• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

מלחמת התקומה הנספח השבועי • שבוע 68

האם אתם חושבים שנכון היה לנעול את הנספח עם הכללים בלבד כדי שילמדו אותם חזק?

• ברור!

• בטח!

• מה השאלה!

• וודאי!

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.

י. שלמה כהן

משתמש מקצוען
וגם פיקוח נפש יש לצד השני, היל"ת.
ובמחילת כבוד תורתו ישנם שפסקו אחרת. לאחרונה פורסם כאן בשם האדמור מליובאוויטש זצ"ל שבו תקף את החזרת 76 החטופים לפני כ-45 שנה, ןבפרט שכבר ראינו את מה שקרה עקב עיסקת שליט (בלי לסתור -חלילה- את האמונה שהכל מאיתו ית').
ובפרט שמה שכתב שרואים שמערכת הבטחון חזקה מול אוייבינו לא זכיתי להבין לאור (לחושך) מה שראינו בשמח"ת, וכולם יודעים שהקונספציות עדיין שולטות ומי יסמוך על דיבוריהם הרהבתניים???...
אך ללא ספק, דרעי ורעיו אמורים לשמוע ולקבל את מה שמורה דרכם פוסק להם, אבל אין זו הלכה למשה מסיני שאין יכולת לחלוק עליה.
ממתי הגר"י הוא מורה דרכה של ש"ס לבדו? הוא חלק מתוך שמונה חברים במועצת שלא כונסה על הנושא ולא הביעה דעתה בגלוי

הציבור החרדי נשמע לדעתם של גדולי ישראל
בראשם מרן הראשון לציון הגר"י יוסף, אחיו ר' דוד יוסף ולהבדיל בצד האשכנזי ר' משה הלל הירש
מרן הגר"ד כבר אמר שהוא לא יכול להכריע אם העסקה הנוכחים היא טובה או לא כיוון שלא קיבל את כל הפרטים, וגם מרן הגרמ"ה להבנתי גם כן לא קיבל את כל הפרטים
וכן אנחנו יודעים שלשמוע להם זה גם ימין שהוא שמאל ואפילו צריך לשמוע לגדולי ישראל אם צביביחזקאלי חושב אחרת (או כל מזרחן אחר)
בהחלט. במקום שהביעו דעתם ולא במקום שאמרו "צריך לעשות הכל" כשברור שהכל הזה גם גדו"י מסכימים שיש איזשהו גבול שלא לעבור אותו

הרב יעקב סיני הסביר את הקו ההלכתי שנקט הגר"ע יוסף זצ"ל עוד במבצע אנטבה, ושאיתו הוא (כך אומרים) תמך בעסקת שליט. מצורף כאן הקטע מתוך התוכנית (מתוך הארכיון של קול ברמה)
כאן לא בית מדרש אבל כבר הובהר שהמרחק בין העסקה שעליה דיבר מרן לבין העסקה פה גדול יותר מהמרחק בין שמים לארץ

חסוי 7

משתמש מקצוען
ממתי הגר"י הוא מורה דרכה של ש"ס לבדו? הוא חלק מתוך שמונה חברים במועצת שלא כונסה על הנושא ולא הביעה דעתה בגלוי
כיון שרוב מצביעי ש"ס הולכים לפי פסקיו של מרן הגר"י שליט"א אין לדרעי מנדט לעשות מה שהוא רוצה לפי דעתו.

י. שלמה כהן

משתמש מקצוען
כיון שרוב מצביעי ש"ס הולכים לפי פסקיו של מרן הגר"י שליט"א
אתה מתבלבל בין מרן הגרע"י זצ"ל לבין בנו שבהחלט יש חלק מהציבור שהולך לפיו אבל לא רוב ש"ס לא דומה לא כמעט
אין לדרעי מנדט לעשות מה שהוא רוצה לפי דעתו.
ולכן יש לו את גדו"י הספרדים (שלא הביעו דעתם בנושא רק אמרו שצריך לעשות הכל אך כמ"ש) ואת מועצת חכמי התורה (כנ"ל בתגובה הקודמת)

י. שלמה כהן

משתמש מקצוען
יש הנהגה ויש הלכה בהנהגה אתה צודק בחורי ישיבות הולכים לפי ראשי הישיבות להם והאברכים יש ויש. אבל בהלכה רוב מוחלט הולך כיום לפי פסיקותיו של מרן הגר"י זה מציאות.
אם אני בודק איזה רב במועצת יש לו רוב אני חושב שאין שאלה בכלל.
אני באמת שלא רוצה להכנס לנושא. ואנא אל תדוש בו כדי שלא נגיע ח"ו לדיבורים על ת"ח.
אני דיברתי הן מבחינת הנהגה והן מבחינת הלכה. ואני עומד מאחרי כל מילה שאמרתי. כל מי שטיפה מכיר את המציאות את השטח החרדי ספרדי ועד העמך בשדות - יודע.

...Naomi

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
כמדומני שגם היתה פליטת פה כלשהי של בני גנץ בעבר לא??
גם בסרטון שחמאס הפיץ של ירדן ביבס הוא אמר משהו לגבי משפחתו... (לא מוכרח שזה לא תעמולה שקרית של חמאס...)
על מילה של החמאס אין מה להתעכב בכלל
בזמנו הם פרסמו על חנה קציר שנהרגה מהפפצות והיא חזרה אחרי שבועיים בריאה ושלמה.
זה כנראה לא פיקוח נפש, וד”ל...
וכבר רמזו על כך היום כשדווחו שיש חשש כבד לחייהם,
היה נשמע לי שמכינים את הציבור למידע כואב
הם לא יודעים בוודאות, אם הם היו יודעים הם היו מגדירים אותם כמו הרבה אחרים שגופותיהם שבויות
יש להם אינדיקציות כבדות לכך
אגב גם בנוגע לדניאלה שחזרה אתמול - היא היתה מוגדרת עם חשש כבד לחייה.

לא שאני חושבת שצריך להיות ממש אופטימיים, אבל מה שבטוח שמזה שחמאס לא החזיר אותם א"א להסיק כלום, חמאס הפר גם את העסקה הקודמת לגביהם.

ילילי

משתמש מקצוען
זה לא אומר כלום ,
היה כבר מישהו, לא זכור לי כרגע מי שאמרו עליו שהוא מת, והוא חזר בסוף
חנה קציר.
והמקרה שלה נותן אחוז קטן להיאחז בתקוות.
אבל בצירוף לאינדיקציות (או לחוסר האינדיקציות במקרה הזה) וההיגיון הצרוף כנראה אז במקרה הזה זה כן אומר.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...