וזה יותר נח להם לתת?שיבקש קרן השתלמות![]()
תשובה קצרה: היצע וביקוש.למה לא בכל מקצוע מקובל לקבל מענק חתימה? אם העובד הוכיח את עצמו וכעת רוצים לעשות חוזה, אין שכל לעשות נענק חתימה? למה זה שמור רק למקצועות יוקרה וכד'?
עדיין זה לא מסביר למה זה לא מנוורמל בכל המקצועות. גם במקצועות היוקרתיים שזה קיים, יש עוד הרבה עובדים, ועדיין החברות מוכנות לתת מענק חתימה.תשובה קצרה: היצע וביקוש.
תשובה ארוכה: כשאתה שואל למה לא, אתה בעצם מניח שיש סיבה שכן, אני לא יודע איך הגעת למסקנה הזאת, ולכן אני אתן את נקודות המוצא שאני חושב, ותצביע על הנקודה איפה אתה חולק.
הנחת יסוד:
כולם רוצים כסף
כתוצאה מזה:
כל אחד רוצה להכניס כמה שיותר כסף
וכל אחד רוצה להוציא כמה שפחות כסף
ולכן:
אם העובד יכול למצוא עבודה אחרת שתכניס לו יותר כסף, הוא ילך לעבוד בה.
אם המעסיק יכול למצוא עובד זול יותר שיעשה את אותה העבודה, הוא יחליף עובד.
ולכן גם, אם העובד יכול ללכת למקום שיתן לו מענק חתימה הוא יעדיף את זה על פני מקום אחר שלא יתן לו.
אם המעסיק יכול לחתום עם עובד שלא דורש מענק חתימה הוא יחתום איתו ולא עם העובד שכן דורש.
ולכן כשיש קונפליקט בין עובד (כל עובד) שרוצה מענק חתימה לבין מעסיק (כל מעסיק) שלא רוצה לתת מענק חתימה. מי שיגבר זה מי שיש לו אפשריות (עובדים, או מעסיקים) אחרים.
בחלק מהמקצועות זה יהיה העובד, ובאחרים זה יהיה המעסיק.

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כד
אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
הנושאים החמים

Reactions: שבשבה, פירחונית, נכון מאוד ועוד 2 משתמשים5 //