דרוש מתכון מחפשת את המתכון המושלם לארבעס

אפרתEfrat

משתמש צעיר
אחרי הרבה שנים של בישול מוצלח ב"ה בתקופה האחרונה קבלתי מתכון בתנור והוא הרבה יותר מוצלח, ויוצא הרבה יותר טעים ורך.
קילו חומוס [עדיף ענק] מושרה 12/24 שעות
בתבנית חד פעמית גדולה
כפית סודה לשתיה
כפית פלפל שחור
2 כפות סוכר
2 כפות מלח
מים [בערך 9 כוסות, אפשר יותר]
לכסות בניר כסף ולאפות על 200/220 מעלות בערך שעתיים וחצי
מוציאה עם הרשת של התנור שמה על הכיור, עושה חורים בתבנית ואז המים יוצאים לכיור,
תזהרו זה מתחסל....
בתאבון.
טוב, אז הכנתי אתמול לפי המתכון הזה ויצא לא משהו 😏
תגידו לי מה עשיתי לא טוב.
השריתי את החומוס כ-18 ש', בשעות האחרונות הוספתי שקית א.אפיה,
סיננתי והכנסתי לתבנית אמיתית בגודל בינוני (לא היה לי ח"פ בגודל) שמתי 1/2 קילו חומוס אך השארתי את כמות המים כמו במתכון ואפילו יותר מ-9 כוסות, סודה לשתיה שמתי קצת פחות.
כיסיתי את התבנית היטב היטב עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף, לאחר שעתיים הגעתי לבדוק מה המצב, וגיליתי שלא נותרה טיפת מים אחת...
הכל התאדה! וגם הארבעס יצאו לא ממש רכים.
התאכזבתי, חוזרת לסיר 🙁
 

אני מאיר

משתמש רשום
טוב, אז הכנתי אתמול לפי המתכון הזה ויצא לא משהו 😏
תגידו לי מה עשיתי לא טוב.
השריתי את החומוס כ-18 ש', בשעות האחרונות הוספתי שקית א.אפיה,
סיננתי והכנסתי לתבנית אמיתית בגודל בינוני (לא היה לי ח"פ בגודל) שמתי 1/2 קילו חומוס אך השארתי את כמות המים כמו במתכון ואפילו יותר מ-9 כוסות, סודה לשתיה שמתי קצת פחות.
כיסיתי את התבנית היטב היטב עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף, לאחר שעתיים הגעתי לבדוק מה המצב, וגיליתי שלא נותרה טיפת מים אחת...
הכל התאדה! וגם הארבעס יצאו לא ממש רכים.
התאכזבתי, חוזרת לסיר 🙁
אני באמת מוסיפה מללא מים תוך כדי אפיה...
תנסי שוב, זה יוצא מיוחד!
 

חם בלב

משתמש חדש
הכנתי .
השריתי 24 שעות
עשיתי חצי קילו של יבש חומוס מקסיקני
נכנס לי נורמלי בתבנית R31
מילאתי 9 כוסות מים רותחים
שמתי לשעה וחצי על 200 בתנור כשזה עטוף וסגור בנייר כסף
ויצא מצוין ממש
את התבלון הפחתתי בחצי
כף מלח וסוכר
חצי כפית פלפל שחור ואפילו קצת יותר
ו3/4 כפית של אבקת סודה לשתיה

יצא לי 3 קופסאות עגולות של חצי ליטר
וזה אומר שאם הייתי קונה את זה בחנות זה היה עולה לי 90 שח ובזכות המתכון גמרתי ב:
10 ש"ח החומוס,
1 הרתחת קומוקום מים
2 שעות של תנור אפיה על 200
ו3 קופסאות
אפשר סילאן במקום הסוכר?
 

cyp

משתמש מקצוען
אני עושה שנים ארבעס לבד, רך רך וטעים ממש, מכינה כמויות, לפעמים זו תוספת לסלט או לאורז,
משרה חומוס ענק במים בערך 12 שעות , מחליפה מדי פעם מים, אפשר במקרר אם ממש חם,
מרתיחה ומבשלת בסיר מלא מים עד לריכוך על להבה נמוכה, (אני מכינה כמות גדולה של קילו וחצי לפחות ולכן זה לוקח להתרכך לפחות 10 שעות) מוסיפה מלח בערך שעתיים לפני שמוכן, מסננת ושוטפת,
מייבשת קצת במסננת או על מגבת, אם רוצים מתבלים בפלפל שחור,
יוצא טעים ורך,
בלי סודה לשתייה וכל מיני חומרים גרועים לקיבה,
 

mgv

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
טוב, אז הכנתי אתמול לפי המתכון הזה ויצא לא משהו 😏
תגידו לי מה עשיתי לא טוב.
השריתי את החומוס כ-18 ש', בשעות האחרונות הוספתי שקית א.אפיה,
סיננתי והכנסתי לתבנית אמיתית בגודל בינוני (לא היה לי ח"פ בגודל) שמתי 1/2 קילו חומוס אך השארתי את כמות המים כמו במתכון ואפילו יותר מ-9 כוסות, סודה לשתיה שמתי קצת פחות.
כיסיתי את התבנית היטב היטב עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף, לאחר שעתיים הגעתי לבדוק מה המצב, וגיליתי שלא נותרה טיפת מים אחת...
הכל התאדה! וגם הארבעס יצאו לא ממש רכים.
התאכזבתי, חוזרת לסיר 🙁
אין לי מושג מה קרה לך
אני מכינה הרבה ויוצא אחד אחד רכים ב"ה
למה הוספת את הא. אפיה?
אולי מידי הרבה מעלות, התנור שלך אולי חם מידי?
 

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
אין לי מושג מה קרה לך
אני מכינה הרבה ויוצא אחד אחד רכים ב"ה
למה הוספת את הא. אפיה?
אולי מידי הרבה מעלות, התנור שלך אולי חם מידי?
לא כדאי להתאכזב מהר.
כנראה שהתבנית לא היתה אטומה
המים שהתאדו לא קשורים למתכון. אולי בתבנית ח"פ יותר קל לסגור היטב מכל הכיוונים.

למה שמתם נייר אפיה?
למה שמתם אבקת אפיה?
 

saralulu

משתמש מקצוען
טוב, אז הכנתי אתמול לפי המתכון הזה ויצא לא משהו 😏
תגידו לי מה עשיתי לא טוב.
השריתי את החומוס כ-18 ש', בשעות האחרונות הוספתי שקית א.אפיה,
סיננתי והכנסתי לתבנית אמיתית בגודל בינוני (לא היה לי ח"פ בגודל) שמתי 1/2 קילו חומוס אך השארתי את כמות המים כמו במתכון ואפילו יותר מ-9 כוסות, סודה לשתיה שמתי קצת פחות.
כיסיתי את התבנית היטב היטב עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף, לאחר שעתיים הגעתי לבדוק מה המצב, וגיליתי שלא נותרה טיפת מים אחת...
הכל התאדה! וגם הארבעס יצאו לא ממש רכים.
התאכזבתי, חוזרת לסיר 🙁
אם תכיני בדיוק לפי המתכון
יצא לך מושלם וטעים בעז״ה!
אני הכנתי כבר כמה פעמים ויצא נדיר ומיוחד ממש!
לפעמים היה צורך בעוד זמן אפיה, בודקים מפעם לפעם עד שזה רך וטוב!
ארבעס - חומוס ענק רק מחנות של פיצוחים.
בתבנית ח״פ
בקיצור
בדיוק לפי ההוראות יוצא מצוין
אם את משנה זה יכול לצאת בהתאם...
אני שמה סוכר חום בשביל הצבע כמו שהמליצו פה.
 

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
לא מבין בחומרים
אני נצמדתי למתכון המקורי
שיחקתי טיפטיפה עם אבקת סודה לשתיה
ויצא נהדר
וכבר עשיתי ל3/4 שלום זכר ויצא מיוחד מאד
סליחה

יש כאלה שממליצים על סילאן לצבע יותר חום , כך נראה לי כתוב בפורום על ארבעס
אני הייתי מנסה , זה לא יהרוס את הרכות של הגרגירים וכד'
 

cbs13579

משתמש רשום
קיבלתי מבעל קייטרינג גדול ומפורסם- רוב השבתות לא נשאר לו לעצמו לשבת הכל נחטף.....
1 קילו זן ספרדי חומוס לבן ענק
השריה מינימום 12 שעות לשטוף במהלכה פעמיים שלש
לשטוף ולשים בסיר לחץ עם כף מלח גס
לקפות קצף ולשים חצי כפית שטוחה סודה לשתיה
לסגור מרגע הלחץ להנמיך אש לבשל שעה וארבעים דקות
לסנן לייבש ולתבל

נימוח רך ומושלם!!

ככל שמייבשים יותר טוב במגבת או מסננת נשמר יותר ימים בקרור
יצא מושלם!!
תודה רבה!
 

esw

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני הולכת להכין היום בתנור
איך אתם משרים את זה קודם? בתבנית שבה אופים את זה?
ואחרי ההשריה שוטפים?
 

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
אני הולכת להכין היום בתנור
איך אתם משרים את זה קודם? בתבנית שבה אופים את זה?
ואחרי ההשריה שוטפים?
בקופסת פלסטיק
מידי פעם מחליפים את המים (לא יודע למה)
תקחו קופסא שיהיה מקום לגרגירים להכפיל את עצמם הם ממש מתנפחים
להשרות 12/24 שעות
 
  • תודה
Reactions: esw

שרה אחת...

משתמש צעיר
אחרי הרבה שנים של בישול מוצלח ב"ה בתקופה האחרונה קבלתי מתכון בתנור והוא הרבה יותר מוצלח, ויוצא הרבה יותר טעים ורך.
קילו חומוס [עדיף ענק] מושרה 12/24 שעות
בתבנית חד פעמית גדולה
כפית סודה לשתיה
כפית פלפל שחור
2 כפות סוכר
2 כפות מלח
מים [בערך 9 כוסות, אפשר יותר]
לכסות בניר כסף ולאפות על 200/220 מעלות בערך שעתיים וחצי
מוציאה עם הרשת של התנור שמה על הכיור, עושה חורים בתבנית ואז המים יוצאים לכיור,
תזהרו זה מתחסל....
בתאבון.
עשינו ויצא מושלם!!
 

דובי פנדה

משתמש חדש
טוב, אז הכנתי אתמול לפי המתכון הזה ויצא לא משהו 😏
תגידו לי מה עשיתי לא טוב.
השריתי את החומוס כ-18 ש', בשעות האחרונות הוספתי שקית א.אפיה,
סיננתי והכנסתי לתבנית אמיתית בגודל בינוני (לא היה לי ח"פ בגודל) שמתי 1/2 קילו חומוס אך השארתי את כמות המים כמו במתכון ואפילו יותר מ-9 כוסות, סודה לשתיה שמתי קצת פחות.
כיסיתי את התבנית היטב היטב עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף, לאחר שעתיים הגעתי לבדוק מה המצב, וגיליתי שלא נותרה טיפת מים אחת...
הכל התאדה! וגם הארבעס יצאו לא ממש רכים.
התאכזבתי, חוזרת לסיר 🙁
אני הכנתי גם את המתכון הזה ויצא מטורף עוד לפני ששמתי בקופסא נגמר חצי
עשיתי על חום של 220 באמצע ראיתי שמתחיל להגמר המים אז הוספתי וכשבאתי להוציא אחרי שעתיים וחצי זה היה קשה אז הכנסתי שוב לקצת יותר מחצי שעה אחכ סיננתי וזה יצא רך מאד
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה