דיון חרדל דיזון או חרדל רגיל

D

Deleted 66182

אורח
החרדל הרגיל הוא ממרח
הדיז'ון במרקם גרגרי יותר גס, משמש לתיבול יותר עוצמתי וארומטי-מאכלי גורמה
יש לו טעם שונה.
 

צילה ויסבלום

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
אחרי שתטעמי -לא תחזרי לחרדל רגיל!
אין על חרדל דיז'ון-הוא עדין ומעודן ומיוחד פי כמה!
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
סתם למען ההשכלה הכללית
חרדל דיז'ון הוא לא בהכרח חרדל עם גרגירים
להפך, חרדל דיזון בדרך כלל הוא טחון במרקם קרמי
ולעיתים מוסיפים לו גרגירים
בארץ נהוג לכנות את החרדל עם הגרגרים "חרדל דיז'ון"
אבל למעשה אין להגדרה הזאת מקור או משמעות לגבי הגרגרים.

למאי נפקא מינא?
למתכונים
לפעמים כתוב במתכון "חרדל דיז'ון" ומתכוונים לחרדל דיז'ון רגיל (כלומר טחון וקרמי)
ולפעמים כתוב "חרדל דיז'ון", ומתכוונים לחרדל גרגרים.
ויש לעיין היטב ודו"ק ואכמ"ל
ועיין בדוגמאות להלן:
1621531207766.png
 

צילה ויסבלום

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
במתכונים שרואים את הרוטב:על דג או סלט וכו', יפה יותר להשתמש עם דיז'ון גרגירים
 

מירי84

משתמש פעיל
יש גם בהכשר העד"ח/רובין או דומיהם?
לא שידוע לי, אבל כאן יש מתכון להכנה ביתית, נראה פשוט ביותר:
 
D

Deleted 66182

אורח
סתם למען ההשכלה הכללית
חרדל דיז'ון הוא לא בהכרח חרדל עם גרגירים
להפך, חרדל דיזון בדרך כלל הוא טחון במרקם קרמי
ולעיתים מוסיפים לו גרגירים
בארץ נהוג לכנות את החרדל עם הגרגרים "חרדל דיז'ון"
אבל למעשה אין להגדרה הזאת מקור או משמעות לגבי הגרגרים.

למאי נפקא מינא?
למתכונים
לפעמים כתוב במתכון "חרדל דיז'ון" ומתכוונים לחרדל דיז'ון רגיל (כלומר טחון וקרמי)
ולפעמים כתוב "חרדל דיז'ון", ומתכוונים לחרדל גרגרים.
ויש לעיין היטב ודו"ק ואכמ"ל
ועיין בדוגמאות להלן:
צפה בקובץ המצורף 891525
תודה על האבחנה..
 
D

Deleted 66182

אורח
כמו מה?

גם חרדל רגיל (של תלמה לדוג') הוא קרמי, אז מה ההבדל תכלס?
התחדש לי כאן שיש דיז'ון חלק.. משתמשת בגרגרים לדג לבשר זה מדגיש טעמים וגם נראה יותר יפה
בהשריה ארוכה של נתחי בשר למשל זה נותן טעם מיוחד גם לשאר התבלינים בקיצור צריך לטעום..
שפים נוהגים לצלחת דג/בשר עם מריחה נאה של דיז'ון ועליו המנה גם מוסיף טעם
 

מירי84

משתמש פעיל
התחדש לי כאן שיש דיז'ון חלק.. משתמשת בגרגרים לדג לבשר זה מדגיש טעמים וגם נראה יותר יפה
בהשריה ארוכה של נתחי בשר למשל זה נותן טעם מיוחד גם לשאר התבלינים בקיצור צריך לטעום..
שפים נוהגים לצלחת דג/בשר עם מריחה נאה של דיז'ון ועליו המנה גם מוסיף טעם
וחוץ מהיופי, זה יותר טעים מחרדל רגיל? שווה להתאמץ להכין לבד? (מטעמי כשרות...)
 
נערך לאחרונה ב:
D

Deleted 66182

אורח
וחוץ מהיופי, זה יותר טעים מחרדל רגיל? שווה להתאמץ להכין לבד? (מטעמי כשרות...)
לא ידעת לא ניסיתי..אולי כדאי להכין כמות קטנה ולראות איך זה
זה מסוג הדברים שאוהבים או לא מתפעלים...
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק יד

א לַמְנַצֵּחַ לְדָוִד אָמַר נָבָל בְּלִבּוֹ אֵין אֱלֹהִים הִשְׁחִיתוּ הִתְעִיבוּ עֲלִילָה אֵין עֹשֵׂה טוֹב:ב יְהוָה מִשָּׁמַיִם הִשְׁקִיף עַל בְּנֵי אָדָם לִרְאוֹת הֲיֵשׁ מַשְׂכִּיל דֹּרֵשׁ אֶת אֱלֹהִים:ג הַכֹּל סָר יַחְדָּו נֶאֱלָחוּ אֵין עֹשֵׂה טוֹב אֵין גַּם אֶחָד:ד הֲלֹא יָדְעוּ כָּל פֹּעֲלֵי אָוֶן אֹכְלֵי עַמִּי אָכְלוּ לֶחֶם יְהוָה לֹא קָרָאוּ:ה שָׁם פָּחֲדוּ פָחַד כִּי אֱלֹהִים בְּדוֹר צַדִּיק:ו עֲצַת עָנִי תָבִישׁוּ כִּי יְהוָה מַחְסֵהוּ:ז מִי יִתֵּן מִצִּיּוֹן יְשׁוּעַת יִשְׂרָאֵל בְּשׁוּב יְהוָה שְׁבוּת עַמּוֹ יָגֵל יַעֲקֹב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל:
נקרא  21  פעמים

אתגר AI

האנשה • 2

לוח מודעות

למעלה