חגים חג שבועות שמח - ארוחה חלבית ללא חלב | מתכונים לאנשים אלרגים או טבעונים

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
פיצה ביתית
אני מכינה כל ראש חודש
גם לאלרגי - עם גבינת משו-משו (הוא תמיד מתלהב לקחת למחרת לחיידר, ולהשוויץ לחברים שכל פעם נחרדים מחדש-איך זה יכול להיות???)
ולשאר המשפחה - מגבינ"צ+מוצרלה מגוררת

חייבים מאאאד להיזהר שלא תקרינה טעויות, כי זה נראה אותו דבר!
בגלל שהמגוררת של משו-משו מגוררת לחוטים (כמו במגרדת) אני מקפידה לקנות חלבית-פתיתים ולא מגוררת באותה נראות
זה קצת עוזר, אבל עדיין, אנא-היזהרו!

בגלל שהמלית עשירה מאד, לא מרגישים כמעט בהבדל (אוי, איך הוא מאושר כשאני טועמת מהפרווה שלו...... תבינו שחלב סויה אני לא מצליחה להכניס לפה, פרט לשייק פירות)
תכלס>>>

החומרים לבצק:


1 ק"גקמח
2כפות שמרים יבשים
2כפות סוכר
2כפות שמן זית
1כף מלח
1/2 2כוסות מים


החומרים למלית עגבניות:

4עגבניות
1שן שום
1כף רסק עגבניות
1כף קטשופ
1כף בזיליקום
1כף אבקת מרק
1כפית סוכר
1/2כפית מלח
1/2כוס מים
גבינה צהובה ותוספות לפי הטעם
אופן ההכנה:

  • מערבלים במיקסר את הקמח, השמרים והסוכר.
  • מוסיפים מלח ושמן זית ומעט מהמים ולשים בוו הלישה, תוך הוספה הדרגתית של המים עד שמתקבל בצק חלק ורך.
  • מחלקים את הבצק ל-4 ומכדררים לכדורים חלקים ויפים. משמנים כל כדור בשמן זית מכל הכיוונים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה במרווחים גדולים אחד מהשני ועוטפים בניילון נצמד.
  • מניחים להתפחה של לפחות שעה להכפלת הנפח.
מכינים את המלית:

ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה, מסמנים איקס בסכין על כל עגבניה ומכניסים לסיר. מבשלים במשך כ-3 דקות. מקררים ומקלפים את העגבניות.

מטגנים את השום במחבת במשך כדקה, חותכים את העגבניות גס ומוסיפים לטיגון קצר.

מוסיפים את יתר החומרים ומבשלים במשך כ 7 – 8 דקות על אש נמוכה בינונית. טוחנים גס.

מרכיבים את הפיצה:

  • מחממים תנור לחום של 220 מעלות ומניחים תבנית הפוכה בתחתית התנור.
  • לוקחים כדור בצק, מניחים על נייר אפיה מקומח, מקמחים את הידיים ופותחים את הכדור מהמרכז - לעיגול שטוח בקוטר 30 ס"מ, את השוליים לא משטחים אלא משאירים עבים.
  • יוצקים מהרוטב על הבצק, מפזרים מעל גבינה ותוספות, ואת השוליים מורחים בשמן זית (אפשר גם לפזר שומשום)
  • אופים כ-15-20 דקות עד שהגבינה מבעבעת והשוליים מזהיבים.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
רעיונות נוספים לפרווה 'דמוי' חלבי או סתם פרווה שמתאים לשבועות, אם צריך אתן מתכונים:
  1. רביולי ברוטב שמנת פרווה ופטריות (השמנת של אלפרו מעולה)
  2. תפוחי אדמה מוקרמים - כנ"ל
  3. לחמניות במילוי פיצה פרווה
  4. תלושותי
  5. פיצה
  6. בייגלס מבצק שק"ם ממולאים בחצילים ופטריות מאודים, למי שמותר אפשר להוסיף בולגרית ולסמן מבחוץ בקצח/שומשום (אני אישית לא לוקחת סיכון, כי זו אלרגיה מסכנת חיים)
  7. דג סלמון בצילחות מיוחד
  8. מגש דגים מעושנים
  9. מרק כתום+לבן (שורשים), בתוספת גבינה מגוררת (חלבי/פרווה מגוררת של משו-משו) מגישה עם:
  10. מקלות מלוחים עם פיצוחים
  11. סלטי ירקות חיים מעניינים
  12. קיש ברוקולי/בטטה
  13. ארטיקוני פרי פרווה
  14. קינוחי כוסות
  15. קייק-פופס
  16. גלידות ביתיות (שוקולד-נוגט, בייגלה וח. בוטנים, וניל-עוגיות מעולה!!!)
  17. שייק פירות פרווה על בסיס חלב סויה וניל
אם אזכר בעוד רעיונות, אשתף
 

אדריכלות מזווית אחרת

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
@סטאזרית ו- @גלבוע
מותר לשאול בן כמה הילד האלרגי שלכם?
כי אני לא רואה את עצמי ככה משקיעה, ונהיה לי חלישות הדעת,
אולי בגלל ששלי עדיין קטן (5.5) אני לא רואה צורך להשקיע עד כדי כך?
מקווה להכין לו עוגה או 2 עם תחליפים.....
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
@סטאזרית ו- @גלבוע
מותר לשאול בן כמה הילד האלרגי שלכם?
כי אני לא רואה את עצמי ככה משקיעה, ונהיה לי חלישות הדעת,
אולי בגלל ששלי עדיין קטן (5.5) אני לא רואה צורך להשקיע עד כדי כך?
מקווה להכין לו עוגה או 2 עם תחליפים.
ילד אלרגי לחלב - הוא בן 7.
אבל הוא לא האלרגי הראשון שלי.
יכולה להגיד שלקח לי כברת דרך להיות מסוגלת (נפשית, לא טכנית) להשקיע כל כך הרבה.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ילד אלרגי לחלב - הוא בן 7.
אבל הוא לא האלרגי הראשון שלי.
יכולה להגיד שלקח לי כברת דרך להיות מסוגלת (נפשית, לא טכנית) להשקיע כל כך הרבה.
התשובה שלי זהה לתשובה של @גלבוע אחד לאחד
בן כמעט 7, לא האלרגי הראשון (ב"ה שכיום הוא היחיד)
האמת שכן השקעתי מהרגע הראשון ככה (לא חוכמה, המטבח הוא התרפיה שלי), יש לי תפריטים לשבועות עוד מהשנים בהן כל מה שהכנתי היו עוגות כשהתארחתי, מכל דבר הכנתי כפול

כיום, בגלל חומרת האלרגיה, כפול אני מכינה רק מעוגות ופינוקים לקידוש חלבי, ואז אוכלים באופן מופרד כי אני עורכת שני "בארים"
בסעודה עצמה מלחיץ אותי להגיש חלבי
 

YAELJ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
בלת"ק
הכנתי פעם סלט עם קוביות טופו מתובל היטב מצופה בפירורי לחם וביצה
יצא מושלם וקראנץ, נראה כמו חלומי מטוגנת רק יחסית קשה מבפנים
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
איך את מכינה חלב שקדים לבד?
כל פסח מחדש אני מנסה ומקבלת נוזל גרגירי ודוחה שהילד לא מוכן לגוע בה.
אם הכשרות מקובלת עליכם, יש חלב שקדים אמריקאי כשר לפסח למהדרין ללא חשש קטניות - של חברת ליבר'ס.
ואם היא לא, יש שקדיה בד"ץ שביחד עם מים ובלנדר מקל יוצא חלק למדי. (לשנה הבאה).
 

A.AO

משתמש חדש
מחפשת רעיון איך להכין עוגת דמוי ''גבינה''
לילד שאלרגי לחלבי, סויה ובצים לא אפויות.
אשמח מאודדד!!!!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מחפשת רעיון איך להכין עוגת דמוי ''גבינה''
לילד שאלרגי לחלבי, סויה ובצים לא אפויות.
אשמח מאודדד!!!!
עוגת אננס במרקם ובטעם עוגת גבינה.
מתכון קלאסי. אין לי עכשיו אבל מצאתי בפרוג:
אנשים שלא אוהבים עוגת גבינה גם לא אוהבים את העוגה הזו...
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מחפשת רעיון איך להכין עוגת דמוי ''גבינה''
לילד שאלרגי לחלבי, סויה ובצים לא אפויות.
אשמח מאודדד!!!!
האלרגי לחלב שלי מאאאד אוהב עוגת קרמשניט ביסקוויט שפורסמה בעבר ב'קראט'
אמנם כמויות המרגרינה בעוגה הזו - בררר..
אבל עבורו אני מתעלמת
האמת שהיא מבוססת על חלב סויה וניל
אבל בהחלט הייתי מהמרת ומכינה מחלב שיבולת שועל בטעם וניל / חלב שקדים
לא אמור להתנהג אחרת

אם מעניין אותך - כתבי ואשתדל לזכור להביא למחר את המתכון לעבודה
 

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
מחפשת רעיון איך להכין עוגת דמוי ''גבינה''
לילד שאלרגי לחלבי, סויה ובצים לא אפויות.
אשמח מאודדד!!!!
את יכולה להתבסס על זה:
עוגת 'גבינה' טבעונית
לתבנית אינגליש קייק ארוכה

אותו הדבר פחות או יותר, בהקטנת הכמות לחצי:

לבסיס:
100 גרם ביסקויטים טחונים גס
50 גרם מרגרינה/ נטורינה מומסת

למלית גבינה:
500 גר' גבינת סויה/ קוקוס
200 גר' מעדן סויה בטעם וניל
1/3 כוס סוכר
1/2 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל
1 כף קורנפלור
תמצית וניל

הוראות ההכנה זהות בדיוק לעוגה החלבית.

לאחר האפיה, לחתוך מתוך העוגה משולש דומה בגודלו למשולשי עוגת הגבינה, לצפות בשוקולד מומס, לפזר פירורי אוריאו ולנעוץ עוגיית אוריאו
ולהחליף מוצרי סויה במוצרי קוקוס (יש בשוק).
במקום מעדן סויה הייתי מערבבת קרם קוקוס וחלב קוקוס לתערובת שהיתה נראיתלי בסמיכות הרצויה.
 

A.AO

משתמש חדש
האלרגי לחלב שלי מאאאד אוהב עוגת קרמשניט ביסקוויט שפורסמה בעבר ב'קראט'
אמנם כמויות המרגרינה בעוגה הזו - בררר..
אבל עבורו אני מתעלמת
האמת שהיא מבוססת על חלב סויה וניל
אבל בהחלט הייתי מהמרת ומכינה מחלב שיבולת שועל בטעם וניל / חלב שקדים
לא אמור להתנהג אחרת

אם מעניין אותך - כתבי ואשתדל לזכור להביא למחר את המתכון לעבודה
אשמח!
תודה!
 

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
האלרגי לחלב שלי מאאאד אוהב עוגת קרמשניט ביסקוויט שפורסמה בעבר ב'קראט'
אמנם כמויות המרגרינה בעוגה הזו - בררר..
אבל עבורו אני מתעלמת
האמת שהיא מבוססת על חלב סויה וניל
אבל בהחלט הייתי מהמרת ומכינה מחלב שיבולת שועל בטעם וניל / חלב שקדים
לא אמור להתנהג אחרת

אם מעניין אותך - כתבי ואשתדל לזכור להביא למחר את המתכון לעבודה
גם אני אשמח להכיר.
 

סטאזרית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
מעט מזכירה את עוגת אפקט הכפית אבל בעיני יש בזו משהו יותר נכון ביחס ובאיזון הטעמים:
עוגת קרמשניט ביסקוויט
תבנית חד"פ ענקית

החומרים:

לבסיס

700 גרם ביסקוויט פתי-בר בהיר

לקרם
1/2 3 כוסות חלב סויה בטעם וניל
1/2 2 כוסות סוכר
1 כפית מחית וניל
1/2 1 כוסות קמח
5 ביצים
1/2 1 כוסות חלב סויה בטעם וניל
2 מרגרינה (היו פעמים שהמרתי למרגרינה אחת ויצא מעולה רק מעט פחות גבוה)
100גרם שוקולד מריר


לסירופ (להרטבת הביסקוויטים)
2 כוסות מים
1/2 כוס ליקר שוקולד/ליקר קפה
1 כפית קפה נמס

לציפוי
200 גרם שמנת צמחית
200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

הכנת הקרם:

  1. מביאים לרתיחה בסיר בינוני: 31/2 כוסות חלב סויה, סוכר ומחית וניל.
  2. בקערה נפרדת, שמים: ביצים, קמח ו-11/2 כוסות חלב סויה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לבלילה חלקה ללא גושים.
  3. כשהחלב שבסיר רותח, מנמיכים את הלהבה ומוזגים את הבלילה הטחונה לתוך החלב הרותח, תוך ערבוב נמרץ (מומלץ באמצעות מטרפה) עד שהתערובת מסמיכה.
  4. מסירים מהאש, ומוסיפים לסיר את המרגרינה חתוכה לקוביות. ממתינים מספר דקות עד שהמרגרינה נמסה בתוך הקרם.
  5. טוחנים שוב בעזרת בלנדר מוט לקרם חלק ללא גושים.
  6. מחלקים את הקרם לשתי קערות שוות. לקערה אחת מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שנמס ונטמע בקרם.
  7. מחלקים את הקרם לשתי קערות שוות. לקערה אחת מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שנמס ונטמע בקרם.
הרכבת העוגה:
  1. מרפדים תבנית חד"פ ענקית בנייר אפיה.
  2. מערבבים בקערה את חומרי הסירופ. טובלים את הביסקוויטים בסירופ (טבילה קצרצרה ממש) ומיד מנערים ומסדרים בתבנית באופן צפוף.
    10. יוצקים על הביסקוויטים שבתבנית את קרם השוקולד ומיישרים.
    11. מסדרים שכבת ביסקוויטים טבולים נוספת, מעל קרם השוקולד.
    12. יוצקים את קרם הוניל ומעליו מסדרים שכבה אחרונה של ביסקוויטים.
    13. מקפיאים למשך שעה.
    הכנת הציפוי:
    14. ממיסים בסיר את השוקולד והשמנת הצמחית ויוצקים על העוגה.
    15. מקפיאים למשך לילה.
    16. לאחר הקפאה עמוקה, פורסים את העוגה לקוביות.
 

DvoraVidman

משתמש סופר מקצוען
מעט מזכירה את עוגת אפקט הכפית אבל בעיני יש בזו משהו יותר נכון ביחס ובאיזון הטעמים:
עוגת קרמשניט ביסקוויט
תבנית חד"פ ענקית

החומרים:

לבסיס

700 גרם ביסקוויט פתי-בר בהיר

לקרם
1/2 3 כוסות חלב סויה בטעם וניל
1/2 2 כוסות סוכר
1 כפית מחית וניל
1/2 1 כוסות קמח
5 ביצים
1/2 1 כוסות חלב סויה בטעם וניל
2 מרגרינה (היו פעמים שהמרתי למרגרינה אחת ויצא מעולה רק מעט פחות גבוה)
100גרם שוקולד מריר


לסירופ (להרטבת הביסקוויטים)
2 כוסות מים
1/2 כוס ליקר שוקולד/ליקר קפה
1 כפית קפה נמס

לציפוי
200 גרם שמנת צמחית
200 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה:

הכנת הקרם:

  1. מביאים לרתיחה בסיר בינוני: 31/2 כוסות חלב סויה, סוכר ומחית וניל.
  2. בקערה נפרדת, שמים: ביצים, קמח ו-11/2 כוסות חלב סויה וטוחנים בעזרת בלנדר מוט לבלילה חלקה ללא גושים.
  3. כשהחלב שבסיר רותח, מנמיכים את הלהבה ומוזגים את הבלילה הטחונה לתוך החלב הרותח, תוך ערבוב נמרץ (מומלץ באמצעות מטרפה) עד שהתערובת מסמיכה.
  4. מסירים מהאש, ומוסיפים לסיר את המרגרינה חתוכה לקוביות. ממתינים מספר דקות עד שהמרגרינה נמסה בתוך הקרם.
  5. טוחנים שוב בעזרת בלנדר מוט לקרם חלק ללא גושים.
  6. מחלקים את הקרם לשתי קערות שוות. לקערה אחת מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שנמס ונטמע בקרם.
  7. מחלקים את הקרם לשתי קערות שוות. לקערה אחת מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שנמס ונטמע בקרם.
הרכבת העוגה:
  1. מרפדים תבנית חד"פ ענקית בנייר אפיה.
  2. מערבבים בקערה את חומרי הסירופ. טובלים את הביסקוויטים בסירופ (טבילה קצרצרה ממש) ומיד מנערים ומסדרים בתבנית באופן צפוף.
    10. יוצקים על הביסקוויטים שבתבנית את קרם השוקולד ומיישרים.
    11. מסדרים שכבת ביסקוויטים טבולים נוספת, מעל קרם השוקולד.
    12. יוצקים את קרם הוניל ומעליו מסדרים שכבה אחרונה של ביסקוויטים.
    13. מקפיאים למשך שעה.
    הכנת הציפוי:
    14. ממיסים בסיר את השוקולד והשמנת הצמחית ויוצקים על העוגה.
    15. מקפיאים למשך לילה.
    16. לאחר הקפאה עמוקה, פורסים את העוגה לקוביות.
אה, ביצים.
טוב :(
היה נעים להכיר, אניוואי :)
 

מה שבטוח

משתמש פעיל
לא כ"כ מבינה בזה ובכל זאת אולי יהיה לתועלת:
בהפסקת קפה ראיתי היום מתכון לגבינה מקשיו של ישראל דודק
הוא מסביר גם איך עושים יוגורט ומסקרפונה ולאבנה
וואי מאיפה הקפצתם את האשכול הזה?
אז הנה החוברת משנה שעברה באמת מתכון פצצה של גבינת קשיו
והיא מסתמא בריאה יותר מעוגת ריצ' (אם כי לא מחליפה אותה...)
אגב תחליף לגבינצ מוגרדת בפיצה אפשר לשים פתתי שמרי בירה
 

קבצים מצורפים

  • _קפה_116_שבועות_בקובץ.pdf
    6 MB · צפיות: 10

תותחיתתת

משתמש פעיל
איור וציור מקצועי
עוגת גבינה עם פינוקים
ועכשיו מתכון מושקע ומקושקש להפליא. חיברתי מתכון ממקום אחד עם רעיון ממקום אחר, וזה מה שקיבלנו.

עוגת הפתעות
עוגת גבינה חלבית – אך ללא ביצים

לתבנית עגולה של 24 ס"מ

לבסיס:
200 גרם ביסקויטים טחונים גס
100 גרם חמאה מומסת

למלית גבינה:
1 ק"ג גבינה 9%
400 גר' שמנת חמוצה
2/3 כוס סוכר
1 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל
2 כפות קורנפלור
תמצית וניל

לערבב את החמאה המומסת עם פירורי הביסקויטים ולשטוח על תבנית משומנת.
לערבב את חומרי המלית ולצקת מעל הבסיס.
לאפות בחום של כ- 180 מעלות במשך שעה.

לציפויים:
לקרר את העוגה היטב ולפרוס לשש פרוסות משולשות ונדיבות.
על חצי מהפרוסות למרוח שוקולד מריר מומס, לפזר פרורי עוגיות אוריאו ולנעוץ עוגיית אוריאו.
על החצי השני לזלף ריבת חלב, לפזר קוקוס קלוי ולנעוץ עוגיית אלפחורס.

עוגת 'גבינה' טבעונית
לתבנית אינגליש קייק ארוכה

אותו הדבר פחות או יותר, בהקטנת הכמות לחצי:

לבסיס:
100 גרם ביסקויטים טחונים גס
50 גרם מרגרינה/ נטורינה מומסת

למלית גבינה:
500 גר' גבינת סויה/ קוקוס
200 גר' מעדן סויה בטעם וניל
1/3 כוס סוכר
1/2 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל
1 כף קורנפלור
תמצית וניל

הוראות ההכנה זהות בדיוק לעוגה החלבית.

לאחר האפיה, לחתוך מתוך העוגה משולש דומה בגודלו למשולשי עוגת הגבינה, לצפות בשוקולד מומס, לפזר פירורי אוריאו ולנעוץ עוגיית אוריאו
זה טעים? כי הבת שלי לא אוהבת את הגבינות ומעדני סויה כמות שהם , מנסה מידי פעם מעדנים ודברים חדשים שיוצאים היא מתלהבת בפעם הראשונה ואחכ לא רוצה..
השאלה אם במתכונים הם כן טעימים ?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק יג

א לַמְנַצֵּחַ מִזְמוֹר לְדָוִד:ב עַד אָנָה יְהוָה תִּשְׁכָּחֵנִי נֶצַח עַד אָנָה תַּסְתִּיר אֶת פָּנֶיךָ מִמֶּנִּי:ג עַד אָנָה אָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשִׁי יָגוֹן בִּלְבָבִי יוֹמָם עַד אָנָה יָרוּם אֹיְבִי עָלָי:ד הַבִּיטָה עֲנֵנִי יְהוָה אֱלֹהָי הָאִירָה עֵינַי פֶּן אִישַׁן הַמָּוֶת:ה פֶּן יֹאמַר אֹיְבִי יְכָלְתִּיו צָרַי יָגִילוּ כִּי אֶמּוֹט:ו וַאֲנִי בְּחַסְדְּךָ בָטַחְתִּי יָגֵל לִבִּי בִּישׁוּעָתֶךָ אָשִׁירָה לַיהוָה כִּי גָמַל עָלָי:
נקרא  17  פעמים

אתגר AI

חג מתן תורה • 1

לוח מודעות

למעלה