מידע שימושי יעוץ אקוסטי

  • הוסף לסימניות
  • #1
ניתן לפנות אלי עם שאלות בנושא פיתרונות אקוסטיים לבעיות רעש והדהוד.
 
  • הוסף לסימניות
  • #2
ניתן לפנות אלי עם שאלות בנושא פיתרונות אקוסטיים לבעיות רעש והדהוד.
יש לי שאלה:
בסטודיו שלי יש הד ממש מעצבן ובכל פעם כשכמה אנשים מדברים יחד- נהיה רעש בלתי נסבל....
מה אפשר לעשות בעלות נמוכה ובמראה יפה ולא כבד?
 
  • הוסף לסימניות
  • #3
יש לי שאלה:
בסטודיו שלי יש הד ממש מעצבן ובכל פעם כשכמה אנשים מדברים יחד- נהיה רעש בלתי נסבל....
מה אפשר לעשות בעלות נמוכה ובמראה יפה ולא כבד?
שלום וברכה
הד חזק (או בשפה מקצועית: "זמן הדהוד ארוך") הוא לא רק עניין של אי-נוחות רגעית, אלא תופעה שמשפיעה עלינו פיזיולוגית וקוגניטיבית. כשאנחנו נמצאים בחלל עם אקוסטיקה גרועה והד רב, המוח שלנו צריך לעבוד הרבה יותר קשה כדי לעבד את המידע.

הנה הסיבות המרכזיות לכך שהד מפריע לנו:

פגיעה בהבנת הדיבור זוהי הסיבה המרכזית. כאשר צליל מופק (כמו דיבור), הוא מגיע לאוזן ישירות, אך בחלל מהדהד הוא גם חוזר מהקירות, התקרה והרצפה ומגיע לאוזן שוב ושוב בהפרשי זמן קצרים.​

ההחזרים הללו "מורחים" את ההברות. סופי המילים מתערבבים עם תחילת המילים הבאות.
המוח מתקשה להבחין בניואנסים של הדיבור, מה שמחייב ריכוז גבוה מאוד כדי להבין פשוט מה נאמר.

מכיוון שהמוח צריך לסנן באופן אקטיבי את ה"רעש" (ההד) כדי להתמקד ב"אות" (הדיבור), הוא משקיע אנרגיה רבה.

לאורך זמן, המאמץ הזה גורם לעייפות מנטלית, כאבי ראש ותחושת "כובד".
קשה מאוד לשמור על קשב לאורך זמן בחדר מהדהד (זו בעיה נפוצה בכיתות לימוד או משרדים).

אשמח לעזור,
צרו קשר במייל ecosticare ותספקו כמה שיותר פרטים, מה סוג הפעילות בסטודיו, כמה אנשים נמצאים בו בו זמנית.
עדיף תמונה של המקום, ומידות.
ואשתדל לעזור...
ecocare דואגים לשקט שלך....
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

כמידי שבוע, אנו באתגר שבועי במתכונת ייחודית, המוקדש כולו לפרשת השבוע.
האתגר הוא הזדמנות מופלאה להשתמש בכלים שבידינו כדי להרבות את כבוד השבת ולהפיץ יצירה יהודית איכותית.

התמונה הנבחרת תשמש כרקע ללוחות "זמני כניסת ויציאת השבת", ותפורסם במגוון פלטפורמות ברשת עם קרדיט ליוצרים.

📋 כללי האתגר (חשוב לקרוא!)​

  • סגנון: ניתן להעלות יצירות בכל סגנון אמנותי שתבחרו.
  • פורמט: מומלץ מאוד להעלות בפורמט מלבן עומד (יחס גובה).
  • שדרוג: ניתן ואף רצוי להוסיף הנפשת וידאו קצרה של מספר שניות בנוסף לתמונה הסטטית.
  • פתיחת האשכול: הראשון שפותח אשכול במוצאי שבת בהתאם לכללים - הוא האשכול הפעיל. על פותח האשכול להעלות תמונה לדוגמה (שיכולה להשתתף באתגר כהודעה נפרדת). ולהעתיק את הכללים הנ"ל.
  • ניהול: בשונה מהאתגרים הרגילים, הזוכה באתגר זה לא ינהל את האתגר הבא (הנושאים קבועים מראש).
  • זכייה היברידית: צוות פרוג יבחר את התמונה המנצחת מתוך חמש היצירות שקיבלו את הדירוג הגבוה ביותר מהקהילה.

⚖️ הנחיות תוכן ותקנון​

  • רגישות יהודית: אין להעלות תמונות הממחישות את פניהן של דמויות מהתנ"ך.
  • כללי האתר: אין להעלות תמונות של דמויות נשיות מעל גיל 3.
  • כמה? אין הגבלת יצירות, ניתן להעלות מספר יצירות, בתנאי שהם יפות ומקצועיות.
  • מקוריות: היצירה חייבת להיות תוצר של בינה מלאכותית שנוצרה במיוחד עבור האתגר הנוכחי.
  • ניקיון: על התמונה להיות נקייה מסימני מים או עריכה ידנית. (סימן קטן של מחולל התמונות לא מפריע).
  • קרדיט: אם ברצונכם שיופיע קרדיט שונה משם המשתמש שלכם, ציינו זאת בבירור בטקסט בהודעה מתחת לתמונה.
  • זכויות: בהתאם לחוקת האתגרים, לאתר "פרוג" קיימת הזכות לעשות שימוש חופשי ביצירות המשתתפות באתגרים.

🕒 לוחות זמנים​

  • פתיחת האתגר: בכל מוצאי שבת ייפתח אשכול ייעודי לפרשת השבוע הקרוב.
  • סיום האתגר: יום רביעי בלילה (בזמן זה האשכול יינעל להשתתפות ולדירוג).
בהצלחה לכולם! מחכים ליצירות המרהיבות שלכם.

ויה"ר שנזכה להיות מן המאחרים לצאת מן השבת וממהרים לבוא
ולהרבות את כבוד השבת בעולם.

דוגמא:

An_illustration_of_an_open_Torah_scroll_set_on_a_s-1774444897586.png
שלום לכל חברי הפורום היקרים,

אני כותב כאן מתוך תחושת שליחות, לאחר שנחשפתי למאבק של קבוצת זוגות שנמצאים בתוך 'מלחמה' משל עצמם – המלחמה על הקמת בית בישראל.
כולנו יודעים שבטיפולי פוריות, כל יום הוא נצח. הזמן הוא המשאב הכי יקר, והשעון לא עוצר מלכת. לצערנו, המלחמה הנוכחית יצרה מציאות שבה הבירוקרטיה, ביטולי התורים והעומס במערכת הבריאות דוחקים הצידה את הזוגות האלו.
הם נמצאים במירוץ נגד הזמן, וכל עיכוב של חודש בגלל בירוקרטיה עלול להיות קריטי. מדובר בחיים עצמם, בזכות הכי בסיסית וקדושה – להפוך להורים ולבנות המשכיות לעם ישראל.
הופצה עצומה דחופה שדורשת מהמדינה לא להפקיר את הזוגות האלו בגלל המלחמה. אנחנו מבקשים להכיר בטיפולים האלו כזכות יסוד שלא נדחית, ולהסיר את החסמים הבירוקרטיים שחונקים את התקווה.
אנא, הקדישו דקה אחת לחתום. זו לא רק חתימה, זו הושטת יד לאחים שלנו שנלחמים בשקט, בקושי ובציפייה.
קישור לחתימה על העצומה:

יהי רצון שבזכות הערבות ההדדית הזו, נזכה כולנו לשמוע רק בשורות טובות, ולראות בבניין בתים נאמנים בישראל

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

כשמייבש בקומה 7 מרעיד חדר מנותק בקרקע (ולמה "בידוד רגיל" לא יעזור לכם)​

חשבתם שבטון עוצר רעש? תחשבו שוב. על "גשרים אקוסטיים", תדרים נמוכים, וסיפור אישי אחד שממחיש למה אסור למהר להדביק ספוגים על הקיר.

כמתכנן אקוסטי, אני רגיל לנתח גרפים של דציבלים ולתכנן חסמים לרעש עבור לקוחות. אבל השיעור הכי חזק שקיבלתי לאחרונה, הגיע דווקא אצלי בבית, ב-2 בלילה.

בניתי לעצמי את מה שכיניתי "הבונקר" – חדר חמישי, מנותק לחלוטין מקו הבניין. על הנייר? זה אמור להיות המקום הכי שקט בעולם. מעליי אין דיירים, למעט מרפסת שירות מרוחקת שתי קומות מעל. אבל אז הגיע הזמזום.

לא סתם רעש. זה היה Low Frequency Noise (LFN) – רעש בתדר נמוך. מי שמכיר את הספרות המקצועית בנושא, יודע שמחקרים מצביעים על כך שרעש בתדר נמוך הוא המטריד ביותר למוח האנושי בזמן מנוחה, כיוון שהוא מייצר תחושת "לחץ" פיזי באוזן ולא רק צליל.

הטעות הנפוצה: בטון הוא לא חוסם, הוא מוליך!כדי להבין מה קרה אצלי, צריך להכיר נתון פיזיקלי מפתיע:מהירות הקול באוויר היא כ-340 מטרים לשנייה.מהירות הקול בבטון היא כ-3,700 מטרים לשנייה!

כשהתקשרתי לשכן שגר שתי קומות מעליי, גיליתי את המקור: מייבש כביסה שהונח ישירות על מכונת הכביסה, ללא שום חצץ.

כאן אנחנו נכנסים למושג המקצועי Structure-Borne Noise (רעש הולם/מבני):כשהמייבש רועד, הוא לא רק מרעיש לאוויר. הוא מכה פיזית ברצפה. האנרגיה הזו לא "נעלמת". היא נכנסת לשלד הבניין. הבטון המסיבי, שאמור להגן עלינו, הופך ברגע אחד למה שאנחנו מכנים באקוסטיקה "גשר קול" (Flanking Path).הוויברציות הללו טיילו במהירות עצומה דרך העמודים, עקפו את כל הבידודים הסטנדרטיים, והרעידו את החדר המנותק שלי למטה.

למה זה קריטי לכיס שלכם?אני רואה המון אנשים שעושים טעות יקרה: הם שומעים רעש מהשכן, ורצים להדביק ספוגים אקוסטיים או לבנות קירות גבס עם צמר סלעים.במקרה של רעש הולם (גרירות, מכונות, צעדים) – זה זריקת כסף לפח.כל עוד לא ניתקנו את המגע (Decoupling) במקור הרעש או ביצענו ניתוק צף בחדר המקבל, הקירות החדשים פשוט ירעדו יחד עם הקירות הישנים.

הפתרון המקצועי: שיטת ה"מסה-קפיץ-מסה"לו הייתי יכול להיכנס לדירת השכן (הוא סירב, לצערי), הפתרון היה עולה שקלים בודדים ופותר את הבעיה ב-100%: הנחת גומיות שיכוך ייעודיות תחת רגלי המייבש. הגומי משמש כ"קפיץ" שבולע את האנרגיה לפני שהיא מגיעה לבטון.במקרה הזה נאלצנו להסתפק בפתרון התנהגותי (כיבוי המכשיר בלילה), אבל הלקח המקצועי ברור.

טיפ זהב לבדיקה עצמית:שומעים רעש לא מוסבר? הצמידו את האוזן לקיר, ואז לרצפה. אם הרעש נשמע חזק וברור דרך האלמנט הקשיח (הבטון) יותר מאשר באוויר החדר – יש לכם בעיה של רעש הולם/מבני. שום חלון כפול לא יעזור כאן.

בשורה התחתונה שקט הוא לא מותרות, הוא בריאות נפשית.אם אתם מתכננים בניה, שיפוץ, או סובלים מרעש "בלתי מוסבר" שהשכנים טוענים "אנחנו בקושי זזים" – אל תנהשו. תכנון אקוסטי נכון, שלוקח בחשבון את התדרים הנמוכים ואת מעטפת המבנה, יכול לחסוך לכם עוגמת נפש רבה והוצאות מיותרות על פתרונות שלא עובדים.

אני כאן כדי לעזור לכם למצוא את השקט.
לכל שאלה ניתן לפנות אלי
ecocare
דואגים לשקט שלך

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה