חלבי שיתוף- טארט שוקולד לבן של Shira bira

nechama3048

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
@shira bira

תודה על מתכון מושלם!
IMG_4925~1.jpg
שמרתי אותו במועדפים הרבה זמן והשבוע סופסוף ניסיתי.
הכפלתי כמויות והכנתי 3 תבניות קוטר 20.


https://www.prog.co.il/threads/מתכוני-חגים.479860/page-3#post-6889633

ברשותך- מעתיקה לפה לתועלת אלו שלא בחכמת נשים:

טארט שוקולד לבן מושלם

מידות:
כוס מדידה אוניברסלית של 240 מ"ל.

כלים:
תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ מתפרקת.
סיר קטן חלבי, מטרפה, לקקן.

רכיבים:
לקלתית ביסקוויטים:
200 גרם ביסקוויטים וניל.
1/2 כוס אגוזים מכל סוג. לא חובה.
100 גרם חמאה מומסת

למלית שוקולד לבן .
200 גרם שוקולד לבן איכותי
300 מ"ל (1.25 כוס) שמנת מתוקה
40 גר' חמאה
1/2 כפית מחית וניל- לא חובה. אם אין, משמיטים.
1 ביצה L טרופה היטב

לציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
100 גר' שוקולד מריר (חפיסה אחת)

לקישוט:
פיסטוק טבעי שבור גס/ אגוזי לוז חצויים/ברס אגוזי לוז.

אופן ההכנה:

מכינים קלתית:

1. מחממים תנור ל 165 מעלות. לא טורבו.
2. במעבד מזון או בפטיש מרסקים היטב את הביסקוויטים והאגוזים.
3. בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש נמוכה.
4. כשהחמאה נוזלית כמעט לגמרי מכבים את האש ומוסיפים פנימה את הביסקוויטים. מערבבים עד לקבלת מרקם של חול רטוב.
5. מצפים את תבנית הפאי בנייר כסף מבחוץ.
6. משטחים בתחתית ובצדדים את תערובת הביסקויטים ומהדקים היטב. יש להקפיד לכסות את כל התבנית היטב.
7. מעבירים למקפיא לעשרים דקות לפחות.

בינתיים מכינים את המלית:

1. בעזרת לקקן מנקים את דפנות הסיר ומניחים בו את השמנת.
2.מחממים עד לסף רתיחה (בועות קטנות בצדדים), מכבים ומוסיפים את החמאה הוניל והשוקולד.
מניחים לדקה ואז טורפים היטב לקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים פנימה את הביצה בזרם דק תוך כדי טריפה מהירה. בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את מלית השוקולד הלבן בזהירות.
5. מניחים בתחתית התנור תבנית חד פעמית עם שכבת מים נמוכה (למקרה והעוגה תטפטף).
6. אופים כ-25 דקות או עד לקבלת שולים יציבים ומרכז רוטט.
מצננים היטב.

בזמן שהעוגה נאפית מכינים ציפוי:

1. שוטפים את הסיר (היתה בו ביצה חיה),
2. מחממים את השמנת לסף רתיחה, מכבים ומוסיפים את השוקולד.
ממתינים כדקה ובוחשים במטרפה לאיחוד עד לקבלת גנאש חלק.
2. כשהעוגה הצטננה והגנאש חמים יוצקים אותו מעל העוגה ומזיזים אותה בעדינות לפיזור הציפוי.
3. מקשטים באחת מן ההצעות.
4. מכסים בכיסוי רופף (נועצים קיסמים בעוגה ומעל נייר כסף.) או שמניחים בקופסא אטומה.

אחסון: במקרר עטוף היטב (שוקולד מאד סופח ריחות).

יתכן שניתן גם במקפיא. לא ניסיתי.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
@shira bira

תודה על מתכון מושלם!צפה בקובץ המצורף 582626 שמרתי אותו במועדפים הרבה זמן והשבוע סופסוף ניסיתי.
הכפלתי כמויות והכנתי 3 תבניות קוטר 20.


https://www.prog.co.il/threads/מתכוני-חגים.479860/page-3#post-6889633

ברשותך- מעתיקה לפה לתועלת אלו שלא בחכמת נשים:

טארט שוקולד לבן מושלם

מידות:
כוס מדידה אוניברסלית של 240 מ"ל.

כלים:
תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ מתפרקת.
סיר קטן חלבי, מטרפה, לקקן.

רכיבים:
לקלתית ביסקוויטים:
200 גרם ביסקוויטים וניל.
1/2 כוס אגוזים מכל סוג. לא חובה.
100 גרם חמאה מומסת

למלית שוקולד לבן .
200 גרם שוקולד לבן איכותי
300 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה
40 גר' חמאה
1/2 כפית מחית וניל- לא חובה. אם אין, משמיטים.
1 ביצה L טרופה היטב

לציפוי:
1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
100 גר' שוקולד מריר (חפיסה אחת)

לקישוט:
פיסטוק טבעי שבור גס/ אגוזי לוז חצויים/ברס אגוזי לוז.

אופן ההכנה:

מכינים קלתית:

1. מחממים תנור ל 165 מעלות. לא טורבו.
2. במעבד מזון או בפטיש מרסקים היטב את הביסקוויטים והאגוזים.
3. בסיר קטן ממיסים את החמאה על אש נמוכה.
4. כשהחמאה נוזלית כמעט לגמרי מכבים את האש ומוסיפים פנימה את הביסקוויטים. מערבבים עד לקבלת מרקם של חול רטוב.
5. מצפים את תבנית הפאי בנייר כסף מבחוץ.
6. משטחים בתחתית ובצדדים את תערובת הביסקויטים ומהדקים היטב.
7. מעבירים למקפיא.

בינתיים מכינים את המלית:

1. בעזרת לקקן מנקים את דפנות הסיר ומניחים בו את השמנת.
2.מחממים עד לסף רתיחה (בועות קטנות בצדדים), מכבים ומוסיפים את החמאה הוניל והשוקולד.
מניחים לדקה ואז טורפים היטב לקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים פנימה את הביצה בזרם דק תוך כדי טריפה מהירה. בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מוציאים את התבנית מהמקפיא ויוצקים לתוכה את מלית השוקולד הלבן בזהירות.
5. אופים כ-25 דקות או עד לקבלת שולים יציבים ומרכז רוטט.
מצננים היטב.

בזמן שהעוגה נאפית מכינים ציפוי:

1. שוטפים את הסיר (היתה בו ביצה חיה),
2. מחממים את השמנת לסף רתיחה, מכבים ומוסיפים את השוקולד.
ממתינים כדקה ובוחשים במטרפה לאיחוד עד לקבלת גנאש חלק.
2. כשהעוגה הצטננה והגנאש חמים יוצקים אותו מעל העוגה ומזיזים אותה בעדינות לפיזור הציפוי.
3. מקשטים באחת מן ההצעות.
4. מכסים בכיסוי רופף (נועצים קיסמים בעוגה ומעל נייר כסף.) או שמניחים בקופסא אטומה.

אחסון: במקרר עטוף היטב (שוקולד מאד סופח ריחות).

יתכן שניתן גם במקפיא. לא ניסיתי.
תודה שעדכנת! יצא לך מקסים.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
גם אני ממליצה על הפאי הזה מאוד!
אצלינו זה נכנס למתכונים השוטפים...
את החמאה הנדירה שומרים במיוחד בשביל זה.
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
לגבי המלית:
300 מ"ל (1 כוס) שמנת מתוקה- איזה כוס?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית

פרקטית

משתמש מקצוען
2 הערות:
1. ניתן להכין ללא גלוטן (בסיס של ביסקוויטים/ פרורי עוגה ללא גלוטן)
2. להקפיא את הביסקוויטים היטב לא מספיק לזמן קצר. (אולי שירה כדאי שתכתבי כמה זמן בערך כדאי להקפיא?)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
2 הערות:
1. ניתן להכין ללא גלוטן (בסיס של ביסקוויטים/ פרורי עוגה ללא גלוטן)
2. להקפיא את הביסקוויטים היטב לא מספיק לזמן קצר. (אולי שירה כדאי שתכתבי כמה זמן בערך כדאי להקפיא?)
צודקת. ערכתי.
 

רחלי חתן

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
הכנתי אותה לשבת שעברה
חיפשת משו עם שוקולד לבן וזה עלה לי הראשון...
יצא מקסים וטעים מאד!

למאלתרות באפיה כמוני:
הכנתי בלי אגוזים, כי יש לי בן שלא סובל אגוזים בכל דבר וכמה שאני טוחנת שלא ירגיש זה מוצא את דרכו החוצה (חיישן מיוחד!)
וחמאה היה לי רק 70 גר' (משבועות!) אז המסתי אותם עם הביסקויטים והוספתי שמנת מתוקה עד שהפירורים נדבקו מספיק טוב...
למלית - במקום החמאה שמתי עוד שתי שורות שוקולד לבן, חצי ביצה ו3כפיות פודניג וניל (ערבבתי את הביצים עם הפודניג טוב טוב ואז הוספתי לשוקולד)

את הגנאש הכפלתי כדי שגם לי יהיה חלק בעוגה, ובטעות עשיתי אותו עם שוקולד חלב אז זה לא מספיק התקשה, הקפאתי את זה לאיזה רבע שעה כדי שאוכל להקדיש את העוגה (לכתבו עליה...)
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
למלית - במקום החמאה שמתי עוד שתי שורות שוקולד לבן, חצי ביצה ו3כפיות פודניג וניל (ערבבתי את הביצים עם הפודניג טוב טוב ואז הוספתי לשוקולד
במלית אפשר להשמיט את החמאה. היא לא חיונית.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
את החמאה הנדירה שומרים במיוחד בשביל זה.
כמה אירוני להתקל בהודעה הזו,
יומיים אחרי שסוף סוף השגתי שוקולד לבן ----
במיוחד בשביל הפאי הזה.

#מדינת_צנע.
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
כמה אירוני להתקל בהודעה הזו,
יומיים אחרי שסוף סוף השגתי שוקולד לבן ----
במיוחד בשביל הפאי הזה.

#מדינת_צנע.
צ'מעי חייב להיות חוסר במשהו
פעם זה חמאה, פעם שמנת מתוקה ופעם שוקולד לבן.
 

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק יא

א לַמְנַצֵּחַ לְדָוִד בַּיהוָה חָסִיתִי אֵיךְ תֹּאמְרוּ לְנַפְשִׁי (נודו) נוּדִי הַרְכֶם צִפּוֹר:ב כִּי הִנֵּה הָרְשָׁעִים יִדְרְכוּן קֶשֶׁת כּוֹנְנוּ חִצָּם עַל יֶתֶר לִירוֹת בְּמוֹ אֹפֶל לְיִשְׁרֵי לֵב:ג כִּי הַשָּׁתוֹת יֵהָרֵסוּן צַדִּיק מַה פָּעָל:ד יְהוָה בְּהֵיכַל קָדְשׁוֹ יְהוָה בַּשָּׁמַיִם כִּסְאוֹ עֵינָיו יֶחֱזוּ עַפְעַפָּיו יִבְחֲנוּ בְּנֵי אָדָם:ה יְהוָה צַדִּיק יִבְחָן וְרָשָׁע וְאֹהֵב חָמָס שָׂנְאָה נַפְשׁוֹ:ו יַמְטֵר עַל רְשָׁעִים פַּחִים אֵשׁ וְגָפְרִית וְרוּחַ זִלְעָפוֹת מְנָת כּוֹסָם:ז כִּי צַדִּיק יְהוָה צְדָקוֹת אָהֵב יָשָׁר יֶחֱזוּ פָנֵימוֹ:
נקרא  12  פעמים

אתגר AI

חג מתן תורה • 1

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה