מאפים הלחמניות הכי טריות בכיתה----

zipi m

משתמש פעיל
עריכה והפקת סרטים
@hbecker
אין מילים, המתכון מוצלח ביותר!
פעם ראשונה שיוצא לי לחמניות טעימות ואווריריות
פשוט כל המשפחה התלקקה.

אני הכנתי מקמח כוסמין, ויצא נהדר!
שוב,
תודה רבה!
 

חני פ.

משתמש פעיל
D I G I T A L
הכנתי חלות ולחמניות לפי המתכון שלך @hbecker
יצא מושלם!!
הכנתי מקמח מלא 80%, לא הוספתי עוד מים
(אחרי שנים שלא אפיתי..) 20200507_213038.jpg
 

gila zohar

משתמש מקצוען
מתכון-
הדיוק בכמויות ממש חשוב

1 כף מלח
1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
600 מ"ל מים
3/4 כוס שמן

שמים בקערה מלח ומעל זה קמח, סוכר, שמרים ומים.
מתחילים ללוש לבצק.
אחרי שמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן. לשים עד לקבל בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים לכמה דקות ומערבלים שוב.

מעירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח. לא יותר. התפחת יתר הורסת את המרקם.

יוצרים לחמניות ומניחים בתבנית.
מתפיחים 12 דקות, מושחים בביצה מהולה במים ומפזרים מה שרוצים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות

אופים להשחמה נאה מלמעלה ומלמטה ולא יותר. בערך 15 דקות

מניחים לקירור על רשת. דווקא רשת כי כך משתחרר האוויר החם ולא מרטיב את הלחמניות והורס להן את המרקם.

להקפאה-
מקפיאים כשהלחמניות עדיין לא ממש קרות. לא חמות אבל עדיין נעימות למגע. לא מוציאות אדים.
בשקית קשורה היטב וסגורה בנוסף בקליפס על הקשר.
הקפאה עמוקה עדיפה
בלת"ק
האם ניתן להתפיח ללילה במקרר??
 

חני פ.

משתמש פעיל
D I G I T A L
מרחת משהו מיוחד למעלה?
זה רק ביצה ושומשום?

ביצה מהולה במים ושומשום.

לגבי האפיה, השתמשתי בתוכנית שהתנור 'ממליץ' לאפית חלות.
וכנ"ל ללחמניות, יש תוכנית שונה מהחלות שמומלצת ע"פ חוברת ההוראות שהגיע עם התנור..
ויצא מוצלח ביותר!

אלו הלחמניות (מעשה ידי הילדים), יצא בהיר יותר. לדעתי הייתי צריכה להשאיר עוד 2 דקות בתנור.
אבל מבחינת אפיה- הן יצאו אווריריות מאוד.

20200507_214944.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

gila zohar

משתמש מקצוען
ביצה מהולה במים ושומשום.

לגבי האפיה, השתמשתי בתוכנית שהתנור 'ממליץ' לאפית חלות.
וכנ"ל ללחמניות, יש תוכנית שונה מהחלות שמומלצת ע"פ חוברת ההוראות שהגיע עם התנור..
ויצא מוצלח ביותר!

אלו הלחמניות (מעשה ידי הילדים), יצא בהיר יותר. לדעתי הייתי צריכה להשאיר עוד 2 דקות בתנור.
אבל מבחינת אפיה- הן יצאו אווריריות מאוד.

צפה בקובץ המצורף 649582
אשמח לשמע איזה תוכנית? (ואיזה תנור)
 

gila zohar

משתמש מקצוען
אלקטרלוקס - EOC5741AO
חלות - אפייה לחה עם מאוורר (190 מעלות 25 דקות)
לחמניות - בישול עם מאוורר טורבו (180 מעלות 20 דקות)


צפה בקובץ המצורף 649663צפה בקובץ המצורף 649658
צפה בקובץ המצורף 649664
יש לי גם אלקטרא לוקס
מה זה אפיה לחה אפיה יבשה?
יש לי רק את הסימון של הטורבו ואז את הרגילים...
אין לי טורבו בכמה וארציות...
(הלחה / יבשה זה המעלות אולי???)
 

shaini

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אוף
הכנתי לשבת ויצא לי נוראי :(
הבצק לא תפח
השמן לא נספג
כפרה :confused:
 

שבולת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
אם רוצים שיצא קצת יותר שחום- מוסיפים לביצה מעט סוכר, מערבבים ומורחים על החלה

נכון. אני מערבבת חלמון ביצה עם מעט מים מעט שמן ומעט סוכר, הצבע יוצא חלומי!
(המים, השמן והסוכר אמורים להכפיל את כמות החלמון, כלומר אם יש לי שמינית כוס חלמון אז עם הוספת הנ"ל יהיה לי בערך רבע כוס תערובת למריחה. מקוה שהובנתי:rolleyes:)

אגב, הכנתי אתמול לראשונה את המתכון, יצא טעים ורךךךךךךךךךךךךך, אבל מים שמתי פחות, בסביבות ה500 מ"ל
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק יד

א לַמְנַצֵּחַ לְדָוִד אָמַר נָבָל בְּלִבּוֹ אֵין אֱלֹהִים הִשְׁחִיתוּ הִתְעִיבוּ עֲלִילָה אֵין עֹשֵׂה טוֹב:ב יְהוָה מִשָּׁמַיִם הִשְׁקִיף עַל בְּנֵי אָדָם לִרְאוֹת הֲיֵשׁ מַשְׂכִּיל דֹּרֵשׁ אֶת אֱלֹהִים:ג הַכֹּל סָר יַחְדָּו נֶאֱלָחוּ אֵין עֹשֵׂה טוֹב אֵין גַּם אֶחָד:ד הֲלֹא יָדְעוּ כָּל פֹּעֲלֵי אָוֶן אֹכְלֵי עַמִּי אָכְלוּ לֶחֶם יְהוָה לֹא קָרָאוּ:ה שָׁם פָּחֲדוּ פָחַד כִּי אֱלֹהִים בְּדוֹר צַדִּיק:ו עֲצַת עָנִי תָבִישׁוּ כִּי יְהוָה מַחְסֵהוּ:ז מִי יִתֵּן מִצִּיּוֹן יְשׁוּעַת יִשְׂרָאֵל בְּשׁוּב יְהוָה שְׁבוּת עַמּוֹ יָגֵל יַעֲקֹב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל:
נקרא  17  פעמים

לוח מודעות

למעלה