@shira bira הלכו לישון פה עם בטן מפוצצתתתת...
תודה!!!
תודה!!!
למען האמת, לא מכירה את המנהג הזה.אולי כבר שאלו-
במרק קוסקוס מרוקאי אמיתי הדלעת היא בקליפתה
שאלתי- איך לנקות בצורה שאפשר להשאיר את הקליפה? תודה
לא לאלמען האמת, לא מכירה את המנהג הזה.
וגם אישית מאמינה שטעים לי יותר בלי הקליפה.
אחשוב על זה.לא לא
תנסי
זה משהו
אדרבה יבואו נא התוניסאים ויעשירו את הרפרטואר במתכון שלהםזה דבר מדהים שיש פה אשכול שלם על קוסקוס מרוקאי ועוד לא הגיע התוניסאי שימחה
נראה לי שההבדל הוא בעיקר בצבע. התוניסאים משתמשים בפפריקה.אדרבה יבואו נא התוניסאים ויעשירו את הרפרטואר במתכון שלהם
לטוניסאים יש גם מרק דגים לקוסקוס.נראה לי שההבדל הוא בעיקר בצבע. התוניסאים משתמשים בפפריקה.
אכן.לטוניסאים יש גם מרק דגים לקוסקוס.
לא קשורה פה לטעמירגע,
לאיפה נעלמה הכוסברה אהובתי?
הייתי מרתיחה אותן לפני כן בנפרד עד שהן מלבינות ואז מוסיפה למרק ביחד עם הירקות.שוכבים לי פה במקרר אריזה של כנפי עוף
תיאורטית אפשר. זה יקח את המרק למקום יותר חמצמץ וגם יכהה את צבעו. לשיקולך.וכן עלי סלק
אם שמה חומוס משימורים אפשר לשים אותו בסוף הבישול או גם צריך את כל ההליך?מרק או יותר נכון תבשיל ירקות טעים במיוחד
שמגישים על הר של קוסקוס
מוסיפים גרגרי חומוס מבושל/קפוא משקית והרי לכם חלבון מלא.
אין לי מתכון להכנת קוסקוס ביתי של מאמות אבל יש לי בשבילכם טיפ לשדרוג של הקוסקוס משקית.
אז נתחיל:
ירקות בסיס (כלומר חובה) למרק:
שני בצלים בינוניים חתוכים לשמיניות
3 גזרים בינוניים חתוכים לטבעות עבות (ראו תמונה)
3-4 מקלות סלרי חתוכים למקטעים (שומרים את העלים בצד)
3 קישואים חתוכים לטבעות עבות (אא"כ יש לכם כרוב וקולרבי)
דלעת חתוכה לקוביות גדולות
ירקות שכל המוסיף הרי זה משובח:
פלח כרוב (משהו כמו חמישית מכרוב בינוני) חתוך גס
קולרבי בינוני חתוך לקוביות גדולות מאד.
בטטה חתוכה לקוביות עבות
כרישה בדוקה ונקיה חתוכה למקטעים (ממש לא חובה. פשוט מוסיף)
אני מוסיפה בשביל אחד מילדי גם שני תפו"א קטנים אבל המרק מצוין פלוס גם בלעדיהם.
כוס חומוס משימורים/סנפרוסט.
מלח, פלפל לבן, כפית שטוחה כורכום
כף חוואיג' למרק (לא לקפה!)
או:
1/2כפית כורכום נוספת+ שני קורט קינמון+ חצי כפית כמון.
אופן ההכנה:
1. מניחים בסיר עמוק ורחב את הגזר, הבצל והסלרי עם שמן הזית
מאדים על אש בינונית במשך כ-10 דקות ומערבבים מדי פעם. פעולה זו מקרמלת את הירקות ומחדדת טעמים.
צפה בקובץ המצורף 1427455
2. לאחר שהירקות מאודים מוסיפים לסיר את שאר הירקות , עלי הסלרי, החומוס ומים כמעט עד לכיסוי.
צפה בקובץ המצורף 1427456
3. מכסים ומביאים את התבשיל לרתיחה על הלהבה הגדול וכשרותח מכסים באופן רופף, מנמיכים את האש ומבשלים כ-30 דקות או עד שהירקות רכים אך שומרים על צורתם ומפלס המים ירד כמה ס"מ
4. מתבלים ומבשלים כחמש דקות נוספות.
צפה בקובץ המצורף 1427460
ועכשיו לקוסקוס והפטנט שהובטח:
קונים מהשוק מסננת יעודית לקוסקוס (מעין נפה עם רשת ממתכת)
מכינים קוסקוס משקית לפי ההוראות במיקרוגל.
בעודו חם מעבירים אותו בנפה וכך הוא הופך אוורירי ורך מאד.
מניחים בצלחת קוסקוס וירקות ובעזרת מצקת מרטיבים מעט את הקוסקוס במי המרק.
מגישים ונהנים
צפה בקובץ המצורף 1427461
אנחנו בד"כ מוסיפים בסוף הבישול ומבשלים עוד 10-15 דקות יחדאם שמה חומוס משימורים אפשר לשים אותו בסוף הבישול או גם צריך את כל ההליך?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
4.06
כ"ז אייר
קורס משולב בינה מלאכותית
קורס פיתוח ובניית אתרים
קריירה מתקדמת, ביקוש עצום, וממוצע משכורות גבוה במיוחד!
מלגות גבוהות ומשתלמות!
2.06
כ"ה אייר
פתיחת מסלול
קורס עריכת וידאו
מלגות והנחות משמעותיות!
18.06
י"ב סיוון
#רקבפרוג
הרצאה מרתקת:
פוטושופ לצלמים
עם אופק עוגן
כלים מתקדמים, טכניקות חדשות ובינה מלאכותית בפוטושופ לצלמים בעידן 2024
לתלמידים ובוגרים בלבד!
27.06
כ"א סיוון
פתיחת מסלול
עיצוב ואדריכלות פנים
מלגות גבוהות!
27.06
כ"א סיוון
השקה חגיגית!
עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק יב
א לַמְנַצֵּחַ עַל הַשְּׁמִינִית מִזְמוֹר לְדָוִד:ב הוֹשִׁיעָה יְהוָה כִּי גָמַר חָסִיד כִּי פַסּוּ אֱמוּנִים מִבְּנֵי אָדָם:ג שָׁוְא יְדַבְּרוּ אִישׁ אֶת רֵעֵהוּ שְׂפַת חֲלָקוֹת בְּלֵב וָלֵב יְדַבֵּרוּ:ד יַכְרֵת יְהוָה כָּל שִׂפְתֵי חֲלָקוֹת לָשׁוֹן מְדַבֶּרֶת גְּדֹלוֹת:ה אֲשֶׁר אָמְרוּ לִלְשֹׁנֵנוּ נַגְבִּיר שְׂפָתֵינוּ אִתָּנוּ מִי אָדוֹן לָנוּ:ו מִשֹּׁד עֲנִיִּים מֵאַנְקַת אֶבְיוֹנִים עַתָּה אָקוּם יֹאמַר יְהוָה אָשִׁית בְּיֵשַׁע יָפִיחַ לוֹ:ז אִמֲרוֹת יְהוָה אֲמָרוֹת טְהֹרוֹת כֶּסֶף צָרוּף בַּעֲלִיל לָאָרֶץ מְזֻקָּק שִׁבְעָתָיִם:ח אַתָּה יְהוָה תִּשְׁמְרֵם תִּצְּרֶנּוּ מִן הַדּוֹר זוּ לְעוֹלָם:ט סָבִיב רְשָׁעִים יִתְהַלָּכוּן כְּרֻם זֻלּוּת לִבְנֵי אָדָם: