מידע שימושי אחיסמך

• הוסף לסימניות
שלום,
מישהו מכיר את פרויקט שכטר (משהו) באחיסמך?
מישהו יודע כמה באמת אמין וכדאי לקנות שם?
אני יודעת שזה פרויקט שהיה תקוע שנים, מצד שני אולי עכשיו הוא כבר כן זז ולכן כן כדאי לקנות שם,
אשמח לשמוע תגובות!
תודה

• הוסף לסימניות
שלום,
מישהו מכיר את פרויקט שכטר (משהו) באחיסמך?
מישהו יודע כמה באמת אמין וכדאי לקנות שם?
אני יודעת שזה פרויקט שהיה תקוע שנים, מצד שני אולי עכשיו הוא כבר כן זז ולכן כן כדאי לקנות שם,
אשמח לשמוע תגובות!
תודה
היה תקוע הרבה שנים,כמו כל הפרויקטים שם
עכשיו מתקדם בצעדי ענק,תוכלי לסוע ולראות
באמצע עבודות פנים
עוד מידע באישי

• הוסף לסימניות
סורי שיש לי שני ניקים, אבל זה שוב bimbam,
אשמח לשמוע כמה שווה ואמין לקנות אצלם \ אם מישהו מכיר פרויקטים נוספים באחיסמך שיש להם דירות למכירה, הם פשוט לא כ"כ זולים, ובשביל קבוצת רכישה שהייתה תקועה הרבה שנים זה קצת מפחיד...

• הוסף לסימניות
כמה הם רוצים על 5 חדרים?
יש קבוצה של כהן ממאפיית הצבי תנסי לברר מה הולך שם אבל אין עוד התרים

• הוסף לסימניות
לא, הם כבר בבניה, בלי התרים ממש מפחיד אותי,
דירת 4 חדרים 1,350,000
4+ חצר 70 מטר, 1,550,000
לגבי 5 חדרים לא שאלתי אותם
יש להם ליווי בנקאי, ולפי מה שהם אומרים עוד שנה וחצי איכלוס,
זה נקרא מחיר טוב?

• הוסף לסימניות
דירת 4 חדרים 1,350,000
4+ חצר 70 מטר, 1,550,000
זה נקרא מחיר טוב?
אצל מי?
ואיך הם בונים בל היתרים?

• הוסף לסימניות
אצל מי?
ואיך הם בונים בל היתרים?

אצל שכטר, קבוצת רכישה,
יש להם התרים, ליווי בנקאי והם כבר באמצע בניה,
עוד מישהו יודע כמה הם אמינים מבחינת זמנים וכאלה?

• הוסף לסימניות
מישהו יודע פרטים על דירות של יזם בשם אלי ארליך? זה שייך לאיזה קבוצה?

• הוסף לסימניות
מישהו יודע על קבוצות נוספות שמוכרות שם עכשיו?
דירות למכירה באחיסמך?
תודה

• הוסף לסימניות
דירת 4 חדרים 1,350,000
4+ חצר 70 מטר, 1,550,000
זה נקרא מחיר טוב?
אכלוס עוד שנה וחצי?
אמרו לך איזה דגם בנינים?
כנראה זה הדגמים השניים שנמצאים בתחילת בניה.
דגם A אמור להמסר הרבה לפני,תבררי,
מחיר הגיוני

• הוסף לסימניות
לא תמצאי מחירים כאלה במרכז...
עכשיו הם כבר בשלב ממש מתקדם, אחרי כל ההתרים ונראה לי שרק אצלם עוד אפשר לקנות...
של רוטשילד לדומגא שלב ב' כבר סגור לחלוטין!

• הוסף לסימניות
פרויקטים נוספים באחיסמך, אמשח לעזרה:
וועד משתכני אחיסמך - מה זה? זה אמין?כמה זמן כבר נמרח? כמה זמן צפי לאיכלוס? בבניה או עוד לא?
ארליך - מה זה? זה אמין? כמה זמן כבר נמרח? כמה זמן צפי לאיכלוס? בבניה או עוד לא?
תודה רבה לכולם!!!!!!!

• הוסף לסימניות
פרויקטים נוספים באחיסמך, אמשח לעזרה:
וועד משתכני אחיסמך - מה זה? זה אמין?כמה זמן כבר נמרח? כמה זמן צפי לאיכלוס? בבניה או עוד לא?
ארליך - מה זה? זה אמין? כמה זמן כבר נמרח? כמה זמן צפי לאיכלוס? בבניה או עוד לא?
תודה רבה לכולם!!!!!!!
וועד משתכני אחיסמך זה רוטשילד,מכרו הכל ,לא רלוונטי
ארליך נראה לי אין התרי בניה.
הקבוצות שבאמצע בניה: שכטר-קידום, שורשים על הפארק-שזה דירות גדולות בלבד, ואולי גם אאורה במושב.

• הוסף לסימניות
שוב שואלת, הפעם על ארליך,
הבנתי שיש התרים ועוד 3 חודשים עולים על הקרקע,
לטענתם יש ליווי בנקאי, ויש חוזה קבלני שמתחייב לשלם שיכורת אם לא יהיה איכלוס בזמן, אבל הם גם אומרים שהם עוד לא יודעים מי הקבלן ומי הבנק המלווה כי יש להם כמה הצעות והם עוד לא החליטו עם מי ללכת,
מישהו יודע מה באמת הולך שם??
מישהו מכיר פרויקטים נוספים של אלי ארליך ויודע כמה הוא אמין?
כל מידע יוכל לעזור מאוד!!
תודה רבה!!!

• הוסף לסימניות
שוב שואלת, הפעם על ארליך,
הבנתי שיש התרים ועוד 3 חודשים עולים על הקרקע,
לטענתם יש ליווי בנקאי, ויש חוזה קבלני שמתחייב לשלם שיכורת אם לא יהיה איכלוס בזמן, אבל הם גם אומרים שהם עוד לא יודעים מי הקבלן ומי הבנק המלווה כי יש להם כמה הצעות והם עוד לא החליטו עם מי ללכת,
מישהו יודע מה באמת הולך שם??
מישהו מכיר פרויקטים נוספים של אלי ארליך ויודע כמה הוא אמין?
כל מידע יוכל לעזור מאוד!!
תודה רבה!!!
אין כזה דבר שיש ליווי בנקאי ולא יודעים מי הבנק המלווה
מישהו לא הבין את השאלה או את התשובה

• הוסף לסימניות
אין כזה דבר שיש ליווי בנקאי ולא יודעים מי הבנק המלווה
מישהו לא הבין את השאלה או את התשובה

זה מה שלא היה לי ברור,
שאלתי את המתווך אם יש ליווי בנקאי, ענה לי שכן,
שאלתי מי הבנק המלווה, ענה שעוד לא סגור, או בנק מסויים או חברת הלוואות, יש להם הצעה משני מקומות והם עוד לא החליטו אם מי ללכת,

כנ"ל לגבי מי הקבלן, טוענים שאם לא יהיה איכלוס בזמן הקבלן מתחייב לשלם שכירות, שאלתי מי הקבלן כדי לבדוק כמה הוא אמין, ענו לי שיש להם הצעות מכמה קבלנים ועוד לא סגרו עם אפפחד, ככה שאין להם לתת לי שם שם קבלן...

מישהו יכול להסביר לי מה קורה פה?

• הוסף לסימניות
זה מה שלא היה לי ברור,
שאלתי את המתווך אם יש ליווי בנקאי, ענה לי שכן,
שאלתי מי הבנק המלווה, ענה שעוד לא סגור, או בנק מסויים או חברת הלוואות, יש להם הצעה משני מקומות והם עוד לא החליטו אם מי ללכת,

כנ"ל לגבי מי הקבלן, טוענים שאם לא יהיה איכלוס בזמן הקבלן מתחייב לשלם שכירות, שאלתי מי הקבלן כדי לבדוק כמה הוא אמין, ענו לי שיש להם הצעות מכמה קבלנים ועוד לא סגרו עם אפפחד, ככה שאין להם לתת לי שם שם קבלן...

מישהו יכול להסביר לי מה קורה פה?
זה אומר שעדיף לחכות עוד כמה חודשים שיסתדרו עם עצמם ואז להצטרף..
יש עוד כמה קבוצות באחיסמך שיש להם היתרי בניה כבר שנתיים וטרם התחילו לבנות בגלל סיפורי ליווי בנקאי וכו..
לגבי הקבלן-מרגע חתימת החוזה הקבלן מתחייב,אבל עד שלא יחתמו אין שום התחייבות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

משרד האוצר בשיתוף משרד העבודה וארגוני מעונות היום המוכרים (מעונות הסמל) הגיעו לסיכום על סיוע מהמדינה לתקופת המלחמה בחודש מרץ.​

תאריך פרסום: 23.03.2026

בהנחיית שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', וסגן ראש הממשלה ושר העבודה, יריב לוין: משרד האוצר, בשיתוף משרד העבודה וארגוני מעונות היום המוכרים (מעונות הסמל) הגיעו לסיכום על סיוע מהמדינה לתקופת המלחמה בחודש מרץ: החזר תשלומי הורים ומקדמות שכר למטפלות וזאת במטרה לתת מענה לאתגרים הכלכליים ולשמור על יציבות מעונות הסמל המפוקחים לגיל הרך.
הסיכום נשען על מתווה הפיצוי לעסקים והחל"ת במימון המדינה, והוא נועד להעניק ודאות כלכלית להורים ולצוותים, ולהבטיח את חזרת המעונות המפוקחים לפעילות מיד כשהנחיות פיקוד העורף יאפשרו זאת.
עיקרי הסיכום:
  • החזר כספי להורים: מתוך הבנת הנטל הכלכלי על המשפחות, הוסכם כי כ-85% מתשלומי ההורים בגין התקופה שבה המעונות לא פעלו יוחזרו.
  • תשלום למטפלות: במסגרת הסיכום, יינתן מענה לתשלום עבור המטפלות באמצעות דמי החל״ת לצד מענים נוספים.
  • רציפות תפקודית: הזרמת כספי הסבסוד תעניק לארגונים גמישות תזרימית, ותבטיח את היערכות המעונות לחזרה מהירה לפעילות מלאה, בכפוף להנחיות פיקוד העורף.
במשרדי האוצר והעבודה אומרים כי המתווה מקיים את עקרונות המתווה שגובש לעסקים ולעובדים במשק, וכי המדינה למעשה מקיימת אותו ביחס לעובדי מעונות הסמל.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ': "הגענו להסכמות חשובות עבור סיוע למעונות הסמל המפוקחים לתקופת המלחמה במטרה להבטיח את הרציפות התפקודית של המעונות, להקל על ההורים עם החזרת מרבית התשלומים, ולוודא שהמטפלות המסורות מקבלות מענה הולם, כולל מקדמות תשלום בהקדם האפשרי. אנחנו עושים את מירב המאמצים המשותפים כדי לתת יציבות ואיתנות שתסייע לאזרחים ולמשק לעבור את תקופת המלחמה בבטחון כלכלי".
סגן ראש הממשלה ושר העבודה, יריב לוין: ״אנו מצויים בתקופה מאתגרת ואנו מחויבים מחד לתת מענים לציבור ומאידך לשמור על חוסנה של מערכת הגיל הרך גם בשעת חירום. ההסכם שהגענו אליו עם ארגוני מעונות הסמל המפוקחים מבטיח יציבות, ביטחון כלכלי ורציפות חינוכית – ערכים מרכזיים למערכת החינוך ולחוסן הלאומי והחברתי. אני מחזק את ידי ההורים והציבור כולו על העמידה האיתנה בעורף ומקווה כי בשורה זו תקל על המשפחות בתקופה זו".
יו"ר פורום מעונות היום בפיקוח, ליאור גבאי: ״הסיכום של משרד האוצר ומשרד העבודה מביא סוף סוף ודאות להורים ולצוותים במעונות בתקופה מורכבת זו. ההחלטה על החזר תשלומים מירבי להורים ותשלום מלא למטפלות-מחנכות היא צעד חשוב והכרחי לשמירה על יציבות מעונות היום המפוקחים ועל הביטחון הכלכלי של העובדות. אנו שמחים כי משרדי האוצר והעבודה מבינים כי הצוותים החינוכיים, המטפלות והמחנכות הן אבן יסוד במערכת החינוך במדינת ישראל. זהו מסר חשוב של הכרה והערכה, ואנו מצפים להמשך שיתוף פעולה שיבטיח את חוסנו של תחום הגיל הרך גם בעתיד".
  • תודה
  • שכוייח!
Reactions: קוביד ו-emma2 //
5 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

ועד דיור לקהילות מודיע על פרויקט בניה במחיר מוזל במגרשים שזכו בהם חברות בניה גדולות שהגיעו להסדר עם הרב אברהם סלונים על מכירה מרוכזת לציבור החרדי במחיר של כ 150 אלף פחות ממחיר השוק בהר יונה, פרויקט במודל דומה לאחיסמך- אחיסמך עכו, הרב נתן רוזנבלט סייע רבות בנושא

שלום וברכה,

לאחר תקופת זמן שבהם נעשתה פעילות רחבה בכמה מקומות שעתידים להתפתח אי"ה לציבור חרדי, תקוותינו לצאת בתקופה הקרובה עם כמה בשורות דיור ברחבי הארץ, ומפני שלא היו דברים שהבשילו סופית, לא יצאנו בהודעות.

ועל של עתה באנו. בהר יונה נסגר מכרז לפני 3 שבועות אשר זכתה בו חברת מהגדולות בארץ אשר בסיכום עם איש החסד הרב אברהם סלונים שליט"א, סוכם על מכירה במחיר מוזל לנרשמים דרכו. ההרשמה הינה כללית לכל הציבורים, ובמידה וירשמו מעל מספר יחידות הדיור שזכו במכרז (כ-580) תערך הגרלה בין הנרשמים מי יזכה.
המחירים בפרוייקט זה הם כ150,000 ש"ח פחות ממחיר השוק. והר יונה עומדת לפני התפתחות חרדית אדירה בשנים הקרובות עם תוספת של קרוב ל3000 דירות המיועדות לציבור החרדי.

בד בבד ועדת 'דיור לקהילות' יצרה שיתוף פעולה ביחד עם ועדת הדיור המקומית של הר יונה ופנתה להרב אברהם סלונים שליט"א לייעד מגרש במכרזים העתידים להיסגר בימים הקרובים לציבור הליטאי מתוך תפילה ותקווה שיצליח לזכות במכרזים נוספים, ויתאפשר גיבוש ליטאי גדול בהר יונה. הרב סלונים שטוב ליבו ורוחב דעתו ידועים הסכים לדבר בחפץ לב. (וכאן המקום להודות להרב נתן רוזנבלט שליט"א שטרח ויגע רבות בחיבור האנשים ורבות חייבים לו על הגלוי ועוד יותר על הנסתר).

על כן כל מי שחפץ להירשם למגרש שהרב סלונים כבר זכה בו והוא דבר וודאי, מצ"ב בזה המודעות שפורסמו מטעמו דרכי הרישום בקו ו'דמי הרצינות' שצריכים להפקיד בימים הקרובים ממש. כפי שהודגש הרישום פתוח לכלל הקהילות והזכיה תהיה לפי הגרלה בלבד.

אמנם במקביל אנו עושים רישום למכרז העתידי, מתוך תפילה שהרב סלונים יצליח לזכות בו וכפי שסוכם בין הצדדים אי"ה ייועד לציבור הליטאי, החפצים להירשם (לעת עתה ללא צורך ב'דמי רצינות') יכולים להירשם במגוון דרכים:
1. פלאפון 053-4153331.
2. נדרים פלוס
https://nedar.im/F4081.
3. במייל חוזר. במידה ובחרתם במייל חוזר יש לציין את הפרטים דלקמן, שם הבעל, תעודת זהות, שם האשה, תעודת זהות, נייד בעל, מייל זמין, האם אתם מעוניינים בדירת 3/4/5 חדרים, מספר ילדים.
אנו תקווה (בלא התחייבות לעת עתה) שאי"ה יהיה הלוואה על סך מכובד כעזרה להון העצמי בפריסה נרחבת, על מנת להקל על הרוכשים.

הרישום הינו עד ט"ו בשבט בלבד! מצ"ב המודעות הן על המכרז הקיים ופרטי ההתקשרות והן על המכרז הבעל"ט.

נ.ב. לבקשת רבים לקבל חומר מסודר על הפריפריה אנו מקווים אי"ה בשבועות הקרובים להתחיל להוציא סקירות מסודרות אחת לשבועיים/שלוש, שבהם ינתן מידע מקיף על הפריפריה החרדית כיום.
בע"ה

שכונה חרדית חדשה בירושלים, בשורה טובה תדשן עצם

סקירה קצרה ומפורטת על שכונה חדשה בירושלים

לא הרבה יודעים אבל ישנה שכונה חדשה לגמרי בירושלים שכונת מורדות גילה

מורדות גילה נמצאת במורדות של שכונת גילה ברחוב אבנר חי שאקי הישנה אך באמת שהיא שכונה בפני עצמה לגמרי השכונה ממוקמת במקום חדש יפיפה ומדהים עם נוף מרהיב המשקיף לגן החיות התנכי השכונה נמצאית במרחק נסיעה של 5 דקות מכביש בגין וכ3 דקות מקניון מלחה יש שם אוויר צלול כיין ויופי נדיר

השכונה מונה כ1000 יח"ד מתוכם כ500 יחי"ד של עמותות חרדיות משמע יש שם גרעין חזק מאד של בני תורה ואברכים חרדים מצב השכונה כיום שאוכלס פרויקט אחד מתוך ה5 פרויקטים החרדים וכל שאר הארבעה בשלבי איכלוס שונים מה שברור שפוטנציל ההצלחה של השכונה מובטח

לפי מיטב ידיעתי כיון שיש שם כרגע הרבה דירות להשכרה מחיר הדירות להשכרה נמוך יחסית לירושלים כך שמי שמתעניין בהחלט שווה לו לברר אני לא מבין למה שכונה זו לא עושה רעש מספיק אבל באמת היא פנינה יפיפיה במיקום אסטרטגי מוצלח במיוחד.

בנוסף הרחוב צמוד למסוף גילה ולתחנת הרכבת ובהמשך ייבנה מדרגות ומעלית יישר מהרחוב לתחנת הרכבת.

בנוסף לכביש הקרוב לכביש בגין, כרגע בונים טיילת מהרחוב שיירד כמעט עד קניון מלחה והגן הטכנולוגי כך דבהליכה של כ5 דקות מהרחוב יוכלו לרדת כמעט עד כביש בגין

יש לציין שהשכונה ממש בחיתולים ואמנם היא צמודה לשכונת גילה שיש שם קהילה חרדית אבל השכונה הולכת להיות רחוב עצמאי לחלוטין מבחינת מוסדות והמסתעף מזה הגרעין החרדי בגילה רחוק מאד מהשכונה , כבר היום פועלם במקום גני ילדים חרדיים במבנה גדול של עריית ירושלים יש שם שתי הקצאות לבתי כנסת בית ספר ועוד

ברור שכרגע ישנם גם הזדמנויות של קניית נדלן במחיר נמוך משמעותית ממחיר השוק ולדעתי מי שמתעניין בסגנון כזה יוכל למצוא את מבוקשו בבירור מעמיק עם האנשים שעוסקים שם בעניין

אין לי שום מטרת רווח בעניין פשוט הנגשת מידע לציבור שלדעתי חבל שלא יודעים ושומעים על זה מספיק
התלבטתי אם להגיב באשכול אחר והחלטתי לפתוח חדש עם הסבר מהבסיס. כל תגובת-נגד תענה בברכה.
אחד הכשלים העיקריים בחיפוש אחר עבודה\ מקצוע, הוא השאלה "איזה עבודה יש בזה"
או- "אני כזו וכזו וכזו, במה כדאי לי לעבוד"
מגדילים לעשות מנחשי ענן\ קוראים בשוקו, בקפה ובקווי האף ומסבירים למאובחן\ת הנלהבים איזה יכולות מדהימות יש להם (מה לא עושים כדי שלקוח יהיה מרוצה ויגרור את חבריו לאותו בור)
ואז כשקמים מהספר ותולשים את הצ'ק ושואלים- במה אני יכולה לעבוד?
אין תשובה ברורה. וחוזרים לנקודת ההתחלה המתסכלת.

ההבדל בין פרופסיה להתקדמות מקצועית כללית
יש מקצועות שלומדים אותם, והם פרופסיה- ראית חשבון, עיצוב דיגיטלי, עריכת דין, תכנות, רפואה, טיפול- מאד ברור מה לומדים ואיזה עבודה מחפשים אחר כך. זה פלוס גדול שהכיוון ברור, זה מינוס ענק אם התחום לא מתאים ורוצים לעשות שינוי. כמעט כל מה שלמדו לא רלוונטי לתחום אחר. צורת ההכשרה הזו מקובלת מאד בחברות שמרניות, כי ככה היה פעם. לכל אחד היה מקצוע ביד- סנדלר, חנווני, רופא או עורך דין. כל הבדיחות על האמא היהודיה והפולניה? אז היום זה ככה בחברה החרדית ובחברה הערבית בארץ. רוצים מקצוע ברור שגם אנשים שמרנים מבינים מה יש ביד.
אבל זה רק מיעוט מהלימודים והעבודות בשוק העבודה המודרני.
רוב הלימודים הם יותר כלליים ומקנים יכולות.
* הם מתבססים על היכולות הבסיסיות של האדם (היוש יכולות אנליטיות יוצאות דופן+ חוש מיוחד לזכירת מספרי טלפון בע"פ+ גמישות בקפיצות לגובה),
* מתקפים אותן עם ידע נוסף ותעודה ממוסמכת ומכניסים לתוך מסגרת ששוק העבודה מכיר בה ומתגמל-
* מכאן האדם מנהל את הקריירה שלו באפיקים שמענינים אותו.

אפשר לדמיין את זה כמו ההבדל בין ללמוד לנגן על כלי אחד מסוים (למשל פסנתר) לבין ללמוד מוזיקה באופן כללי – תווים, תיאוריה, סגנונות. הראשון נותן לך כלי ביד, השני נותן לך שפה שלמה שאיתה אפשר ליצור, ללמד, לנתח, או להמציא משהו חדש.

רוב התארים במדעי החברה והרוח (מי יותר ומי פחות) נותנים תוקף ליכולות. נותנים ידע רלוונטי שהשוק מכיר בו. לא לחינם משרות זוטרות דורשות תואר ראשון כלשהו, משרות בכירות יותר בפיתוח פרויקטים דורשות תואר שני יתרון באחד מתוך התחומים-------. כי הם לא מחפשים דווקא תואר שני בתחום ספציפי. הם מחפשים מישהו שיש לו יכולות ניהוליות וניתוחיות בתחום רחב מסוים.
בעבודות מהסוג הזה יש משקל רב ליכולות האישיות, לנסיון התעסוקתי, ולידע שצברו. אפשר להגיע לתפקידים בשכר נאה מאד- אבל צריך לנהל את זה בחכמה. לעבוד בהתחלה בשכר נמוך כי בתפקיד מסוים יש מקפצה לשלב הבא. יש הרבה ניידות בין התחומים- יכול לבוא מישהו שניהל פרויקט בתחום הבריאות ולהתקבל לעבודה בכירה בניהול בתחום החינוך או הרווחה. כי זה לא "איזה עבודה יש בזה" אלא- מה היכולות שנולדתי איתם ומה הנסיון והידע שצברתי בדרך מעל היכולות האלה.
התפתחות מקצועית כזו היא גמישה ויש בה ניידות בין תחומים.

ומכאן ההבדל בצורך בתואר אקדמי. בתחומי הפרופסיות אם את מתכנתת טובה או מנהלת חשבונות מעולה- והצלחת להתברג, אף אחד לא יבדוק אם יש לך תואר (לרוב, בהתחלה. לפעמים בהמשך החיים כן צריך). כנ"ל בעוד תחומים בהם מספיק ידע ותעודה.
אבל בתחומים שנושקים יותר לתחומי החברה, הדרך הכמעט יחידה להתקדם זה ע"י תואר. כי זה שילוב של יכולות+ אישור שיש לאדם ידע נרחב שיהיה רלוונטי למגוון רב של תפקידים. אין כמעט דרך לעקוף את זה.

לגבי "לעבוד במחקר"
זו אמירה חסרת תוכן ותועלת כי אין מי שיקבל הפניה "לעבוד במחקר" באבחון תעסוקתי.
למחקר מגיעים ב2 צורות.
1. אדם שמתמחה בתחום מסוים, אוהב ללמוד אותו באופן שווה או יותר למידת אהבתו לעיסוק, רוצה להעמיק בו, ועל הדרך גם להרוויח קצת כסף. העבודה היא או כעוזר מחקר במעבדה (פירוט למטה) או במכוני מחקר מסחריים. רוב העובדים במכוני המחקר הגדולים שמוכרים את שירותיהם לגופים הגדולים במדינה, הם תלמידי תואר ראשון - שני שמנהלים מחקרים מסחריים מול משרדי ממשלה וחברות גדולות. בראש המכונים ואלה שמקבלים שכר נאה, יושבים אנשים עם תקן אקדמי שמוכרים בסצנה האקדמית. כל גוף מחקר שרוצה שישכרו ממנו את השירותים (שאותם יבצעו בשכר נמוך הסטודנטים הנ"ל)- מחזיק כמה אנשי סגל כקישוט וכחותמת איכות. הם לא עובדים במחקר, הם אנשי אקדמיה שמקבלים שכר גם על מחקר. אין שום דרך להגיע לשכר ראוי במחקר בלי להיות אנשי אקדמיה שמושקעים בה עד צוואר, מפרסמים מאמרים בכתבי עת מוכרים ועוד.
העבודה של הזוטרים במכוני המחקר היא משעממת, לעיתים קרובות לא מקצועית (כי עושים המון מניפולציה על נתונים חסרים כדי להשיג משהו), ואם זה מכון שגם עושה סקרים זה בכלל עבודה כמעט משרדית. אין דבר יותר מסכן ממאסטרנט שמתחנן לפונקציות רלוונטיות לענות לו על שאלונים. כן, משלמים לו על זה, ועדיין זה עלוב. זה שווה לו או כי הוא כרגע בין עבודות או במהלך לימודים, או כי הוא מאמין שזה יקדם אותו בעולם האקדמי. זה אף פעם לא תהיה התחנה האחרונה ועיקר הקריירה שלו. (שוב, אלא אם הוא יקבל תקן אקדמי ומכון מחקר יקח אותו כחותמת מקצועית, או שהוא יפתח מכון בעצמו וינסה להשיג חוזים עצמאית, קשה כמעט עד בלתי אפשרי)

מחקר של עוזרי מחקר עם מלגות ומשכורת מתנהל בד"כ במעבדות אקדמיות, סביב אנשי סגל אקדמי. קודם כל לומדים תחום, ואז גם חוקרים אותו. יש תחומים שמאופיינים ביותר מחקר ויש פחות ואפשר לבחור בהתאמה לנטיות ואופי.

2. אנשי מקצוע בתחום הסטטיסטיקה, מערכות מידע וניתוח נתונים. זה דומה מאד לרואה חשבון או מתכנת. יש להם מומחיות בתוכנה\ מספרים הרלוונטיים והם עושים את העבודה השחורה של ניתוח האקסלים של המחקר (או הפלט של תוכנות מתקדמות אחרות) ומעבירים את התוצאות לחוקר שכותב תוצר של מידענות או אנליזה מחקרית, לפי מה שהזמינו ממנו. זו עבודה טכנית, מספרית מאד, שיושב על תואר בסטטיסטיקה או תואר "מדעי" אחר שלימד את האדם לעבוד עם מספרים.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  0  פעמים
למעלה