תודה!וואו!!
מחכה להמשך!
שוקי בשורוק.שאלה קטנה, לשוקי קוראים shoki או suki?
suki
הצפה אנושית או הצפת מים?3. הצפה פתאומית מסביב ללובי הבקרה. (ללחוץ: שכוייח.).
עד עכשיו חשבתי שוקי בחולם.. כי הוא שוקי לדי, מלשון שוקולד.שוקי בשורוק.
הצפת מים...הצפה אנושית או הצפת מים?
תודה רבה.@שיבת ציון כל הכבוד על היוזמה ועל הסיפור, מוצלח מאד.
אני מתנצל מראש, אבל אני פשוט לא מצליח להבין את האנשים כאן,
בדיקה קצרה מראה שממוצע התודות לכל פרק בסיפור הוא בס"ה כ10,
לעומת זאת כששואלים מה ההמשך מתברר שיש עשרות עוקבים, שחשוב להם לבחור המשך,
איפה הייתם לפני דקה כשסיימתם לקרוא פרק שהושקע במיוחד עבורכם?
כל כך קשה לתת לייק?
עד כמה שידוע לי זה לא מוריד מחשבון הלייקים שלכם (וגם אם כן, אז מה?!).
אני מקווה שזה פשוט מחוסר מחשבה ושימת לב, קחו לתשומת לבכם!.
הגיוני שיותר מתאים מה שחשבת... אבל כשכתבתי את זה ''נקרא'' לי בראש "שוקי לדי" בשורוק באופן טבעי, כנראה כי השם: "שוקי" אכן קיים במציאות.עד עכשיו חשבתי שוקי בחולם.. כי הוא שוקי לדי, מלשון שוקולד.
אז טוב לדעת
יש מה לתקן בפיסוק אם מעניין אותך פירוט, בשמחה.אה, ומכיוון שהמקום הוא קהילת הכתיבה המקצועית- הסיפור פתוח לביקורת, עזרה והארות.
תודה רבה.סיפור ממש חמוד והרעיון עם הסופים מעולה!
תודה רבה! מחמם את הלב.איזה רעיון חמוד ומקורי!
אהבתי את הכתיבה שמתאימה מאוד לקהל היעד, את משפטי הסיום של כל פרק, ואת הייחודיות של המבנה.
יש אומנם אלמנטים שקצת מזכירים כל מיני סיפורי ילדים דומים שבהם הילדים עוברים לעולם חדש ומכירים שם דמות שמלווה אותם, אבל הצלחת להכניס גיוון מעניין שמייחד את הסיפור שלך וגורם לו להיות זכיר וכיפי!
מעניין מאד! אשמח לפירוט, תודה!יש מה לתקן בפיסוק אם מעניין אותך פירוט, בשמחה.
פרק ט' יעלה בל"נ אי"ה בשעות הערב.3. הצפה פתאומית מסביב ללובי הבקרה. (ללחוץ: שכוייח.).
בכיףמעניין מאד! אשמח לפירוט, תודה!
"שוקו שוקו לה לה", שרו צבי ואפרת, מצמידים ידיים וצוחקים,
"ילדים", אמא נכנסה לחדר בחיוך, "בואו בבקשה לארוחת הערב, ואחריה- אתן לכם, בעזרת ה', הפתעה שסבתא הביאה".
בדיוק כמו ששמת סימן שאלה בסוף הציטוט:"העיגולים האלו נראים כמו עדשים", התלהבה אפרת.
"איך הגעתי לפה?" תמה צבי, "הייתי בחדר שלנו לפני רגע".
בסוף התיאור לפעמים עדיף לשים נקודה, אם זה סוף המשפט והציטוט הבא פותח משפט חדש. נגיד כאן הייתי שמה נקודה במקום הפסיק המודגש, אבל אין בזה ממש כללים."איך הגעתי לפה?" תמה צבי, "הייתי בחדר שלנו לפני רגע".
"שוקו שוקו לה לה...".
"ההפתעה היא רק שוקולד?".
"וצריך להגיד תודה רבה!".
כותבים: לונה-פארק."ואולי כרטיסי כניסה ללונה- פארק" התלהבה אפרת.
כל הכבוד על העבודה המקיפה!בכיף
כשהציטוט מובא בתחילת המשפט, יבוא אחריו פסיק (או נקודה, תלוי בהנגנה של המשפט). למשל כאן:
בדיוק כמו ששמת סימן שאלה בסוף הציטוט:
יש מחלוקת אם שמים את הפסיק/נקודה מחוץ למירכאות או בתוכן, אבל שתי האפשרויות תקניות. אז תלוי בהעדפה שלך.
סימן שאלה/סימן קריאה תמיד יהיו בתוך המירכאות אם הם שייכים לתוכן של הציטוט ולא למשפט בכללותו.
בסוף התיאור לפעמים עדיף לשים נקודה, אם זה סוף המשפט והציטוט הבא פותח משפט חדש. נגיד כאן הייתי שמה נקודה במקום הפסיק המודגש, אבל אין בזה ממש כללים.
כשהציטוט מסתיים בשלוש נקודות, סימן שאלה או סימן קריאה, אין צורך להוסיף לאחר מכן גם נקודה. למשל כאן אין צורך בנקודות אחרי המירכאות:
לגבי מקף שמחבר בין שתי מילים, אין לפניו/אחריו רווח. למשל כאן:
כותבים: לונה-פארק.
הערה: לפי כללי העברית, הסימן הנ"ל צריך להיות מקף עליון בגובה ראשי האותיות (לונה־פארק), אבל לא הרבה מקפידים על זה... (גם אני לא בכתיבה רגילה. )
בהצלחה! מחכה לפרק הבא.
תודה רבה! איזה מפורט! מעריכה מאד את ההשקעה.בכיף
כשהציטוט מובא בתחילת המשפט, יבוא אחריו פסיק (או נקודה, תלוי בהנגנה של המשפט). למשל כאן:
בדיוק כמו ששמת סימן שאלה בסוף הציטוט:
יש מחלוקת אם שמים את הפסיק/נקודה מחוץ למירכאות או בתוכן, אבל שתי האפשרויות תקניות. אז תלוי בהעדפה שלך.
סימן שאלה/סימן קריאה תמיד יהיו בתוך המירכאות אם הם שייכים לתוכן של הציטוט ולא למשפט בכללותו.
בסוף התיאור לפעמים עדיף לשים נקודה, אם זה סוף המשפט והציטוט הבא פותח משפט חדש. נגיד כאן הייתי שמה נקודה במקום הפסיק המודגש, אבל אין בזה ממש כללים.
כשהציטוט מסתיים בשלוש נקודות, סימן שאלה או סימן קריאה, אין צורך להוסיף לאחר מכן גם נקודה. למשל כאן אין צורך בנקודות אחרי המירכאות:
לגבי מקף שמחבר בין שתי מילים, אין לפניו/אחריו רווח. למשל כאן:
כותבים: לונה-פארק.
הערה: לפי כללי העברית, הסימן הנ"ל צריך להיות מקף עליון בגובה ראשי האותיות (לונה־פארק), אבל לא הרבה מקפידים על זה... (גם אני לא בכתיבה רגילה. )
בהצלחה! מחכה לפרק הבא.
האמת שהשבוע פשוט לא הספקתי...ו...המשך?
בת 7 ובת 5: "ברור שהם מבינים לבד שבגלל שהם רבו והתנהגו לא יפה, אז שוקי יחליט שלא מגיע להם לצאת איתו"גם הילדים מוזמנים להעלות מחשבות: מדוע צבי ואפרת לא יכולים לצאת עם שוקי? אשמח לציטוטים שלהם...
מתקרבים מאד...בת 7 ובת 5: "ברור שהם מבינים לבד שבגלל שהם רבו והתנהגו לא יפה, אז שוקי יחליט שלא מגיע להם לצאת איתו"
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: