משקאות יין תוצרת בית מענבים שנסחטו- האם אפשרי?

מירי84

משתמש פעיל
היתה לנו כמות גדולה של ענבים אז סחטנו למיץ ענבים.
כשטעמנו בשבת המיץ היה מעט תוסס.
האם ניתן להפיק ממנו יין?
אם כן אשמח להוראות ברורות.
תודה מראש למגיבים!
 

אברהם32

משתמש רשום
עימוד ספרים
התסיסה היא חלק מהפקת יין בכדי שהיין לא יחמיץ צריך להוסיף כ-20-25% סוכר לערב ולהמתין עד סיום התסיסה שזה בערך עד 40 יום ואז יש יין מוכן
 

מירי84

משתמש פעיל
התסיסה היא חלק מהפקת יין בכדי שהיין לא יחמיץ צריך להוסיף כ-20-25% סוכר לערב ולהמתין עד סיום התסיסה שזה בערך עד 40 יום ואז יש יין מוכן
תודה על התגובה.
ואיך אני יודעת אם היין כבר החמיץ לי? הוא כבר כמה ימים במקרר בלי סוכר...
 

avi++

משתמש מקצוען
הבנתי שאם שוטפים את הענבים לפני הסחיטה - יין כבר לא יהיה מזה
יש שמרים או משהו אחר שגורם לתסיסה על הקליפה ואם שוטפים זה יורד
 

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
תודה על התגובה.
ואיך אני יודעת אם היין כבר החמיץ לי? הוא כבר כמה ימים במקרר בלי סוכר...
חוץ מזה שיין עושים בחביות אטומות ולא במקרר ...
 

moc

משתמש פעיל
חוץ מזה שיין עושים בחביות אטומות ולא במקרר ...
collision_1f4a5.png
זהירות! סכנת התפוצצות
collision_1f4a5.png
collision_1f4a5.png


או שהתכוונתם לאטומות לכניסת אויר.
 

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
collision_1f4a5.png
זהירות! סכנת התפוצצות
collision_1f4a5.png
collision_1f4a5.png


או שהתכוונתם לאטומות לכניסת אויר.
לא יודע על התפוצצות, אבל יין חובבה לעשות בחבית ולא בבקבוק במקרר
לא חושב שיש חשש כזה במקרה שזה סגור טוב בחבית
כל היינות הטובים מכינים אותם ומיישנים אותם בחביות עץלהרבה חודשים ולא שמעתי על התפוצצות חבית ביקב
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
ענבי מאכל עוברים שטיפה במחסן השיווק, ואין עליהם כמעט שמרים טבעיים. כמעט, אבל מעט שמרים יכול להשאר, כמובן שעלול להיות שזה לא יספיק.
אם התירוש נשמר במקרר, רוב הסיכויים שלא החמיץ, להוסיף 20 % סוכר ולהכניס לכלי אטום לאור.

סיכוי סביר לתסיסה אם כי לא בטוח.
גם אחרי התסיסה יש סיכוי שיחמיץ כי השמרים לא איכותיים והאלכוהול יהיה נמוך מידי כדי לשמור על היין.
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
לא יודע על התפוצצות, אבל יין חובבה לעשות בחבית ולא בבקבוק במקרר
לא חושב שיש חשש כזה במקרה שזה סגור טוב בחבית
כל היינות הטובים מכינים אותם ומיישנים אותם בחביות עץלהרבה חודשים ולא שמעתי על התפוצצות חבית ביקב
יין מתסיסים בחבית פלסטיק שהלחץ שמבפנים יכול לצאת, ואכן כל הזמן יוצא אויר מהמכסה, לחילופין אפשר להתסיס בחבית זכוכית אבל צריך לשים נשם במכסה, לאמר מכסה מיוחד שמאפשר ליין 'לנשום' היינו שיצא גזים ולא יכנס, חמצן הוא האויב מספר אחד של היין התוסס (אויב מספר 2 הוא האור ומספר שלוש הוא חום)
תסיסה במקרר לא תיווצר כי הטמפרטורה המומלצת לתסיסה היא סביבות 20 מעלות.
אגב, בדרך כלל לא מכינים יין בחבית עץ רק מיישנים אותו בה, את התסיסה מקובל לעשות בחביות פלסטיק/ זכוכית/ נירוסטה.
 

מערבבנו הידוע

משתמש מקצוען
יין עושים אך ורק מענבי יין
גם מיץ ענבים מומלץ מענבי יין אבל אפשר מענבי מאכל ויש לזה תהליך גדול למניעת תסיסה שמפורט בפוסקים לגבי ברכתו
ענבי מאכל גם אם יצא מהם יין יהיה לו ריח משכר וטעם מזוויע
ענבים בשיטה המודרנית אי אפשר לשטוף אותם כדי לעשות יין בגלל שמרי בר שנמצאים על הקליפה
בתשובות הרמב"ם מפורט לגבי תולעים ביין מה עושים ואחד הדרכים שהוא מביא זה לשטוף אותם לפני השימוש וכנראה שהיה פעם דרך לעשות יין עם ענבים שטופים
 

פינחס רוזנצוויג

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יין עושים אך ורק מענבי יין
ברור,
אבל זה רק שבאים להכין כמה ליטרים. מי שרוצה בשביל ההובי, לנסות להכין יין משאריות ענבים שבבית, יכול לעשות את זה מכל ענב שיש לו, וכמובן לחזק בסוכר כי ענבי המאכל לא מספיק מתוקים בשביל יין, ולתת לזה לתסוס, אז אולי יכנס בו החיידק והוא יתחיל לייצר יין אמיתי לבד.
 

יאנקאלע

משתמש מקצוען
ברור,
אבל זה רק שבאים להכין כמה ליטרים. מי שרוצה בשביל ההובי, לנסות להכין יין משאריות ענבים שבבית, יכול לעשות את זה מכל ענב שיש לו, וכמובן לחזק בסוכר כי ענבי המאכל לא מספיק מתוקים בשביל יין, ולתת לזה לתסוס, אז אולי יכנס בו החיידק והוא יתחיל לייצר יין אמיתי לבד.
אם הוא כבר תוסס
אז נראה שיש קצת שמרים
 

בעילום שם

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
כמו שכתבו להזהר מסגירה הרמטית, פעם סגרתי חבית כך והיא התעקמה לגמרי...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק טו

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָֹה מִי יָגוּר בְּאָהֳלֶךָ מִי יִשְׁכֹּן בְּהַר קָדְשֶׁךָ:ב הוֹלֵךְ תָּמִים וּפֹעֵל צֶדֶק וְדֹבֵר אֱמֶת בִּלְבָבוֹ:ג לֹא רָגַל עַל לְשֹׁנוֹ לֹא עָשָׂה לְרֵעֵהוּ רָעָה וְחֶרְפָּה לֹא נָשָׂא עַל קְרֹבוֹ:ד נִבְזֶה בְּעֵינָיו נִמְאָס וְאֶת יִרְאֵי יְהוָה יְכַבֵּד נִשְׁבַּע לְהָרַע וְלֹא יָמִר:ה כַּסְפּוֹ לֹא נָתַן בְּנֶשֶׁךְ וְשֹׁחַד עַל נָקִי לֹא לָקָח עֹשֵׂה אֵלֶּה לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה