חגים פסח- תבשילים

nechami21

משתמש מקצוען
זה באמת מתכון מעולה
עטפו כל ראש בנפרד בנייר כסף כך שחלק הגבעול(מקום החיתוך) נשאר חשוף
.הכנתי אותו כך הרבה פעמים . ואז ראיתי מהרב ויא שיש להשרות את שיני השום קלופים במים וסבון למספר דקות.
בפעם הראשונה שעשיתי זאת- קילפתי והשריתי ראש שום שלם, קיבלתי את שכרי מיידית וראיתי 2 חיפושיות קטנטנות שחורות על קצה שן השום. :(
 

ברנדויין מירי

סטודיו Brandwin תדמית שתופסת חזק
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
לא שרויה
פרווה

סלט בטעם כבד מאגוזים


10 בצל מאודה

10 ביצים קשות

כוס וחצי אגוזי פקאן קלופים

כף וחצי מלח

לרסק בבלנדר ידני



שקדים /פקאנים מסוכרים מומלץ לשידרוג החסה...

2 כוסות שקדים / פקאנים

3/4 כוס סוכר
2/3 כוס מים
לחמם שמן במחבת להוסיף את כל החומרים ולערבב עד שמתקרמל.

תרכיז תפוזים- פטל בלעז

5 כוסות מיץ

(יחס מומלץ 4 כוסות מיץ תפוזים כוס מיץ לימונים)

קילו סוכר

לבשל בסיר עד שהסוכר נמס ולהביא להרתחה

בלינצעס / חביתיות

3 ביצים

1/2 כוס מים

1/2 כוס קמח תפו"א

קצת מלח

לערבב חזק עדיף עם בלנדר ידני.
ולטגן במחבת מתאימה
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
זה באמת מתכון מעולה

.הכנתי אותו כך הרבה פעמים . ואז ראיתי מהרב ויא שיש להשרות את שיני השום קלופים במים וסבון למספר דקות.
בפעם הראשונה שעשיתי זאת- קילפתי והשריתי ראש שום שלם, קיבלתי את שכרי מיידית וראיתי 2 חיפושיות קטנטנות שחורות על קצה שן השום. :(
גם בשום טרי?
 

nechami21

משתמש מקצוען
גם בשום טרי?
לא יודעת. שאלה טובה.
אני נזכרת עכשיו שקראתי פעם מאמר שמתאר שקליפת שום טרי היא אכילה ובריאה. הכותבת המליצה לטחון את השיניים הטריות בקליפתם. באמת מענין אם יש הבדל בין טרי למיובש לענין תולעים.
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נראה לי שלפי ההלכה האוכל צריך להיות בכניסת שבת "מבושל די צורכו" או לפחות שליש בישול - אנילא בדיוק זוכרת אבל לתשומת לבכן כדאי לכן לבדוק
אם זה לא מבושל בכלל - מותר
רק שאסור באיסור חמור להזיז, להרים את הכיסוי או כל דבר שעלול לגרום לאיסור מבשל
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

לב זהבה

משתמש מקצוען
באותו מתכון עצמו בבצק יש 2 כוסות קמח תפו"א, שמן, סוכר, ביצה, אב' אפיה וכוס שקדים מולבנים טחונים
מה היתרון של שקדים מולבנים על פני שקדים טחונים (רגילים)?
אני עשיתי עם שקדים טחונים, יצא מעולה.
האבקת שקדים יוצא יותר בהיר.
שימי לב, שקדים שטוחנים בבית יוצא יותר גס.
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
כאן מתכון לרסק עגבניות ביתי
וגם כאן:

בתקווה שמחירי העגבניות יהיו סבירים – הכינו לפני החג ושמרו בצנצנות במקפיא

החומרים הנדרשים:

3-4 בצלים

12-15 עגבניות

2 גזרים

שמן זית לטיגון

מלח

שן שום

אופן ההכנה:

חתכו את הבצלים לקוביות וטגנו בשמן הוסיפו רבעי עגבניות ואת הגזרים כשהם פרוסים לפרוסות הוסיפו מלח והביאו לרתיחה הנמיכו את האש ובשלו בלי מכסה כשלושת רבעי שעה

העבירו לבלנדר או מעבד מזון הוסיפו שן שום ורסקו טעמו תקנו תיבול הפעילו שוב

העבירו לצנצנות פלסטיק והקפיאו
 

פ.צ.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
מתכון בסיס לחביתיות מצוינות.

לפני מספר שנים השקעתי מאד והכנתי מנה לבוקר חג הפסח : חביתיות במלית סלמון ומנגולד.
חרשתי מתכונים, הכנתי בחיל וברעדה ולא נעים לומר אבל יצא אסון.
הפלטה הפכה אותם לסמרטוטים צמיגיים בטעם של כלום.
ומזל שכל המנות המדהימות של אמא שלי חיפו על המבוכה....
מאז לא התקרבתי לבלינצע'ס במשך שנים.
בשנה שעברה חמותי הביאה לי מתכון והציעה שאנסה.
הייתי ספקנית אבל להפתעתי גיליתי מתכון מעולה.
חביתיות שלא נהרסות בחימום על הפלטה וטעם עדין ומשובח.
הכנו מלית עוף ומלית ירקות מוקפצים והוספתי להן רוטב פטריות תוצרת בית.

אז ניגש למתכון:
(המידות בכוס פלסטיק חד"פ סטנדרטית)

רכיבים:
2 כוסות קמח תפו"א
כוס מי ברז
4 ביצים
2 כפות שמן
כפית מלח
אופציונלי: פלפל שחור גרוס, עשבי תיבול קצוצים דק (משדרג מאד במראה).

אופן ההכנה:
מניחים בקערה את הקמח והמים וטורפים היטב.
פעולת הערבוב תהיה קשה בתחילה וזה בסדר.
טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת וטורפים שוב.
מוסיפים את השמן והתבלינים וטורפים שוב.

מחממים מחבת עם ציפוי נון סטיק ומורחים בה מעט שמן עם נייר סופג.
בעזרת מצקת יוצקים בלילה בשכבה דקה על המחבת ומטים את המחבת בזריזות לפיזור הבלילה.
מטגנים כחצי דקה או עד ששולי החביתיה מתרוממים והיא מזהיבה מעט בתחתיתה.
הופכים ומטגנים כ-20 שניות נוספות.
בין חביתיה לחביתיה מערבבים שוב את הבלילה שבקערה כיון שהקמח נוטה לשקוע.
מניחים את החביתיות בערימה ושומרים במקום קר וסגור עד למילוי.
אם מחממים על הפלטה לא מחממים באופן ישיר אלא על גבי תבנית אחרת.
איך לערבב: ביד/במעבד מזון?
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
לביבות עופרי
מתכון של השף ערן נחשון ממגזין בופה

לא שרויה
ללא קמח תפו"א

מצרכים:

חצי ק"ג בטטה מקולפת ומגורדת גס
2 בצלים בינוניים מגורדים גס
חצי ק"ג בשר טחון
3 ביצים טרופות
2 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
כף עלי טימין (קשה מאד להשיג בחסלט ולכן לדעתי גם בצל ירוק או פטרוזיליה יתאימו מאד).
שמן לטיגון רדוד.

אופן ההכנה:
בקערה רחבה מניחים את כל החומרים ומערבבים היטב.
לשים את התערובת מספר דקות - פעולה זו חשובה במיוחד כיון שאין חומר מדביק והלישה קושרת את סיבי החלבון.
עוטפים את הקערה ומניחים במקרר לשעה לפחות.
מוציאים ומערבבים שוב.
מחממים שמן במחבת בגובה מחצית מהלביבה עם ציפוי נון סטיק על להבה נמוכה.
יוצרים לביבות קטנות ושטוחות ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים.

לדעתי אפשר בהחלט לאפות בתנור - חום 220 במשך 15-20 דקות. להפוך באמצע.
 
נערך לאחרונה ב:

עצם הטוב

משתמש פעיל
יאפצ'ק
  • החומרים הנדרשים:
  • 8-10 תפוחי אדמה גדולים
  • 2 בצלים בינוניים
  • 5 ביצים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר
  • כחצי כוס שמן רותח
  • כ 1/2 ק"ג קוביות בשר מבושלות [מצלי או ממרק]

  • אופן ההכנה:
  • במעבד מזון מגרדים את תפוחי האדמה והבצל
  • מוסיפים את הביצים המלח והסוכר טועמים ומתקנים תיבול [מעט מלוח וקצת מתוק]
  • מוסיפים את קוביות הבשר.
  • מרתיחים את השמן בסיר קטן ושופכים את השמן הרותח אל תוך התערובת בזהירות ומערבבים היטב.
  • ניתן לבשל בסיר או לאפות בתבנית בינונית בחום בינוני - גבוה כשעה וחצי או עד שפני הקוגל משחימים.
  • הכי טוב לאכול אותו אחר ששהה לילה שלם על פלטת השבת...
 

עצם הטוב

משתמש פעיל
רצועות דג בשקדים
  • החומרים הנדרשים:
  • 1 ק"ג פילה מושט
  • מלח ומיץ לימון להשריית הדגים
  • 3 ביצים
  • מלח ופלפל שחור
  • שברי שקדים לציפוי
  • שמן לטיגון
  • להגשה:
  • פרוסות לימון

  • אופן ההכנה:
  • שוטפים ומייבשים היטב את הדגים.
  • לפזר מלח ומיץ לימון על נתחי הדג ולהניח בצד כ- 20 דקות.
    להוריד את העור בעזרת סכין משוננת
  • לחתוך את פילה הדג לרצועות בעובי אצבע.
    לטרוף את הביצים להוסיף להם את התבלינים.
    לטבול את רצועות הדג בביצה ובשברי השקדים, לטגן בשמן חם
  • לסדר את הרצועות על כלי הגשה ולקשט בפרוסות לימון.
    להגיש חם או בטמפ' החדר.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ד

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת מִזְמוֹר לְדָוִד:ב בְּקָרְאִי עֲנֵנִי אֱלֹהֵי צִדְקִי בַּצָּר הִרְחַבְתָּ לִּי חָנֵּנִי וּשְׁמַע תְּפִלָּתִי:ג בְּנֵי אִישׁ עַד מֶה כְבוֹדִי לִכְלִמָּה תֶּאֱהָבוּן רִיק תְּבַקְשׁוּ כָזָב סֶלָה:ד וּדְעוּ כִּי הִפְלָה יְהוָה חָסִיד לוֹ יְהוָה יִשְׁמַע בְּקָרְאִי אֵלָיו:ה רִגְזוּ וְאַל תֶּחֱטָאוּ אִמְרוּ בִלְבַבְכֶם עַל מִשְׁכַּבְכֶם וְדֹמּוּ סֶלָה:ו זִבְחוּ זִבְחֵי צֶדֶק וּבִטְחוּ אֶל יְהוָה:ז רַבִּים אֹמְרִים מִי יַרְאֵנוּ טוֹב נְסָה עָלֵינוּ אוֹר פָּנֶיךָ יְהוָה:ח נָתַתָּה שִׂמְחָה בְלִבִּי מֵעֵת דְּגָנָם וְתִירוֹשָׁם רָבּוּ:ט בְּשָׁלוֹם יַחְדָּו אֶשְׁכְּבָה וְאִישָׁן כִּי אַתָּה יְהוָה לְבָדָד לָבֶטַח תּוֹשִׁיבֵנִי:
נקרא  23  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה