דרוש מתכון לארוחת צהריים מזינה ולא יקרה

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
השבוע הכנתי את אלו, בפעם השלישית מתחילת הקיץ
זה טעים ברמות.
אפשר בשביל ההרגשה הפסיכולוגית להכין עם סלט או פחמימה,
אבל אני בד״כ מכינה רק אותן כארוחה מלאה שמכילה כבר את כל אבות המזון
הכנתי אותם אתמול לצהרים, יצאו מאוד טובים!
הזכירו לי בטעם פלאפל, אולי השילוב של העדשים והכמון,
בכל אופן ל 2 הבררנים הגדולים שלי אמרתי שזה סוג של פלאפל בריא ואכלו את הכל:)
אז תודה רבה על הקישור.
 

saryk

משתמש מקצוען
השבוע הכנתי את אלו, בפעם השלישית מתחילת הקיץ
זה טעים ברמות.
אפשר בשביל ההרגשה הפסיכולוגית להכין עם סלט או פחמימה,
אבל אני בד״כ מכינה רק אותן כארוחה מלאה שמכילה כבר את כל אבות המזון

הכנתי אותם אתמול לצהרים, יצאו מאוד טובים!
הזכירו לי בטעם פלאפל, אולי השילוב של העדשים והכמון,
בכל אופן ל 2 הבררנים הגדולים שלי אמרתי שזה סוג של פלאפל בריא ואכלו את הכל:)
אז תודה רבה על הקישור.

הכנתי גם אני היום, עם שינויים, אבל הבסיס שלך... (יותר ירקות, בלי קוואקר, והוספתי גם עדשים ירוקות מבושלות באותה כמות)
נזלל!!!!! תודה!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
הכנתי אותם אתמול לצהרים, יצאו מאוד טובים!
הזכירו לי בטעם פלאפל, אולי השילוב של העדשים והכמון,
בכל אופן ל 2 הבררנים הגדולים שלי אמרתי שזה סוג של פלאפל בריא ואכלו את הכל:)
אז תודה רבה על הקישור.
הכנתי בלי כמון ועדיין היה טעם של פלאפל.
כנראה הטיגון של הקטניה באמת.
 
בלתק

מתכון למרק עדשים כ-6 מנות.

חומרים
כוס עדשים כתומות/ירוקות(לבדוק מחרקים)
2 תפוחי אדמה
שמן זית
1 בטטה
כפית כורכום שטוחה
חצי כפית מלח
קומץ עלי כוסברה(אפשר גם יבשים)


הוראות הכנה:
לחמם סיר עם שתי כפות שמן זית.
לגרד במגרדת גסה את תפוחי האדמה והבטטה.
לטגן קלות בשמן.
להוסיף כוס עדשים ולטגן שתי דקות.
לשפוך מים רותחים עד שמכסה את כל הסיר.
להוסיף את הכורכום והמלח .
לבשל כ20 דקות.
להוסיף כוסברה קצוצה ולבשל עוד 5 דקות.

בתאבון מקווה שעזרתי...
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
לוקשן קסרול (סוג של אטריות מוקרם)
חבילת אטריות מוכנה
להכין רוטב בשמל (לבן)
להמיס 50 גרם חמאה לערבב חצי כוס קמח + עם חלב
קר עד שנמס (מערבבים יחד כשקר כדי למנוע גושים)
ולהוסיף לחמאה,
לערבב ולהוסיף חלב לאט לאט כשהחלב מגיע לרתיחה הוא מסמיך
תוך כדי ערבוב. (ליטר חלב)
להוסיף 2 קופסאות טונה מסוננות לרוטב
להוסיף את הרוטב לאיטריות
לשים בתבנית חד פעמית
לשים מעל פרוסות עגבניות עגולות ודקות
לאפות חצי שעה.
תפו"א מוקרם
לחתוך תפו"א לקוביות
לבשל במים
לערבב עם הרוטב בשמל לעיל (בלי להוסיף טונה)
לתבל, מלח, פלפל, שום
לשים בתבנית ולאפות כחצי שעה
לשים מעל פרוסות גבינה צהובה, ולהמשיך לאפות עד שמשחים.
אטריות עם גבינות קוטג' ורוטב בשמל
להוסיף לאטריות מוכנות מה שמתחשק
גבינות מה שיש, רוטב בשמל
לשים מעל פרוסות גבינ"ץ ועגבניות.
תבשיל נקניקיות חריפות
לטגן בצל
לפרוס נקניקיות חריפות לעיגולים להוסיף
להוסיף עגבניות
טעים מאוד על אורז.
פריטטה
לבשל תפו"א פרוסים בעובי בינוני.
לטגן המון בצל,
להוסיף את תפו"א מסוננים
לתבל במלח ופלפל שחור
להוסיף ביצים
לבשל על אש נמוכה עם נייר כסף
כשמתחיל להתקשות במקום להפוך הכל ביחד
אפשר לחתוך במחבת ל4 ולהפוך כל חלק בנפרד. (לא מפריע בהגשה)
הולך טוב עם שמנת חמוצה.
שקשוקה אפונה וגזר
לבשל שקית אפונה וגזר קפוא במים עם כמה כפות שמן, מלח, פפריקה, פפריקה חריפה לבחירה שום.
לתת לרוב המים להתאדות (מראש לשים קצת פחות מים מגובה הירקות)
להוסיף ביצים שלמות, לכסות בנייר כסף, עד שרכות.
ארוחות מהירות - סנדוויצ'ים משביעים
סנדוויץ' טונה במיונז/ חמוצים /עגבניות
סנדוויץ' חביתה /עגבניות /גבינה לבנה
סנדוויץ' גבינה צהובה /ירקות
סנדבוויץ' גבינת שמנת ירקות
 

מביאה את המשיח

משתמש פעיל
הכנתי אותם אתמול לצהרים, יצאו מאוד טובים!
הזכירו לי בטעם פלאפל, אולי השילוב של העדשים והכמון,
בכל אופן ל 2 הבררנים הגדולים שלי אמרתי שזה סוג של פלאפל בריא ואכלו את הכל:)
אז תודה רבה על הקישור.
אני לא מבינה על איזה מתכון מדובר... אם מישהי תוכל להעתיק לכאן אשמח! תודה


בלתק

מתכון למרק עדשים כ-6 מנות.

חומרים
כוס עדשים כתומות/ירוקות(לבדוק מחרקים)
2 תפוחי אדמה
שמן זית
1 בטטה
כפית כורכום שטוחה
חצי כפית מלח
קומץ עלי כוסברה(אפשר גם יבשים)


הוראות הכנה:
לחמם סיר עם שתי כפות שמן זית.
לגרד במגרדת גסה את תפוחי האדמה והבטטה.
לטגן קלות בשמן.
להוסיף כוס עדשים ולטגן שתי דקות.
לשפוך מים רותחים עד שמכסה את כל הסיר.
להוסיף את הכורכום והמלח .
לבשל כ20 דקות.
להוסיף כוסברה קצוצה ולבשל עוד 5 דקות.

בתאבון מקווה שעזרתי...
תודה, שמן זית דווקא? והכוסברה משמעותי? אין לי...
 

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
אני לא מבינה על איזה מתכון מדובר... אם מישהי תוכל להעתיק לכאן אשמח! תודה
זה המתכון-
 

גרפיקאית מתנסה

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
שלום,

השבוע הכנתי פלאפל בייתי , פעם ראשונה שהצליח והיה טעים אש. ב"ה
היום הכנתי שניצלים לצהריים, וזה ברור טעים...

כשחישבתי את הפער של המחירים בין הארוחות החלטתי לפנות על חכמת ההמונים לבקש אולי יש מתכונים נוספים וטובים ומזינים בעלויות נמוכות??

תודה רבה
8 תפוחי אדמה בתנור עם פלפל 1 קוביות (לא חובה אבל מוסיף הרבה!) 4 שיני שום כתוש פפריקה כף\2 לפי העין והרבה שמן ולתנור 200 מעלות יוצא מושלם!!! אנחנו אוהבים את זה עם אורז לבן אבל אפשר גם כל תוספת אחרת קוסקוס וכו'.. תראו שיתחסל אצלכם! לארוחת צהרים קל להכנה טעים ובריא!
 

gol

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מה הבעיה לאפות קציצות פלאפל בתנור?
לרסס שמן, לאפות טוב יוצא מצוין.
לא ספוג שמן וקצת פחות עסיסי אבל עדיין טעים ממש.
מנסיון.

ואגב ירקות בתנור, זה התוספת הכי קלה ומהירה וכמובן טעימה.
אני הרבה משתמשת בקפואים: שעועית ירוקה עדינה, ברוקולי, אפונה, שמה בתבנית ישר מהמקפיא קצת מכל סוג, מוסיפה רצועות פלפל בצבעים, שומשום, מתבלת בתרסיס שמן, מלח גס פלפל גרוס וקצת רוטב צ'ילי אופה טוב, יוצא מעולה!
 

Sara led

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
8 תפוחי אדמה בתנור עם פלפל 1 קוביות (לא חובה אבל מוסיף הרבה!) 4 שיני שום כתוש פפריקה כף\2 לפי העין והרבה שמן ולתנור 200 מעלות יוצא מושלם!!! אנחנו אוהבים את זה עם אורז לבן אבל אפשר גם כל תוספת אחרת קוסקוס וכו'.. תראו שיתחסל אצלכם! לארוחת צהרים קל להכנה טעים ובריא!
פספסתי את החלבון?
 

maya nana the one

משתמש רשום
הצעה לתוספת מזינה ולא בשרית- בקשר למחיר אני לא יודעת לא בדקתי עלויות.
קוביות סלק אדום עם פולי סויה - אני מרתיחה בסיר נפרד את הסלק ובסיר נפרד את תרמילי הסויה, לאחר הרתיחה מחלצת את הפולים ובוררת- (יש לבדוק היטב לפעמים הפולים מתולעים), כשהסלק מתרכך מקלפת וחותכת לקוביות- מוסיפה את פולי הסויה ומערבבת עם מלח קצת לימון ושמן, (לפעמים, לעצמי אני מוסיפה כוסברה, לפעמים נבטים- לילדים לא), הילדים אוהבים לשלב את זה עם אורז/בורגול- אני מעדיפה עם קינואה.
לפעמים אני מרתיחה סויה בכמות גדולה מחלצת מהתרמילים ובוררת- ואז מקפיאה בשקיות אוכל- הסויה נשמרת היטב במקפיא לשבועיים.
סלק אני לא אוהבת קפוא.
 

שרי ש.

משתמש פעיל
וואו....
אני רואה שיש כאן הרבה שמבינים בעניין של החלבון כמה ולמה.


אם אפשר בקצרה -
למה זה כ''כ חשוב וכמה צריך מזה כל יום....?
אני אחת שמשתדלת מאוד שתהיה ארוחת צהריים מזינה וטעימה כל יום בע''ה,
אבל פחות יודעת לחשבן חלבונים, פחמימות וכו'....
מה חשוב לדעת תכלס' כשבונים תפריט יומי למשפחה (מבחינה תזונתית כמובן)?
 

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
וואו....
אני רואה שיש כאן הרבה שמבינים בעניין של החלבון כמה ולמה.


אם אפשר בקצרה -
למה זה כ''כ חשוב וכמה צריך מזה כל יום....?
אני אחת שמשתדלת מאוד שתהיה ארוחת צהריים מזינה וטעימה כל יום בע''ה,
אבל פחות יודעת לחשבן חלבונים, פחמימות וכו'....
מה חשוב לדעת תכלס' כשבונים תפריט יומי למשפחה (מבחינה תזונתית כמובן)?
השיטה הרווחת זה צלחת שמכילה חצי ירק (ושומן), רבע חלבונים ורבע פחמימות.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
וואו....
אני רואה שיש כאן הרבה שמבינים בעניין של החלבון כמה ולמה.


אם אפשר בקצרה -
למה זה כ''כ חשוב וכמה צריך מזה כל יום....?
אני אחת שמשתדלת מאוד שתהיה ארוחת צהריים מזינה וטעימה כל יום בע''ה,
אבל פחות יודעת לחשבן חלבונים, פחמימות וכו'....
מה חשוב לדעת תכלס' כשבונים תפריט יומי למשפחה (מבחינה תזונתית כמובן)?
בשביל להזין את הגוף בכל רכיבי התזונה שהוא צריך בשביל בריאות איתנה, צריך לספק לו את כל אבות המזון, ובכדי להגיע לכך חייבים לדאוג שבאופן יומיומי הגוף יקבל את אותם רכיבים הכוללים פחמימות, חלבונים, שומנים, ויטמינים, ומינרלים.
ארוחה מאוזנת, טובה ומזינה -המשביעה לאורך זמן, מורכבת מהרבה ירק וחלבון ומעט פחמימות.
התזונה הרווחת בהרבה בתים מושתתת מפחמימות בכמות גבוהה מאוד- הרבה מעל למומלץ, וחלבונים וירקות הרבה פחות מהמומלץ.
כמובן יש הרבה בתים שזה אחרת, אבל זה מה שראיתי אצל הרוב.
ממתקים ועוגות אינם נכנסים כלל לקטגוריית האוכל, ולא תורמים לבריאות.

דוגמה לארוחה בריאה וטובה תזונתית:
חלבון= עוף/הודו/דג/ביצים/קטניות/מוצרי חלב
פחמימה =(צריכה מועטת) אורז/תפ"א/פסטה/בורגול/קינואה/תירס/אפונה שימורים/לחם/כל מה שעשוי מקמח/בטטה

ירקות=מלפפון/עגבניה/פלפל/גזר/קישוא/חציל/קולרבי/חסה/כרוב/צנון/שעועית ירוקה וכן הלאה.

וכמובן לשלב שומנים בריאים כמו:
אגוזים/שקדים/בוטנים/טחינה/אבוקדו/שמן זית ועוד
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
8 תפוחי אדמה בתנור עם פלפל 1 קוביות (לא חובה אבל מוסיף הרבה!) 4 שיני שום כתוש פפריקה כף\2 לפי העין והרבה שמן ולתנור 200 מעלות יוצא מושלם!!! אנחנו אוהבים את זה עם אורז לבן אבל אפשר גם כל תוספת אחרת קוסקוס וכו'.. תראו שיתחסל אצלכם! לארוחת צהרים קל להכנה טעים ובריא!
טעים כן.
בריא? ממש לא.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק ד

א לַמְנַצֵּחַ בִּנְגִינוֹת מִזְמוֹר לְדָוִד:ב בְּקָרְאִי עֲנֵנִי אֱלֹהֵי צִדְקִי בַּצָּר הִרְחַבְתָּ לִּי חָנֵּנִי וּשְׁמַע תְּפִלָּתִי:ג בְּנֵי אִישׁ עַד מֶה כְבוֹדִי לִכְלִמָּה תֶּאֱהָבוּן רִיק תְּבַקְשׁוּ כָזָב סֶלָה:ד וּדְעוּ כִּי הִפְלָה יְהוָה חָסִיד לוֹ יְהוָה יִשְׁמַע בְּקָרְאִי אֵלָיו:ה רִגְזוּ וְאַל תֶּחֱטָאוּ אִמְרוּ בִלְבַבְכֶם עַל מִשְׁכַּבְכֶם וְדֹמּוּ סֶלָה:ו זִבְחוּ זִבְחֵי צֶדֶק וּבִטְחוּ אֶל יְהוָה:ז רַבִּים אֹמְרִים מִי יַרְאֵנוּ טוֹב נְסָה עָלֵינוּ אוֹר פָּנֶיךָ יְהוָה:ח נָתַתָּה שִׂמְחָה בְלִבִּי מֵעֵת דְּגָנָם וְתִירוֹשָׁם רָבּוּ:ט בְּשָׁלוֹם יַחְדָּו אֶשְׁכְּבָה וְאִישָׁן כִּי אַתָּה יְהוָה לְבָדָד לָבֶטַח תּוֹשִׁיבֵנִי:
נקרא  20  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה