חלבי ציזיקי - ממרח\ מטבל\ סלט? בואו נדבר עליו רגע...

צנוברית

משתמש פעיל
תמיד הייתי אוהדת מושבעת של מלפפון בצל בשבתות ,מסעדות וערבים משפחתים
וגם ידוע שמרוב שאני חסידה שלו כבר קבלתי ממנו רוח הקוטג' ;) ..-מכורה לקוטג' ולגבינות ..
והיום היום טעמתי לראשונה בחיי משהו מדהים!!!!!!
קוראים לו , ציזיקי ..
הוא ממוצא יווני והוא בדיוק השילוב שבינהם !!! יששש איזה כיףףף, מצאתי את שאהבה נפשי!!:coffee::giggle:
וזה היה מענין כי אני ממש אהבתי אותו אבל התלבטתי איך נקרא לו בספר מתכונים ..? זה נקרא ממרח או שזה נקרא מטבל , או שזה בעצם סלט ...
{מה שבטוח שזה טוב כמעט בול לארוחת גבינות לפעוטות-לאלו ,כמוני. שעדין מאמינות שזה חשוב ונצרך..}
מה אתם אומרות?
איפה אתם משלבות את זה בארוחה? למה זה מתאים ?
מה אתם אומרות לילדים? הכנתי לכם____ חדש..?

ספרו לי עליו , תנו לי מתכונים טובים של זה ...{ לא מה שיש בחיפוש בגוגל, אלא מה שמתחבא בספר מתכונים שלכם או בראש הלא מפסיק לייצר הפתעות..}
הוא מענין , לא ?
תוצר חדש מתגבש לי בראש כבר לשבועות ..

מצרפת תמונות שמצאתי להשראה ..
מחכה לתמונות שלכן , ועוד יותר לשלי, נראה לי מחר אכין..
 

קבצים מצורפים

  • הורדה (2).jpg
    הורדה (2).jpg
    KB 2.8 · צפיות: 36
  • הורדה (1).jpg
    הורדה (1).jpg
    KB 4.3 · צפיות: 31
  • הורדה.jpg
    הורדה.jpg
    KB 7.6 · צפיות: 32

*טובית*

משתמש מקצוען
תמיד הייתי אוהדת מושבעת של מלפפון בצל בשבתות ,מסעדות וערבים משפחתים
וגם ידוע שמרוב שאני חסידה שלו כבר קבלתי ממנו רוח הקוטג' ;) ..-מכורה לקוטג' ולגבינות ..
והיום היום טעמתי לראשונה בחיי משהו מדהים!!!!!!
קוראים לו , ציזיקי ..
הוא ממוצא יווני והוא בדיוק השילוב שבינהם !!! יששש איזה כיףףף, מצאתי את שאהבה נפשי!!:coffee::giggle:
וזה היה מענין כי אני ממש אהבתי אותו אבל התלבטתי איך נקרא לו בספר מתכונים ..? זה נקרא ממרח או שזה נקרא מטבל , או שזה בעצם סלט ...
{מה שבטוח שזה טוב כמעט בול לארוחת גבינות לפעוטות-לאלו ,כמוני. שעדין מאמינות שזה חשוב ונצרך..}
מה אתם אומרות?
איפה אתם משלבות את זה בארוחה? למה זה מתאים ?
מה אתם אומרות לילדים? הכנתי לכם____ חדש..?

ספרו לי עליו , תנו לי מתכונים טובים של זה ...{ לא מה שיש בחיפוש בגוגל, אלא מה שמתחבא בספר מתכונים שלכם או בראש הלא מפסיק לייצר הפתעות..}
הוא מענין , לא ?
תוצר חדש מתגבש לי בראש כבר לשבועות ..

מצרפת תמונות שמצאתי להשראה ..
מחכה לתמונות שלכן , ועוד יותר לשלי, נראה לי מחר אכין..
פליז, יש פה כלל להעלות תמונות רק עם מתכונים.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
זיכרונות ילדות..
הגברים היו חוזרים אחה''צ מהעבודה, יושבים במרפסת והאישה שלהם הגישה צ'זיקי בקערה עם פרוסות לחם שחור ואבטיח עם בולגרית,
יש לצ'זיקי שני אופני הכנה
באחד הצ'זיקי קרוב יותר למרק והשני יותר קרוב לחומוס לניגוב.

אימא שלי שתחי' למדה מהשכנות להכין את המאכל המרענן הזה והייתה מכינה לנו בימים לוהטים מפעם לפעם,
אם מעניין אותך איך מכינים אני אשאל אותה מחר.
 

סטודיו לגרפיקה

משתמש מקצוען
תמיד הייתי אוהדת מושבעת של מלפפון בצל בשבתות ,מסעדות וערבים משפחתים
וגם ידוע שמרוב שאני חסידה שלו כבר קבלתי ממנו רוח הקוטג' ;) ..-מכורה לקוטג' ולגבינות ..
והיום היום טעמתי לראשונה בחיי משהו מדהים!!!!!!
קוראים לו , ציזיקי ..
הוא ממוצא יווני והוא בדיוק השילוב שבינהם !!! יששש איזה כיףףף, מצאתי את שאהבה נפשי!!:coffee::giggle:
וזה היה מענין כי אני ממש אהבתי אותו אבל התלבטתי איך נקרא לו בספר מתכונים ..? זה נקרא ממרח או שזה נקרא מטבל , או שזה בעצם סלט ...
{מה שבטוח שזה טוב כמעט בול לארוחת גבינות לפעוטות-לאלו ,כמוני. שעדין מאמינות שזה חשוב ונצרך..}
מה אתם אומרות?
איפה אתם משלבות את זה בארוחה? למה זה מתאים ?
מה אתם אומרות לילדים? הכנתי לכם____ חדש..?

ספרו לי עליו , תנו לי מתכונים טובים של זה ...{ לא מה שיש בחיפוש בגוגל, אלא מה שמתחבא בספר מתכונים שלכם או בראש הלא מפסיק לייצר הפתעות..}
הוא מענין , לא ?
תוצר חדש מתגבש לי בראש כבר לשבועות ..

מצרפת תמונות שמצאתי להשראה ..
מחכה לתמונות שלכן , ועוד יותר לשלי, נראה לי מחר אכין..
זו אחת מהגבינות האהובות עלי ביותר
מחוסל ברגע
מחכים למתכון...
 

צנוברית

משתמש פעיל
אה בכיף סליחה , אני מאוד מחכה למתכונים שלכם וגם ליצור דיוק אישי משלי אבל הנה מתכון עם תגובות טובות שמצאתי בחיפוש ראשוני באתר עוז תלם {שזה אגב גם המקור והקרדיט לתמונות }
המקור עם יוגורט, אני נחשפתי אליו היום עם גבינה במקום יוגורט וזה היה ממש טעים , לשיקולכן ..
הנה הוא :

מתכון לצזיקי עם יוגורט ומלפפונים​


4-5 מנות, חלבי, 5 דקות עבודה, 15 דקות זמן כולל
מבוסס על מתכון מהספר Cretan cuisine for everyone מאת Myrsini Lambraki עם התאמות קלות


מצרכים:​


4-5 מלפפונים קטנים (לא בייבי), הכי טריים שמצאתם
1/2 כפית מלח גס
390 מ"ל (3 גביעים) יוגורט יווני 7% שומן
2-3 גבעולי שמיר, קצוצים דק
1-2 שיני שום, קלופות וכתושות
כפית חומץ (מומלץ חומץ יין לבן או תפוחים) או מיץ לימון (לפי הטעם)
מלח דק, לפי הטעם

אופן הכנה:​


  • מגררים את המלפפונים בפומפייה, מעבירים לקערה ומפזרים מעליהם מלח גס. מעסים היטבומשהים כ- 5 דקות.
  • סוחטים את המלפפונים היטב כדי להיפטר מנוזלים עודפים.
  • מעבירים את המלפפונים המגוררים והסחוטים לקערה נקייה. מוסיפים את היוגורט והשמיר ומערבבים.
  • מוסיפים את השום הכתוש לאט ובהדרגה עד שהטעם שומי לטעמכם (צריך להיות עדין אך נוכח, לא דומיננטי).
  • טועמים ומתבלים בחומץ או מיץ לימון ומלח לפי הטעם.
  • הצזיקי נשמר יומיים-שלושה במקרר, הכי טעים ביום ההכנה
 

סטודיו לגרפיקה

משתמש מקצוען
אה בכיף סליחה , אני מאוד מחכה למתכונים שלכם וגם ליצור דיוק אישי משלי אבל הנה מתכון עם תגובות טובות שמצאתי בחיפוש ראשוני באתר עוז תלם {שזה אגב גם המקור והקרדיט לתמונות }
המקור עם יוגורט, אני נחשפתי אליו היום עם גבינה במקום יוגורט וזה היה ממש טעים , לשיקולכן ..
הנה הוא :

מתכון לצזיקי עם יוגורט ומלפפונים​


4-5 מנות, חלבי, 5 דקות עבודה, 15 דקות זמן כולל
מבוסס על מתכון מהספר Cretan cuisine for everyone מאת Myrsini Lambraki עם התאמות קלות


מצרכים:​


4-5 מלפפונים קטנים (לא בייבי), הכי טריים שמצאתם
1/2 כפית מלח גס
390 מ"ל (3 גביעים) יוגורט יווני 7% שומן
2-3 גבעולי שמיר, קצוצים דק
1-2 שיני שום, קלופות וכתושות
כפית חומץ (מומלץ חומץ יין לבן או תפוחים) או מיץ לימון (לפי הטעם)
מלח דק, לפי הטעם

אופן הכנה:​


  • מגררים את המלפפונים בפומפייה, מעבירים לקערה ומפזרים מעליהם מלח גס. מעסים היטבומשהים כ- 5 דקות.
  • סוחטים את המלפפונים היטב כדי להיפטר מנוזלים עודפים.
  • מעבירים את המלפפונים המגוררים והסחוטים לקערה נקייה. מוסיפים את היוגורט והשמיר ומערבבים.
  • מוסיפים את השום הכתוש לאט ובהדרגה עד שהטעם שומי לטעמכם (צריך להיות עדין אך נוכח, לא דומיננטי).
  • טועמים ומתבלים בחומץ או מיץ לימון ומלח לפי הטעם.
  • הצזיקי נשמר יומיים-שלושה במקרר, הכי טעים ביום ההכנה
מעניין
כי הצזיקי של פיראוס-תנובה הוא עם מלפפון חמוץ
 

קבצים מצורפים

  • צילום מסך 2024-05-13 212433.png
    צילום מסך 2024-05-13 212433.png
    KB 255.7 · צפיות: 13

צנוברית

משתמש פעיל
מעניין
כי הצזיקי של פיראוס-תנובה הוא עם מלפפון חמוץ
זה מה שאני אומרת וזה גם מה שמרגיש לי שיש בזה כל מיני גרסאות או נכון יותר דיוקים ,
הנה נגיד אתמול עשיתי בארוחת ערב בשלוף :מלפפונים מגורדים עם גבינה לבנה סקי , קצת שום גבישי , פלפל מלח ,שמיר קפוא {מלפני פסח ..}
יצא מושלם .
באמת מענין אותי שנשתף טויסטים קטנים ושווים מניסון של כל אחת מאיתנו
יכול להיות שגם טעים עם מלפפון חמוץ , בואנה ננסה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמז

א הַלְלוּיָהּ כִּי טוֹב זַמְּרָה אֱלֹהֵינוּ כִּי נָעִים נָאוָה תְהִלָּה:ב בּוֹנֵה יְרוּשָׁלִַם יְהוָה נִדְחֵי יִשְׂרָאֵל יְכַנֵּס:ג הָרֹפֵא לִשְׁבוּרֵי לֵב וּמְחַבֵּשׁ לְעַצְּבוֹתָם:ד מוֹנֶה מִסְפָּר לַכּוֹכָבִים לְכֻלָּם שֵׁמוֹת יִקְרָא:ה גָּדוֹל אֲדוֹנֵינוּ וְרַב כֹּחַ לִתְבוּנָתוֹ אֵין מִסְפָּר:ו מְעוֹדֵד עֲנָוִים יְהוָה מַשְׁפִּיל רְשָׁעִים עֲדֵי אָרֶץ:ז עֱנוּ לַיהוָה בְּתוֹדָה זַמְּרוּ לֵאלֹהֵינוּ בְכִנּוֹר:ח הַמְכַסֶּה שָׁמַיִם בְּעָבִים הַמֵּכִין לָאָרֶץ מָטָר הַמַּצְמִיחַ הָרִים חָצִיר:ט נוֹתֵן לִבְהֵמָה לַחְמָהּ לִבְנֵי עֹרֵב אֲשֶׁר יִקְרָאוּ:י לֹא בִגְבוּרַת הַסּוּס יֶחְפָּץ לֹא בְשׁוֹקֵי הָאִישׁ יִרְצֶה:יא רוֹצֶה יְהוָה אֶת יְרֵאָיו אֶת הַמְיַחֲלִים לְחַסְדּוֹ:יב שַׁבְּחִי יְרוּשָׁלִַם אֶת יְהוָה הַלְלִי אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן:יג כִּי חִזַּק בְּרִיחֵי שְׁעָרָיִךְ בֵּרַךְ בָּנַיִךְ בְּקִרְבֵּךְ:יד הַשָּׂם גְּבוּלֵךְ שָׁלוֹם חֵלֶב חִטִּים יַשְׂבִּיעֵךְ:טו הַשֹּׁלֵחַ אִמְרָתוֹ אָרֶץ עַד מְהֵרָה יָרוּץ דְּבָרוֹ:טז הַנֹּתֵן שֶׁלֶג כַּצָּמֶר כְּפוֹר כָּאֵפֶר יְפַזֵּר:יז מַשְׁלִיךְ קַרְחוֹ כְפִתִּים לִפְנֵי קָרָתוֹ מִי יַעֲמֹד:יח יִשְׁלַח דְּבָרוֹ וְיַמְסֵם יַשֵּׁב רוּחוֹ יִזְּלוּ מָיִם:יט מַגִּיד (דברו) דְּבָרָיו לְיַעֲקֹב חֻקָּיו וּמִשְׁפָּטָיו לְיִשְׂרָאֵל:כ לֹא עָשָׂה כֵן לְכָל גּוֹי וּמִשְׁפָּטִים בַּל יְדָעוּם הַלְלוּיָהּ:
נקרא  2  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה