תבדקי מימה זה נובע, הרי אין לה יצר הרע סתםמה הייתם עושים- להתעלם לגמרי? לשכנע? להעיר וזהו? להתעקש איתה בחזרה?
כנראה שהיא מחקה חברות -דבר ראשון, מזל וב על ההרשאה לכתוב באא"ר.... אני רואה שרק לפני שלושה ימים הגעת לזה...
דבר שני תבדקי מימה זה נובע, הרי אין לה יצר הרע סתם
יש חברה או שכנה שככה הולכת והיא מחקה אותה?
היא ראתה סרט או קראה ספר?
למה היא חושבת שזה יפה?
דבר ראשון הידברות!!
מה זה יעזור שהיא תדע ממה זה נובע?הבת שלי בת 7 גם אותו דבר כבר שנתיים..היא צדיקה ומתוקה אבל יש לה טעם טוב ..אני משתדלת לא להעיר לה בקטע של צניעות,והלכתי ביחד איתה לקנות שמלות לטעמה אבל צנועות ויפות,חצאיות כרגע כמעט ואני לא קונה לה...בעזרת ה עם הגיל תבוא ההבנה לעניין הצניעותדבר ראשון, מזל וב על ההרשאה לכתוב באא"ר.... אני רואה שרק לפני שלושה ימים הגעת לזה...
דבר שני תבדקי מימה זה נובע, הרי אין לה יצר הרע סתם
יש חברה או שכנה שככה הולכת והיא מחקה אותה?
היא ראתה סרט או קראה ספר?
למה היא חושבת שזה יפה?
דבר ראשון הידברות!!
לדעת מאיזה כיוון למנוע את התופעה או לטפל בהכנראה שהיא מחקה חברות -
ומה זה עוזר לי לדעת מאיפה זה בא?
השאלה היא אם היא רק מרימה את החצאית או מקפלת.יתכן שפשוט לא נוח לה.
מקסים! נפלא שאת מבהירה לילדה בצורה יפה ונעימה על שעושים את מה שהשם רוצה בשמחה גם אם לא תמיד קל.אמרתי לה: נכון יש לך טעם טוב, ואת מאד אוהבת יופי? (והיא מחייכת מאושר)
את צודקת, זה מאד יפה (חצאית קצרה קצרה)
על יופי אני לא מתווכחת איתך כי את המבינה
אבל התורה אומרת ללכת בצניעות, ואנחנו לא מתווכחים עם ה'
את צודקת!מצד שני אני יודעת שבענייני רוחניות לא כדאי ללכת ראש בראש ,אז אני משתדלת לא לפתח לה שנאה לנושא הזהלדעתי את יכולה להעיר לה. היא רק בת 5 ולא באמת מבינה מה שהיא עושה.
תשבו את ובעך ותסבירו לה במילים שלה על חשיבות הצניעות ואפילו תספרו סיפור שיעניין אותה בנושא.
תתחילי עכשיו כדי שזה לא ילך ויהיה יותר גרוע. זה הזמן. כשהיא עוד קטנה רק בגן, מותר לך וחובה עלייך להתעקש איתה על זה עכשיו לפני שהיא תגיע לגיל שבאמת כבר לא יהיה מה לעשות חוץ מלשתוק ולכאוב בלב.
מותר לך להעיר לה. לא להיכנס בה אבל להעיר בעדינות, לספר על החשיבות כמו שכתבתי למעלה.
משום מה הורים מפחדים כבר להעיר ולדבר עם הילדים שלהם, אפילו שהם מאוד קטנים וכשהם בגיל ההתבגרות על אחת כמה וכמה, חוששים מה יגיבו, יתמרדו או לא וכו'.
בגיל כזה אתן לא צריכות לפחד מלהעיר. תנהיגו כבר מעכשיו את דפוס ההתנהגות והלבוש שהייתם רוצים להנהיג בבית שלכם.
בדיוק כמו שאם הילדה הקטנה הזו תתחצף אליכם או לשכנה מבוגרת ותענישו אותה כי אצלנו בבית לא מתנהגים ככה, כך גם בנושא הלבוש. אם הילדה רוצה שרוולים מעל המרפק חצאית קצרה וכו' פשוט לומר לה בצורה שאינה משתמעת לשני פנים שאצלנו בבית לא מתלבשים ככה ולא יוצאים ככה מהבית. בגיל גדול יותר זה יהיה מורכב הרבה יותר וקשה הרבה יותר להציב גבולות בעניין הזה.
עכשיו כשהן עוד קטנות ורק מחקות את מה שהן רואות ולא מבינות מה הן עושות- זה הזמן להציב את הגדר שאותה לא עוברים.
כמובן בסבלנות, בנחת, ולא בלחץ ועצבים.
וכמובן עם המון תפילות שהן תמשכנה לצעוד בדרך הישר ותנחלנה אותה גם לדור הבא, גם כשתהיינה מחוץ לבית.
הרבה נחת ובהצלחה.
גם אם את תעמדי עליה בכל בוקר בפתח להעיר- היא תלך כמו שאת דורשת, אבל לא סותר ברגע שהיא תוכל להיות עצמאית עם דעות משלה- היא תלבש מה שתמיד חלמה ופשוט לא הרשו לה.כל בוקר היא עומדת בפתח להעיר לילדות
ההסברים האלו יפים ונכונים,וברוך ה יש לה גם דוגמא אישית...קצת סבלנות ולדעתי בסוף זה יבוא,לדבר איתה על צניעות לדעתי היא עדיין קטנה אבל אולי אני טועהגם אם את תעמדי עליה בכל בוקר בפתח להעיר- היא תלך כמו שאת דורשת, אבל לא סותר ברגע שהיא תוכל להיות עצמאית עם דעות משלה- היא תלבש מה שתמיד חלמה ופשוט לא הרשו לה.
אבל אם תסבירי כמו שהולה כתבה למעלה, בצורה נעימה ועם כל ההערכה, הכבוד וההבנה לרצון הילדה, עם סיפורים יפים ותתני גם דוגמה אישית- הילדה תבין שזה לא סתם 'אצלנו לא הולכים קצר!' אלא שיש לזה טעם מתוק וערב. משהו שגם היא רוצה לזכות בו, למרות הקושי.
לא ממש מסכימה איתך.מקסים! נפלא שאת מבהירה לילדה בצורה יפה ונעימה על שעושים את מה שהשם רוצה בשמחה גם אם לא תמיד קל.
רק שנראה לי שחבל שבלי לשים לב, נתת כאן משמעות ל'יופי' שהוא משוואה ישירה ל'קצר'.
יש הרבה בגדים מדהימים ולחלוטין לא קצרים.
לא רואה משוואה בין יופי לחוסר צניעות.
לדבר על צניעות- רצוי אפילו מגיל קטן עוד יותר.לדבר איתה על צניעות לדעתי היא עדיין קטנה אבל אולי אני טועה
אולי לא חכם שכתבתי את הגיל שלה.מי את? את אימא שלה!! היא רק בת 7!
בבקשה לא!!אפשר לספר את הסיפור של סוליקה הצדקת ע"ה, איך שהייתה מוכנה למסור נפשה על הצניעות ונעצה סיכות ברזל בבשרה כדי להדק את שמלתה שלא תתעופף ברוח כשתיגרר אחרי הסוס.
זה סיפור שהותיר בי רושם חזק מאוד מאז שהייתי קטנה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: