משכנתא

• הוסף לסימניות
הבנק לא כ"כ רצה לתת משכנתא אפילו של 300 אלף ללא ערב. מדובר על 7 נפשות. הכנסה של 11 אלף בערך
כאשר היתה הבקשה היתה משכנתא קיימת אבל נאמר לבנק שהיא תכוסה ממכירת הבית ואז ניקח מהבנק רק 300.
במקרה שיש לי דרך לכסות את המשכנתא הקיימת, הבנק רואה אותי אחרת או עדיין זה אותו דבר מספר נפשות הכנסות וסכום הלוואה?

• הוסף לסימניות
הבנק לא כ"כ רצה לתת משכנתא אפילו של 300 אלף ללא ערב. מדובר על 7 נפשות. הכנסה של 11 אלף בערך
כאשר היתה הבקשה היתה משכנתא קיימת אבל נאמר לבנק שהיא תכוסה ממכירת הבית ואז ניקח מהבנק רק 300.
במקרה שיש לי דרך לכסות את המשכנתא הקיימת, הבנק רואה אותי אחרת או עדיין זה אותו דבר מספר נפשות הכנסות וסכום הלוואה
צריך לראות את כל התמונה ולבחון את הבנק הנכון
אפשר לפנות אלי ואסייע לכם

• הוסף לסימניות
אני יסביר יותר.
משכנתא 250. הדירה תימכר במיליון ורוצים לקנות במיליון 500 לדוגמא. הבנק אומר שלאחר כיסוי המשכנתא הקיימת, אפשרי לקבל מהבנק רק 300. אם רוצים יותר צריך ערב. השאלה אם הבנק מסתכל עלינו כלפני כיסוי המשכנתא הנוכחית? ואם אני יבוא איו אחרי שבאמת כיסיתי ואני עם דירה ששוה מיליון נקייה ממשכנתא אקבל יותר מ-300 ללא ערב<

• הוסף לסימניות
לא כ"כ הבנתי.
דירה חליפית?
יש בעיה בכושר החזר בגלל משכנתא קיימת על נכס שלא נמכר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שלום,
החלטתי להכנס לשוק ההון, מתוך הבנה שזהו אפיק שיכול להניב רווחים גדולים בעזרת ה'.
כמובן שלהכנס לנושא כה רחב וגדול- עם אפס ידע (זה בגדול מה שיש לי...)- לא מומלץ.
אני מחפשת קורס מקיף ואיכותי שלאחריו אני אוכל לעוף קדימה עצמאית.
מחיפוש ברשת, נתקלתי במכללת דניאל דמארי,- שהוא, כך הבנתי מלמד את הנושא בצורה מעמיקה ויסודית.
אני לא אכתוב מחיר מדויק, אבל הם לוקחים בסביבות התשע אלף, ונותנים בתמורה מעטפת מאוד מושקעת, של כמעט 24/7 עם קבוצת ווצאפ צמודה שבה אפשר לשאול הכל ועונים ממש מהר, תיעוד ביומני מסחר- שהם עוברים עליו כל שבוע ומפדבקים אותי, בנוסף יש סקירה שבועית על כל מה שקורה בשוק מדניאל עצמו בה הוא מפרט על כל מה שכנראה הולך לקרות והמהלכים שהוא עצמו הולך לעשות.
וגם- פתיחת חשבון דמו- ולווי צמוד עליו, ורק אחרי שהם רואים שאני יודעת להתנהל איתו מעולה, הם עושים בדיקה ומשחררים אותי לפתיחת חשבון אמיתי.
וגם- הם מדגישים שהליווי שלהם הוא לכל החיים.
שאלתי היא-
שווה?
האם יש קורסים אחרים שנותנים מענה דומה בפחות מחיר?
זה מחיר הגיוני בשוק?

אשמח לכל מידע.
תודה רבה!!!

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

שלום רב,

אשמח לתשובות מהמומחים כאן (נא רק תשובות מידיעה ולא מ"נראה לי"..):

יש לי משכנתא (לדירת מחיר למשתכן) שנלקחה לפני 6 שנים,

הסכום מקורי של המשכנתא (לא כולל מענק): 448K ₪

סך כולל של המשכנתא כולל מענק 60K (כבר הסתיים ונפרע): 508K ₪

אני מעוניינת לקחת הלוואה נוספת לשיפוץ, כאשר לפי מה שהבנתי לא מומלץ למחזר את המשכנתא הזו, בגלל הריביות האטרקטיביות שלה (לפי המצב אז בשוק),

מה שאומר שאני צריכה לבקש תוספת מהבנק הקיים (הבינ"ל), או מבנק אחר בדרגה שניה (שהבנתי שהבנקים לא אוהבים את זה..)

זה היתרה והריבית העדכנית כיום במשכנתא:

א. יתרה ע"ס 86,654 ₪, ק"צ (זכאות), ריבית 1.46, למשך 50 חודש

ב. יתרה ע"ס 98,854 ₪, פריים, ריבית P-0.75, למשך 110 חודש

ג. יתרה ע"ס 91,065 ₪, מל"צ כל 5, ריבית 3.95, למשך 110 חודש

סה"כ יתרה עדכנית: 272,573

למעשה, אם אני מעוניינת לקחת תוספת של כ־175K ₪ לשיפוץ ולפרוס ל־25-30 שנה בשביל החזר חודשי נמוך (הכיוון נע בין: 150-235 – ראו שאלה 1+2 להלן) –

1. האם כל הסכום (או עד איזה סכום) יינתן על־ידי הבנק בבת אחת ולא בפעימות? האם יש בזה הבדלים בין הבנקים?

2. בשביל לחסוך בירוקרטיה (כשמאות חדשה למשל) – ניתן לבקש עד הסכום המקורי כולל המענק – דהיינו 508K, או רק עד 448K? (או שבכל מקרה צריך שמאי? יש הבדלים בין הבנקים?)

3. האם כדאי והאם ניתן לקבל את כל הסכום רק בפריים (בהתחשב בזה שבמשכנתא המקורית יש רק 1/3 פריים)? ואם לא, האם 2/3 פריים כן יתאפשר?

הערה: יש דירה שניה, כך שייתכן שהתוספת לשיפוץ מוגבלת עד ל־50%?

אשמח מאוד למענה מפורט!

תודה!
  • תודה
Reactions: שמואלזון1 //
51 תגובות
הבנקים הגדולים בישראל מפרסמים בימים האחרונים את הדוחות הכספיים לרבעון הראשון של 2025, והתמונה ברורה: הם ממשיכים לרשום רווחים מרשימים, בעוד הציבור מתמודד עם יוקר מחיה הולך וגובר.
והנה נתוני הרווחים:
- בנק הפועלים: רווח נקי של 2.4 מיליארד שקל.
-בנק לאומי: רווח נקי של 2.4 מיליארד שקל.
- בנק דיסקונט: רווח נקי של 1.04 מיליארד שקל.
- הבנק הבינלאומי: רווח נקי של 530 מיליון שקל.
והנה הסיבות המרכזיות
הבנקים גובים ריביות גבוהות על הלוואות. לפי נתוני בנק ישראל, ממוצע הריביות על הלוואות בבנקים עמד על 9.30% בחודש מרץ 2025, כאשר טווחי הריביות נעו בין 4.8% ל-17.01%
מה קורה עם עמלות עו"ש?
בנוסף לריביות הגבוהות, הבנקים גובים עמלות על ניהול חשבון עו"ש. לקוחות רבים ממשיכים לשלם עמלות גבוהות על ניהול החשבון, שאפשר וחובה לקבל פטור מזה וכל אחד חייב להתקשר לבנק ולדרוש פטור מלא מעמלות. ואם לא נותנים עוברים בנק זה יותר קל ממה שזה נשמע.
לפי הנתונים הבנקים הרוויחו 1.3 מיליארד שקל על המינוס של הציבור בעו"ש.
למרות הריבית הגבוהה במשק, המאפשרת תשואות של מעל 4% באפיקים סולידיים, רבים מהציבור משאירים את כספם בעו"ש, שבו הריבית כמעט אפסית. סקר שנערך מצא כי 64% מהישראלים נמצאים ביתרה חיובית בחשבון העו"ש שלהם רוב הזמן, אך אינם ממקסמים את התשואה שניתן להשיג באפיקים אחרים.
ומה עם המשכנתא שלכם? שזה הוצאה הכלכלית הגדולה ביותר לכל משפחה.
בעוד הבנקים נהנים מרווחים גבוהים, רבים מאיתנו משלמים משכנתאות בריביות גבוהות, שלקחנו בתקופות אחרות. הבנקים לא ימהרו להציע לכם תנאים טובים יותר זה הזמן שלכם לפעול ולמחזור את משכנתא למה זה חשוב?
הפחתת ההחזר החודשי קיצור תקופת המשכנתא חיסכון מצטבר של עשרות ומאות אלפי שקלים
אל תתנו לבנקים להמשיך להרוויח על חשבונכם
זה הזמן לבדוק את תנאי המשכנתא שלכם ולבחון אפשרויות למחזור. בדיקה פשוטה יכולה להוביל לחיסכון משמעותי
לסיכום.
1 להוריד את עמלות עו"ש.
2 המינוס עולה לכם הרבה מאוד כסף. עדיף לקחת הלוואה מסודרת ונכונה ולסגור את המינוס.
3 אין כסף שסתם נמצא בעו"ש .האינפלציה השנתית עומדת על 3%, הכסף שלכם מאבד מערכו מבלי שתשימו לב.
4 בדיקת מחזור משכנתא / הלוואות החיסכון מגיע למאות אלפי שקלים .
בהצלחה.
אני יודעת שיש כאן ים אשכולות על שוק ההון . אני רוצה לשאול שאלה פשוטה שיהיה לי נהיר, ואספר את המעשה
אנחנו זוג בני 35, עם 5 ילדים מגילאי שנה עד 14. שכירים. לא השקענו אף פעם בשוק ההון. לאחרונה בגלל כל ההתעוררות בנושא, החלטנו לעשות צעד. נפגשנו עם סוכן ביטוח איקס שהמשרד שלו מוכר וגדול בציבור החרדי . הוא הציע לנו לקחת משכנתא על הדירה (שכבר ממושכנת ) למטרת שיפוצים ולהשקיע אותה בשוק ההון בפוליסת חיסכון . משכנתא בסך של חצי מיליון שח . ואז לקחת עוד הלואות בלון מחברת הביטוח ולהשקיע גם אותם . והסביר למה כולם עושים כך וכו. לאחר מחשבה של כמה ימים החלטנו לסגת מזה
נפגשנו עם סוכן ביטוח וואי שהיה הרבה יותר זהיר. והוא הציע לנו לעשות מיחזור משכנתא ולהוציא עוד 300 אלף משכנתא ל10 שנים . ואותם להשקיע בשוק ההון . כאשר הריבית על המשכנתא היא סביב 4.7. ואת הכסף להשקיע גם כאן בפוליסת חיסכון
זה נראה לנו, אך מצד שני מדוע לא להשקיע במספר עצמאי ולחסוך את דמי הניהול הגבוהים של חברת הביטוח? ואיך בכלל פותחים אם כן חשבון עצמאי בשיטה של שגר ושכח ואיפה עושים את זה לבד?? יצאנו מבולבלים מכל הסיפור. אנחנו אנשים שרוצים להשקיע סכום של כ4000 שח לחודש לחיסכון . בין אם זה לחיסכון קבוע לשוק ההון או כסף שילך לבנק בשביל המשכנתא. אנחנו אובדי עצות כרגע מה לעשות ובאיזו דרך לבחור והאם השיטה של משכנתא נכונה בכלל. הבו לנו עצה!!

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה