סיפור בהמשכים אשליה - סיפור מתח.

75

תשובות ראשונות.

״זה בהחלט מאורע יוצא דופן,״ הגיב אפרים בעוקצנות. ״חלון פתוח... בהחלט לא משהו שרואים כל יום״.

אביגדור הפנה אליו את פניו, נועץ בו מבט מצמית. ״ואתה קורא לעצמך מפקד יחידה?!״ הוא הגיב בבוז. ״אתה לא מבין מה אנחנו רואים פה?! זה החלון, אותו חלון שדרכו – לפי הטענה הרשמית, פרצו גורמים זרים אל הבית. תסתכל עליו, הוא לא סתם פתוח!״

״רגע...״ רכן אפרים קדימה, ורגע לאחר מכן – התפשטה על פניו הבעה מופתעת. ״אני חושב שאני מבין למה אתה מתכוון!״ הוא אמר, מתעורר באחת. ״תגדיל את זה בבקשה...״

אביגדור הגדיל את התמונה, מתמקד בחלקו של הקיר בו היה קבוע החלון. ״זה נראה כאילו הרוח דוחפת את הרשת פנימה,״ הוא הביע את דעתו. ״אם היא הייתה שלימה – היא לא הייתה נעה ממקומה. המשמעות היא, שהרשת הייתה קרועה כבר אז. הדבר המעניין הוא – צורת הקרע. השוליים משורטטים מדי בשביל שניתן יהיה לחשוב שזה קרה לבד...״

״זה לא רק זה,״ המשיך אביגדור, פניו מאירות. ״גם מנגנון הנעילה נראה כאילו הוא פרוץ. קשה אמנם לראות באיכות הזו, אבל אני כמעט בטוח – שהאורך של הבריח קצר מדי. לדעתי, הקרע ברשת מוכיח את ההשערה שלי. אין סיבה לחשוב, שמי שקרע את הרשת – ייכנע מול מנגנון נעילה פשוט כל כך״.

בתגובה לדבריו של אביגדור, תפס אפרים את ראשו, ונראה היה שלעובדות שהציג אביגדור יש משקל כבד בעיניו. אלירן, לעומתו, נראה כמו מי שמתקשה לתפוס את המשמעות האמיתית של התגלית. ״אני עדיין לא מבין,״ הוא אמר בבלבול. ״על מה כל הדרמה?!״

השניים הפנו לעברו אוטומטית את מבטיהם. ״מי פרץ את החלון, וקרע בדרך את הרשת?!״ שאל אביגדור כשעל פניו חיוך מסופק.

אלירן קימט את מצחו. ״הפולשים, אלו שנכנסו לבית״, השיב מיד, ואז – כאילו קלט את המשמעות, התרחבו עיניו. ״רגע, זה לא מסתדר...״ הביע את מחשבותיו בקול. ״הם הרי נכנסו לבית רק אחרי הרצח של עמיקם. כלומר...״ הוא השתתק, על פניו בלבול מוחלט. ״מה קורה פה?!״ תהה.

אביגדור התרומם ממקומו בסערה. ״טעות ראשונה עד לנקודה זו,״ סיכם. ״עד עכשיו היינו בטוחים, שהפריצה אל הבית אירעה רק אחרי מותו של עמיקם, והייתה לה מטרה – להעלים מהדירה חומרים רגישים. כרגע, ברור שגם אם הייתה פריצה אל הבית – לא במסגרתה נעשה הקרע ברשת, וכנראה גם הניסור של המנגנון. מישהו דאג לכך שהגישה אל הבית תהיה חופשית, עוד בזמן שהיה עמיקם בחיים. מי זה היה?! מה היו המטרות שלו?! אלו שאלות טובות, ואני חושב שהתקדמנו צעד אחד נוסף אל המסקנה שלי״.

עוד לפני שהספיקו השניים להרהר במסקנות ובשאלות שהוצגו בפניהם, כבר מיהר אביגדור להמשיך הלאה. הוא רכן קדימה, מקיש על המקלדת, וברגע שלאחר מכן חזר הסרט לנוע באותה מהירות איטית שלפני העצירה.

נראה היה שהאופן בו הוצגו הממצאים לשניים היה מרשים בעיניהם, עד שלראשונה – הם הרשו לאביגדור לפעול כרצונו בלי להפריע לו. האופן בו הם הביטו בו – הוכיח למעלה מכל ספק, שגם הם מבינים שאין להם את היכולת להתערב בעבודתו. הם צפו בו בדממה, והוא – לעומתם, חזר לעמדה הדרוכה שלו, עיניו ממוקדות בריכוז מקסימלי בתמונות שעוברות מול עיניו.

״בום!״ הוא הפתיע אותם פתאום – בלי שום הכנה, ובתנועה מהירה כברק – הקישה אצבעו בפראות על המקלדת. ״תפסתי אותך, פריים חמקמק...״ הוא קרא באושר, ועוד לפני שהספיקו השניים לבחון את התמונה הקפואה – היא כבר גדלה, כשהפעם – בחר אביגדור להתמקד בקטע קטן מרצפת החדר, עליו התנוסס כתם חום אדמדם שצורתו אליפטית.

״מה זה?!״ שאל אביגדור, כשהיה הכתם במרכז התמונה, גדול – אך מטושטש למדי.

השניים רכנו קדימה, מתאמצים להבין את כוונתו של אביגדור. חיווה אפרים את דעתו. ״לפי סימני המריחה בצדדים – זה נראה כמו משהו שנע בין מוצק לנוזל,״ חיווה אפרים את דעתו. ״אני מנחש שאתה חושב שזה כתם דם, וזה באמת מתאים מצד המרקם, אבל אם זה מה שחשבת – אני נאלץ לחלוק עליך. בעיניי, הצורה לא מותירה מקום לספק. זו טביעת נעל, והחומר ממנו היא נטבעה - הוא בסך הכול אדמה״.

אם חשב אפרים שאביגדור ינסה לחלוק על מסקנתו, הרי שהוא טעה בגדול. ״בדיוק!״ קרא אביגדור, נהרה על פניו. ״אני מסכים איתך במאה אחוז. זוהי טביעת נעל, והצורה שלה – למרות שכמובן, אי אפשר לקבוע דבר כזה בוודאות, תואמת לצורת הנעל שנעל עמיקם. עם זאת, נראה שאתה לא ממש מבין את המשמעות. תחשבו רגע, שניכם, מה מספרת לנו טביעת הנעל?!״

ברגעים הראשונים נראה שהשניים כלל אינם מבינים להיכן הוא חותר, אבל אז – זקף פתאום אפרים את צווארו. ״רגע!״ הוא אמר. ״משהו קופץ לי. היה כבר משהו עם בוץ בחקירה. כשעברנו על החומרים, עמיקם ניסה להסביר לי משהו בנושא. זה היה בחוברת...״ הוא הביט ימינה ושמאלה, כאילו חיפש לעיין בחוברת. ״איפה היא?!״ שאל כשלא הבחין בה. ״אתה לקחת אותה!״

אביגדור לא הגיב להאשמה. במקום זאת הוא אמר: ״זה בסדר, אתה לא טועה. כשראיתי את המידע בחוברת, זה היה בשבילי אישור – שאני בדרך הנכונה, שכן – זו בדיוק צורת החשיבה של עמיקם, וזו הדרך שהוא ציפה מאיתנו ללכת בה״. הוא השתהה רגע, ואז שלח את ידו אל הכורסא עליה ישב, מגביה את החוברת ומשליך אותה לעברו של אפרים – שקלט אותה בשתי ידיים. ״תסתכל בעמוד שתים – עשרה,״ הורה. ״יש שם מסמך רשמי של השירות המטראולוגי. לפי המסמך, שאני מתחיל לחשוד שעמיקם שתל בכוונה – בשביל שנוכל להשתמש בו לחקירה הזו ממש, הגשם החל לרדת בסביבות השעה שתים עשרה בלילה. הימים שקדמו לאותו לילה היו יבשים לגמרי, כך שהשאלה הגדולה היא – איך הגיע בוץ לרצפת חדרו של עמיקם?!״

מהצד השני כחכח אלירן בקול, והשניים הפנו אליו את מבטם. ״יפה שנזכרתם בקיומי,״ הוא העיר בעוקצנות. ״אם מותר לי גם להביע דעה – נראה שההסבר הוא די פשוט. מהשעה שבה החל הגשם לרדת, ועד צילום הסרטון, חלפו ארבע שעות לפחות, ואין שום סיבה לחשוב שהוא לא היה בחוץ במהלך חלק מארבע השעות האלו״.

עוד לפני שפצה אביגדור את פיו, הקדים אותו אפרים ואמר: ״זה לא מסתדר״. הוא השתהה לרגע, כאילו רצה לראות אם אביגדור ימשיך במקומו, וכשראה שאין תגובה מצד אביגדור – הוסיף והסביר את עצמו: ״לפי העדות של בני המשפחה שלו, עמיקם הסתגר בחדר כל אותו הלילה. לא היה רמז לכך שהוא עזב את הבית, ולו לזמן קצר, בשעות הרלוונטיות״.

אלירן שילב את ידיו. ״חשבתי על זה,״ אמר, ״אבל זה לא נראה לי כמו משהו שסותר איכשהו את ההסבר הפשוט והמתבקש. אתה צודק שכך נאמר בעדות שלהם, אבל כדאי שתזכור – שאיש מאיתנו לא שמע אותה ישירות, והיא עברה מאלישע אליי וממני אליכם. מכיוון שזה פרט שולי, יש כאן יותר מדי מעברים שבהם יכול היה המידע לחמוק. בין אם זה בעדות הראשונה ששמע אלישע, בין אם זה – כשהעביר אליי אלישע את הדברים, ובין אם זה הזיכרון שלי – שצריך היה להכיל את כל המידע, וייתכן מאוד – ששמעתי משהו ופספסתי את החשיבות שלו״.

אביגדור נראה מעט פחות זחוח, כאילו הבין פתאום – שייתכן והמידע עליו הוא התבסס, הוא פחות מדויק משחשב. למרות זאת, הוא עדיין נותר בטוח בעצמו. ״למעשה,״ הוא אמר, ״אני נוטה להסכים איתך, שהאופציה הכי סבירה היא – שעמיקם עזב את הבית בשעות הרלוונטיות, משום שהאופציה השנייה היא – שהייתה כאן הטעיה מכוונת מצידו של עמיקם. אי אפשר כמובן לשלול אפשרות כזו, ואם באמת היה רוצה עמיקם להשלות אותנו – הוא היה צריך רק לדאוג שבביתו יהיו מרכיבים מהם אפשר להכין בוץ תוצרת בית, ובמילים אחרות – אדמה ומים. עם זאת, כבר הסברתי שהיסוד התיאורטי שעליו אני מתבסס קובע – שעמיקם לא ביקש להטעות אותנו, אלא להציג לנו תמונה אותנטית. לכן, אני מקבל את הטענה שלך, אלירן, אם כי – יש לי הסתייגות מסוימת״.

״אני חושב,״ הוא המשיך מיד, ״שלמרות האופן בו הועבר המידע, יש לו עדיין אמינות די גבוהה. לפי מה שאתה, אלירן, העדת – כשתיאר בנו של עמיקם את האופן בו הסתגר אביו בחדר, הוא עשה את זה במסגרת ההסבר שלו על שינוי פתאומי שחל באביו, שינוי שכל בני המשפחה שמו לב שהוא קרה״.

״נו,״ התקשה אלירן להבין את הקשר.

״אם אתה לא מבין לבד,״ חרץ אביגדור, ״זה מוכיח שאתה פשוט לא מדמיין את הסיטואציה כמו שהיא הייתה. אם תחשוב היטב אתה תבין, שזה לא הגיוני שעמיקם יצא מהחדר – לפחות לא באופן פומבי. הסיבה לכך היא פשוטה. בני המשפחה של עמיקם היו חרדים לשלומו, הם בוודאי לא היו מניחים לו לצאת לבדו כשהוא חשוד בעיניהם כמעורער. הם ללא ספק, היו שואלים אותו להיכן הוא יוצא ומתי הוא מתכוון לחזור״.

״ומנין לך שהם לא שאלו אותו?!״ הקשה אלירן.

אביגדור חייך. ״זה ברור לי,״ אמר בביטחון. ״כי אז – יכולה הייתה להתרחש רק אחת משתי אפשרויות. או שהוא היה משיב להם עניינית, ומסביר להם להיכן הוא הולך ומתי הוא מתכוון לחזור, ואז – ללא ספק, הרושם שלהם לגביו היה משתנה, והם היו נרגעים ומאמינים שהוא יציב, או – לחילופין, הוא יכול היה להתחמק ולצאת בלי הסבר ברור, מה שבוודאי היה מכפיל פי כמה את החרדה שלהם״.

״שתי האפשרויות האלו,״ המשיך אביגדור, ״אינן מתיישבות עם העדות של הבן. שכן, מצד אחד – הוא העיד על כך שאביו הסתגר בחדר בצורה מוזרה, מה שמלמד אותנו – שהאפשרות הראשונה אינה קיימת. אני חושב שכולנו נסכים, שאם יושב אדם בחדר עבודתו, ולאחר שעה או שעתיים – הוא יוצא, תוך תקשורת בריאה עם בני משפחתו, יהיה קשה לכנות את זה ׳הסתגרות מסתורית׳, ובוודאי שלא ניתן יהיה להסיק מכך על חוסר איזון. גם האפשרות השנייה – לדעתי לא קרתה. אם היה עמיקם יוצא מביתו, בלי שום הסבר ברור – בוודאי היינו יודעים מכך. הסתגרות – היא לא בהכרח ראיה לחוסר איזון, אבל עזיבת בית – היא ללא ספק התנהגות חריגה, שבוודאי הייתה תופסת את תשומת ליבו של הבן ובעקבותיו – גם שלנו, הרבה יותר מההסתגרות המדוברת״.

אביגדור השתהה לכמה רגעים, כאילו רצה לאפשר לחוקרים שמולו לבחון את דבריו. את ההפוגה הזו, ניצל אפרים. ״אתה אומר דברים הגיוניים,״ הוא הודה. ״אבל אני לא יכול שלא לשים לב, שאתה סותר באופן קיצוני את הקו שהגדרת. הרי אתה עצמך אמרת, שאין לך כוונה לפתור את השאלות באמצעות הסתמכות על עדויות אנושיות, שיכולות להיות חסרות אמינות. במובן הזה – אתה לא רק מסתמך על עדות, אלא אתה מרחיק לכת ומנסה להסיק מסקנות מתוך מה שנאמר, כשכולנו כאן מבינים את הבעייתיות בסוג הראיות הזה״.

בשונה מהקו הניצי שהוביל אפרים עד כה, הפעם – הייתה זו ביקורת עניינית וממוקדת, וכנראה דווקא משום כך – לא מיהר אביגדור להשיב עליה. ״יש מן הצדק בטענתך,״ הוא אמר בזהירות אחרי מחשבה קלה. ״ולכן – אם תחלוק על המסקנות שלי בנושא הזה, אני לא אתעקש שעמדתי היא הצודקת. עם זאת, אין בכך כדי לדחות את המסקנות העיקריות שלי, ולכן – לא יהיה אכפת לי לדון מחדש בעניין, ובלבד שתהיה לך טענה חלופית שתסביר היטב את הממצאים הנוספים שאני אתאר״.

נראה שמול ההסכמה הנדירה הזו – לא היה לאפרים מה להשיב, ולכן – הוא רק שילב את ידיו וחייך בשביעות רצון. ״אם כך,״ אמר, ״אתה יכול מצידי להמשיך״.

אביגדור מתח את פיו באופן מוגזם. ״תודה על האישור!״ אמר, מדגיש את מילותיו – כך שיהיה ברור שלא הייתה כנות בתודתו. ״לפי דעתי,״ הוא המשיך מיד, חוזר בהדרגה לנימה הטכנית בה דיבר עד כה, ״רצה עמיקם מצד אחד לצאת מן הבית – אולם מן הצד השני, חשוב היה לו שהיציאה שלו תישאר מוסתרת, כך שאיש מבני ביתו לא יבחין בה. כפי שטענתי, מן הסתם – נזהר עמיקם שאיש מבני ביתו לא יבחין ביציאתו, ולכן אני נוטה להעריך שהיציאה מהבית הייתה בשעה מאוחרת יחסית, כאשר בני הבית היו ישנים. כמובן, אין לי את היכולת לקבוע מסמרות בעניין הרגלי השינה של בני משפחתו של עמיקם, אבל אני מניח – שאתם תסכימו איתי, שאם יהיו לנו ראיות מוצקות שיאמרו שהיה זה בין אחת עשרה לשתים עשרה בלילה, זה יתאים למצג שאני מציג בפניכם, ובוודאי שלא תהיה בכך סתירה לתיאוריה כולה...״

הוא התעכב כדי לבחון את תגובתם של השניים, ומשנוכח שהם מסכימים אתו – חזר החיוך הבטוח לפניו. ״באותה מידה שאין לנו אינדיקציה מדויקת לגבי השעה בה הוא עזב את הבית,״ המשיך אביגדור, ״גם אין לנו מידע שיקבע בוודאות מה הייתה השעה המדויקת שבה הוא שב אל הבית. אולם במובן הזה – יש לנו מעט יותר מידע, שכן - בידינו תיעוד מהשעה שלוש וחמישים לפנות בוקר, בה הוא כבר ניצב בחדרו, כשטביעת בוץ – שכאמור, היא המזכרת מאותה יציאה לילית, מתנוססת על הרצפה. לדעתי, ניתן גם לקבוע בוודאות די גבוהה, שהתיעוד צולם זמן קצר אחרי ששב עמיקם מהיציאה הלילית שלו...״

״וזה מניין?!״ הקשה אפרים. ״אולי הוא הלך לקנות סיגריות באחת בלילה, וחזר חמש דקות אחרי?!״

אביגדור נאנח. ״אני חושב שמותר לך לסגל לעצמך מעט יותר סבלנות״. אמר בביקורת. ״אם היית ממתין רגע אחד בודד, יכול היית לקבל תשובה לשאלתך. אם אני קורא נכון את המציאות, הרי שהמגפיים שנעל עמיקם כשצולם הווידאו – הן הראיה לכך שהתיעוד שבידינו צולם רגעים ספורים אחר שהוא שב מהיציאה הלילית שלו, עוד לפני שהוא הספיק לחלוץ את מגפיו. לדעתי, זו גם הסיבה לכך שפניו היו רטובות, הגדרה שכולנו הסכמנו שהיא המדויקת. לא רק לחלוץ את מגפיו הוא לא הספיק, אלא אפילו לייבש כראוי את פניו – לא הייתה לו שהות״.

״אם כל זה נכון,״ המשיך אביגדור, ״הרי שהשאלה הגדולה תהיה – לגבי תופעה חריגה שכבר עמדתי עליה, והיא – הבגדים שלבש עמיקם בתיעוד שבו צפינו. אם נדייק – השאלה היא בעיקר, לגבי הבגדים העליונים, החולצה הבהירה והקפוצ׳ון הפתוח שמעליה, שצבעם בז׳. בשונה מהמכנסיים, שהן כהות ולא ניתן להבחין בלכלוך או ברטיבות עליהן, הבגדים העליונים – בוודאי לא היו על גופו של עמיקם כשיצא החוצה. על בגדים כאלו, היינו רואים מיד רטיבות, לכלוך, או אפילו קמטים. אבל בתמונה שראינו לפני כן – היו הבגדים יבשים ומגוהצים, מה שאומר – שהוא בוודאי הספיק להחליף את הבגדים שלבש, מיד כשחזר הביתה״.

״לדעתי,״ הוא המשיך, מתעלם מהמבטים שהחליפו ביניהם אפרים ואלירן, כאילו נואשו מהנטייה שלו לדקדק בפרטים שוליים מעין אלו, ״השאלה הגדולה היא – אילו בגדים לבש עמיקם כשיצא?! ומה הסיבה שגרמה לו להחליף אותם?!״

״זו בהחלט שאלה גדולה,״ הסתיר אלירן פיהוק משועמם. ״חבל רק, שאלישע לא הספיק להציץ לתוך סל הכביסה של משפחת טהרני״.

נראה היה כאילו אביגדור אינו מבחין כלל בלעג המוסווה שבדברים. ״אלישע אולי לא הציץ בסל הכביסה,״ הוא אמר בנימה מסתורית, ״אולם הוא עשה בשבילנו דבר משמעותי בהרבה״. בלי שום התראה, החל אביגדור לנוע ממקומו, פוסע בנחת לעבר הצד השני של השולחן – שם ניצבו הממצאים הפיזיים שנאספו במהלך החקירה. ״אם ההנחות שהנחתי נכונות,״ הוא המשיך, שולח את ידו ומגביה את מדי המשטרה המקומטים שנחו על השולחן. ״הבגדים שלבש עמיקם באותו הלילה – אלו המדים האלו בדיוק״.

זו הייתה השערה די מפתיעה, והשניים המתינו – כאילו רצו לראות על מה מתבסס אביגדור כשהוא מצהיר הצהרות מעין אלו. כשחלפו כמה רגעים והאיש לא המשיך, שבר אלירן את הדממה. ״זה מוזר,״ אמר, ״לפי מה שהבנתי מאלישע – היו הבגדים האלו ישנים ומאובקים. לפי מה שנראה היה לו, תכולת התיק כולה הייתה בארון במשך חודשים, במהלכם איש לא נגע בה״.

אביגדור נענע את ראשו. ״אלישע טעה,״ הוא אמר במלא הביטחון. ״המדים לא היו מאובקים, רק מעופשים״. בצעד אמיץ למדי, הוא הצמיד את המדים אל פניו ונשם עמוקות – כאילו התענג על הריח. ״אתה יכול להריח בעצמך,״ הוא קבע, וללא שום התראה נוספת – השליך את המדים, שנחו על גגו של מסך המחשב, קרוב מאוד לאלירן. ״אתה חוקר זירות,״ המשיך אביגדור מיד, ״ולכן – יש לך יותר ניסיון בבחינת ממצאים, מלאלישע ואפרים גם יחד. אמור לי אתה, האם לדעתך המדים האלו מאובקים או ישנים?!״

כשעל פניו הבעה ביקורתית - רחרח אלירן את המדים, וברגע שלאחר מכן – פנה לאפרים, כשעל פניו הבעה מתנצלת. ״אני הכי לא רוצה לומר את זה,״ הבטיח בעיניים מושפלות, ״אבל נראה לי שהוא צודק. זה ריח אופייני למוצרי בד שנרטבו ושהו במקום דחוס. אני מריח גם משהו שמרגיש לי כמו מזון מקולקל, ואולי זה מה שגרם לאלישע לטעות בזיהוי״. הוא הגיש את המדים לאפרים, שמיהר לחטוף ולרחרח אותם – על פניו הבעה נרגזת.

״טוב, לא יודע,״ אמר אפרים בשפה רפה אחרי רגע או שניים, ולמרות הספק שהביע – לכולם היה ברור עם מי הצדק. לרגע או שניים הייתה דממה של מבוכה, ואז הרים אפרים את עיניו לעבר אביגדור. ״נו, גילית שעמיקם לבש מדים,״ הוא אמר בקול שהייתה בו עכשיו עצבנות גלויה. ״ביג דיל! אני מזכיר לך שהוא היה שוטר!״

אביגדור חייך חיוך עקום. ״שוטר שלובש מדים ללא תג זיהוי?!״ העיר בנימה מבודחת.

מבטו של אפרים חזר תוך שבריר שנייה אל הבגד, והוא מיהר להפוך אותו – רק כדי להציג בפעם השנייה בתוך דקה אחת, כיצד נראה מי שמפסיד בעל כורחו ליריב שהוא כל כך זלזל בו. ״אני מסכים איתך שזה מוזר,״ חיווה אפרים את דעתו לאחר כמה רגעים שבהם הוא הפך את הבגד מצד לצד, כאילו לא הכיר תגי זיהוי ולא היה לו מושג מהו המקום בבגד שבו הם צריכים להיות מחוברים. ״ואף על פי כן,״ הוא המשיך, ״ראיתי בחיים דברים מפתיעים מאלו. תצטרך להיות הרבה יותר ברור לגבי המסקנות שיש לך מכל העובדות שאתה מציג פה, כי בסוף – אם רצית רק להעלות תהיות, אז בחקירה הזו יש שאלות טובות הרבה יותר״.

אביגדור עטה על פניו הבעה זועפת. ״כבר הזהרתי אותך כמה פעמים על התנהגות חסרת סבלנות,״ הוא נזף בנימה מורתית. ״בעיניי, זה מוכיח את מה שחשבתי לגביך מהתחלה. אתה לא כשיר לנהל חקירה מהסוג הזה. העבודה שלך לא מקצועית, אתה לא מסוגל לדחות סיפוקים״.

״למרבה המזל,״ הוא המשיך, ״בדיוק הגענו לרגע שבו מתחיל כל הכיף. זהו הרגע שבו הקצוות נקשרים, והתשובות ניתנות. מכיוון שאתם חסרי סבלנות, אני אתחיל עם המסקנה, ואחר כך – אני אפרט בפניכם בהרחבה את התזה הכללית שלי לגבי האופן בו התנהלו הדברים״.

״מכל הממצאים האלו שהצגתי בפניכם,״ הוא המשיך, ״יחד עם שאר הממצאים שבהמשך אסביר לכם כיצד גם הם משתבצים אל התמונה הכללית, עולה מסקנה אחת ברורה – שכרגע אולי תיראה לכם לא מבוססת, אבל איש לא יוכל להתווכח לגביה כשאסיים לבסס ולהוכיח אותה, על פי כל הממצאים שבידינו. לפי המסקנה שלי אין מנוס מלהסיק, שעמיקם...״

״עמיקם הוא ביל יוסטון!״​

ב"ה

לא נכון, אביגדור הוא ביל יוסטון.
מתאים לו דווקא.

עמיקם הוא חוקר משטרה ולא שחקן, כדי לשבת עם אפרים שעות ולעדכן אותו על כל פרטי החקירה, וגם אח"כ עם אלישע, ובכל הזמן הזה להצליח להחזיק בלי לפלוט שום רמז מסגיר שהוא זה שהיה שם בג'יפ שנמצא בזירה - זה הרבה יותר ממוזר.
אם הוא סכיזופרן עם תעודה, יש סיכוי שהפיצול הזה יכול לקרות
אבל סכיזו' לא מתחילה בערב בהיר אחד ומגיעה באותו ערב בדיוק לשיא כזה שלמחרת הוא לא יזכור כלום מדמותו השניה.
טוב אם נחשוב על המחברות ההן אז אולי הוא כן סכיזו', אבל בני משפחתו היו אמורים לראות את זה וגם לשתף את החוקר אלישע במשהו, כשהם יודעים שהוא נרצח.
זה היה נשמע שהוא היה אדם נורמלי, לפחות למשפחה שלו.

ועוד משהו, המעשה של ביל יוסטון, להביא את מלכיאלי לשם ובסופו של דבר להציל את הרבנית - גם הוא מעשה מוזר עד למאוד. הוא יכל להניח לה למות ולא להסתבך עם כל הסיפור של מלכיאלי, שהוא זה שחשף בעצם את הפרשה לעיניו של אלישע.
וגם יש לזכור שליאוניד אמר על החומר שנמצא במחשב הביתי של עמיקם - שהחומר שתול מאת השבלולים,
ואם ככה זה דווקא מרחיק את עמיקם מביל, אם הסימפוניה והתמונה לא קשורות אליו אלא שתולות.

בקיצור היו הבטחות על גילויים אבל איכשהו לא היו פה גילויים מרעישים, במיוחד שאנחנו לא מאמינים לאף צליל או הגה של אביגדור.

עריכה: כתבתי כאן את השערותיי אבל העריכה לא נשמרה, כנראה שזה מידע שאמור להישאר סודי בינתיים
 
נערך לאחרונה ב:
ב"ה

עוד משהו:
בפרק הזה הדיאלוגים לא עובדים כ"כ טוב. משהו בשטף האירועים נשמע מאולץ
נגיד כאן:
עוד לפני שפצה אביגדור את פיו, הקדים אותו אפרים ואמר: ״זה לא מסתדר״. הוא השתהה לרגע, כאילו רצה לראות אם אביגדור ימשיך במקומו, וכשראה שאין תגובה מצד אביגדור – הוסיף והסביר את עצמו:


כל השיח ומי אמר מה, והתעכבות על ניסוחים מפותלים, לא עבדו כ"כ טוב.
אם בפרק שאלישע קורא את הערך הויקיפדי על קלפטון הרגשנו ממש שם,
ואפילו בשיחה המייגעת בחדר של עמיקם יכלנו להרגיש נוכחים בחדר ביחד איתם,
כאן השיח נע רק בין הוא אמר להוא אמר והוא השיב והוא התפרץ, וביחד עם ההסברים המפותלים של אביגדור זה לא יוצא כיף או מושך לקריאה

נניח כאן
אביגדור חייך. ״זה ברור לי,״ אמר בביטחון. ״כי אז – יכולה הייתה להתרחש רק אחת משתי אפשרויות. או שהוא היה משיב להם עניינית, ומסביר להם להיכן הוא הולך ומתי הוא מתכוון לחזור, ואז – ללא ספק, הרושם שלהם לגביו היה משתנה, והם היו נרגעים ומאמינים שהוא יציב, או – לחילופין, הוא יכול היה להתחמק ולצאת בלי הסבר ברור, מה שבוודאי היה מכפיל פי כמה את החרדה שלהם״.

״שתי האפשרויות האלו,״ המשיך אביגדור, ״אינן מתיישבות עם העדות של הבן. שכן, מצד אחד – הוא העיד על כך שאביו הסתגר בחדר בצורה מוזרה, מה שמלמד אותנו – שהאפשרות הראשונה אינה קיימת. אני חושב שכולנו נסכים, שאם יושב אדם בחדר עבודתו, ולאחר שעה או שעתיים – הוא יוצא, תוך תקשורת בריאה עם בני משפחתו, יהיה קשה לכנות את זה ׳הסתגרות מסתורית׳, ובוודאי שלא ניתן יהיה להסיק מכך על חוסר איזון. גם האפשרות השנייה – לדעתי לא קרתה. אם היה עמיקם יוצא מביתו, בלי שום הסבר ברור – בוודאי היינו יודעים מכך. הסתגרות – היא לא בהכרח ראיה לחוסר איזון, אבל עזיבת בית – היא ללא ספק התנהגות חריגה, שבוודאי הייתה תופסת את תשומת ליבו של הבן ובעקבותיו – גם שלנו, הרבה יותר מההסתגרות המדוברת ״.

כל זה התפלפלות נפלאה אבל מייגעת את הקורא עד אימה.

כאילו כבר איבדנו מתח והכל נהיה מלאה ומייגע, במיוחד כשאנחנו לא מאמינים לאביגדור אז כל הפרק הזה מתקבל בחשדנות גדולה ואנחנו לא מייחסים לו כמעט שום משמעות.
הוא החליט שהבוץ זה מטיול בחוץ, הוא החליט שהפנים המבריקות זה מגשם, והוא החליט שהמדים זה מה שעמיקם לבש.
אז הוא החליט. ואז?!
 
אם התזה שלי, שאנשי איך קוראים לו, הטיפוס המוזר ההוא, יכולים להתפצל מעצמם ולשלוח עותק של עצמם בצורה מודעת לכל מיני מקומות, לשלוט עליהם, לשנות את הנראות החיצונית שלהם ולנווט אנשים אחרים בעזרתם - אז הגיוני גם שעמיקם הוא ביל יוסטון.

אבל מהתיאור החיצוני של ביל, דווקא היה נראה שהשוטר הבוגדני הזה, רוזנר, יותר דומה חיצונית לביל יוסטון, ועמיקם נראה כמו סבא'לה טוב כזה.
אגב, אני זוכרת שמלכיאלי חטף התקף עצבים כשראה את העיניים הכחולות או תכולות בהגזמה של אחד השוטרים, רוזנר, אולי? והבנתי שהשוטר הזה ערער את מלכיאלי בכוונה תחילה. על זה עוד לא קבלנו תשובות.
 
לא הייתי מגדירה את הפרק הזה כעונה תשובות
שום תשובה לא נענתה פה חוץ מהספוקלוציה שאולי עמיקם זה ביל יוסטון, ובמידה וזה יתברר כנכון אז זה מערער את כל האמינות של כל הפרקים עד היום שהתבססו הרבה על הנתונים שעמיקם הציג, ועמיקם נתפס בעיני הקוראים כדמות אמינה
בקיצור עד שלא תתן תשובות אמיתיות, אל תשלה אותנו שיש כאן תשובות
בעניין חילופי הדברים בין השוטרים, אני מסכימה עם התגובות הקודמות שזה מייגע כבר יותר מידי
המתח החזיק אותנו עד עכשיו, ואת הפרקים האחרונים קראתי רק בשביל להבין את המשך העלילה ולא כי נהניתי, קראתי ברפרוף
וזה ממש חבל כי העלילה טובה ואתה מצליח להחזיק אותנו במתח גבוה, אבל העיקר חסר מהספר, קורא רוצה להתענג על כל מילה
 
לא הייתי מגדירה את הפרק הזה כעונה תשובות
שום תשובה לא נענתה פה חוץ מהספוקלוציה שאולי עמיקם זה ביל יוסטון, ובמידה וזה יתברר כנכון אז זה מערער את כל האמינות של כל הפרקים עד היום שהתבססו הרבה על הנתונים שעמיקם הציג, ועמיקם נתפס בעיני הקוראים כדמות אמינה
בקיצור עד שלא תתן תשובות אמיתיות, אל תשלה אותנו שיש כאן תשובות
בעניין חילופי הדברים בין השוטרים, אני מסכימה עם התגובות הקודמות שזה מייגע כבר יותר מידי
המתח החזיק אותנו עד עכשיו, ואת הפרקים האחרונים קראתי רק בשביל להבין את המשך העלילה ולא כי נהניתי, קראתי ברפרוף
וזה ממש חבל כי העלילה טובה ואתה מצליח להחזיק אותנו במתח גבוה, אבל העיקר חסר מהספר, קורא רוצה להתענג על כל מילה
ב"ה

לא רק זה. בחזרה לעבר הבנו שעמיקם היה שם בדמות אדם טוב שרוצה למנוע את המעשים הנוראים.
לקחת את כל מה שאנחנו יודעים על עמיקם ועל העלילה, ולזרוק לפח בפרק 75 עם 'חחח עבדתי עליכם, בעצם עמיקם הוא הנוכל'
זה לא יעבור אצל הקוראים. גם אם תסביר שלא היתה לו ברירה אלא להפוך לנוכל, שהשתלטו עליו או משהו - זה עדיין יהיה מרגיז מידי.
אנשים לא אוהבים מהפך כזה שגורם להם להרגיש טיפשים ושהם לא מספיק נבונים כדי לתת אמון באדם הנכון.
בדיוק כמו שאם אלישע יתברר כבוגד, זה יכעיס אותנו מאוד.
עמיקם, עם כל מוזרותו והשיחה המייגעת עם אלישע, עדיין נחשב אצלינו מהטובים. במיוחד שהוא גם זה שספג אח"כ את העונש - הוא נרצח.

אז אם זה חלק מהנוכלות של אביגדור, אוקיי
זה עדיין מעצבן פרק שלם של הבלים שלא קידם אותנו לכלום,
אבל אם זה אמיתי - אני חושבת ששווה לשקול ברצינות החלפה של הנבל הגדול מכולם. עמיקם זה בגידה בקוראים.


ואם יש כבר כמה תגובות על הפרק האחרון, שהתפרסם רק לפני יומיים, כנראה שהתעצבנו כהוגן הפעם...
 
נערך לאחרונה ב:
דבר ראשון- אחרי שאנו יודעים שעמיקם יצא ונכנס מחדרו לא דרך הדלת, די ברור שהחיתוך של החלון היה ממנו. השאלה היא רק אם הלשוניות של המגרות נחתכו בגלל פריצה נפרדת, או שהן היו הסחה של עמיקם, בכדי שיחשבו שהחלון נפרץ.

דבר שני- אם עמיקם גילה משהו בשבת שגרם לו במוצ"ש לקחת את שמשון מלכיאלי לרבנית וגם ראובן חזן התקשר לאמו בשבת בבהילות, זאת בהנחה שאינם מתואמים ביניהם- נראה שדבר מה קרה בשבת שהיה אמור לגרום לאותו מוצאי שבת.

דבר שלישי- מהאיתותים של המזוקן נראה שלקשר בין הרב חזן לקלפטון יש השלכה להיום, וגם ראובן קשור לתמונה קשר ברור. האם גם הרבנית שהחזיקה מכשיר עם דמות של איש מכונף הייתה קשורה לנושא בעצמה?

דבר רביעי- כשהרוצח של עמיקם ואמיר שמע את השם ביל יוסטון הוא נלחץ עד כדי שקפץ מהגג, קודם היה נראה שהוא חשש מחשיפה של יוסטון, עכשיו נראה שהוא חשב שמאשימים אותו ברצח יוסטון, כפי שאכן היה.

דבר חמישי- אם אכן עמיקם הוא יוסטון והוא זה שיידע את אלישע ואפרים בעניינו של קלפטון בנושא נראה שהוא סמך עליהם שיחשפו את הפרשיה, מה שאומר שכפי הנראה המידע כן אמור להגיע לידיהם.

כעת, אחרי שהמכוסה מתגלה והנודדים יוצאים מחשכת האפלה, אפשר להנות מהעלילה כמו שרק היא יכולה לספק. אפשר להנות מיצורי האופל רק כשרואים שהם אכן קיימים.
בקיצור, תודה על תחילת החשיפה ובתקווה שההמשך יהיה יפה אפילו יותר.
 
אני לא חושבת שאביגדור טוען שעמיקם הוא ביל יוסטון באופן גורף, בדיוק כשם שהוא לא טען שהוא סוקרטס האמיתי אלא חכם כמוהו.
אביגדור מן הסתם התכוון לסצנה עם מלכיאלי והצוק בלבד, ולא לביל יוסטון האמיתי שהיה, אחרי הכל, קלפטון בעצמו, וכמו שאנחנו יודעים יפה מאוד- עמיקם הוא לא קלפטון, הם הצטלמו ביחד.
(גם התיאוריה עצמו לא קנתה אותי. נגיד שזה הוא, שבא להציל את הרבנית- מה הסיפור של הג'יפ? עם כל הדברים המוזרים שהיו שם? או שהכל זה בלוף שהוא תקע בעצמו בתיק הראיות מבלי בסיס, אם כי גם זה לא מספיק הגיוני- כי היו מי שיכלו לבוא ולהפריך הכל)
בקיצור, הצהרותיו של אביגדור, כמו שכבר הבנו קודם לכן, הן מופרזות ושנויות במחלוקת. האם מישהו, אחרי הפרק האחרון, מאמין לאביגדור שהוא סוקרטס, כפי שטען בפרק הקודם???
בלה בלה בלה. נא להפסיק למרוח אותנו הלוך ושוב. תודה.
 
בקיצור כל הסיפור הזה תמוה מתחילתו ועד סופו בינתיים אין התחלה של קצה חוט שתיישב את כל המאורעות המוזכרים בספר עם חוקי העולם כפי שאנו מכירים אותם אביגדור עמיקם ראובן חזן נמרוד גואטה ביל יוסטון עצמו-איש [אולי גם המחבר עצמו] לא יודע מי הם ומה הם רוצים
כמו"כ בנושא האמת והשקר הכותב יצטרך להזיע מאוד כדי להסביר לנו על איזה חלק מדבריהם של אביגדור ועמיקם ניתן לסמוך ואיזה חלק מיועד לזריקה ובעיקר-מדוע נוצרה החלוקה הזאת
בקיצור סיפור נפלא באמת גאוני כתוב יפהפה ממש תענוג לקרוא אבל היגיון-אני לא רואה פה
 
אני חושב שהגזמתם לגמרי עם הביקורת!
תתנו קורטוב של אמון ב @mic003
הוא הוכיח את עצמו 75 פרקים ככותב שמתעלה על עצמו ביצירתיות בכל פעם מחדש.
אני לא כל כך נבהל מהאפשרות שעמיקם הוא ביל יוסטון, אני מחכה להסברים ההגיוניים שוודאי יבואו.
אני בטוח שיש למה לחכות.
תודה @mic003 על סיפור נפלא שכזה!
 
אואה, איזו סערה...
אתם במיטבכם, ואני הנהנה הראשי. אפשר ללמוד מכל תגובה כל כך הרבה, שאין לי שום אינטרס לעצור את זה.
את הביקורות שכבר נשמעו, אפשר לחלק לארבע:
א. ביקורות על כך שהאירועים לא מספיק דרמטיים. מסכים לגמרי, כנראה זו טעות שלי - כי יצרתי ציפייה גבוהה מדי. לא התכוונתי שבפרק הזה יינתנו תשובות, אלא שהן יתחילו להינתן. יש קלפים ששמרתי מוסתרים, כי לדעתי אפשר להסיק מהם המון על ההמשך. בפרק הזה התחלתי לפתוח אותם, ההבטחות עוד יתקיימו בעזרת ה׳.
ב. ביקורת על כך שהתיאור מייגע. מסכים גם כן. האווירה של הפרק האחרון לא מעודדת גילויים דרמטיים, ובדיוק בגלל זה - יהיו הפרקים הבאים במתכונת שונה לגמרי, שתהיה... איך אומרים, סיפורית יותר.
ג. אכזבה מהתגלית החדשה. באופן עקרוני, אני לא יכול להבטיח גילויים שהקוראים בהכרח יאהבו. אני כן יכול לומר, שאני עושה הכול - כדי שאלו יהיו גילויים דרמטיים, כאלו שלא ייצרו אכזבה בגלל פיל שהופך לעכבר, ובאמת רוב הגילויים הם כאלו, למעט כמה בודדים. עם זאת, הרשו לי לומר - אנחנו רק בתחילת הגילויים, והרבה דברים שחשבתם ישתנו. החלוקה האוטומטית בין רעים / טובים לא תהיה תמיד ברורה כל כך, וכמו שכבר טענו כאן - יכול להיות שאביגדור ממציא הכול.
ד. ביקורת על התסבוכות שנגרמות בגלל הידיעות החדשות, יחד עם נבואות זעם לגבי הסיכוי שאצליח לסגור הכול. אני מסכים שזה לא קל, אבל את הבעיות שלי - תשאירו לי. אין לי בעיה שתביעו פסימיות, אבל אל תפסלו בגלל זה את המשך הקריאה, בפרט אם נהניתם עד כה.

עד כאן לבינתיים.
מקווה שלא הרסתי דיון פורה באיבו. מי שמכיר את הקו שהובלתי לאורך הסיפור יכול לדעת בבירור - שבאמת, יש לי הכרת הטוב לכל מי שמפרסם ביקורת, גם אם היא נשכנית. אתם יכולים, כמובן, גם לבקר את ההודעה הזו שלי. ויש לכם את מלוא הזכות להביע כל דעה שהיא, כי הסיפור הזה הוא שלכם בדיוק כמו שהוא שלי. מגיע לכולנו לראות סוף שלא ישאיר אותנו עם הרגשה חמצמצה של אכזבה.
 
דבר ראשון- אחרי שאנו יודעים שעמיקם יצא ונכנס מחדרו לא דרך הדלת, די ברור שהחיתוך של החלון היה ממנו. השאלה היא רק אם הלשוניות של המגרות נחתכו בגלל פריצה נפרדת, או שהן היו הסחה של עמיקם, בכדי שיחשבו שהחלון נפרץ.

דבר שני- אם עמיקם גילה משהו בשבת שגרם לו במוצ"ש לקחת את שמשון מלכיאלי לרבנית וגם ראובן חזן התקשר לאמו בשבת בבהילות, זאת בהנחה שאינם מתואמים ביניהם- נראה שדבר מה קרה בשבת שהיה אמור לגרום לאותו מוצאי שבת.

דבר שלישי- מהאיתותים של המזוקן נראה שלקשר בין הרב חזן לקלפטון יש השלכה להיום, וגם ראובן קשור לתמונה קשר ברור. האם גם הרבנית שהחזיקה מכשיר עם דמות של איש מכונף הייתה קשורה לנושא בעצמה?

דבר רביעי- כשהרוצח של עמיקם ואמיר שמע את השם ביל יוסטון הוא נלחץ עד כדי שקפץ מהגג, קודם היה נראה שהוא חשש מחשיפה של יוסטון, עכשיו נראה שהוא חשב שמאשימים אותו ברצח יוסטון, כפי שאכן היה.

דבר חמישי- אם אכן עמיקם הוא יוסטון והוא זה שיידע את אלישע ואפרים בעניינו של קלפטון בנושא נראה שהוא סמך עליהם שיחשפו את הפרשיה, מה שאומר שכפי הנראה המידע כן אמור להגיע לידיהם.

כעת, אחרי שהמכוסה מתגלה והנודדים יוצאים מחשכת האפלה, אפשר להנות מהעלילה כמו שרק היא יכולה לספק. אפשר להנות מיצורי האופל רק כשרואים שהם אכן קיימים.
בקיצור, תודה על תחילת החשיפה ובתקווה שההמשך יהיה יפה אפילו יותר.
אני מוכרח להגיח שוב מאחורי המסווה שלי, כדי להגיב על ההודעה הזו, שבעיניי - היא מאוד מקצועית ומדויקת.
צריך ראייה מאוד בהירה כדי לשים את האצבע על הנקודות האלו דווקא, כשהכול מוסתר מאחורי ערפל מוחלט של חוסר וודאות.
יש כאן הערות שגורמות לי לחשוב שאולי איבדתי דף עם מחשבות שלי. למזלי - מעולם לא כתבתי מחשבות כאלו, וכמובן - לא נחשפו כאן גילויים שאכפת היה לי אם יתגלו, ועדיין - גם לשים לב לפרטים שכתבתי בעבר ולהסיק מהם מסקנות נכונות, זו יכולת לא רגילה.
שלא לדבר על כך שיש כאן המון חומר למחשבה בשבילי, גם אם דברים רק נרמזו כאן בראשי פרקים.
תודה!
 
אני מוכרח להגיח שוב מאחורי המסווה שלי, כדי להגיב על ההודעה הזו, שבעיניי - היא מאוד מקצועית ומדויקת.
צריך ראייה מאוד בהירה כדי לשים את האצבע על הנקודות האלו דווקא, כשהכול מוסתר מאחורי ערפל מוחלט של חוסר וודאות.
יש כאן הערות שגורמות לי לחשוב שאולי איבדתי דף עם מחשבות שלי. למזלי - מעולם לא כתבתי מחשבות כאלו, וכמובן - לא נחשפו כאן גילויים שאכפת היה לי אם יתגלו, ועדיין - גם לשים לב לפרטים שכתבתי בעבר ולהסיק מהם מסקנות נכונות, זו יכולת לא רגילה.
שלא לדבר על כך שיש כאן המון חומר למחשבה בשבילי, גם אם דברים רק נרמזו כאן בראשי פרקים.
תודה!
אכן, חלק מהנקודות האלו - בהנחה שאפשר באמת לסמוך על אביגדור - ופה הוא מדבר אמת באמת.
הרי ראינו כבר איזה מנוול הוא, בהתנהלות שלו מול אלישע. לכד אותו במלכודת דבש.
 
בס"ד

שלום וברכה לסופר ולכל החברים בפורום

אני קורא את הסיפור כבר תקופה ארוכה מעשרת הפרקים הראשונים.

לכל אלו שכעסו על כך שעמיקם מתגלה כביל יוסטון – תמהני עליהם, הרי מהרגע הראשון הסופר הקפיד להניח סימן שאלה על כל גיבורי הסיפור – אשליה כשמו כן הוא.

ביל יוסטון - כולו סימן שאלה אחד גדול, אבל גם הוא מתנצל בפני מלכיאלי שהוא לא יודע אם הוא יוכל להסביר לו את הסיבה שהוא השתמש בו, מה שלא מתאים לנבל ראשי של הסיפור.

עמיקם – גם יש עליו המון סימני שאלה, גם באניה עם ליאוניד שמטיח בו דברים קשים מאוד, וגם לפני במהלך החקירה, אגב, להשערתי הוא לא מת, וגופתו שנעלמה תעיד על כך, סביר שגם אם יש בו חלקים קשים הם פחות באשמתו, כי הסופר מצייר אותו כאדם הגון.

עד כמה שהבנתי זה שעמיקם הוא ביל יוסטון, זה לא שקר, אלא עובדה שהסופר בחר לחשוף, הוא מגבה אותה בעובדות, וניתן לראות בסיפור למעלה, שגם עמיקם וגם ביל יוסטון הם מבוגרים גבוהים שער מאפיר ומקריח.

הרב חזן – במהלך הסיפור הסופר נסה לצייר עליו סימני שאלה בכמה אופנים, שהוא לא מבין בחינוך, או שהמשפחה משמשת לו ככסות ויח"צ, (בפרקים שנמחקו) והוא לא באמת דואג להם, סימני שאלה אלו גררו תגובות חריפות פה בפורום, גם אני כתבתי תגובה ושלחתי אותה למנהלים מחוסר יכולת להגיב כאן בפורום, יתכן שהיא הגיעה לסופר, אגב, יש בעיה קטנה עם סימני שאלה אלו, שלא שייך קהילה שנבנתה מהערצה לאיש אחד (ולא מדובר ביורש) שיש עליו כאלו סימני שאלה גדולים, כי הוא לא היה סוחף אחריו אנשים, וכל זאת, מלבד הנושא ההשקפתי.
בהמשך הסופר העלה סימן שאלה חדש על האוניברסיטה והקשר הישיר שלו לקלפטון. גם כאן, הסברא אומרת שהוא באמת איש טוב, וככה הסופר מצייר את התגובות האחרונות שלו למידע החדש.

אביגדור – מלך סימני השאלה, ואין צורך להרחיב.

סוקרטס – סימן שאלה אחד גדול, יתכן שסוקרטס והמזוקן הם אותו אחד.

ראובן חזן – עוד סימן שאלה שאף אחד לא יודע כיוון.

מה נשאר – כמה שחקני משנה מסכנים שמתמודדים באומץ – ברוך עמיניהו ואשתו, אלישע, אפרים ואלירן.

בקיצור כל מה שאתם רואים זה מסך עשן.

ולסיום קטע מהמשך הסיפור ומקווה שהסופר לא יכעס עלי:


פרק 75

צרפתית


"ביל יוסטון?"
צעקו יחדיו בתדהמה אפרים ואלירן, אביגדור הביט בהם כשעל פניו הבעה משועממת במתכוון, אולם לאמיתו של דבר היה דרוך כקפיץ
"כן, כן" המשיך באיטיות מכוונת, "עמיקם ה ח ו ק ר הטוב ביותר שלכם הוא לא אחר מאשר ביל יוסטון האלמוני, ואני חושב" הוא המשיך בנשימה אחת "שזה מטיל ספק בכל החידות הבלתי פתורות שגילה עמיקם, כך שעכשיו הגיע הזמן של סוקרטס להתגלות"
הוא עצר לנשום אויר, ופתח את פיו כדי להמשיך את דבריו אלא שלפתע בקעה מנגינה סוערת וקצבית מכיסו כשלמנגינה נלוו מילים שללא ספק היו בשפה הצרפתית. אלירן ואפרים החליפו מבטים, אולם אביגדור החוויר, התרחק לפינת החדר, חושב שבכך הוא קונה לעצמו מינימום של פרטיות והוציא את הנייד שלו מכיסו, הוא החליק על המסך וענה לשיחה, כשהוא משוחח בצרפתית מהירה, שגם אילו היו השניים מבינים צרפתית ברמה בסיסית לא היו מצליחים להבין מילה וחצי משטף הדיבור המהיר שלו
אולם לפתע נדרכו חושיהם, הוא עצר לרגע מהצרפתית המתנגנת ואמר באיטיות בשפה מוכרת "שלום, עם מי יש לי את הכבוד". את שאירע רגעים לאחר מכן לא יכלו אלירן ואפרים לשער או למנוע בכל צורה שהיא

אביגדור פלט צעקה חנוקה "תהילה" , והתמוטט על הרצפה, תוך כדי שהנייד שעף לפינת החדר ונשאר על השטיח ממשיך להשמיע זעקות מבוהלות "ראובן, ראובן, הלו, הלו, שומע אותי?"
 
ב"ה

טוב,
הסופר חטף רגליים קרות וברח...

סופרנו הנכבד,
אם לא תפרסם עוד פרק, נבין שביקורת עלולה להיות קטלנית לסיפור ולסקרנות הגואה שלנו,
ועל כן נימנע מלתת אותה.
בכבוד רב,
ועד הקוראים.
 
נערך לאחרונה ב:
ב"ה

טוב,
הסופר חטף רגליים קרות וברח...

סופרנו הנכבד,
אם לא תפרסם עוד פרק, נבין שביקורת עלולה להיות קטלנית לסיפור ולסקרנות הגואה שלנו,
ועל כן נימנע מלתת אותה.
בכבוד רב,
ועד הקוראים.
היי, ועד הקוראים הנכבד.
בהחלט לא ברחתי, וזה גם לא קשור לביקורות, אלא לזמן הפנוי ולפרק הקרוב - שהוא מורכב וצריך לחשוב הרבה איך לכתוב אותו.
ולגבי האיום - אני חושב שיש לי איומים יותר אפקטיביים.
אם תפסיקו לבקר, אני אהרוג את כל הדמויות החשובות. ובעינויים!
או גרוע מכך: אני אחזיר את עמיקם לחיים, ואגרום לו להיות איטי פי שלוש ממה שהוא היה.
או שאני אסיים את זה כמו כל מורה בבית הספר שמסתבך עם סיפור שהוא לא מצליח לגמור, ואני אכתוב אפילוג בנוסח: ״שמשון מלכיאלי התעורר בבוקר. ״אוי, כל זה היה חלום,״ הוא אמר...״ וזהו.
האמת, שזה ממש ממכר - האיומים. אני מתחיל להרגיש שכרון כוח.
רק תדמיינו לעצמכם, איזה כיף זה היה - אם יכולתי לאיים לשלוט ככה בעולם האמיתי.
בעצם... לא צריך לדמיין. חפשו בגוגל: ׳דונלד טראמפ׳.
 
@mic003 נא ונא להפסיק למכור לנו לוקשים לא הצהרות הרגעה לוועד הקוראים ולא פתרונות שרק מעמיקים את הבור אם יש לך פתרונות אמיתיים-תתכבד לספק אותם אם לא [ואני משער שזה המצב]-תודה בכך וניפרד לשלום
ידידי, אתה מוכן להרגיע?
אף אחד לא ביקש ממך להיכנס לאשכול הזה.
אם אין לך סבלנות ואורך רוח, כנראה שעדיף שתדלג על הסיפור הזה.
זה סיפור שנמשך מעל שנתיים, ונמצא כרגע בשלביו האחרונים,
מאות אנשים עוקבים אחריו בנשימה עצורה, וכן... גם מעירים פה ושם את הערותיהם המועילות.
הערות הבוטות שלך ממש לא נעימות לקריאה.
בהצלחה.
 
@mic003 נא ונא להפסיק למכור לנו לוקשים לא הצהרות הרגעה לוועד הקוראים ולא פתרונות שרק מעמיקים את הבור אם יש לך פתרונות אמיתיים-תתכבד לספק אותם אם לא [ואני משער שזה המצב]-תודה בכך וניפרד לשלום
אולי די?
כבודו מוזמן להיפרד לשלום, איש לא חייב לך כלום.
@mic003 רק חשוב לי לציין שלמרות שבתגובות האחרונות יש ריבוי של תגובות בסגנון הזה -
זה לחלוטין לא משקף את הלך הרוח הציבורי בנוגע לסיפור.
רובנו מודים ומעריכים את הטרחה והמאמץ להביא לנו סיפור טוב מרתק וחדשני, לצד הארות שנועדו להשביח את הסיפור.
שוב תודה, ונשמח שהתגובות בסגנון הזה לא יגרמו לעצירת הפרסום.

עריכה: לא ראיתי את תגובתו של @ר' יעקב ישראל כשכתבתי. כיוון שכבר נכתב, נכתב.
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

סיפור בהמשכים חולף ונותר
פרק 1

השמיים היו כהים מתמיד. הלילה היה קר. הוא התעטף במעילו העבה, נושם את האוויר הנקי. הים זהר מולו. בוהק ומפזר ניצוצות לכל עבר.

"שוב אתה כאן". נשמע קול מוכר מאחוריו. הוא לא נע.

"אני אמור לחשוב שקרה משהו? שוב?" הוא הניח יד על כתפו וסובב אותו אליו בנחישות.

הוא עפעף קלות בעיניו. "אתה לא אמור לחשוב כלום. תחזור לחיים הנעימים שלך ואל תעסיק את עצמך בצרות שלי. גם כך אין בכך תועלת".

הוא השפיל את מבטו, נושם עמוקות. "לא אעזוב אותך. גם אם נראה לך שזה מיותר אני יודע כמה אתה צריך מישהו שיהיה איתך בזה. אל תתכחש. חוץ מזה שקשה לי לראות אותך ככה. אתה יקר לי יותר ממה שאתה חושב".

"אני יקר לך? עם כל התלונות, הרטינות והמרי שלי, עם כל הצרות והחיים שלא האירו לי פנים. עם הכפיות טובה שלי שאני לא באמת יודע להעריך אותך על כל מה שאתה עושה בשבילי… לך יש חיים יפים. בית יציב, חברים ומשפחה תומכים. למה אתה צריך להתחבר עם אדם חסר מזל כמוני?" שאל בכנות, מזמן עבר את שלב הכאב על כך. הפסיק לשאול שאלות, גם לא בינו לבין אלוקים, לא שאל למה החיים תמיד היו כה קשים בזמן שלאחרים האירו פנים.

חברו הטוב נעץ בו מבט עז. "יש לך אפשרות איך להסתכל על החיים שלך. כך או כך אתה יודע שכרגע הם לא עומדים להשתנות. אני לא ממעיט מהסבל שלך, אבל אם אתה רוצה לנהוג בחכמה תנסה להודות על מה שיש. הקדוש ברוך הוא, הוא אבא שלך, ואין לו שום רצון לגרום לך לצער. כל דבר הוא הכי טוב בשבילך, בעתיד הוא יבנה אותך. תדע לך שאני מרגיש את הרגשות שלך כלפיי ואני יודע שאתה מעריך ומודה לי בדרכך שלך. על שאלתך האחרונה לא אענה. אתה מכיר אותי טוב מדי בשביל לדעת את התשובה גם ללא עזרה ממני".

"כי אתה טוב מדי". ממלמל חברו בעיניים כבויות. "לי לא היה זמן להיות טוב לאחרים בזמן שאפילו לעצמי איני טוב…"

חברו התעלם ממלמוליו הדיכאונים והביט ישר לתוך עיניו. "אחרי החושך הכי גדול מגיע האור הכי גדול. אם תלמד לחיות גם בחושך, תהפוך אותו לאור. לטוב".

גוש של מועקה התכדרר בגרונו. הים מולו סער. רעמים התגלגלו וגשם החל לרדת.

הוא הפנה את מבטו לחברו שהביט בו בחיוך רך. זרועו חלפה על כתפו בעידוד.

הוא זכר את המבט הזה. את עיניו האפורות של חברו.

לפני שכבו.

כך, אחרי זמן לא ארוך. ספר את הכאב הנוסף בחייו. שלא היה מוכן להשלים איתו. והוא המשיך לצרוב את ליבו. בעיקר משום שלא דעך.

מתי הבחין שמשהו לא בסדר? אולי שהבחין שהוא מדבר לעצמו? שחברו כלל אינו מקשיב לו, דבר נדיר שקרה עקב אופיו הקשוב.

"הכל בסדר דביר? אתה מרגיש טוב?" הוא הביט בו בדאגה.

דביר חייך אליו בחולשה. "קצת סחרחורות. לא משהו רציני".

הוא הנהן. "תרגיש טוב". איחל לו. הם המשיכו ללכת ברחוב השקט. עוברים את הכביש במעבר חצייה.

הם היו קרובים לשפת המדרכה כשפניו של דביר החווירו וברכיו פקו.

אופנוע מהיר חלף בדהרה על פני הכביש השקט. דוהר ישר אליהם.

"דביר! תחזיק בי, תחזיק מעמד". הוא ניסה לתמוך בו ללא הצלחה. דביר היה נראה נורא. פניו היו כמעט שקופות וגופו לא נשמע לו.

הראל לא הבחין כלל באופנוע השועט לעברם. הוא שמע אותו כמובן, אך מוחו שהיה עסוק בעזרה לחברו לא קישר שהוא מתקרב לכיוונם, חשב לתומו שהוא דוהר בנתיב הצמוד לו.

הכל קרה תוך שניות ספורות.

דביר התאושש מעט וניסה לקום, הראל הרים את עיניו המבועתות אל נהג האופנוע שבהה בו במבט דומה.

הוא שמע חבטה עזה. קול הטחה. ואז שקט. דממה.

הוא פקח את עיניו רגע לאחר מכן. מביט בזעזוע במראות הקשים.

האופנוע היה זרוק על הכביש. מרוסק לגמרי. נהג האופנוע נע על האספלט הרטוב, אוחז ברגלו המדממת ונושך שפתיים בכאב.

כל זה לא עניין אותו. הוא זינק לעבר חברו. דם נראה על מצחו, עיניו עצומות. הוא מיהר להניח שתי אצבעות על צווארו.

דופק קלוש.

הוא התבונן בחברו למספר שניות. פניו של חברו עטו גוון כחול. הוא לא נשם.

דמעות של לחץ עלו בעיניו. לו רק היה משתתף בקורסים של העזרה ראשונה היה יכול להועיל לחברו כעת.

יללות סירנה של אמבולנס נשמעו. הוא התרומם. בעקבות האמבולנס הגיעה ניידת משטרה שבאה לחקור את אירוע התאונה.

הוא השאיר לנהג האופנוע המבועת להתמודד עם חוקרי המשטרה והתייצב ליד הפרמדיקים שעטו על דביר.

"דפיברילטור". זרק החובש מעל גופו של דביר וקיבל מיד את הפריט לידיו. מחבר אותו אל הגוף הדומם.

"ממליץ על שוק חשמלי". נשמע קול מתכתי מתוך המכשיר.

החובש ספר את השניות בליבו והתרחק מגופו של הפצוע. הלה הזדעזע, ראשו נשמט לאחור מעוצמת השוק החשמלי.

החובש התקרב שוב אל הפצוע, מודד את הדופק. הנשימה עוד לא חזרה. הוא חיבר אליו מכשיר הנשמה. חזהו של דביר עלה וירד. הראל חש בהקלה רגעית.

הפרמדיקים החליפו מבטים ואז הנהנו. "נפנה אותו".

אחד הפרמדיקים הבחין בו פתאום. "אתה קשור אליו".

עיניו התערפלו. קולו נשנק. "אני חבר. חבר טוב".

"אתה רוצה להתפנות איתו?" שאל. הראל הנהן. נכנס לתוך האמבולנס. עיניו דומעות ללא הרף. שוב הוא בסיטואציה הזו. ולא, הוא לא מסוגל להכיל אובדן נוסף.

אחד הפרמדיקים הבחין בסערה האופפת אותו. ניגש אליו, "אתה בסדר?"

הראל בהה קדימה. מבטו לא יציב.

"זו לא פעם ראשונה שזה קורה לך, מקרה כזה. נכון?" שאל הפרמדיק בעדינות.

הראל הנהן. מראות רצים מול עיניו.

רכב הפוך. מרוסק. הוא צועק, מבחין בבהלה שהוא שומע רק את עצמו.

מה זה אומר? כולם נפגעו?

הוא לא שם לב שהוא שותת דם. מתרומם בזהירות, מחפש דופק.

לשווא.

זה היה הלילה הנורא בחייו.

אחר כך באו. הסבירו. ניסו לעודד.

השבעה חלפה עליו כשהוא מנותק לחלוטין מהסובבים אותו. דביר היה היחיד שהצליח להוציא אותו מהאפטיות שלו. הוא דיבר בקול נמוך, הסביר. הביא את הראש ישיבה שידבר איתו. היה לצידו. עודד. הוא תמך בו לאורך כל ההתאוששות.

הוא לא האמין שהוא ישכח. כן ידע שהוא יעבור את זה. בזכות דביר.

זה מה שהיה. דביר ישב לידו ימים ולילות ורק הקשיב לו. לתחושותיו, ללבטיו. ספג בדממה את הדמעות שלו.

עכשיו גם זה לא.

דביר…

רק שיקום מזה. הוא לא יכול לעשות לו את זה. לא יכול להשאיר אותו לבד.

כמו מתוך ענן של ערפל שמע את הפרמדיק מדבר איתו. "תספור עד עשר, הכל יהיה בסדר".

לספור עד עשר?

משהו קר הרטיב את זרועו, הוא חש דקירה קלה. משהו בתוכו נרגע. הוא פקח את עיניו.

הם הגיעו לבית החולים. כשהיו קרובים כבר הספיק להתקשר להוריו של חברו הטוב. לגמגם משהו. הם הבטיחו שיבואו מהר, שאלו אם הוא בסדר ומה שלום דביר.

הוא ענה שהכל בסדר איתו.

ודביר? הוא לא ידע. גם העדיף שלא לחשוב.


אשמח להערות והארות!

את הסיפור הבא כתבתי יחד עם אחותי ( הניק
@לאי הארט ) לכן את הפרק הראשון אני אעלה ואת שאר הפרקים נעלה בתורנות. נשתדל להעלות פרק בשבוע.
חשוב לציין שהסיפור לא עבר הגהה ממשית, לכן נשמח לקבל הערות והארות.


פרק 1

שווייץ 1957


האדים שיצאו מקטר הרכבת התפוגגו לאיטם באוויר הצלול. יהודה, נער בן שבע עשרה בעל עיניים חומות חודרות ושיער כהה, ירד מהקרון יחד עם פרץ אביו. לנגנאו, עיירה שוויצרית קטנה וציורית, נפרשה בפניהם במלוא הדרה: שורות של בתים צבעוניים עם גגות רעפים אדומים, נהר שוצף שחוצה את העיירה, ופסגות מושלגות מתנשאות ברקע.

פרץ, סוחר יהלומים מנוסה וקשוח, צעד בשקט לצד בנו יהודה. עיניו החדות של פרץ סקרו את תחנת הרכבת הקטנה ואת הרחובות הסמוכים."יהודה, תישאר קרוב אליי," אמר פרץ, קולו נמוך ורציני כהרגלו. יהודה הנהן בהבנה. הוא ידע שאביו לא אוהב עיכובים, הפרעות או סיכונים מיותרים.

הם התמקמו במלון קטן במרכז העיירה. החדרים היו מעוטרים ברהיטים עתיקים ובשטיחים יקרים, ומהחלונות נשקף נוף עוצר נשימה. פרץ יצא מיד לפגישה, ויהודה יצא לטייל באוויר הצח. הוא הסתובב בין הסמטאות הצרות והמפותלות, התרשם מחלונות הראווה המקושטים של החנויות הקטנות, והאזין לצלילי הכינורות שהגיעו מאי שם. "סליחה", הוא שמע קול קורא מאחוריו. "אתה יהודי"?

הוא הסתובב וראה נער יהודי צעיר, גבוה ובעל שיער חום בהיר, עומד מאחוריו. היו לו עיניים כחולות בהירות וחיוך ידידותי.

"כן, מי אתה?"

"נעים מאוד, אני בנציון", אמר הנער, "אני גר כאן", בנציון הושיט את ידו ללחיצה.

"אה, נעים מאוד," נענה יהודה ליד המושטת, " יהודה".

"אתה לא מפה, נכון?", שאל בנציון בחיבה יהודית.

יהודה הניע בראשו לשלילה.

"מה מביא אותך ללנגנאו?"

"אבי הוא סוחר גדול, הוא הגיע לכאן לצורך עסקה גדולה".

"איזו עסקה?"

"עסקה עם סוחר יהודי כאן בעיירה, יהודי בשם שמעון".

"שמעון? סוחר בדים?", בנציון הביט בו בהפתעה.

"כן".

"איזה צירוף מקרים מדהים, זה אבא שלי".

"אבא שלך"? פליאה בעיניו של יהודה, "לא יאמן איך מכל האנשים דווקא אותך פגשתי כאן".

"אתה רוצה שאכיר לך את העיירה?"

יהודה הסכים, והשניים החלו לטייל יחד. בנציון הראה ליהודה את הנהר, את הגשר העתיק, ואת הכיכר המרכזית, שם עמד מגדל שעון מרשים. הוא סיפר לו על ההיסטוריה של העיירה, על האגדות המקומיות ועל המקומות המיוחדים שאפשר לבקר בהם. יהודה התרשם מהידע של בנציון ומהאהבה שלו לעיירה.

"לנגנאו זה מקום מיוחד," אמר בנציון. "יש כאן אווירה שקטה ורגועה, אבל תמיד יש משהו מעניין שקורה."

יהודה הנהן, אך תחושה מוזרה תקפה אותו, כאילו מישהו מסתכל עליהם. הוא הבחין בדמויות חולפות וחש שמשהו מתרחש.

"אתה מרגיש את זה?" שאל יהודה את בנציון, קולו נמוך וחשדני.

"מרגיש מה?" שאל בנציון, מרים גבה.

"כאילו מישהו עוקב אחרינו."

בנציון צחק קלות. "אתה מדמיין. אין כאן אף אחד."

אבל יהודה לא היה רגוע. הוא המשיך להסתכל סביבו, מחפש סימנים. דמות לבושה במעיל כהה ארוך עומדת בפינת רחוב צדדי צדה את עיניו. הדמות הסתתרה בצללים של בניין גבוה, אבל יהודה ראה בבירור עיניים צופות בהם, חודרות ומאיימות.

"בנציון, תראה שם," אמר יהודה, מצביע על הדמות.

בנציון הסתכל לכיוון שאליו הצביע יהודה, אך הדמות כבר לא הייתה שם.

"אני לא רואה כלום," אמר בנציון, קולו מבולבל. "בוא נלך, אולי אתה סתם עייף מהנסיעה."


במרתף תחת אחד מרחובות לנגנאו

הקור המקפיא של המרתף חדר לעצמותיהם, האוויר היה דחוס וטחוב, ריח של עובש וברזל חלוד עמד בו. נר בודד דלק בעששית קטנה, מטיל אור עמום וצללים ארוכים ומוזרים על קירות האבן המחוספסים. במרכז החדר עמד שולחן עץ כבד, עליו מפה מפורטת של העיירה לנגנאו. קווים ועיגולים אדומים סימנו נקודות ציון, ופתקים קטנים עם כתב יד צפוף היו פזורים סביבם.

האיש המבוגר, בעל פנים שנראו כאילו נחצבו בסלע, הניח את אצבעו המקומטת על נקודה במפה. "הם כאן," אמר בקול נמוך. "המטרה הגיעה, וזה אומר שהגיע הזמן לפעול. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו עיכובים או טעויות. כל שנייה קריטית."

הגבר הצעיר, בעל פנים חלקות ועיניים קרות וחדות, הנהן באישור. "אני מבין," אמר בקול שקט, "אני כבר הכנתי את כל מה שצריך. הכל מוכן לפעולה. הציוד, התוכניות, הנתיבים – הכל מוכן."

האיש המבוגר הסיט את מבטו מהמפה אל הצעיר, עיניו החדות בוחנות את פניו. "טוב מאוד," אמר, אבל קולו שידר חוסר שקט. "אני עדיין מודאג. יש יותר מדי דברים שיכולים להשתבש. אמנם זו עיירה קטנה ושקטה, אבל יש בה עיניים בכל מקום. אנחנו צריכים להיות זהירים, מאוד זהירים."

הצעיר חייך חיוך קל, חיוך שלא הגיע לעיניים. "אל תדאג," אמר, קולו משדר ביטחון מוחלט. "אני דאגתי לכל פרט. אף אחד לא יפריע לנו. יש לי אנשים במקומות הנכונים, ואני יודע איך להעלים עקבות."

המבוגר הניח את ידיו על השולחן, אצבעותיו מתופפות בעצבנות. "אני מקווה שאתה צודק," אמר, עיניו בוחנות את פניו של הצעיר, כאילו מנסות לקרוא את מחשבותיו. "הדבר הזה חייב להתבצע בצורה חלקה, בלי שום בעיות. אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו תקלות. אם נטעה, זה לא יהיה טוב."

"אני מבטיח לך," אמר הצעיר, קולו משדר ביטחון מוחלט. "אתה יכול לסמוך עליי. אני יודע מה אני עושה. הכל יהיה בסדר."

המבוגר הנהן באישור, אבל עיניו נשארו חשדניות. הוא ידע שהצעיר הוא אדם מוכשר, קר רוח, אך הוא גם ידע שהוא שאפתן וחסר מעצורים. הוא קיווה שהוא לא יתחרט על הבחירה שלו, על האמון שנתן בו.

"טוב," אמר המבוגר, קם מכיסאו, תנועותיו איטיות ומדודות. "בוא נלך. יש לנו הרבה עבודה לעשות."

הם יצאו מהמרתף, דלת ברזל כבדה נסגרה מאחוריהם בטריקה חזקה, האור העמום של הנר נשאר דולק, מטיל צללים על הקירות, שומר על סודותיו האפלים של המרתף.​
שלום וברכה אני באמצע לכתוב ספר מתח ואני מאוד מעוניין בביקורת.

פרולוג

טיסה 1142, ישראל – דובאי.


זאת לא הייתה הפעם הראשונה שניר הטיס מטוס בנתיב הזה, מעל כל המדינות הערביות, אך הפעם תחושה עמומה בליבו לא נתנה לו מנוח.

עיניו שטו מעצמן בין כל הנורות, רובם דלוקות בירוק, מצביעות על כך שהכל כשורה. כרגע.

הוא הביט בטייס המשנה שבדק את מכשירי הניווט, ושם לב למבט מהורהר על פניו.

"שגיב" ניר פנה אליו, "הכל בסדר?"

"הכל מצוין, רק שצפויים מספר משקעים בהמשך הנתיב שעלולים להגביל את הראייה שלנו, לפי דעתי כדאי להסיט קצת את מסלול המטוס".

חוסר ראות בטיסה הוא אחד הדברים המסוכנים ביותר, אשר בגללו מבטלים טיסות בקלות, וודאי שמשנים עבורו מסלול.

"דווח למגדל" אמר ניר, מתחיל לראות מרחוק את המשקעים, מרגיש בליבו שוב את התחושה העמומה.

שגיב הרים את מכשיר הקשר, ודיבר לפומית.

"אל-על 1142 למגדל פיקוח, צפויים משקעים מולנו בנתיב".

"מגדל פיקוח ל1142, יש אפשרות לחצות?".

"עדיף שלא, מבקש אישור לנטות צפונה".

"קיבלנו, מבצעים בדיקה, המתן לאישור".

שגיב המשיך לתפוס את הפומית, ממתין.

"מגדל פיקוח ל1142 יש אישור לשינוי נתיב צפונה במשך כחמישה קילומטרים".

"קיבלנו".

שגיב התיישב ליד ניר, מתעסק עם המכשירים, וביטל את פעולת הטייס האוטומטי.

שני הטייסים הסיטו את המטוס מאזור המשקעים. הכל נראה תחת שליטה.

"קחח... קחח..." קרקושים משונים נשמעו בקשר, קול מתכתי מקוטע.

"שגיב, תבדוק את הקשר. אני בינתיים מפעיל מחדש טייס אוטומטי".

שגיב הושיט את היד... ובאותו רגע חושך מוחלט. כל האורות כבו.

ניר זינק במהירות, תופס חזרה את ההגאים שעזב עם הפעלת הטייס האוטומטי. בלי חשמל הטייס האוטומטי לא עובד.

"מה קורה שם?" הוא הביט בתמיהה על המסכים הנורות והמכשירים. כולם שבקו חיים ללא התראה.

"לא יודע, שום דבר לא מגיב" פאניקה נשמעה בקולו של שגיב, מנסה להפעיל מספר מכשירים.

"שגיב, תתעשת עכשיו!!! תפעיל את מערכת הגיבוי!" קולו של ניר היה לחוץ, דחוף. התחושה העמומה מזכירה את קיומה.

שגיב משך בכמה ידיות יודע שבמעשיו הוא שולף טורבינה שניזונות מהדלק ואמורה לספק חשמל חלופי.

דבר לא קרה.

הוא משך שוב ושוב, בפראות, ללא הועיל.

"הטורבינה נשלפה?" עכשיו גם ניר הגיב בלחץ.

"אין לי שום יכולת לדעת", שגיב נשמע אבוד. "כל המכשירים לא עובדים!".

"אם הטורבינה לא עובדת, אז אנחנו בבעיה קשה, כי זה אומר שיכול להיות שיש שיבושים גם במנועים. וזו בעיה קצת יותר גדולה מהפסקת חשמל" שגם זו לא בעיה קטנה בכלל. הרהר ניר.

דפיקות נשמעו על דלת תא הטייס.

הנעילה של הדלת, שפועלת על חשמל לא עבדה, והדלת נפתחה בעוצמה, הדייל הראשי עמד בפתח.

"מה קורה?" שאל בקול מבוהל, "הנוסעים מתחילים להיכנס לפאניקה". קולו מוכיח בבירור שהנוסעים הם לא היחידים שנמצאים בפאניקה. "למה החשמל כבה? הכל בסדר בטיסה? למה לא מודיעים לנו כלום?"

"אין לי מושג", ניר אפילו לא הסתובב, שקוע ראשו ורובו בתוך המכשירים, "תגיד שזו תקלה זמנית, ושבינתיים יחבשו את מסיכות החמצן" הגיב בתמצות, טרוד מכדי להסביר יותר מזה.

הדייל סב לאחוריו. מבין את הסיטואציה.

"יש קשר עם המגדל?" ניר שאל בתקווה.

"אין", שגיב הגיב בקצרה "כל דבר שפועל על חשמל לא עובד", הוא לקח נשימה עמוקה, והמשיך. "בלי קשר ובלי ניווט יש סכנה גדולה שנתנגש במטוסים אחרים". אמר את מה ששניהם ידעו. היסטריה מדברת מגרונו.

"נכון, אתה צודק, אז תנסה להירגע ולבוא לעזור לי", ניר ניסה להגיב בקול רגוע, אך הלחץ נשמע היטב. "אנחנו נעלה את המטוס לגובה חמישים וחמש אלף רגל, גובה שמטוסים בדרך כלל לא טסים בו" הוא ניסה להרגיע את שגיב. לא רק שהוא מתמודד עם תקלה במטוס, הוא גם צריך להתמודד עם טייס משנה היסטרי. הרהר בתסכול.

שגיב התיישב ידיו רועדות, אבל בכל אופן עזר לניר בהעלאת המטוס.

"נראה שהמנועים מגיבים בסדר" אמר ניר בהקלה.

אך שגיב לא התייחס לדבריו, שרוי בהיסטריה. "בגובה כזה החמצן מתדלדל, ואין חשמל שיזרים אותו בצורה נכונה" הוא התנשף, "ובכלל איך אתה רוצה שננחת בלי קשר עם המגדל?"

"בדיוק לכן אמרתי לכולם ללבוש מסיכות חמצן" ניר לא נתן ללחץ ולבלבול להשפיע על פעולותיו. "ולגבי הנחיתה, כשנגיע לגשר, נעבור אותו".

שגיב בלע את רוקו, "לא נשרוד הרבה זמן בלי קשר ובלי ניווט, וגם החמצן לא יספיק ליותר מדי".

"אנחנו לא צריכים הרבה זמן, רק עד שהחושך יחליט שנמאס לו". הגיב ניר בציניות, "וכשהחמצן יגמר נרד שוב, בינתיים אנחנו עושים מה שאנחנו יכולים".

הבזק של אור, ניר מצמץ, שומע עשרות צפצופי אזהרה מתנגנים באזניו כמו ציפורי שיר. איך זה קרה? חלפה מחשבה בראשו.

הוא הביט בכל המכשירים, שחזרו לפתע לפעול, מציגים התראות בקולות צפצוף חזקים.

"מגדל פיקוח ל1142 הכל בסדר? איבדנו איתכם קשר".

שגיב קרס על הכיסא, "הייתה לנו הפסקת חשמל כללית, עכשיו הכל נראה בסדר". נשף בהקלה.

ניר חייך חצי חיוך. "אמרתי לך, תמיד יש סוף טוב, רק צריך לדאוג שנשאר בחיים עד שהוא יגיע".

אבל הפעם החיוך של ניר היה חיצוני בלבד, התחושה הפנימית המשיכה להעיק עליו.

זאת לא הייתה תקלה רגילה.

בכלל לא.

...

הבזק של אור לא צפוי סימא את עיני כולם. הנוסעים המבוהלים מצמצו בבלבול, תוהים לעצמם מה קרה עכשיו.

האמיצים שבהם הורידו את מסיכות החמצן מפניהם, מנסים להרגיע את ליבם שפעם בעוצמה ובמהירות. לאט לאט כל הנוסעים הורידו את מסיכות החמצן באישור הדיילים, מבינים שהזמן שבו שהו בחשש על חייהם נגמר, משאיר אותם במערבולת רגשות.

החוויה שחוו עכשיו היא לא חוויה שתשכח מהרה. הם לעולם יזכרו את ריח המוות הנישא באוויר ואת הפחד המוחשי כל כך שבעוד רגעים ספורים הם יצטרפו לחלקי מטוס בוערים בדרכם למטה.

לחשושים נשמעו בכל רחבי המטוס והם רק התגברו והלכו, אנשים המנסים לפרוק את עוצמת הרגשות שחוו עכשיו, ברגעים המבעיתים ביותר בחייהם.

אבל המהומה הגדולה ביותר התרחשה בקצה המטוס, דייל רחב ממדים דהר לכיוון מסוים כאשר בידו דפיברילטור גדול, בכיוון שאליו דהר היה דייל אחר שרכן מעל נוסע מבוגר וביצע פעולות החייאה בצורה מקצועית.

"לזוז! מה זוזו כולם!" הדייל הרחב חיבר במהירות את המכשיר לגופו של הנוסע שהתמוטט במהלך התקלה, והפעיל אותו.

גופו של המבוגר נרעד בעווית פתאומית, אך שום דבר לא יותר מזה.

הוא הפעיל שוב, שולח פולס חשמל גבוה יותר, אך ללא הועיל.

הדייל השני רכן שוב וביצע הנשמה במהירות, אבל שניהם ידעו, שלנוסע המסכן אין יותר מדי סיכויים.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה