השקעות נדל"ן קבוצת משקיעים

אילה מונטג

ארכיטקטורה גבוהה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
עיצוב ואדריכלות פנים
מישהו הציע לי השבוע לרכוש דירה להשקעה בצורה קבוצתית,
כלומר, מתווך שמארגן קבוצת אנשים גדולה שישקיעו יחד בקניית דירות בפרויקט מסוים. אותו מתווך עומד מול היזם/קבלן, הוא גם מסדר את העו"ד ואת יעוץ המשכנתאות, בקיצור, את הכל.
המשקיעים גם מרויחים מחירים ותנאי תשלום נוחים יותר.
מה אומרים?

אילה מונטג

ארכיטקטורה גבוהה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
עיצוב ואדריכלות פנים
זה בכלל לא קשור אליי, המתווך מטפל בכל הדברים האלו, זה כאילו אני משקיע אצלו את הכסף והוא מטפל בו מכאן והלאה.
חוצמזה, הוא דואג למשקיעים רציניים ובודק אותם טוב קודם.

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
הכסף שלך חייב להישאר רשום על שמך.
איזה בטחונות המתווך אמור לתת לך?
רישום של כל החבורה בטאבו? הערת אזהרה?
מכל נוסח השאלה נודף אמון מוחלט במתווך.
ואני שואל, למה?

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אם זה היה כזה רווחי, הוא לא היה צריך לחפש אתכם שתצטרפו.

אילה מונטג

ארכיטקטורה גבוהה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
עיצוב ואדריכלות פנים
הכסף שלך חייב להישאר רשום על שמך.
איזה בטחונות המתווך אמור לתת לך?
רישום של כל החבורה בטאבו? הערת אזהרה?
מכל נוסח השאלה נודף אמון מוחלט במתווך.
ואני שואל, למה?
אני פשוט מכיר את המתווך אישית, לכן הוא נראה לי אמין, אבל אדרבה, תגידו אתם ממה צריך להיזהר ולמה כדאי לשים לב.
הפרויקט בערבות בנקאית מלאה.

יאן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
אני פשוט מכיר את המתווך אישית, לכן הוא נראה לי אמין, אבל אדרבה, תגידו אתם ממה צריך להיזהר ולמה כדאי לשים לב.
הפרויקט בערבות בנקאית מלאה
מה שלא יהיה תקח עורך דין מטעמך שיעבור על כל אות בחוזה. אל תוותר על זה יהרג ואל יעבור!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
הפרויקט בערבות בנקאית מלאה.
המשפט הזה קצת מובלע.
ואם הנתון הזה נכון, ויש לכם ערבות בנקאית הן על קרן ההשקעה, והן על התשואה השנתית, אז זה מאד משנה.
אבל אני מאמינה שזה לא המקרה.

באופן כללי, אני אסביר טיפה את הבעיות, תתארו לכם השקעה בדירה בטאבו משותף, רק שבמקום להיות משותף עם אחד אתם תהיו שותפים של הרבה, וכמובן שכל אחד שנוסף לסיפור, הסיכון גדל בהתאם.
בקיצור בעיקרון מדובר על רעיון די גרוע.
אם רוצים לעשות השקעה קבוצתית בסגנון, אז פשוט תקנו קרן ריט.

בהצלחה.

אשכרה

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
מישהו הציע לי השבוע לרכוש דירה להשקעה בצורה קבוצתית,
כלומר, מתווך שמארגן קבוצת אנשים גדולה שישקיעו יחד בקניית דירות בפרויקט מסוים. אותו מתווך עומד מול היזם/קבלן, הוא גם מסדר את העו"ד ואת יעוץ המשכנתאות, בקיצור, את הכל.
המשקיעים גם מרויחים מחירים ותנאי תשלום נוחים יותר.
מה אומרים?

תסביר נכון למה אתה מתכוון

מדובר בקבוצה של רוכשים שרוכשת דירה אחת או שתים, וכולם שותפים בדירות,
זה באמת מסוכן תתרחק מזה כמו מאש !!!
(קוראים לזה 'קבוצת רכישה', אני לא יודע הלכתית, אבל לדעתי יש חשש 'ניבול פה' בצמד המילים הללו...)

או שמדובר על קבוצה של משקיעים שכל אחד רוכש דירה בנפרד בפרויקט , ומקבלים מחיר יותר טוב בגלל שהם באים כקבוצה ושווה ליזם לתת להם מחיר טוב יותר.? (והמתווך כל תפקידו הוא לדאוג לצד הטכני של העניין ).

ואז אף אחד אינו תלוי בשני וזה נשמע קצת יותר מעניין אולי אפי' משתלם..!
הכי הייתי ממליץ לך לקחת יועץ בלתי תלוי שיבדוק את העסקה .
עדיף לשלם ליועץ כמה שקלים ולהישאר עם 95 אחוז מהכסף שלך מאשר לאבד את הכל...

אילה מונטג

ארכיטקטורה גבוהה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
עיצוב ואדריכלות פנים
תסביר נכון למה אתה מתכוון

מדובר בקבוצה של רוכשים שרוכשת דירה אחת או שתים, וכולם שותפים בדירות,
זה באמת מסוכן תתרחק מזה כמו מאש !!!
(קוראים לזה 'קבוצת רכישה', אני לא יודע הלכתית, אבל לדעתי יש חשש 'ניבול פה' בצמד המילים הללו...)

או שמדובר על קבוצה של משקיעים שכל אחד רוכש דירה בנפרד בפרויקט , ומקבלים מחיר יותר טוב בגלל שהם באים כקבוצה ושווה ליזם לתת להם מחיר טוב יותר.? (והמתווך כל תפקידו הוא לדאוג לצד הטכני של העניין ).

ואז אף אחד אינו תלוי בשני וזה נשמע קצת יותר מעניין אולי אפי' משתלם..!
הכי הייתי ממליץ לך לקחת יועץ בלתי תלוי שיבדוק את העסקה .
עדיף לשלם ליועץ כמה שקלים ולהישאר עם 95 אחוז מהכסף שלך מאשר לאבד את הכל...
לא, ממש לא מדובר בקבוצת רכישה, מדובר כמו שכתבת בקבוצת משקיעים בה כל אחד רוכש דירה בנפרד ורק באים ככוח קבוצתי.

אילה מונטג

ארכיטקטורה גבוהה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
עיצוב ואדריכלות פנים

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
לא, ממש לא מדובר בקבוצת רכישה, מדובר כמו שכתבת בקבוצת משקיעים בה כל אחד רוכש דירה בנפרד ורק באים ככוח קבוצתי.
מדובר פה בלקנות דירות שעדיין לא בנויות?

צלצל

משתמש רשום
צריך לבדוק
  1. בטחונות. כמו שכתבו, אף אחד לא מהמר על כסף שהוא לא בטוח שיחזור אליו
  2. אם זה דירה לכל אחד, האם אפשר למכור, תוך כמה זמן, באיזה תנאים, ובכלל, איזה דירה תקבל (קומה,כיונים וכו'), יש או אין היתרים, זמן למסירת מפתח. קבלן אמין. אם להשכרה - האם יש ביקוש.
  3. אם זה דירה משותפת אז כל השאלות לעיל אבל הרבה יותר חזק. כי יותר קשה לפרק שותפות.
תכלס, לעשות עסקה צריך שתאסוף לך הרבה נתונים טכניים ואז תוכל לדעת את הסיכונים ואח"כ לנסות לכמת את הרווח ולחלק אותו על פני מספר השנים שהשקעת...
עיקר העבודה היא השיעורי בית שלך. בהצלחה.

אילה מונטג

ארכיטקטורה גבוהה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
עיצוב ואדריכלות פנים
אז ככה, אחרי שבדקתי את הנושא יותר לעומק:

1. ההשקעה היא ע"ס של 450,000 ש"ח (בערך), כשהתשלום הראשוני הוא 20% מהעסקה את השאר (80%) משלמים במסירת המפתח.

2. כל אחד מהקבוצה קונה דירה נפרדת, הדירה שלו, רשומה בטאבו והכל. הקבוצה לא רלוונטית בכלל בכל העסקה, מלבד ההטבות במחיר שהמשקיעים מקבלים בגין כמות הרוכשים שהמתווך הביא לקבלן.

3. מדובר בהשקעה בפרויקטים אמינים עם ערבות בנקאית, אחרי היתר בניה וכבר בשלבי התשתיות.

פסגות

משתמש מקצוען

1. ההשקעה היא ע"ס של 450,000 ש"ח (בערך), כשהתשלום הראשוני הוא 20% מהעסקה את השאר (80%) משלמים במסירת המפתח.

2. כל אחד מהקבוצה קונה דירה נפרדת, הדירה שלו, רשומה בטאבו והכל. הקבוצה לא רלוונטית בכלל בכל העסקה, מלבד ההטבות במחיר שהמשקיעים מקבלים בגין כמות הרוכשים שהמתווך הביא לקבלן.

3. מדובר בהשקעה בפרויקטים אמינים עם ערבות בנקאית, אחרי היתר בניה וכבר בשלבי התשתיות.
איפה בדיוק יש לך דירה ב450א''ש?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

אז זה משנה את התמונה מאד.
אז אם אתם סומכים עליו, ובדקתם את ההשקעה עצמה לעומק והיא מתאימה לכם, והבנתם מה הסיכויים והסיכונים שם, אז אין פסול בכך שקונים את זה כקבוצת רכישה.
אבל את כל הבירורים תעשו בנפרד, ואל תסמכו על היזם בכלום.

כרטיס סטודנט

משתמש צעיר

באיזה עיר הפרויקט?

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
כנראה זה 20/80
450 זה רק 20%

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה