יש בתכנון הזה הרבה בעיות, אך שתיים מהן ממש בעיות בטיחותיות שכדאי לתת עליהן את הדעת:
1. כיריים צמודים לקיר - מכיוון שבטיגון במחבת אין שטח לידית המחבת לצד הכיריים - הידית תהיה חייבת לבלוט מקו השיש, ומספיק שילד עובר שם במרוצה והמחבת מתהפכת בלי משים...
יש להשאיר מינימום של 20 ס"מ בין הכיריים לקיר.
2. תנורים בחדר שירות - מכיוון שאין משטח הנחה צמוד אליהם - שהרי קורה שלמרות שאנו מוציאים תבניות חמות בעזרת מגבת וכו' - התבנית עדיין חמה לנו בידיים - ולכן *חייבים* שיהיה משטח הנחה לצד התנורים ושהגישה אליו תהיה מהירה, נגישה ונוחה.
יש להשאיר משטח הנחה מינימלי ברוחב 40 ס"מ לצג התנורים כדי לאפשר הנחה בטוחה של תבניות.
אם מתוכנן מיקרוגל מעל התנורים - משטח ההנחה רלוונטי גם לגביו - ויש לשים לב שגובה מדף המיקרוגל לא יעלה על 135 ס"מ.
אחרי עניין הבטיחות שבו אין פשרות - יש את עניין הפרקטיות, שזה כבר יותר גמיש ויכול להשתנות לפי העדפות וצרכי המשפחה:
1. אם לא בוחרים בכיור כפול (שחוסך שטח הן במשטח והן באחסון) - כדאי לתכנן את הכיריים בין שני הכיורים - כך שיתאפשר ניקיון של הכיריים לכיור המתאים (חלבי/בשרי) לאחר הבישול.
2. אחסון מזון - כדאי לייעד לכך מקום מוגדר (מזווה/מגירות ייעודיות).
3. אחסון מוצרי חשמל כמו מיקסר/מעבד מזון/טוסטר וכו' - שלא יתפסו מקום על המשטח, לא יבזבזו שטח של מגירה ויהיו נגישים לעבודה.
4. משטח נוח לעבודה עם בצקים - ללא ארונות עליונים.
5. מקומות ישיבה במטבח - האם נצרכים? אם כן, כמה?
6. מה הצרכים בחדר השירות? האם ניתן להגדיל את המטבח על חשבונו ולייצר ארון כביסה שיכיל את המכונה/המייבש ושאר הדברים הנצרכים בו?
7. נראות - איך משלבים את כל הרשימה הנ"ל עם נראות אסטטית ונעימה - ולא מקבלים מראה עמוס וצפוף?
8. לא לשכוח לתת מקום בתכנון לתאורה נכונה שלא תייצר צללים על משטח העבודה.
ככל שתדייקו יותר את הצרכים שלכם ותחשבו על מה שדרוש לכם במטבח בצורה מפורטת יותר - תוכלו לתכנן מטבח טוב יותר שיענה על כל צרכיכם בצורה אופטימלית ופרקטית.
(ואם אתם לא מסתדרים, בשביל זה יש מעצבות פנים...).
מצרפת הדמייה להמחשה, של מטבח קטן וסגור שתכננתי ללקוחות (כרגע בביצוע) - שעונה על רשימת דרישות גדולה שלהם - בלי להתפשר על הנראות.
בהצלחה!
צפה בקובץ המצורף 997053