אם תרצה (לשם כך פנה אליי באישי כמובן).
בכל אופן טעות מרה ונפוצה היא במינון כדורי הקשב שהוא כמעט הכל בכדורים הללו ולשם כך דרוש מומחה רב שנים בתחום הספציפי שבו הייתי ממליץ על מועטים.
אבל והוא החשוב מכולם כדורים אומנם הוא השלב החיוני הראשון בהפרעות קשב וריכוז אך בהחלט לא האחרון ועם נטילת הכדורים כדאי ללכת למטפל-מאמן בהפרעות קשב וריכוז בכדי להיגמל מהם בהדרגה ולרכוש את מיומנויות השליטה בדחפים והעמדת גבולות עצמיים.
לא מאוחר גם לך פנה אליי באישי ונערב לפי הצורך גם את אמן הנפש ר' משה בלוי ותעלה בע"ה בקרוב על דרך המלך.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הסיפור, כמובן, הוא המלצה בלבד ולהמחשת הטעם.
אני עומד בתחנה, מחכה לאוטובוס. עוד לפני שיצאתי מהבית ידעתי שאני יוצא על 50% - 50% - או שיגיע או שיבריז - והוא בחר באופציה השנייה, אין הסבר אחר לכך שפתאום הקו נעלם מהמסך והבא בעוד 25 דקות. מתוסכל וממהר, אני עורך ניתוח מצב זריז: לחכות לאוטובוס הבא, שגם הוא יחליט בכוחות עצמו אם שווה לו לצאת, לעצור טרמפ או לקחת מונית. מונית היא האופציה הפחות משתלמת מבחינת הכיס, ואני מושיט את ידי, מקווה שמישהו יסכים לעצור ברחוב הזה, ששמו מזמן נמצא רק בוויז. אך מסתבר שהנהגים פחות מבינים את הסיטואציה המורכבת, ופחות רוצים לעצור. יש כמה כאלו שמסמנים לך תנועה שאתה לא תבין עם היד. זה יכול להיות "אין לי מקום באוטו", "אני עוצר כאן", "הפרצוף שלך פחות מדבר אלי", או כל פרשנות הגיונית אחרת. גאון מי שחשב על זה ראשון. אחרי שעברו עשר רכבים ושבע עשרה דקות, אני מחליט לקחת מונית - מה שיהיה יהיה. אני מושיט את היד, מונית נעצרת לידי, אני עולה, סוגר את הדלת ומקליק את החגורה. אבל אני לא אוותר להם כל כך מהר! אני מתקשר לחברה המפעילה, אקסטרה, ודורש מהם הסבר הגיוני להיעדרות של הקו. אני נענה בתגובה אדיבה שמשמעותה "אני רק פקידה של פקידה, ואין לי איך לעזור לך כרגע".
אני יושב במונית, הנהג מאותת ימינה ואני מביט בחלון, כועס ומתוסכל. התחושה היא שאין לי, בתור האזרח הקטן, מה לעשות כדי שהוד כבוד מעלת הנהג יואיל בטובו לצאת מתחתנת המוצא! וזו לא רק תחושה, באמת אין לי מה לעשות, בכלל. ואני שואל את עצמי, עד מתי??? בקצב הזה כבר עדיף את אגד! המון תלונות ואיחורים, אבל בסוף אתה מגיע!
מה יהיה???
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

מוזמנים למצוא את הדמויות והדימויים.

אבא בהודעה: "בדקות האחרונות יצאנו המשותף אני ואמא למבצע 'זעקת הקרצוף' נגד החמץ בביתנו. כוחותינו ניקו כעת בעוצמה את הארונות העליונים בחדר השינה וחיסלו שם עשרות פירורים, זאת בנוסף להשמדת חמץ בכל רחבי הבית".

אמא בהודעה: "מבצע 'זעקת הקרצוף' יחסל את כל מערך השאור בביתנו, ויביא להחלפת משטר החמץ הנוראי!"

דובר צה"ח (צבא השמדת חמץ): 'במתקפה משותפת על חדרי השינה והילדים חוסלו הבוקר עשרות בייגלך עבשים ומאות שקדי מרק מהמרושעים שבחמץ!"

'פיקוד השורף'- 'בדקות הקרובות צפויה ארוחת בוקר הנושאת מאות גרמים של חמץ! יש להיכנס למרחב המטבח ולא לצאת משם עד לסיום הארוחה!'

דיווח על נפילת פירור בשידה בחדר השינה, כרגע לא ידוע על התחמצות חפצים נוספים.

כוחות הניקוי יצאו לסרוק זירות בהם נתקבלו דיווחים על נפילות פירורים...

דובר צה"ח: 'אמא פתחה כעת במסע ניקוי בלב חדר הילדים. נוקו עשרות מוקדי חמץ'.

חשש כי במתקפת ארוחת הצהריים אחד הילדים היה מתפזר ופיזר עשרות שקדי מרק ברחבי הבית.

דובר צה"ח: אמא פתחה כעת במסע ניקוי בלב חדר השירות.

דיווח ראשוני על לכידת עוגיית עבאדי מתחת למיטה בחדר ילדים, ושליפתה משם להמשך טיפול כוחות הניקוי.

דובר צה"ח: 'קופסת ממתקי חמץ חוסלה כעת על ידי ילדי הבית בלב המטבח'.

אבא שוקל כניסה לניקוי המטבח עם חומרים שעדיין לא השתמשו בהם מתחילת הניקוי!

נשק יום הדין- דיווח על שימוש בסנט מוריץ בניקוי התנור.

חשש כבד אצל אמא כי אבא לא יביא לניקוי יסודי מהחמץ עקב לחץ פנימי מהילדים להביא לסיום הניקוי.

אבא פרסם את רשימת חמש עשרה הנקודות על שמירת הניקיון מחמץ עד הפסח.

אבא: "השמדנו את כל מערך הפירורים והשאור, והבאנו לקריסת משטר החמץ בבית!"

גורמים בקרבת אמא: בניגוד לטענת אבא, עשרות מוקדי חמץ עדיין לא נוקו לחלוטין! הנקודות שפורסמו לא ריאליות. מעריכים שמדובר בהטעיה לקראת מהלך ניקוי כללי- אבא שלח לקנות עוד עשרות מוצרי ניקיון...

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

בס"ד

שלום וברכה , אשמח לעזרתכם!
הבן שלי בן 8 וחצי,
התחיל לקבל אטנט 20 מ"ג (שגם זאת לקחתי מאוד קשה! ), לפני כחצי שנה- 5 חודשים בערך.
יש לו קושי בהתארגנות בוקר (וגם ערב! לפני השינה.. הקריטי כרגע זה בוקר..) וזה ממש מלווה בכעסים ועצבים ותסכול אינסופי!
רמת הכעס והתסכול ממש עלו ובכל בוקר זאת התמודדות, וכן.. לא תמיד יש לי זמן וסבלנות
ובפרט ש"אין לו כ" ו"הוא לא רוצה" ו"לא בא לו ולא אכפת לו"..
הוא בן 8 וחצי וכואב לי איך שהדברים מתנהלים..
כואב לי שכל בוקר כעס, תסכול ועצבים..
צעקות ובכיות משום שהוא לא רוצה וכל מבצע שעושים איתו מחזיק ליום יומיים
וגם אז..
מדיי בוקר אני אף עוזרת לו פיזית להתארגן, נעליים, נטילת ידיים, לשטוף פנים.. הכל..עד הרגע שהוא
גם צריך לקחת את האטנט וגם שם זה סיפור (התחלתי לקנות לו בובות יד ובאמצעות הצגה - אנחנו לוקחים יחד .. והוא גם נהנה מזה..)...
עם הכל, רמת התסכול נוראית..
היה בטיפול רגשי בעבר, פחות עזר.. כיום מטופל ברכיבה טיפולית, פעם בשבוע בחוג נגרות.. ב"ה
פעיל..
עם הכל, וכל מה שאנחנו מביאים לילד הזה , זה לא מספיק.
שאלות
1) קראתי באחד הפורומים שמישהי כתבה שהאטנט יכול להקצין כל תחושה, לטוב או לרע.. עצב? אז ממש מרגישה עצובה..
שמחה? אז ממש מרגישה שמחה... האם זה נכון? ואם כן, איך אני כאמא יכולה לסייע עם זה?
2) יש כאלה שמבייאים את הכדור לילד מיד שהוא קם? לכמה זמן זה מחזיק לו בת"ת או לה? מומלץ?
3) לאחרונה, אחד הרבנים פנה אלינו ואמר שקשה לו כבר אחה"צ, מסיים ב4.. מה ניתן לעשות?
כדור XR ממושך, כרגע.. פחות מדבר אלינו..
4) למי יש את טיפ הזהב הזה שיעזור לנו להתמודד יוותר בקלות? ובשמחה.

מלב אוהב של אמא שרוצה לקדם ובאמת ללמוד איך...
תודה רבה!!
בין אבחון לרצון

תשמע, חשוב לי לפני שאספר לך את הסיפור האישי שלי להבהיר לך משהו: אני לא רופא ולא מומחה בכלל, איש רגיל, עם סיפור רגיל. המידע הרפואי שיוזכר כאן, זה מה שהיה איתי, ולכל אחד הסיפור שלו, ואין לראות בדברים מידע רפואי, ובכלל, אף פעם סיפורים הם לא סמך למידע רפואי, רק בכל דבר להתייעץ עם הגורמים המוסמכים לכך.

והאמת שאם אתה חושב על זה, זה הסיפור הגדול של החיים שלי: שהמידע הרפואי עליו הסתמכו לא היה מדויק ומספיק רחב מבחינה מקצועית. אצלי זה עלה ביוקר, בהפסד של הרבה שנים ובחוויית כישלון שהותירה רושם לא פשוט. אז אתה לפחות אל תסמוך על סיפור בשביל להחליט משהו.

הייתי ילד מלא חן ועוד יותר מלא מרץ. אבא שלי תמיד אמר שהוא ישכיר אותי לתחנת הכח בחדרה. מטבע הדברים את אבא זה הצחיק, את המחנכים שלי פחות.

אז תצרף את המרץ שלי בשיעורים בתוספת חוסר היציבות במבחנים, פעם חמישים, פעם מאה, קח עם זה גם את כל המכות שחילקתי, ותקבל מסקנה: ככה אי אפשר להמשיך.

המלמד צלצל איפוא להורי: "נראה לי שלילד שלכם יש הפרעת קשב וריכוז, לא צריך להיבהל, כמוהו יש עוד שישה - שבעה בכיתה, הוא יקח ריטלין לא קרה כלום". והפנה אותנו לרופאת קשב וריכוז לבדיקה.

באנו לרופאה. לכבוד הרופאה לא היה זמן, והיא גם כעסה קצת שאיחרנו. אז היא הביאה לאבא מהר כמה מסמכים שבראשם כתוב "טופס סולם הערכה ע"ש NICHQ ונדרבליט".

למחרת, לקראת סופו של עוד יום מתיש לי ולמחנך, הבאתי ברגע האחרון את המסמך למחנך, הוא סימן מה שסימן בזריזות, והחזיר לי במעטפה סגורה. אחר כך גם אמא ואבא מלאו משהו וחזרנו עם המסמכים לדוקטור 'קשב וריכוז' שהפכה למורה לחשבון וספרה נקודות מהמסמכים שמלאנו ובסוף פסקה: הילד ADHD. הוא צריך סיוע תרופתי.

מאז התחלתי שנים מתמשכות ובלתי נסבלות של ניסוי וטעיה, התחלנו ב'ריטלין', עברנו ל'וויואנט', משם ל'אטנט', אחרי זה 'קונצרטה' ובחזרה ל'ריטלין'- אבל 'אל אי' (שחרור מושהה). כאן זה כתוב בשתי שורות אבל בכל פעם זה תהליך מתמשך של חודשים. ניסיון הסתגלות, עוד ניסיון אחד, הבנה שזה לא טוב ומעבר לתכשיר הרפואי הבא.

וכל החודשים - ואחר כך גם השנים הללו – היו סבל מתמשך לי ולמחנכים שלי, כי לא באמת חדלתי להפריע, כן סבלתי משינויים במצבי הרוח, עצבנות יתר, ומריבות בלתי פוסקות עם כל מי שסבב אותי. המון התפרצויות. זה היה נורא. ולמלמדים לא היה אפילו זכות טענה כי הרי אנחנו בתוך התהליך ועושים את המוטל עלינו.

שלא תבין אותי לא נכון, אני לא מתנגד לריטלין, אני ממש בעד, אבל בעד שזה יעזור, אצלי זה לא עזר. ובעיקר אני בעד מודעות לכך שיש בעיות אחרות ייחודיות שיכולות להראות כמו קשב וריכוז אבל הן לא. וריטלין יכול להזיק ולהחריף את הבעיה.

אם יש, נניח, חרדה, שגורמת להתפרצויות, שיכולות להיראות כמו קשב וריכוז, רופאת הקשב לא תדע זאת וריטלין עלול להחריף את הבעיה.

אם יש, נניח, אוטיזם קל, רק פסיכולוג מומחה לאוטיזם ידע לבדוק זאת, אנו עלולים לסגור את העניין עם ריטלין ולחיות שנים עם טעות נוראה.

אז אני ממש תומך בריטלין למי שיש לו הפרעת קשב. פשוט אני יותר תומך בבדיקה יסודית.

נחזור אלי. התגלגלתי משנה לשנה, תוך כדי ניסוי וטעיה של כדורים, סיימתי כיתה ח', התחלתי ישיבה קטנה כשאני הולך על רגל שמאל. אחר כך הפסקתי ללכת. הישיבה פנתה לארגון ביישוב שלנו שעוזר לבחורים, בקשו מהם למצוא לי מקום אחר.

איזה אברך צעיר ונחמד פגש אותי וביקש לפני הכל לשמוע עלי. אמרתי לו שיש לי הפרעת קש"ר, ושאנחנו בודקים מהי התרופה המדויקת עבורי. הוא שאל אותי: מי אמר שאתה 'הפרעת קשב'? אמרתי לו: מה זאת אומרת? אתה לא רואה שאני קופץ? אבל הוא חזר על השאלה: מי אמר? אמרתי לו שהמלמד בכיתה ה' מילא שאלון, והרופאה ספרה.

האמת? הוא היה קצת צעיר וחוצפן. מה אתה ככה מערער על מוסכמות? אבל יש משהו חזק בניצוץ שהיה לו בעיניים שזה שכנע.

בערב הוא צלצל להורים שלי וביקש מהם לנסוע לרחוב הרב שר 3 בבני ברק, שם יושב אדם בשם הרב מיכאל בונצל. ולהתייעץ איתו. הם נסעו, כנראה ידעו למה. אני ידעתי רק כשבאתי. כתוב שם שהוא דוקטור, לא סתם דוקטור אלא פ ס י כ י א ט ר. אותי? הבחור השנון של השיעור? לפסיכיאטר? מה אני קוקו?

אבל אבא ואמא הסבירו לי בסבלנות, שפסיכיאטר זה לא ל"קוקואים" אלא לכל מי שרוצה לעזור לעצמו ברצינות, ואני בהחלט רוצה לעזור לעצמי ברצינות וזקוק לעזרה.

ד"ר בונצל שוחח איתי ועם הורי שעה ארוכה ואחר כך ביקש ממני לכתוב ולצייר ואפילו לשחק. בלב חשבתי "מה, אני בכיתה א'?" אבל התביישתי מאדון בונצל. הוא רק הביט בי ואז פסק: "לבן שלכם אין הפרעת קשב וריכוז".

בום. היינו בהלם. ארבע שנות סבל שהסתיימו פתאום.

הוא הסביר לי שיש לי אימפולסיביות (חוסר יכולת איפוק) קשה מאוד, אבל לא כרוכה בהפרעת קשב וריכוז. נתן לי תרופה זמנית (אוטומקסטין), והמליץ להורים שלי למצוא לי מומחה לאימון אישי בשיטת CBT. שיעזור לי ללמוד להתאפק, ולהפסיק את התרופה.

ההורים שלי הפגישו אותי עם מישהו צדיק, הוא נראה לי גם משגיח או עומד בראשותה של ישיבה, הוא לא למד את השיטה הנ"ל (הוא למד משהו שנקרא "שפר" או מילה דומה), הוא היה בעיקר עם לב גדול והמון ניסיון.

התחלתי להיפגש איתו, הוא לימד אותי עולם שלם שקשור להסתכלות שלי על עצמי, לסטיגמות שהדבקתי לעצמי במשך השנים סתם, ועכשיו הפכתי את הדימיון הזה למציאות עכורה, להפרדה בין בעיות אמיתיות שיש לי לבין בעיות מלאכותיות שאני או אחרים במשך השנים שכנעו אותי שיש לי, ומהם צריך להיפרד בזריזות ובקלילות.

הוא מאוד הפתיע אותי: הוא אמר לי ''אם הבעיה היתה קש"ר, לא הייתי אומר זאת, אבל מאחר שיש אבחון מוסמך שהבעיה שלך היא רק יכולת האיפוק, נוכל יחד לגמור את זה ומהר עם תרופה שנקראת: כח הרצון".

נ.ב. זה רק סיפור. לכותב אין שום מידע מקצועי, לידע מקצועי יש לפנות לגורם מוסמך בלבד.
תמיד הייתי הבלאגניסטית של הבית. שוכחת להחזיר כל דבר למקום, מתעצלת לשים כביסה במתקן, ושונאת לשטוף כלים.

אך לא השאירו לי ברירה אחרת- תמיד אולצתי לשטוף את הררי כלים ולנקות בעצמי אחרי אירוח של כל הנשואים- כי הייתי הקטנה בבית.

תכלס, כעקרת בית- אני בלי הורים שיגערו בי להחזיר דברים למקום. אובחנתי כסובלת מהפרעת קשב וריכוז, ואני מטופלת כמובן.

זיווגים משמיים-
ולבעלי קריטי שהבית ינצוץ. תמיד. אחרת הוא פשוט סובל.

אבללללל אני כל כך מנסה כן לזכור לשים דברים במקום- - - עושה לעצמי כל כך הרבה מבצעים - - -
מנסה לגרום לכמה שפחות בלגן - - - מאלצת את עצמי להשתנות בדם. בכוח וביזע.

ועדיין.
הבית לא נקי. הררי כביסה על המיטות. איבוד שליטה.
ש- כ-ח-ת-י לשים את כוס הקפה הריקה לפח

ש-כ-ח-ת-י להעמיד מכונה :eek:
יש לי הכול !! דפים עם תזכורות, בפלפון, מדבקות זוהרות. . .
נאדה.
הבית בלאגן.

אני לא באה לבקש כאן עצות לשלום בית,
כי ב"ה סיימנו ליווי זוגי ארוך- שהמסקנה הייתה- שלמו את הכסף לעוזרת. אין לכם מה לבוא לייעוץ זוגי.

עוזרת? ? ? ? בעלי טוען שזה פלסטר, שזה דגים במקום חכה. והוא צודק. למה שאני לא אדע בעצמי לשמור על הסדר בבית?? אין לי שום סיכוי להשתנות?

אז תכל'ס אני מחפשת לווי אישי לבית מסודר אני יודעת שיש את נועה שרון ויעל זלץ,

אבל יש להם סרטים/ תוכניות.. זה לא בשבילי. אני לא אצליח להתמיד להסתכל בתוכניות אם אני יודעת שזה מוקלט- - אני פשוט אדחה ואדחה וזה לא ייקרה.

אני צריכה מישהי שתבוא אלי פעם אחת הביתה ותעזור לי לקבוע מקום לכל חפץ.
ואז זום בלייב כל שבוע עם אפשרות להתייעץ לשאול שאלות, אפשרי גם בקבוצה.

אני צריכה מישהי שתתחיל איתי מאפס. יש כזה דבר? אולי מישהי פחות מוכרת מיעל זלץ או נועה שרון שעושה דבר כזה?

זה ממש דחוף.
לא להיום, לאתמול, ללפני שנה. תגידו לי שיש סיכוי להשתנות.
אודה מאוד לכל תגובה/רעיון
אני חושב שיש לי רעיון ממש טוב להיגמל מכל מיני דברים!

בעצם בכל מוצר יש כמה סוגים, יש את הכי טוב וגם יקר, ויש חיקויים לדוגמא יש כריות של תלמה שנע סביב ה27 - 30 ש"ח, ויש יותר זולים ב20 ש"ח ומטה,

מה שקרה לי הוא בהתחלה קניתי את הכריות של תלמה פעם אחר פעם כמה קופסאות, ופעם אחת קניתי סוג יותר זול (יש כמה סוגים) והטעם כמובן לא אותו דבר ופשוט לא יכולתי לאכול את זה, אבל מצד שני לא רציתי לקנות חדש (הטוב והיקר) כי יש לי כריות בבית וכך דחיתי את אכילת הכריות הזולות ביום - יומיים.

וכאן קרה מפנה דרמטי!!! פתאום אני מוצא את עצמי לאחר כחודש ואני אוחז שאני לא אוכל כריות! ממצב שהיה לי קשה להפסיק לאכול פשוט לא אכלתי ולא הרגשתי כבר כלל צורך לקנות גם את היקר!

הענין הוא שזה מיד אח"כ קרה לי גם עם הקורנפלקס! הייתי קונה של תלמה עד שקניתי פעם אחת יותר זול (לא אחזתי את הנ"ל וקניתי סתם כי רציתי לנסות את הזול), וקרה לי אותו דבר! ואני מוצא את עצמי לא אוכל ולא קונה קורנפלקס.

ואם חשבתי שזה נגמר אז לא, כי אותו דבר קרה לי עם דבר הרבה יותר דרמטי עם הקפה!, אני מאוד אוהב קפה והייתי שותה כמויות של קפה מתי שהזדמן לי, עד שיום אחד היה איזה מכירה אצלינו וקניתי שם חלב בטעם וניל, וקניתי כמות גדולה, ואני שותה ומרגיש לא כ"כ טוב עם הטעם (יש אוהבים ויש לא), וכמובן שא"א לשתות ככה קפה כמה פעמים ביום אלא אולי אחד - שתים, ומאידך לא רציתי לקנות חלב אחר כיש חבל על החלב שיש לי, וככה אני מוצא את עצמי בפעם השלישית מצליח להיגמל מדברים שהייתי רגיל אליהם.

(יש לציין שהדוגמא עם הקפה בשבילי הוא הכי מוצלח כי הכריות והקורנפלקס לא הייתי 'רגיל לאכול הרבה אלא היה שלב שהתחלתי לקנות את זה והמשכתי עד שקניתי את הזול והפסקתי, וכן עם הקורנפלקס, אבל הקפה הייתי שותה ממש הרבה והפסקתי).

ואולי יש כאן איזה רעיון או משהו כזה להיגמל מכל מיני דברים????????

כמובן שהוא לא שייך לדברים שאין יותר זול מהמוצר וכד' אבל ל'אוכל' הוא יכול להיות רעיון, דהרי לכל דבר יש חיקוי זול ופשוט פעם אחת קונים את היותר זול, אם מרגישים שאם לא יגמרו את המוצר הזול לא יקנו את היקר כי חבל על מה שקנו כבר, ופשוט אם אי אשר לאכול את היותר זול מפסיקים אוטומטי.

אולי זה יכול להיות רעיון גם לסיגריות אם שייך בזה יותר זול וגרוע.
שיתוף - לביקורת לא זקן ולא משוגע
הרגליים שלי כואבות והידיים רועדות, אני צריך עוד אבל נגמר לי.

יש פה גדר נמוכה מזמינה אותי לשבת עליה להרפות קצת את המחשבה, איזה יום היום בכלל? מקל עץ מחוספס, ענף בדימוס, נשען על הגדר לידי גם הוא התעייף כנראה להיות הרגל השלישית שלי. התחבושת דוחה היא ספוגה בנוזלים לא מזוהים ומדיפה ריח בלתי נסבל, אבל הרגל מזעזעת עוד יותר, עדיף להשאיר את זה כך.

אני רעב. אין לי מושג איפה התרמיל שלי. אני לא יודע איפה אני בכלל. הגרד בגוף מתגבר גם הרעד בידיים, הדאון נוראי כל כך, לפחות המח שלי מעורפל כי הצלילות גרועה מכל.

מכוניות נוסעות במהירות, המדרכה ריקה, אין בניינים באזור, ואני לא מכיר את המקום. מרחוק צועדת דמות, אני רואה רק את קווי המתאר שלה, השמש מסנוורת אותי, הוא נראה כמו איש מכובד יש לו חליפה יפה ומכנסיים מחויטות. הוא מתקרב ואפשר לראות את הפנים שלו מתעוותות בגועל כשהוא מבחין בי, זה לא כואב לי, כי אני דוחה אפילו את עצמי.

אני שומע צעדים לפתע ושם לב אל גרם מדרגות שיורד לימיני, קשה לי לסובב את הראש ואני לא רואה ברור. אמא וילד. יש לו תלתלים ארוכים וגולשים הוא נראה בן שלוש הם יורדים בקצב פסיעותיו הקטנות, הילד מדבר האמא מהנהנת, בטח הוא מספר לה מה הם למדו היום, או עם מי הוא שיחק. הם מתקרבים. אני יכול לשמוע את הקול שלו.

"מאמי א זיידע זיצט דא" הוא מסב את תשומת לב אמו אלי ואל המקל שלי. הלב שלי קופץ, שנים שלא שמעתי את השפה הזאת, כמה כאב ועונג בו זמנית המשפט הבודד הזה יכול להסב. אמא שלו מסבה את עיניה לשנייה ומיד מפנה מבט. "אל תסתכל עליו, הוא משוגע, יש הרבה כאלו בחיפה..." היא עונה לו, באידיש, כדי שלא אבין. הילד מסתכל עלי במבט סקרן, כנראה אף פעם לא ראה משוגע.

המרדנות העתיקה שבי מתעוררת. אני מנסה להשתיק אותה בכח, אבל היא חזקה מן האדם הרופס שהפכתי להיות. "אני לא זקן ולא משוגע" אני קורא בקול. באידיש. האם מסתובבת בעיניים פעורות, אני יכול לראות בהן את האימה. הילד מחייך, כאילו הבין. ושנייה לאחר מכן נעלם משם, עם אמו הנמלטת.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  3  פעמים
למעלה