התייעצות קושי להרדם

לכל השואלים: לא כל כך התמדתי אבל לקחתי על עצמי את העניין של הקשיבות. היה קשה לפעמים ראיתי תוצאות, שאפילו לכבות את קובץ ההשמעה לא יכולתי כי כבר הייתי במצב של😴😴😴, ולפעמים לא זרם אבל קצת השפיע.
הגורם המרכזי שזה יצליח זה עקביות, מה שהיה חסר לי מעצלות.
לכן עדיין אני מנסה כמה שאני יכולה.

תודה לכל המגיבים.

לכל השואלים: לא כל כך התמדתי אבל לקחתי על עצמי את העניין של הקשיבות. היה קשה לפעמים ראיתי תוצאות, שאפילו לכבות את קובץ ההשמעה לא יכולתי כי כבר הייתי במצב של😴😴😴, ולפעמים לא זרם אבל קצת השפיע.
הגורם המרכזי שזה יצליח זה עקביות, מה שהיה חסר לי מעצלות.
לכן עדיין אני מנסה כמה שאני יכולה.

תודה לכל המגיבים.
חוזרת בי!😁😁
מסתבר שבאותם ימים באמת הייתי עייפה ונרדמתי בלי קשר לקשיבות,
נסיתי יותר מחודש בקביעות ולא עזר כלום, עד שלילה אחד, בעודי מתרגלת את הקשיבות, החלטתי שהכול חרטה וכלום לא עוזר לי(שימו לב: אני מדברת לגביי ושאף אחד לא יקח את זה על עצמו, כי כל אחד והיכולות שלו ויכול להיות שאצלכם זה יעבוד), אז עצרתי באמצע התרגול והחלטתי שאני יותר לא עושה את זה, וכך היה.
ביום רביעי האחרון פניתי לפסיכולוגית(גם בעיקר כי בלילות האחרונים אני מתעוררת כל לילה ואני במצב 'נמנום' כמה שעות טובות עד הבוקר לקימה מוחלטת), היא המליצה לי לנסות כמה דברים במשך כמה ימים (שרובם המלצתם אתם, ובינהם גם: מקלחת חמה שעה לפני השינה, כדור מלטונין כ40 דק' קודם, שעתיים לפני השינה לא לצרוך מסכים(אין מצב!!!🥹)וכו') ואם זה לא יעזור מומלץ ללכת לרופא (בעיקר בגלל 'נדודי השינה') ואולי הוא ימליץ על מעבדת שינה...
אשתדל לעדכן.

מקווה שעזרתי למישהו.
אם למשהו יש שאלות הוא מוזמן לשרשר.

אני כנ"ל לא מצליח להירדם ובדרך כלל עד 3-4 אני גם בכלל לא עייף מלטונין גם 5 מ"ג לא עזר [דרך אגב בזמנו ביקשתי מהרופא מרשם למלטונין והוא אמר לי שאין להוציא לזה מרשם]
לאחרונה התייעצתי עם מומחה בכדורים ותרופות והמליץ לי על סטילנוקס שדורש מרשם אבל לא פועל על החומר הפעיל של כל הכדורי שינה שממכר ועלול לגרום לתלות קשה
אלא על חומר פעיל אחר שהחשש להתמכרות מופחת בהרבה וברמה יותר קלה
אבל שכל אחד שהולך על כיוון של כדורי שינה יתייעץ עם רופא בדיוק מה מתאים לו

אחרי חודשים שלא מצליח להרדם לפני 3 בלילה פלוס 3 כדורי שינה מינימום השבוע עשיתי בדיקות דם והויטמין D היה נמוך להחרידדד כדאי לבדוק את זה! זה אי אפשר להרדם עם יש חוסר

יש לי מטופלת שהיא חולת ALS ואני כבר מטפל בה לדעתי כבר למעלה מ8 שנים (היא כותבת לי עם העיניים ושולחת לי מיילים וככה אנחנו עושים טיפול) - היא גם היתה סובלת מנדודי שינה, קשיים בשינה, לא היתה נרדמת וכו', ואגב היא מוקפת ברופאים ותרופות ומטפלות ומה לא- בתכלס, מה שבאמת הפריע לה לישון היה חרדות שהיה לה סביב עניין השינה, לחצים שקשורים לעניין, וכשעבדנו על זה היא ישנה כמו תינוק...
לנפש יש השפעה מאוד מאוד גדולה על כל עניין השינה, אולי שווה בדיקה

תמיד זה קל יותר ואפילו מפתה לתלות את זה בגוף, להגיד חסר לי וויטמין כזה או אחר, אבל המון דברים קשורים לשנה קשורים למחשבות שחושבים בהקשר של השינה, כמו שראיתי שמישהו פה כתב שזה מרוב לחץ להרדם, פחד שאני לא יצליח לישון טוב וכו'
לדעתי צריך לנסות פשוט לשים לב למחשבות לפני השינה, על מה אני חושבת? איזה תחושות יש לי ברגעים האלו שאני יודעת שאני אמורה לישון, אם יש בלגן מחשבתי המון מחשבות חרדות וכו' זה בהחלט יכול להיות קריאת כיוון למה שהולך שם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אני מעלה את האתגר של @שבשבה , באיחור ניכר עקב תקלות טכניות.
@מנהל ai מקווה שזה בסדר...

תודה רבה ל @משתמש חדש דנדש על האתגר היפה, לכל המדרגים, ול @מנהל ai על הניהול הבאמת מסור.

האתגר יהיה על תמונות מיציאת מצרים, עם דגש על תמונה איכותית מרשימה וריאליסטית, שיכולה להיות על כל סצנה, בין מהשיעבוד, מהמכות, מהיציאה, ואפילו מהמרדף של המצרים וקריעת ים סוף. וכמובן ניתן להוסיף תוכן הומוריסטי בתמונה.

📌 כללי האתגר:
🔹 בכל הודעה ניתן להעלות יצירה אחת בלבד.
🔹 היצירה נוצרה במיוחד לצורך האתגר ובבינה מלאכותית בלבד.
🔹 יש להעלות תמונה בפורמט JPG או PNG בלבד (קבצי webp לא נתמכים).
🔹 לפני ההשתתפות באתגר, חובה לקרוא את חוקת האתגרים.
🔹 נא לוודא שהתמונה עומדת בכללי האתר.
🔹 לפי כללי פרוג, אין להעלות תמונה של בנות מעל גיל 3.
🔹 פטפטת בנספח בלבד!
⏰זמני האתגר:
מעכשיו
ועד הערב בשעה 23:59.
שימו לב! יצירות שיעלו אחרי השעות המותרות ימחקו על ידי המנהל!
דוגמאות:
השיעבוד.
תמונה שנוצרה

מכת ברד
תמונה שנוצרה

יציאת מצרים
תמונה שנוצרה

מצרים רודפים אחרי בנ''י
תמונה שנוצרה

אז קדימה, בהצלחה!
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
בין שלל הדיווחים העדכונים והפריצות לשידור, שמות הנטבחים וסיפורי הניצולים, תקיפות בעז"ה וחיסול המחבלים, החדשות הטובות והפחות, המתח והחרדות, האזעקות והמרחב המוגן, הטלפון והמרחב הקולי.

חשוב שיהיה גם מקום אחר, אווירה טובה, להתאוורר ולנשום עמוק, להביט על עם ישראל היפה, להתמקד בחדשות הטובות, פוסטים שמעלים חיוך, סרטונים ותמונות עם הומור בריא, שיעזרו לנו לעבור את התקופה. יהיה טוב!

כמה כללים בסיסיים:
  • אין להעלות תכנים כפולים.
  • ללא ציטוטים ושרשורים. לזה יש נספח.
  • הודעות מאולצות או תת רמה - מיותרות, אין טעם להעלותם.
  • אין לדון כלל! בדברים שיעלו פה.
  • יש להעלות רק דברים שמתאים לרוח אתר חרדי.
  • ללא תמונות נשים.
  • ללא בקשות "אפשר בזיפ"! (תוכלו לפנק את המנוטפרים בלי שיבקשו).
  • ללא מחזור קרשים ישנים, בדיחות מלפני שנה או עשור מיותרות.

עריכה:
כפי ששמתם לב, האשכול השתנה מעט, מעלה רמה ומחליף פורמט.
כל הדירוגים התאפסו. מהיום, אתם מחליטים מה מתאים ומה בדיחת קרש מאולצת ומיותרת.

אשכול זה מיועד לבדיחות ותכנים הרצים ברשת וקשורים למלחמה בלבד.
יש לכם בדיחה טובה? מעולה! תכתבו אותה פה.
מישהו העלה בדיחה, ויש לכם מה לומר עליה, כתבו בנספח. אין לפתוח פה ציטוטים ושרשורים.

צופים יקרים, שימו לב! אתם מצבעים ומשפיעים איזו הודעה מתאימה, ואיזו מאולצת או תת רמה.
ההצבעה אנונימית, וכל אחד יכול להשפיע. הודעה שתקבל דירוג שלילי, תוסר מהאשכול.

כמובן, הודעה כפולה, או כזאת הנוגדת את כללי האשכול, תקבל אף היא את הדירוג השלילי שלכם,
וכך תעזרו לנו לשמור עליו נקי עם רמה גבוהה.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה