חדשות בעולם ארה״ב: מסמכי רצח קנדי נחשפים

  • הוסף לסימניות
  • #1
המסמכים החדשים שפורסמו בנוגע לרצח קנדי מספרים על כך שגארי אנדרהיל, שעבד עבור ה-CIA, נמצא מת לאחר שחשף בפני חברים כי ה-CIA אחראי להתנקשות בנשיא קנדי.
“ביום שאחרי ההתנקשות, גארי אנדרהיל עזב את וושינגטון בחיפזון. מאוחר בערב הוא הופיע בביתם של חברים בניו ג’רזי. הוא היה נסער מאוד.”
“קליקה קטנה בתוך ה-CIA הייתה אחראית להתנקשות,” הוא גילה להם, “והוא פחד לחייו וכנראה יצטרך לעזוב את המדינה.”

“פחות משישה חודשים לאחר מכן, אנדרהיל נמצא ירוי למוות בדירתו בוושינגטון. הפתולוג קבע שמדובר בהתאבדות.”
1742376576755.png
 
  • הוסף לסימניות
  • #2
הפרופסור אבי בן צבי בראיון לשעה הבינלאומית : המסמכים משאירים את כל השאלות פתוחות ואין בהם אקדח מעשן ברור , וימשיכו לתת כר פורה לתיאוריות הקונספרציה ! חשיפת כל המסמכים מסכמת למעשה שלעולם לא נדע את כל האמת על רצח קנדי ..
 
  • הוסף לסימניות
  • #3
"במשך שנים, כשהממשלה ביטלה את הסיווג ופרסמה מסמכים הקשורים - חלקם קלוש מאוד - לרצח הנשיא ג'ון פ. קנדי, ההנחה שהובעה על ידי תיאורטיקני קונספירציה וכמה היסטוריונים הייתה שכל דבר שעדיין מוסתר מהציבור יכול להיות גדול", מדווח הניו יורק טיימס .

"ההנחה הזו הביאה כמה מבעלי בריתו של הנשיא טראמפ, כולל אחיינו של קנדי, רוברט פ. קנדי ג'וניור, שכיום הוא מזכיר הבריאות , לדחוף אותו לשחרר את הנתח האחרון של התיקים מארכיון קנדי, מתוך אמונה שהם עלולים לחשוף ראיות מרעישות: כלומר, שקנדי לא נרצח על ידי אקדח בודד בדאלאס".

"אבל עם שחרור של כמעט 64,000 עמודים על ידי הארכיון הלאומי במהלך 24 השעות האחרונות, כולל כמה שכללו בעבר עריכות, מתברר שייתכן שמשהו אחר עמד מאחורי הסודיות: הגנה על המקורות ומדי פעם גם מסמכים החושפים שיטות לא נעימות של פעולות המודיעין האמריקאי".
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה