דרוש מתכון שקדים קלויים בפסח?

העשיל פרידמאן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כידוע לכולנו, פסח הינו חג בו כוססים אגוזים ושקדים חיים בלבד, וכל אגוז קלוי הינו בל יראה ובל ימצא!
למה?
לא יודע!
ככה!
כי.... לא יודע.
אולי בגלל שבחנויות קולים את האגוזים עם הבוטנים ואז זה ספק בליעת קטניות?
נשאיר את ההכרעה לרבנים.

מה שכן נוגע אלינו;
ברוב בתי ישראל קיים 'תנור פיסחי' בו אופים את האוכל הפיסחי המטריףףףף!
ישבתי וחשבתי האם לא היינו באים עם בשורה בכך שבפרוג יעלו מתכונים הכיצד קולים בבית בחומרים פשוטים השווים לכל נפש אגוזי מלך, פקאן, שקד, פיסטוק, קשיו, ועוד ועוד כיד ה' הטובה.

החלטתי היתה כי אכן זאת תהיה בשורה, ועל כן באתי בבקשה מכל בעלי הניסיון - אנא ואנא תרמו מידעכם ופנקו את כלל ישראל בשיפור התפריט הפסחי.

כמובן שהשאלה הינה לשאינם אוכלי קטניות, כי אחינו אוכלי הקטניות יכולים לגשת לחנות הסמוכה ולקנות קלוי...
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
קמח תפו"א אתם משתמשים?

אם כן,
מערבבים מלח וקמח במים (מותר לכם?)
יוצקים על מה שרוצים מכניסים לתנור ומערבבים כל הזמן
רק לשים לב שלא שורפים אותם
כי כשהם חמים הם כאילו לא מובנים, ברגע שמתקרר הם טריים ופציחים
אפשר גם להקפיץ במחבת יבשה במקום תנור
 

חכמיהרזים

משתמש מקצוען
כתבתם שיר ולא שאלה..
קמח תפו"א אתם משתמשים?

אם כן,
מערבבים מלח וקמח במים (מותר לכם?)
יוצקים על מה שרוצים מכניסים לתנור ומערבבים כל הזמן
רק לשים לב שלא שורפים אותם
כי כשהם חמים הם כאילו לא מובנים, ברגע שמתקרר הם טריים ופציחים
אפשר גם להקפיץ במחבת יבשה במקום תנור
בלי שמן?
 

העשיל פרידמאן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
קמח תפו"א אתם משתמשים?

אם כן,
מערבבים מלח וקמח במים (מותר לכם?)
יוצקים על מה שרוצים מכניסים לתנור ומערבבים כל הזמן
רק לשים לב שלא שורפים אותם
כי כשהם חמים הם כאילו לא מובנים, ברגע שמתקרר הם טריים ופציחים
אפשר גם להקפיץ במחבת יבשה במקום תנור
תודה תודה לא חשבתי על זה בכלל...

ביקשתי מתכון, לא רכיבים, תודה.


כמובן, זה לא חביתה...
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
ביקשתי מתכון, לא רכיבים, תודה.


לכל קילו פיצוחים :
4 כפות מלח שולחן
1 כפית קמח תפו"א
1 כוס מים

ממיסם במים ויוצקים לקערה עם הפיצוחים
אם משתמשים/אוהבים אפשר להוסיף כל תערובת תבלינים למים

אופים ב 200 מ' תוך ערבוב מתמיד עד שהמלח יבש וצבעו לבן

מקררים טוב טוב ומחזיקים בכלי אטום (אם מותר לאטום בפסח..)
 

תילתן

משתמש סופר מקצוען
ולפני הכל איכות החומר
לחפש פיצוחים טריים ככל האפשר

בפיסטוק הפרי בפנים עדיין ירקרק והוא ממלה את הקליפה שזה אומר שהוא טרי ולא יבש מאיבוד נוזלים

קשיו צריך להיות גם שמנמן ולא מכווץ ובגוון שהכי קרוב ללבן ולא לאפור/בז'

שקד - לשבור אחד ולראות שהוא לבן ולח במרכז לא יודע אם יש להשיג בגלל שמיטה שקד ישראלי, אם כן הוא הכי טוב

ועוד לא דיברנו על שקד ירוק טרי מהעץ שזה הכי טוב אבל שמיטה השנה.
 

nc

משתמש סופר מקצוען
אנחנו קולים בבית כל השנה
הרבה יותר טעים והרבה יותר בריא.
לא צריך קמח ולא צריך מלח, המליחות מגיעה עם הקליה.
קל קל קל
מפזרים על תבנית תנור, אופים על 180 מעלות
אחרי 10 דק' לתת ערבוב ואח"כ עוד 5-10 דק', תלוי בחוזק התנור שלכם. כשמוכן מריחים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק יא

א לַמְנַצֵּחַ לְדָוִד בַּיהוָה חָסִיתִי אֵיךְ תֹּאמְרוּ לְנַפְשִׁי (נודו) נוּדִי הַרְכֶם צִפּוֹר:ב כִּי הִנֵּה הָרְשָׁעִים יִדְרְכוּן קֶשֶׁת כּוֹנְנוּ חִצָּם עַל יֶתֶר לִירוֹת בְּמוֹ אֹפֶל לְיִשְׁרֵי לֵב:ג כִּי הַשָּׁתוֹת יֵהָרֵסוּן צַדִּיק מַה פָּעָל:ד יְהוָה בְּהֵיכַל קָדְשׁוֹ יְהוָה בַּשָּׁמַיִם כִּסְאוֹ עֵינָיו יֶחֱזוּ עַפְעַפָּיו יִבְחֲנוּ בְּנֵי אָדָם:ה יְהוָה צַדִּיק יִבְחָן וְרָשָׁע וְאֹהֵב חָמָס שָׂנְאָה נַפְשׁוֹ:ו יַמְטֵר עַל רְשָׁעִים פַּחִים אֵשׁ וְגָפְרִית וְרוּחַ זִלְעָפוֹת מְנָת כּוֹסָם:ז כִּי צַדִּיק יְהוָה צְדָקוֹת אָהֵב יָשָׁר יֶחֱזוּ פָנֵימוֹ:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

חג מתן תורה • 1

לוח מודעות

למעלה