חדשות בארץ טרגדיה בירושלים: הילד בן 14 יוסף איזנטל הי"ד, נרצח בשולי העצרת מדריסת אוטובוס

  • הוסף לסימניות
  • #1
דיווח על אוטובוס קו 64 שדרס מפגינים עכשיו ברחוב ירמיהו שמגר.

54654.jpg



עריכת מנהל:
האשכול פוצל מעדכונים ודיווחים על העצרת הגדולה הערב במרכז ירושלים
 
בין דם לדם | בזמן שבית המשפט שחרר למעצר בית את נהג האוטובוס שדרס למוות את הנער יוסף אייזנטל ז"ל, הנהג הדורס של השופט בני שגיא, נשיא ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע, עדיין במעצר (המחדש)
 
הזוי! בית המשפט הורה לשחרר למעצר בית את נהג האוטובוס שדרס למוות את הנער יוסף איזנטל ז"ל.
‏קצת מאחורי הקלעים של שחרור הנהג הדורס למעצר בית: המשטרה ביקשה מהפרקליטות להגיש ערר לעליון, הפרקליט התורן סירב - בכירים במשטרה התקשרו לראש המחלקה הפלילית בפרקליטות שסירבה גם כן.
‏בכירים במשטרה תקפו בשיחה איתנו: ״מעלים תהייה איך שוב הפרקליטות מפנה עורף במקרה כל כך חמור וטראגי״; בכירים בפרקליטות הגיבו בשיחה עם גל״צ: ״כדאי שהמשטרה תתמקד בחקירה ותאפשר לפרקליטות לעשות את עבודתה המקצועית, מבלי לנסות לרצות את דעת הקהל״. (נועם נקש)
 
רגע לפני עצרת החרדים נגד הגיוס בירושלים - אגף המבצעים במחוז הוריד הנחייה לשוטרים: חל איסור מוחלט על כניסת רכבי משטרה לרחובות בהם תתקיים המחאה. כשנהג האוטובוס נקלע לתוך החסימה לא היה אף שוטר בשטח. התוצאה הטראגית ידועה. (ענבר טויזר)

hanhayaaaa08011_re_autoOrient_i.jpg
 
1767907214142.png

כל מסלול הדמים מסומן בקו אדום.
1. הנקודה בה הוא פתח בדהירה, כאמור, הבחור שניצל כבר היה על האוטובוס החל מהשלב הזה.
2. הנקודה בה נפל הבחור שניצל ב"ה.
3. הנקודה בה האוטובוס עצר.

איפה היה אייזנטל ז"ל, זה לא ברור.
 
יש בחור אחד בשם שי שהתראיין בהרבה מקומות, שטוען שהוא בא עם אופנוע מקדימה [מכיוון שפע חיים] ועצר אותו, ויחד איתו הגיעה משטרה [אולי גם מלמטה]. מה שלא ברור לי זה איך מי שמגיע מכיוון שפע חיים יכול היה להבחין במשהו חריג? כלומר, למה הוא עצר אותו בכלל?
עדות מצמררת נשמעה הערב ב'קול חי', כאשר שי, עד ראייה לאירוע הדריסה הקטלני אתמול במרכז ירושלים, תיאר בפרטי פרטים את הרגעים שקדמו למות הנער בן ה־14 – וטען באופן חד־משמעי: נהג האוטובוס לא היה בסכנת חיים, המשיך בנסיעה ביודעין, והתנגד באלימות למעצר.

שי, שליח במקצועו, סיפר כי עבר במקרה באזור רכוב על קטנוע, כאשר שמע צעקות חזקות ממרחק: “מחבל, יש מישהו מתחת לגלגלים”. לדבריו, כבר בשלב הזה הבין מהנוכחים כי מדובר בדריסה מכוונת. “ראיתי את נהג האוטובוס ממשיך להתקדם. הוא דהר. אף אחד לא איים עליו, והוא לא היה בסכנת חיים”. לדבריו, הוא עצמו החל לצפור לנהג ולסמן לו לעצור, תוך שהוא רודף אחר האוטובוס בקטנוע. “רק אז הופיעה ניידת משטרה – לראשונה. היא חסמה אותו מהצד, ואני חסמתי אותו מקדימה. אם לא היינו חוסמים – הוא היה ממשיך לנסוע”.

העד טען כי הנהג עצר רק כאשר הבין שהוא חסום, וכי מיד לאחר מכן התפתח עימות אלים בתוך האוטובוס. “השוטרים עלו לעצור אותו – והוא התנגד. אלימות של ממש. הוא הרביץ לשוטרים, השתולל, ניסה להגיע לתיק האישי שלו. לא ידענו מה יש שם. אני ושוטר מג״ב נלחמנו איתו דקות ארוכות על רצפת האוטובוס”. לדבריו, הנהג לא נראה מבולבל או מופתע ממעצרו. “הוא לא תמים. הוא היה באטרף. הוא ידע בדיוק מה הוא עושה”. שי הביע תמיהה חריפה על כך שהמשטרה, לטענתו, לא דיווחה לציבור על האלימות שהפעיל הנהג כלפי השוטרים. “הציבור צריך לדעת – הנהג הזה גם תקף שוטרים”. (אמס)

הראיון המלא:
 
מצדיק את הדין בראיון מצמרר | הרב שמואל אייזנטל, אביו של הנער חיים יוסף אייזנטל ז"ל, למימרן ב'קול חי':

"לא רציתי לעלות ולדבר, אמרו לי שההספד של אתמול היה מאוד מעורר שחששתי שאני יכול להרוס חלילה, אבל אני עולה בכל זאת כדי שאולי מישהו ימצא חיזוק. כאשר אבא נותן מכה לילד זה רק לטובה, אנחנו לא מתעסקים במקל עצמו, מי אשם ואיך זה קרה, אלו פרטים שלא משמעותיים בכלל. הגר"ש אוירבאך הזהיר תמיד אחרי אסון לא להתמקד בפרטים"
 
עוד מדבריו המטלטלים של הרב שמואל אייזנטל, אביו של הנער חיים יוסף אייזנטל ז"ל, למימרן ב'קול חי: "אם הקב"ה היה נגלה אליי כאשר הקמתי משפחה ומציע לי לקבל את יוסי כפיקדון במשך 14 שנה, בוודאי שהייתי שמח ומסכים. זכינו בילד נקי ומיוחד, ואנחנו מודים על כל השנים הללו"
 
קחו עמכם דברים ושובו אל ה' | עוד מדבריו המטלטלים של הרב שמואל אייזנטל, אביו של הנער חיים יוסף אייזנטל ז"ל, למימרן ב'קול חי:

"מבקש מכל אחד לקחת על עצמו איזה חיזוק קטן לע"נ יוסי שלנו, חיים יוסף בן שמואל. הנשים יכולות להתחזק בצניעות, לא צריך להחליף בבת אחת את כל הבגדים אבל אולי לוותר על בגד אחד לעילוי נשמתו. הוא היה מיוחד מאוד בבין אדם לחבירו ואנחנו מבקשים להשתדל גם בזה, שלא יהיה פירוד הלבבות. שמענו עליו סיפורים מאוד מפליאים. זה הדבר היחיד שאנחנו יכולים לעשות למענו של יוסי ורק זה מה שינחם אותנו"
 
סיקור מכלי התקשורת. ציטוטים:

במהלך דיון הערעור למחוזי

אמר ב"כ המשטרה : אנו מדברים על מסוכנות. מדובר בעבירה חמורה. אנו אומרים שמדובר בעבירה של המתה באדישות ויש מסוכנות. לעורר יש עבירה של נסיעה בניגוד לכיוון (מהעבר א.ה.). כפי שציינתי מדובר בעבירות חמורות. אנו מדברים על נהג אוטובס שעמד מול עשרות נערים
גם הוא בעצמו מציין שתוך כדי שהם דבוקים לאוטובוס הוא נותן גאז. הוא גם טען במהלך החקירה שלו שהוא ראה שהוא פגע והוא המשיך לנסוע. הוא גם ידע שמי שיפגע ייהרג ממעשיו ועדיין המשיך.


הוא המשיך לדהור כשהוא גורר את גופת המנוח וכן אדם נוסף שתלוי בקדמת האוטובוס
שבנס לא נהרג ובנוסף פצע מספר אנשים בדרך, המשיך עד שנעצר מספר רחובות משם. החקירה בראשיתה. אנו מדברים על אירוע שהתרחש לפני יומיים וכעת יש 39 פעולות ראשוניות ובתיק מסוג זה יש פעולות נוספות ופעולות נגזרות. קיימת מסוכנות רבה מהעורר.

לשאלת בימ"ש מדוע הוא צריך להיות במעצר, אני משיב שאדם שדהר לעבר אנשים הוא אדם מסוכן. אדם עם רכב ציבורי שמגיע לסיטואציה הזו בגלל יריקה או התפרעות, יבצע את מעשיו כאשר הוא יודע שממעשיו אדם יכול לההיהרג??
המשטרה הגיעה פחות מ-30 שניות מרגע שנעמד והחובש הגיש פחות מדקה ויכלו להציל את הילד. מדובר באירוע חמור שהחקירה בראשיתה ויש פעולות נוספות ויש לתת למשטרה אפשרוצ לחקור כשהוא במעצר. גם כשהגיעו השוטרים הוא השתולל וסירב למעצר.

השופטת תמר בר אשר קבעה בתום הדיון כי "קשה לומר כי מדובר בעבירה המצביעה על מסוכנות ברמה המצדיקה המשך מעצרו" וכן טענה כי אין חשש לשיבוש החקירה, ולפיכך החליטה כי יישאר במעצר בית רק לשלושה ימים נוספים.


ב"כ המשטרה ביקש בתחילה עיכוב ביצוע כדי לשקול הגשת ערר לבית המשפט העליון, אך הערר לא הוגש לבסוף.

נזכיר כי הנהג שדרס בשגגה את השופט בני שגיא עדיין יושב במעצר.

עוד מכלי התקשורת :

שי , נהג משלוחים שנכח באירוע סיפר כי סייע לשוטרים לעצור את הנהג: נסעתי עם קטנוע וחסמתי אותו. לאחר עשר שניות כבר השוטרים היו בתוך האוטובוס. נלחמנו עם הנהג והוא הרים עלינו ידיים.
גם עדות זו צריכה לבוא לידיעת גורמי החקירה
(אכן צויין במשפט ובכל זאת שוחרר א.ה.)אם מדובר במה שכונה "דריסה מצערת" דהיינו תאונת דרכים, מדוע התנגד הנהג למעצרו ואף הרים ידיים על אנשי הביטחון??

ציטוט נוסף:
בדיו בבית המשפט נכחו באופן חריג קצינים בכירים בשב"ס ובמשטרה. השופטת שרון בבלי הציגה תיעוד של המשטרה מהאירוע והטיחה בסנגור של הנהג : תגיד לי שהוא לא ראה אותם. הוא לא ראה? 20 ילדים עמדו מולו.
השופטת פירטה על שאירע לפי הסרטו וחומרי החקירה שהגיעו לידיה כי הנהג ספג קריאות נאצה שלא ברור מה הרקע שלהן "התיעוד מראה את האוטובוס דוהר לעבר ההמון. הסנגור טוען שהנהג חש סכנה לחייו, טלפן למשטרה ולא יכל לנסוע לאחור כשנאמר שיש מפגינים שחוסמים מאחור (אז האופציה היחידה היא להיכנס בהם מלפנים א.ה.)

וכן :

הטענה של הסנגור מתבססת על העובדה שהנהג התקשר למוקד המשטרה והתלונן כי הוא מותקף. "משום מה" טוענים גורמים משפטיים, "אף לא אחד מצוות החקירה של המשטרה העלה על דעתו את האפשרות כי מדובר במהלך מתוכנן מראש של הנהג. להתלונן על אלימות כדי ליצור לעצמו הגנה, ואז לדרוס את ההמונים באכזריות."
מדוע לא מוציאים את ההקלטה של שיחת הנהג למוקד 100 של המשטרה בה ניתן לשמוע את מידת הבהילות של הנהג?!


סוף ציטוט
 
לירן תמרי:
המשטרה תבקש בעוד זמן קצר להאריך את מעצר הבית של נהג האוטובוס שדרס למוות את יוסף אייזנטל ב-10 ימים
ההפקרות נמשכת: בית המשפט האריך את מעצר המחבל הדורס בארבעה ימים בלבד עד יום רביעי בצהריים.
המשטרה מזהירה כי ההחלטה מסוכנת ועלולה ליצור תקדים, ומדגישה כי תיאבק עד להגשת כתב אישום.
 
משה ויסברג: מנהיג ׳הפלג׳ הגר״ע אויערבאך הגיע לניחום אבלים אצל משפ׳ הבחור יוסף אייזנטל ז״ל והכריע לכתוב על מצבתו של הבחור הקדוש חיים יוסף אייזנטל הי״ד.
1768144618803.png
 
הנהג שדרס את יוסף אייזנטל ז"ל בהפגנת החרדים בירושלים - בעל עבר פלילי תעבורתי עשיר, עם 21 הרשעות קודמות. (i24)
 
הנהג שדרס את יוסף אייזנטל ז"ל בהפגנת החרדים בירושלים - בעל עבר פלילי תעבורתי עשיר, עם 21 הרשעות קודמות. (i24)
רישיונו של חטיב פרחי, המחבל נהג האוטובוס שדרס למוות את יוסף איזנטל הי"ד בהפגנה בירושלים, יישלל רק ל-90 ימים, במשטרה שוקלים לבקש שלילת עיסוק לצמיתות. (ערוץ 14)
 
הרב שמואל אייזנטל, אביו של חיים יוסף הי"ד ליעקב גרודקה ב'קול ברמה' על הראיון שפורסם בגל"צ:
"חתכו וסילפו את דבריי למרות שהתחייבו שלא יערכו, הוציאו דברים מהקשרם".
 
*דרמה בבית המשפט:* שוחרר ממעצר בית נהג האוטובוס שפגע ביוסף אייזנטל הי"ד בית המשפט דחה את בקשת המשטרה להארכת המגבלות והורה על שחרורו המלא של הנהג ממעצר הבית.
 
שחרור סופי לנהג הדורס מירושלים - המחוזי דחה את ערעור המשטרה
בית המשפט המחוזי בירושלים הורה היום (חמישי) על שחרורו המלא ממעצר בית של פאחרי חטיב, נהג האוטובוס שדרס למוות את הנער יוסף אייזנטל הי"ד (14) במהלך הפגנה נגד חוק הגיוס בבירה לפני כשבוע.
השופטת חגית מארק קלמנוביץ קבעה כי המשך המעצר אינו חיוני לחקירה, ובכך חתמה את סאגת המעצר של הנהג.
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה