אני מבין שיש לך הרבה הערכה למרצים, וזה זכותך האישית, אבל לצערי אני קצת מתמצא בשטח והמצב עצוב, אנשים מטעים את הציבור מבורות.
ואני לא רוצה להשמיץ מישהו שאולי זה אחד מהאנשים שאתה מעריץ אותם, אבל אני רק יספר מה צרם לי ממש בימים האחרונים, שמעתי ראיון בקו מידע עם "מרצה מכובד" והוא דיבר על השקעה באס אנד פי 500 והכדאיות של השקעה כזאת לאברכים, והוא דיבר על זה כדבר פשוט שצריך לעשות את זה בלי לדבר ברצינות על הסיכונים, והוא חושב שבגלל שהוא ממליץ ל20 שנה ממילא אין סיכונים... וכידוע לכל בעל ניסיון או ידע, שהסיכונים הם רבים ובעיקר מהמשקיע עצמו... ואם כל הכבוד לא הכול מתחיל ונגמר בתשואה ממוצעת עם ריבית דריבית... ובשביל להצליח להשקיע נכון קודם כל צריך לדעת מה נכון לך... וממש לא מספיק חישובים ממוצעים של תשואות.
ובנוסף דיבר שהתשואה הממוצעת במדד הייתה 12 אחוז... עכשיו זה רדוד ועצוב... כי תשואה ממוצעת בלי התחשבות באינפלציה ההיסטורית שהייתה ממוצעת גבוהה בהרבה מהיום, ובנוסף בלי התחשבות בתשואה האפשרית מאגרות חוב בתקופות שונות, זה רדוד...
לצפות ל12 אחוז זה טעות גסה....
אם כל הכבוד אני שמעתי מספיק ממרצים שמקשקשים בלי שום הבנה, ולכן עם כל הכבוד חשוב להעלות כאן את הצד שלי שממליץ לאנשים לא לבזבז את כספם על דברים כאלו...
ואני מעריך את ההרצאות של
@השקעות R הון "גם" בגלל שזה בחינם.
תקשיב להרצאות שלו ותראה שהוא כל הזמן נזהר להדגיש את הסיכונים, ולזה יש לי הערכה.