דרוש מידע צער בע"ח???

• הוסף לסימניות
הייתי בחוה"מ הזה באחת מהחוות שמציעים גם פינות ליטף.
אין מה לומר-הילדים נהנו עד השמיים.
אבל החיות- מה עליהם?
הם עוברים מיד ליד, נתונים לחסדם של מאות(!) ילדים מתלהבים שרבים עליהם בצפיפות נוראה, הם מסתובבים בין הרגליים ועוד שניה נרמסים(אפרוח אחד באמת נרמס...מת :cry: )
ה"עובדים" בפינות ליטוף הם ילדים/ נערים שאמורים להשתלט על המהומה הזו...
כאב לי הלב...האם זה תקין? זה חוקי?
(אני לא איזה צמחונית נאורה מ"תנו לחיות לחיות", אבל עדיין, לאכול חיות התורה התירה אז ליבי שקט. אבל לתת להם לסבול ללא הפסקה לשם מה???(כן זה ממש לסבול..הם צווחים מפחד ובהלה...ילדים כיום לא עדינים במיוחד וזה לא בא מרע אלא מהתלהבות...)
יש למי לפנות??

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מסכים!

• הוסף לסימניות
אבל החיות- מה עליהם?
הם עוברים מיד ליד, נתונים לחסדם של מאות(!) ילדים מתלהבים שרבים עליהם בצפיפות נוראה, הם מסתובבים בין הרגליים ועוד שניה נרמסים(אפרוח אחד באמת נרמס...מת :cry: )ה"עובדים" בפינות ליטוף הם ילדים/ נערים שאמורים להשתלט על המהומה הזו...
(אני לא איזה צמחונית נאורה מ"תנו לחיות לחיות", אבל עדיין, לאכול חיות התורה התירה אז ליבי שקט. אבל לתת להם לסבול ללא הפסקה לשם מה???(כן זה ממש לסבול..הם צווחים מפחד ובהלה...ילדים כיום לא עדינים במיוחד וזה לא בא מרע אלא מהתלהבות...)
יש כאן שאלה בכלל?!

• הוסף לסימניות
מסכימה איתך
הייתי בפינת ליטוף בחווה כלשהי עם הילדים
ויצאתי משם כי לא הייתי מסוגלת לראות
התלבטתי אם אני אמורה לדווח על כזה דבר
צער בע"ח מה שקורה שם :cry:
מצד שני לא נראה לי שמישהו יעשה עם זה משהו...

• הוסף לסימניות
במקרה של חיות בר פצועות, מפגעים ועבירות, יש לפנות למוקד הטלפוני של רשות הטבע והגנים – 3639*, בוואטסאפ – 050-5063217 או בפנייה מקוונת.
תגידו להם שזה חרדים עושים את זה, הם יבואו מיד....

• הוסף לסימניות
אבל החיות- מה עליהם?
הם עוברים מיד ליד, נתונים לחסדם של מאות(!) ילדים מתלהבים שרבים עליהם בצפיפות נוראה, הם מסתובבים בין הרגליים ועוד שניה נרמסים(אפרוח אחד באמת נרמס...מת :cry: )
יש למי לפנות??
אין קשר לאיסור צער בעלי חיים....

אנחנו מאמינים שהאדם הוא נזר הבריאה
והעולם נברא על מנת לשמשו
וזה הצידוק המוסרי לשבת על גב של חמור ולהעמיס עליו משאות/לאכול כבש/להקריב עז
במקרה דנן משתעשעים בחיות לא במטרה לצערם
ואם מאות ילדים יהודים שמחו ביום הזה אז זה הזכות של האפרוחים

• הוסף לסימניות
אבל החיות- מה עליהם?
יש למי לפנות??\
יותר צער יש להם, שכ"כ משעמם להם בלילה - לבד - בלי ילדים קטנים ומתוקים

• הוסף לסימניות
דוד המלך זכה למלוכה בגלל רחמנותו על החי (ומשה רבנו ועוד.. ידועים ברחמנותם על אוכלוסיית החי ״הנחות״)
לא אביא את הילדים שלי למקום שבו הם צופים בצער בעלי חיים גם אם לפי תאוריית גדלות האדם מול רמיסת החי זה מותר.

• הוסף לסימניות
אבל מותר ליתן עוף טמא לקטן לשחוק דאף על גב דימות לא חזיא לאכילה כך. מגן אברהם ס"ק ג', תוספת שבת אות ג', רבינו זלמן אות ט',
אף אפרוח חי חשיב מוקצה, אף שהקטנים משחקים בו. אולם מותר לגעת בנגיעה בעלמא בבעלי חיים בשבת, בלי לטלטלם, כמו שמותר לגעת בכל מוקצה. [ילקו''י שבת ב עמוד שפג].

• הוסף לסימניות
גם אם לפי תאוריית גדלות האדם מול רמיסת החי
מעניין שהמושכל ראשון זה שהאדם הוא סוג של בעל חי טיפה יותר מפותח מהאחרים, והתפיסה של "בידכם ניתנו" זו תיאוריה...
המצפן המוסרי שלי זה התורה, לכן אני אוכל בע"ח, מעביד אותם גם כשקשה ולא מקפיד על ביצי חופש...
(בוודאי שלא נהנה מלצער אותם)

יש מוסר שאנשים חידשו לעצמם (אולי ע"פ הפסוק מותר האדם מן הבהמה?) שכיון שאין הבדל מהותי ביננו, אלא רק אנחנו יותר חזקים חכמים ונטולי זנב ממילא זה רצח לכל דבר לאכול בע"ח/ניסויים בע"ח וכדו'
מזה מחמירים גם לא ללטף!! אם זה לא נעים להם

ע"ז נאמר- שכל אחד יחליט איפה למקם עצמו מול הבהמה...

• הוסף לסימניות
ושמחת החג הסדיסטית. תמשיכו לכווץ' גוזלים בין שתי אצבעות ולהתענג על צליל הפיצוח.
לא הבנתי למה אתה מתעקש שהכיף היה להתעלל בחיות

כדאי שתקרא שוב את תיאור פותחת האשכול
אף אחד לא כתב שמותר להתעלל בחיות אלא שמותר לתת לתינוק לשחק בו גם אם יש חשש שימות.

• הוסף לסימניות
יש מוסר שאנשים חידשו לעצמם
הדיע הזו זה הבעיה..
פינת ליטוף זה גם חינוך לילדים לא רק שעשוע
יש ילדים שמקבלים טיפול בעזרת בעלי חיים בפינות ליטוף והתעללות בהם מאוד מצערת ומזיקה.
ע"ז נאמר- שכל אחד יחליט איפה למקם עצמו מול הבהמה...
התורה כבר מיקמה את עצמה לפנכם.."ונתתי עשב בשדך לבהמתך, ואכלת ושבעת"

• הוסף לסימניות
בלולים בהם נמצאים התרנגולים/ות לשחיטה המצב שלהם מזעזע יותר מגן החי שתיארתם ובמיוחד איך שמעברים אותם ממקום למקום
סתם לידיעתכם
בשביל שאם תרצו (אלו שרוצים לסגור את פינות החי) תפסיקו לאכול ולא תתנו יד לצער החיות
אגב מה קורה עם העגלים ששולטים בחו"ל עוד לא הלכתי לראות אבל אולי תלכו לבדוק ותחכימו אותנו

• הוסף לסימניות
בלולים בהם נמצאים התרנגולים/ות לשחיטה המצב שלהם מזעזע יותר מגן החי שתיארתם ובמיוחד איך שמעברים אותם ממקום למקום
סתם לידיעתכם
בשביל שאם תרצו (אלו שרוצים לסגור את פינות החי) תפסיקו לאכול ולא תתנו יד לצער החיות
אגב מה קורה עם העגלים ששולטים בחו"ל עוד לא הלכתי לראות אבל אולי תלכו לבדוק ותחכימו אותנו
היי בזה שכולאים אותם בעולם וכו'
זה לא אומר שזה בסדר שהם יושבים בפינת חי מזעזעת......
ומה ששוחטים זה כבר סיפור אחר כי העגל מגיע ליעודו
בשונה מפינת חי שאין יעוד שיהיה מקובץ ומקוסח אפשר בצורה נאותה ומכבדת...

אבל אתה צודק לגבי הצער הבעלי חיים שיש בעולם סביב תעשיית המזון.....

• הוסף לסימניות
סתם לידיעתכם
מתי ביקרתם בלול בזמן האחרון?
אסור לבנות יותר לולי סוללה חדשים, והישנים יעלמו מהעולם במשך הזמן.

בלול חדש הכל הייטק עם מערכות אברור, האכלה ושתייה אוטומטית ללא מגע יד אדם.

אין תרנגולים לשחיטה!
האפרוחים מושמדים מיד לאחר לידתם כי לא משתלם לגדל אותם,
להשמיד או לשחוט למאכל אדם זה לא עבירה להתעלל זה כן עבירה ("לשם כך נוצרת")

• הוסף לסימניות
ולהעביד אותו בשדה?
לא "לשם כך נוצרת"?
זה נעים לו? אז למה מכים אותו בשוט? כי זה עושה לנו שמחת חג?

ולהוציא מזה שצריך לתת אוכל להמה לפני שאני אוכל שהמסקנה היא שהבהמה היא מעל האדם? אתמהה
(אגב יש עוד מצוות הנוגעות לצער של בע"ח בקשר לאכילה כגון לא תחסום ולא תחרוש בשור ובחמור)
אנו מצווים לרחם על כל בריותיו של הקב"ה, ולמעט בסבלם,
אבל לא לשכוח שהם נבראו לשמשנו.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מתי ביקרתם בלול בזמן האחרון?
אסור לבנות יותר לולי סוללה חדשים, והישנים יעלמו מהעולם במשך הזמן.

בלול חדש הכל הייטק עם מערכות אברור, האכלה ושתייה אוטומטית ללא מגע יד אדם.

אין תרנגולים לשחיטה!
האפרוחים מושמדים מיד לאחר לידתם כי לא משתלם לגדל אותם,
להשמיד או לשחוט למאכל אדם זה לא עבירה להתעלל זה כן עבירה ("לשם כך נוצרת")
בשנה האחרונה ביקרתי במשחטות וראיתי העברות ויותר מפעם אחת
בשונה מאלו שמאמינם לסיפורים שהבטיחו, היו כאלה שהלכו וראו
מה זה אין תרנגולים לשחיטה
העופות שאת אוכלת???

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שלום,
החלטתי להכנס לשוק ההון, מתוך הבנה שזהו אפיק שיכול להניב רווחים גדולים בעזרת ה'.
כמובן שלהכנס לנושא כה רחב וגדול- עם אפס ידע (זה בגדול מה שיש לי...)- לא מומלץ.
אני מחפשת קורס מקיף ואיכותי שלאחריו אני אוכל לעוף קדימה עצמאית.
מחיפוש ברשת, נתקלתי במכללת דניאל דמארי,- שהוא, כך הבנתי מלמד את הנושא בצורה מעמיקה ויסודית.
אני לא אכתוב מחיר מדויק, אבל הם לוקחים בסביבות התשע אלף, ונותנים בתמורה מעטפת מאוד מושקעת, של כמעט 24/7 עם קבוצת ווצאפ צמודה שבה אפשר לשאול הכל ועונים ממש מהר, תיעוד ביומני מסחר- שהם עוברים עליו כל שבוע ומפדבקים אותי, בנוסף יש סקירה שבועית על כל מה שקורה בשוק מדניאל עצמו בה הוא מפרט על כל מה שכנראה הולך לקרות והמהלכים שהוא עצמו הולך לעשות.
וגם- פתיחת חשבון דמו- ולווי צמוד עליו, ורק אחרי שהם רואים שאני יודעת להתנהל איתו מעולה, הם עושים בדיקה ומשחררים אותי לפתיחת חשבון אמיתי.
וגם- הם מדגישים שהליווי שלהם הוא לכל החיים.
שאלתי היא-
שווה?
האם יש קורסים אחרים שנותנים מענה דומה בפחות מחיר?
זה מחיר הגיוני בשוק?

אשמח לכל מידע.
תודה רבה!!!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה