מאפים הלחמניות הכי טריות בכיתה----

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מחכה גם למתכון ..
ומצרפת לכם את המתכון שלי , קל ברמות להכנה, ללא מיקסר! ככה בקערה עם כף !
הוא מתכון בסיס ללחמניות , פוקאצות לחמניות ממולאות , פיצות ועוד... כל מי שקבלה את המתכון לא גומרת להודות ולהלל...
המתכון:
1 קג קמח מלא 80%/כוסמין 80%(תנסו - זה יוצא מושלם )
2 כפות שמרים יבשים
600 מ"ל מים פושרים - שזה בעצם 2 וחצי כוסות מים פושרים- שימו לב -אני מדברת על כוסות של איקאה הצבעוניות , זהה גם לכוס קרטון של 240 מ"ל .
2 כפות סוכר
3/4 כוס שמן
1 כף מלח
הוראות הכנה:
שמה בקערה את השמרים והמים הפושרים , מערבבת להמסה
מוסיפה סוכר וקמח מערבבת חצי ומוסיפה את השמן ולקראת סוף הערבוב בוזקת את המלח (שלא יתערבב עם השמרים)
זהו!! הבצק יוצא רך ונעים למגע והקערה נשארת נקיה
מתפיחה 20 דקות - לא יותר!!-
יוצרת לחמניות , פוקאצ'ות ומפזרת מלמעלה- שומשום שחור או לבן/ זעתר/בצל מתובל/ בצל יבש עם מעט כורכום/קטשופ זיתים וגבנ"צ /פטריות/זיתים/עגבניות ועוד.. ועוד...

יוצא מושלם !! בלי להוציא מיקסר ובחצי שעה
ניתן להכין בו זמנית שלוש קערות נפרדות ולזכות בהפרשת חלה וליצור כמה סוגי לחמניות ולהקפיא נשמר מעולה ממש!
ספרו לי איך יצא...
לאיזה מתכון את מחכה?
הוא הועלה כבר לפני 4 שנים......
תקראו קודם את האשכול לני שמגיבים.....
 

אאי

משתמש פעיל
הבוקר החלטתי שאני ממלאה את המקפיא, אז דבר ראשון הכנתי שתי קילו מהבצק המהמם הזה, ואז עברתי על החוברת "זה לא רק בצק" כדי לקבל רעיונות לגיוונים, וזה התוצאה.
תודה רבה @ה. בקר!
 

קבצים מצורפים

  • IMG_9736.JPG
    IMG_9736.JPG
    3.1 MB · צפיות: 79
  • IMG_9741.JPG
    IMG_9741.JPG
    2.4 MB · צפיות: 83
  • IMG_9779.JPG
    IMG_9779.JPG
    2.4 MB · צפיות: 82
  • IMG_9782.JPG
    IMG_9782.JPG
    2.6 MB · צפיות: 87

אקטיבית

משתמש פעיל
אצלינו גרים אנשים מפונקים.
לחם לא עובר להם בגרון.
רק לחמניות
רק של אמא
רק טריות

מכינה פעם בשבוע נגלה לכל השבוע.
מקפיאה באופן שנשאר ממש טרי.

לחמניות רכות רכות וטעימותתת
[לא אכלתי, כך אמרו כאן...]


המתכון למעשה הוא מתכון פשוט די בנאלי.
מחר בעז"ה אעלה את המתכון
בינתיים תכינו ממרחים וירקות
צפה בקובץ המצורף 537003

צפה בקובץ המצורף 537004


איך את עושה כאלו עיגולים מושלמים?
את קודם מרדדת?
 

הצפונית והדרומית

משתמש צעיר
מתכון-
הדיוק בכמויות ממש חשוב

1 כף מלח
1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
550 מ"ל מים
3/4 כוס שמן

שמים בקערה מלח ומעל זה קמח, סוכר, שמרים ומים.
מתחילים ללוש לבצק.
אחרי שמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן. לשים עד לקבל בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים לכמה דקות ומערבלים שוב.

מעירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח. לא יותר. התפחת יתר הורסת את המרקם.

יוצרים לחמניות ומניחים בתבנית.
מתפיחים 12 דקות, מושחים בביצה מהולה במים ומפזרים מה שרוצים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות

אופים להשחמה נאה מלמעלה ומלמטה ולא יותר. בערך 15 דקות

מניחים לקירור על רשת. דווקא רשת כי כך משתחרר האוויר החם ולא מרטיב את הלחמניות והורס להן את המרקם.

להקפאה-
מקפיאים כשהלחמניות עדיין לא ממש קרות. לא חמות אבל עדיין נעימות למגע. לא מוציאות אדים.
בשקית קשורה היטב וסגורה בנוסף בקליפס על הקשר.
הקפאה עמוקה עדיפה
2 שאלות:

אפשר להשתמש בשמרים טריים? ולא יבשים?

וכן, האם אפשר לעשות את המתכון הזה ב"מזונות"

ואיך יוצא לך כזה שחום יפה, לי יצא טיפה חיוור......
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
2 שאלות:

אפשר להשתמש בשמרים טריים? ולא יבשים?

וכן, האם אפשר לעשות את המתכון הזה ב"מזונות"

ואיך יוצא לך כזה שחום יפה, לי יצא טיפה חיוור......
אפשר טריים.
לגבי מזונות אני לא יודעת לענות לך מהסיבה שאני לא מכינה לחמניות מזונות כי אנחנו בכל מקרה נוטלים עליהם ידיים...

הצבע הוא בסה"כ מביצה ואפיה החום של 200
 

הצפונית והדרומית

משתמש צעיר
אפשר טריים.
לגבי מזונות אני לא יודעת לענות לך מהסיבה שאני לא מכינה לחמניות מזונות כי אנחנו בכל מקרה נוטלים עליהם ידיים...

הצבע הוא בסה"כ מביצה ואפיה החום של 200
תודה,
ואותה כמות של שמרים טריים כמו יבשים נכון?
אני גם שמתי ביצה וקצת מים,
את שמה רק ביצה?
 

סוסיתא

משתמש צעיר
אני רוצה להכין את הבצק לחלות, ואוהבת קצת יותר מתוק.
אם אני מוסיפה סוכר, אני צריכה לשנות משו ביחס של המרכבים האחרים?
תודה רבה!!
 

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אני רוצה להכין את הבצק לחלות, ואוהבת קצת יותר מתוק.
אם אני מוסיפה סוכר, אני צריכה לשנות משו ביחס של המרכבים האחרים?
תודה רבה!!
לא בטוח. רק שבהתפחה שימי לב שלא יצא מאיזון (כי הסוכר עוזר לשמרים לתפוח)
 

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
מתכון-
הדיוק בכמויות ממש חשוב

1 כף מלח
1 קילו קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
550 מ"ל מים
3/4 כוס שמן

שמים בקערה מלח ומעל זה קמח, סוכר, שמרים ומים.
מתחילים ללוש לבצק.
אחרי שמתחיל להיווצר בצק מוסיפים את השמן. לשים עד לקבל בצק רך, נעים ולא דביק.
מניחים לכמה דקות ומערבלים שוב.

מעירים לקערה מרוחה בשמן ומורחים גם את פני הבצק במעט שמן. מכסים בניילון ומתפיחים להכפלת הנפח. לא יותר. התפחת יתר הורסת את המרקם.

יוצרים לחמניות ומניחים בתבנית.
מתפיחים 12 דקות, מושחים בביצה מהולה במים ומפזרים מה שרוצים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות

אופים להשחמה נאה מלמעלה ומלמטה ולא יותר. בערך 15 דקות

מניחים לקירור על רשת. דווקא רשת כי כך משתחרר האוויר החם ולא מרטיב את הלחמניות והורס להן את המרקם.

להקפאה-
מקפיאים כשהלחמניות עדיין לא ממש קרות. לא חמות אבל עדיין נעימות למגע. לא מוציאות אדים.
בשקית קשורה היטב וסגורה בנוסף בקליפס על הקשר.
הקפאה עמוקה עדיפה
(סליחה על ההקפצה)
יצא לי מאד מאד דביק
קשור לסוג הקמח?
(כמובן- שמתי כמויות מדויקות. רק יותר סוכר)
מה לעשות?
 

א"א

משתמש פעיל
D I G I T A L
השאלה אם הבצק רך- אם דביק ועדין הבצק קשה את צריכה פשוט ללוש עוד ולחכות שהמים יוטמעו בבצק
אם הוא רך ועדיין דביק תוסיפי קצת קמח
 

צלמת אלופה

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
(סליחה על ההקפצה)
יצא לי מאד מאד דביק
קשור לסוג הקמח?
(כמובן- שמתי כמויות מדויקות. רק יותר סוכר)
מה לעשות?
אם זה קמח שנטחן אחרי פסח הרבה פעמים הוא פחות מאוזן משום מה
תוסיפי עוד קצת קמח
 

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
יש מצב שזה בגלל שהשתמשתי בקמח רובינפלד?
אני רואה שהמתכון שכתוב עליו מכיל רק 420 מ"ל מים וחצי כוס שמן
זה כל הנוזלים
אולי הקמח שלהם צריך פחות נוזלים?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
יש מצב שזה בגלל שהשתמשתי בקמח רובינפלד?
אני רואה שהמתכון שכתוב עליו מכיל רק 420 מ"ל מים וחצי כוס שמן
זה כל הנוזלים
אולי הקמח שלהם צריך פחות נוזלים?
אתמול בלילה הכנתי עם קמח רובינפלד. יצא מעולה
באיזה כוסות השתמשת?
 

א שיינפלד

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
באיזה כוסות השתמשת?
מדדתי 550 מל מים.
שמן- כמעט כוס ח"פ מלאה
ובכל מקרה יצא דביק מאד מהרגע הראשון

-אפיתי את הלחמניות בתבניות אישיות
יצא טעים במיוחד!
(הוספתי מעל בצל מטוגן)
תודה!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
מדדתי 550 מל מים.
שמן- כמעט כוס ח"פ מלאה
ובכל מקרה יצא דביק מאד מהרגע הראשון

-אפיתי את הלחמניות בתבניות אישיות
יצא טעים במיוחד!
(הוספתי מעל בצל מטוגן)
תודה!
שמן צריך 3/4 כוס לא כמעט כוס מלאה.
והמים כן 550 אני שמה כך קבוע
 

RIVKI COHEN

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
שמן צריך 3/4 כוס לא כמעט כוס מלאה.
והמים כן 550 אני שמה כך קבוע
אני באופן קבוע מכינה את המתכון שלך של הלחמניות
יודעת אותו מתוך שינה (:
היום הכנתי מקמח רובינפלד ושמתי כרגיל 550 מל מים
הקילו הראשון אכן יצא דביקי הרבה יותר מהרגיל כמו שאמרה @א שיינפלד
בקילו השני שמתי הרבה פחות מים, סביבות ה 450 מל ויצא מרקם נוח וכיפי כמו שיוצא תמיד מהמתכון שלך
מעניין שאצלך לא היה שינוי
בכל אופן זו הזדמנות לומר לך תודה גדולה על החוברת המקסימה והמושקעת של הבצקים ועל כל השאר, תבורכי!
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכ

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת אֶל יי בַּצָּרָתָה לִּי קָרָאתִי וַיַּעֲנֵנִי:ב יי הַצִּילָה נַפְשִׁי מִשְּׂפַת שֶׁקֶר מִלָּשׁוֹן רְמִיָּה:ג מַה יִּתֵּן לְךָ וּמַה יֹּסִיף לָךְ לָשׁוֹן רְמִיָּה:ד חִצֵּי גִבּוֹר שְׁנוּנִים עִם גַּחֲלֵי רְתָמִים:ה אוֹיָה לִי כִּי גַרְתִּי מֶשֶׁךְ שָׁכַנְתִּי עִם אָהֳלֵי קֵדָר:ו רַבַּת שָׁכְנָה לָּהּ נַפְשִׁי עִם שׂוֹנֵא שָׁלוֹם:ז אֲנִי שָׁלוֹם וְכִי אֲדַבֵּר הֵמָּה לַמִּלְחָמָה:
נקרא  18  פעמים

אתגר AI

רישום קווי - חורף • אתגר 22

לוח מודעות

למעלה