זמן רב אני רוצה להכין בייגל'ס טובים כמו שרק בייגל'ס אמריקאים יכולים להיות, הבוקר נברתי בהמון מתכונים כולל מה ש @hbecker ו @BIZZARC- עשירה העלו כאן בפורום.
בסוף החלטתי לנסות את המתכון של שמרית הוא נראה טוב, קצר [ללא השהייה של לילה במקרר], וגם קול פנימי לחש לי שכדאי להמר על המתכון הזה.
קרדיט לאתר של שימרית הנה קישור.
השינויים והתוספות שלי בכיתוב אדום!
רכיבים:
חומרים לבייגלס (25 יחידות)
חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח + ¼ כוס לרידוד הבצק
1 שמרית שמרים טריים ( 50 גרם)או 2 כפות שמרים יבשים.
1 שקית משפר אפיה ( 50 גרם, לא חובה)
¼ 2 כוסות מים ( 560 מ"ל)
2 כפיות גדושות מלח
חומרים לבישול הבייגל'ס:
כ- ½2 ליטר מים
2 כפות סוכר חום
חומרים לציפוי:
1 ביצה טרופה אני עשיתי בלי
פרג
שומשום
שום גבישי ומלח גס
שבבי בצל
חומרים לאפייה:
2 /1 כוס מים
אופן ההכנה:
1.הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים (קוביה יש לפורר), מים ומלח ולשים כ- 10 דקות.
אפשרי בהחלט ללוש גם ידנית.
לאחר 3 דקות לישה בודקים את מצב הלחות של הבצק במידה והבצק יבש מוסיפים מעט מים (2 כפות בכל פעם) במידה והבצק רטוב מדי, מוסיפים מעט קמח ( 2 כפות ).
משהים מכוסה כחצי שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2.מחממים את התנור לחום גבוה מאוד 230 מעלות. (מומלץ טורבו כדי שנוכל לאפות את הבייגלס ביחד). מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. טופחים על הבצק להוצאת האויר.
3.הכנת הבייגלס: קורצים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג ויוצרים מכל כדור גליל בצק באורך כ-15 ס"מ. סוגרים לעיגול ומהדקים היטב. מניחים על משטח מקומח ומתפיחים כ 20- דקות.
אני הפכתי אחרי חלוקה לכדורים וחוררתי חור באמצע מצד לצד ולאחר מכן הרחבתי את החור מאד על ידי סיבוב הבייגל בשתי אצבעות עד לקוטר של 2-3 סנטימטר לאחר מכן הנחתי על נייר אפייה ללא קמח והתפחתי עשרים דקות.
4.בסיר בינוני מרתיחים מים עם הסוכר החום. מבשלים את הבייגלס כחצי דקה או עד שהם צפים במים אצלי הם צפו מיד אז המתנתי חצי דקה והפכתי לצד השני לעוד חצי דקה בעזרת כף מחוררת מוציאים מהסיר, מעבירים למשטח ומכסים במגבת. מבשלים עד 4 בייגלס יחד בכל פעם.
5.כשהבייגלס התייבשו מעט מעבירים מיד לתבנית, מורחים בביצה ומצפים בשומשום או בפרג אני דילגתי על השלב הזה ומיד כשיצאו מהמים שמתי שומשום, פרג, שום גבישי עם מלח גס, ושבבי בצל, זה נדבק בגלל הסוכר, אבל נופל יחסית מהר, מי שחשוב לו שישאר הציפוי אפשר לנסות עם ביצה.
אם מכינים עם שבבי בצל כדאי להכניס לתנור ללא הבצל. ובערך 3 דקות לפני שמוכן להוציא מהתנור, למרוח מי סוכר חום ולפזר את שבבי הבצל. להחזיר לתנור לעוד 3 דקות בערך. זה בשביל למונע מהם להישרף באפיה.
חשוב להכניס את הבצק לתנור בסמוך להוצאת הבייגלס מהמים על מנת לשפר את תפיחת הבייגלס בתנור.
שופכים לתבנית בתחתית התנור חצי כוס מים, ומיד מכניסים את התבנית עם הבייגלס ואופים 20 דקות או עד שהבצק מזהיב.
חתכנו באמצע מרחנו גבינת שמנת ביתית עגבניות מלפפונים [אפשר גם מלפפונים חמוצים] ובצל, יצא מעדן!
שכחתי לצלם את השלבים וכן את הבייגל המוכן עם גבינת שמנת וירקות, זה ישאר לפעם הבאה!
והנה התוצאה:
בהצלחה!
בסוף החלטתי לנסות את המתכון של שמרית הוא נראה טוב, קצר [ללא השהייה של לילה במקרר], וגם קול פנימי לחש לי שכדאי להמר על המתכון הזה.
קרדיט לאתר של שימרית הנה קישור.
השינויים והתוספות שלי בכיתוב אדום!
רכיבים:
חומרים לבייגלס (25 יחידות)
חומרים לבצק:
1 ק"ג קמח + ¼ כוס לרידוד הבצק
1 שמרית שמרים טריים ( 50 גרם)או 2 כפות שמרים יבשים.
1 שקית משפר אפיה ( 50 גרם, לא חובה)
¼ 2 כוסות מים ( 560 מ"ל)
2 כפיות גדושות מלח
חומרים לבישול הבייגל'ס:
כ- ½2 ליטר מים
2 כפות סוכר חום
חומרים לציפוי:
1 ביצה טרופה אני עשיתי בלי
פרג
שומשום
שום גבישי ומלח גס
שבבי בצל
חומרים לאפייה:
2 /1 כוס מים
אופן ההכנה:
1.הכנת הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים (קוביה יש לפורר), מים ומלח ולשים כ- 10 דקות.
אפשרי בהחלט ללוש גם ידנית.
לאחר 3 דקות לישה בודקים את מצב הלחות של הבצק במידה והבצק יבש מוסיפים מעט מים (2 כפות בכל פעם) במידה והבצק רטוב מדי, מוסיפים מעט קמח ( 2 כפות ).
משהים מכוסה כחצי שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2.מחממים את התנור לחום גבוה מאוד 230 מעלות. (מומלץ טורבו כדי שנוכל לאפות את הבייגלס ביחד). מרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. טופחים על הבצק להוצאת האויר.
3.הכנת הבייגלס: קורצים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג ויוצרים מכל כדור גליל בצק באורך כ-15 ס"מ. סוגרים לעיגול ומהדקים היטב. מניחים על משטח מקומח ומתפיחים כ 20- דקות.
אני הפכתי אחרי חלוקה לכדורים וחוררתי חור באמצע מצד לצד ולאחר מכן הרחבתי את החור מאד על ידי סיבוב הבייגל בשתי אצבעות עד לקוטר של 2-3 סנטימטר לאחר מכן הנחתי על נייר אפייה ללא קמח והתפחתי עשרים דקות.
4.בסיר בינוני מרתיחים מים עם הסוכר החום. מבשלים את הבייגלס כחצי דקה או עד שהם צפים במים אצלי הם צפו מיד אז המתנתי חצי דקה והפכתי לצד השני לעוד חצי דקה בעזרת כף מחוררת מוציאים מהסיר, מעבירים למשטח ומכסים במגבת. מבשלים עד 4 בייגלס יחד בכל פעם.
5.כשהבייגלס התייבשו מעט מעבירים מיד לתבנית, מורחים בביצה ומצפים בשומשום או בפרג אני דילגתי על השלב הזה ומיד כשיצאו מהמים שמתי שומשום, פרג, שום גבישי עם מלח גס, ושבבי בצל, זה נדבק בגלל הסוכר, אבל נופל יחסית מהר, מי שחשוב לו שישאר הציפוי אפשר לנסות עם ביצה.
אם מכינים עם שבבי בצל כדאי להכניס לתנור ללא הבצל. ובערך 3 דקות לפני שמוכן להוציא מהתנור, למרוח מי סוכר חום ולפזר את שבבי הבצל. להחזיר לתנור לעוד 3 דקות בערך. זה בשביל למונע מהם להישרף באפיה.
חשוב להכניס את הבצק לתנור בסמוך להוצאת הבייגלס מהמים על מנת לשפר את תפיחת הבייגלס בתנור.
שופכים לתבנית בתחתית התנור חצי כוס מים, ומיד מכניסים את התבנית עם הבייגלס ואופים 20 דקות או עד שהבצק מזהיב.
חתכנו באמצע מרחנו גבינת שמנת ביתית עגבניות מלפפונים [אפשר גם מלפפונים חמוצים] ובצל, יצא מעדן!
שכחתי לצלם את השלבים וכן את הבייגל המוכן עם גבינת שמנת וירקות, זה ישאר לפעם הבאה!
והנה התוצאה:
בהצלחה!
נערך לאחרונה ע"י מנהל: