השקעות נדל"ן מדד תשומות הבנייה

מוטי MOTI

משתמש רשום
אשמח לדעתכם - הוצע לי דירה בסך 2.5 מיליון כאשר המוצמד למדד הוא 1.0 מיליון או שאני יכול להוסיף כעת כ - 60000 אל"ש ולהרוויח לא להיצמד למדד - מה שווה יותר
צפי לבנייה הוא 4 שנים

הכל לטובה תמיד

משתמש פעיל
1704211338227.png

לא מייעצת אבל הנתונים הם שבממוצע עולה 3.2 לשנה בממוצע מארבע שנים האחרונות וממוצע ל20 שנה זה 3.43 - שנתי

ולכן זה אומר שאם זה יהיה כך תעשה חשבון מה אתה יכול לעשות עם הכסף והאם אתה יכול לקחת סיכון שהמדד יעלה יותר .

האם תוכל לקבל יותר רביית מזה או לא לפי שנתי
אם אתה לוקח הלוואה בשביל זה הרבית מסתבר הרבה יותר
בהצלחה

נערך לאחרונה ב:

הנורמלי הבודד

משתמש פעיל
זה תלוי האם יש לך את הכסף [60000 אל"ש] ביד כעת, אם כן כדאי להכניס את זה לתוכנית השקעה כלשהי ועדיף תוכנית צמודה למדד וכך לא תפסיד בוודאות, תקווה שהמדד לא יזנק כמו בשנים הקודמות ואז גם תרוויח.
אם אין לך את הסכום ביד אז בוודאות כדאי לך לקחת הלוואה ולשלם 60000 אל"ש עכשיו.

נ.ב. רק מציין שהסיכוי שמדד תשומת הבנייה לא יזנק הוא ממש נמוך בעקבות המלחמה שמשפיעה על המחירים והמחסור החריף בעובדים.

מקצועי בנדל"ן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יש צפי לדעת מה יהיה עם מדד תשומות הבניה ב15 לחודש?
(יש דרך לראות או לבדוק את זה-שאדע אם שווה לי להקדים מהר תשלום...)

תודה!
אין דרך לדעת!
"מי שאומר לא יודע, מי שיודע לא אומר.."

מקצועי בנדל"ן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
א"א להעריך על בסיס נתונים מסוימים?

אין דרך לדעת על חודש ספציפי!

כן יש- תחזית מדד תשומות הבניה לשנת 2024 על פי נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ ראול סרוגו

"תחזית מדד תשומות הבניה לשנת 2024 כ 2.6%-3.7%"
  • בעקבות המלחמה נעצרה למעשה הבניה בישראל כי נעצרה לחלטין כניסת פועלי עבודה מהשטחים או מעזה.
    כ 20 אלף עובדים זרים עזבו את הארץ עם פרוץ הקרבות. עוד לפני המלחמה היו חסרים כ 80 אלף עובדים. בנוסף באתרי בנייה רבים עבדו גם שב"ח שבעקבות המצב הבטחוני החדש לא יכנסו לארץ
    שכר העבודה של עובדי בניין בישראל מושפע מאוד מסגרים ומשברים בטחוניים. מרכיב שכר העבודהזה עלה מאוד ב 12 החודשים האחרונים. הקבלנים אומרים שכאשר יחזרו אתרי הבניה לפעול מרכיב שכר העבודה בשקלול עלויות הבניה עלה משמעותית בשנים האחרונות.
  • בעקבות המלחמה ואיום הטירור של החותים בתימן, חברות ספנות רבות הודיעו על הפסקת השילוח דרך הים האדום. כ 9 חברות שילוח ימי ענקיות השולטות על כ 75% מהשילוח הימי העולמי הודיעו על הפסקת השיט לישראל בנתיב הזה. מה שגורם להארכת נתיב השיט דרך אפריקה ויקור עלויות השילוח לישראל
  • מחיר הברזל עלה בלמעלה מ 35% החל ממחצית שנת 2023. מחיר הברזל מתעדכן אחת לשבועים. הערכת הקבלנים כי הברזל מהווה כ 20% מסך עלויות הבניה. כך שהמשך עליית מחירי הברזל יביא לעליה של תחזית מדד תשומות הבניה.
  • עליית מחירי המלט ,בשנת 2023 עלו מחירי המלט בכ15%.
  • עיכובים בהובלות הימייות גרמו להתיקרות במחירי ההובלה. כמו כן מחזור במכולות בעולם מוסיף להתיקרות הלוגיסטיקה.

הנורמלי הבודד

משתמש פעיל
שים לב שכל הנתונים הללו שמופיעים בתחזית הנ"ל זה דברים שכבר קרו, המלחמה שהביאה לעליית המחירים ולמחסור בעובדים וכולי...
בעקבות דבריך אני אסתייג מדברי לעיל ואגדיר זאת כך: אין תחזית מדויקת למדד תשומת הבנייה אבל ישנה וודאות כמעט גמורה בנוגע לרף הנמוך שלו העתידי [בגלל דברים שכבר קרו וישפיעו עלינו במשך השנה]

נ.ב. אציין גם שמדד תשומת הבנייה מושפע מכמעט 500 אלמנטים שונים בענף הבנייה, תמיד טוב לדעת...

הפקה ברמה

משתמש פעיל
שים לב שכל הנתונים הללו שמופיעים בתחזית הנ"ל זה דברים שכבר קרו, המלחמה שהביאה לעליית המחירים ולמחסור בעובדים וכולי...
בעקבות דבריך אני אסתייג מדברי לעיל ואגדיר זאת כך: אין תחזית מדויקת למדד תשומת הבנייה אבל ישנה וודאות כמעט גמורה בנוגע לרף הנמוך שלו העתידי [בגלל דברים שכבר קרו וישפיעו עלינו במשך השנה]

נ.ב. אציין גם שמדד תשומת הבנייה מושפע מכמעט 500 אלמנטים שונים בענף הבנייה, תמיד טוב לדעת...
המצב עם הפועלים לא אמור להשפיע על המדד?

הנורמלי הבודד

משתמש פעיל
המצב עם הפועלים לא אמור להשפיע על המדד?
אתה שואל או אומר?
ברור שהמחסור בעובדים ישפיע מאוד על המדד וכן כדאי מאוד כעת כשהמצב בשוק המכירות קשה, לדרוש מהקבלנים שלא להצמיד את המחיר של הדירה למדד,
ברוב המקרים זו הטבה שניתנת גם בלי לבקש.

מומחה בנדל"ן

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
ברור שהמדד יעלה, ועל כזה סכום ברור ששוה לשלם 60K, וגם זה רוגע שאתה לא לחוץ מהמדד

robi

משתמש צעיר
אשמח לדעתכם - הוצע לי דירה בסך 2.5 מיליון כאשר המוצמד למדד הוא 1.0 מיליון או שאני יכול להוסיף כעת כ - 60000 אל"ש ולהרוויח לא להיצמד למדד - מה שווה יותר
צפי לבנייה הוא 4 שנים
די גבולי, ולכן הקבלן נותן לך לבחור.
אייך אתה משלם את המיליון הללו, פרוס לאורך הארבע שנים או בכניסה לדירה?

מומחה בנדל"ן

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
די גבולי, ולכן הקבלן נותן לך לבחור.
אייך אתה משלם את המיליון הללו, פרוס לאורך הארבע שנים או בכניסה לדירה?
לפעמים זה הטבה זה שהוא נותן לבחור

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה