אם אין צורך כרגע בכסף אז כמובן שרצוי לכאורה להשאיר.@מקצועי בלבד אשמח לעזרתך
בחור שהגיע לגיל 21 והחיסכון שלו (כולל 50 תוספת) נמצא באלטשולר,
כדאי עכשיו להוציא או להשאיר?
אם אין צורך כרגע בכסף אז כמובן שרצוי לכאורה להשאיר.@מקצועי בלבד אשמח לעזרתך
בחור שהגיע לגיל 21 והחיסכון שלו (כולל 50 תוספת) נמצא באלטשולר,
כדאי עכשיו להוציא או להשאיר?
ועניתי על זה, אני מצטערת שהתשובה לא פשוטה כ"כ כמו שנראה לכם, ושבשביל לענות עליה יש צורך בעוד כמה וכמה נתונים.@השקעות R הון @מקצועי בלבד אשמח להתייחסות.
אני חוזר על השאלה
תכלס מה יצא יותר משתלם קרן השתלמות עם דמי ניהול או חיסכון לכל ילד ומס 25 אחוז ?
אני מדבר על נתון מאוד ספציפי 50 ש"ח לחודש לכאן או לכאן.
תודה על המענה.אם אין צורך כרגע בכסף אז כמובן שרצוי לכאורה להשאיר.
לחיסכון לכל ילד יש מעלה נוספתתכלס מה יצא יותר משתלם קרן השתלמות עם דמי ניהול או חיסכון לכל ילד ומס 25 אחוז ?
כן, עד סכום מסויםזה מוכר גם כהוצאה לביטוח לאומי?
קרן השתלמות!@מקצועי בלבד תכלס מה יצא יותר משתלם קרן השתלמות עם דמי ניהול או חיסכון לכל ילד ומס 25 אחוז ?
אבל אם זה בשביל בחור ישיבה למשל שיש לו נקודות זיכוי הוא יקבל את הפטור ממס...קרן השתלמות!
גם אם תשלמו הכי גבוה דמי ניהול שזה 0.9 בערך + ריבית דריבית ל-20 שנה.
כל רווח שתרוויחו תצטרכי לשלם 25% שזה הרבה יותר!
אני לא יודעת איפה הטעות של @מקצועי בלבד
א. איפה כתבתי אחרת? כתבתי שיש עוד נתונים שמשפיעים על הרווחיות לכאן או לכאן.קרן השתלמות!
גם אם תשלמו הכי גבוה דמי ניהול שזה 0.9 בערך + ריבית דריבית ל-20 שנה.
כל רווח שתרוויחו תצטרכי לשלם 25% שזה הרבה יותר!
אני לא יודעת איפה הטעות של @מקצועי בלבד
בהחלט זה אחד מן הנתונים.אבל אם זה בשביל בחור ישיבה למשל שיש לו נקודות זיכוי הוא יקבל את הפטור ממס...
זה מאד ברור, @מקצועי בלבד רצתה לומר שיש אפשרות לפטור ממס גם בחסכון לכל ילד...@השקעות R הון @מקצועי בלבד אשמח להתייחסות.
אני חוזר על השאלה
תכלס מה יצא יותר משתלם קרן השתלמות עם דמי ניהול או חיסכון לכל ילד ומס 25 אחוז ?
אני מדבר על נתון מאוד ספציפי 50 ש"ח לחודש לכאן או לכאן.
היא ממש לא מטעה, זה תלוי בנתונים של כל אחד.זה מאד ברור, אין לי מושג למה @מקצועי בלבד מטעה כאן במפורש!
אפשר להגיש בקשה להחזר מס, אבל רק בשנה הלועזית הבאה.אם משכנו החודש בגיל 21 מביטוח לאומי עבור אברך צעיר ללא ילדים יש סיכוי שנקבל החזר מס?
לפנות למס הכנסה בנושא לבקשת החזר מס?
כתבתי את זה לפני שראיתי את התגובות לתגובה הראשונה!היא ממש לא מטעה, זה תלוי בנתונים של כל אחד.
בחור ישיבה למשל יקבל פטור על כל המס.
לא חבל לשלם סתם דמי ניהול???
יש לך טעות בשני החישובים האלו.בחסכון לכל ילד:
הפקדות חודשיות שלך על סך 50.00 עם תשואה שנתית של 7 תהיה שווה בעתיד 20,756.43 לאחר ניכוי מס רווחי הון לאחר 20 שנים של ריבית דריבית.
בקרן השתלמות הכי יקרה עם דמי ניהול של 0.8:
הפקדות החודשיות שלך על סך 50.00 עם תשואה שנתית של 7 תהיה שווה בעתיד 23,958.09 לאחר 20 שנים של ריבית דריבית. [שימי לב שאת יכולה לשלם בקרן השתלמות גם 0.5% מהמשקל הראשון ויצא לך בסוף 20 שנה 24,882.39]
שימו לב ההשוואה היא על מסלול זהה בשני האפיקים.
זה נועד לכל שכיר שהמעסיק שלו מסכים להפריש לו לקרן השתלמות.אם אני לא מורה ולא גננת ולא מנהלת מוסד
אין לי אפשרות לשים חסכון בקרן השתלמויות ?
זה נועד רק לעובדי הוראה או שישי דרך נוספת להכנס לשם?
איזה עוד סוגי נתונים יכולים לשנות פה בין אדם לאדםיש לך טעות בשני החישובים האלו.
בחיסכון לכל ילד: בדוגמה שהבאת יהיה שם לכאורה לא פחות 23,449.29 ש"ח.
ובקרן השתלמות : בדוגמה שהבאת יהיה שם לכאורה לא פחות 23,793.32 ש"ח.
אז בדוגמה שהבאת יש פער מזערי לטובת קרן השתלמות.
אבל כאמור יש פה נתונים שמשתנים בין אחד לשני, וזה לא מהווה דוגמה מייצגת לכלום.
אם היה לי זמן לפרט איך ומה כל נתון ונתון משנה ואח"כ להסביר שוב לכל אחד לפי הנתונים שלו הייתי כותבת, אבל אין לי את הזמן לזה.איזה עוד סוגי נתונים יכולים לשנות פה בין אדם לאדם
הסכום זהה של ההפקדה, מה עוד יכול להשפיע, אשמח שתכתבי
לחיסכון לכל ילד יש מעלה נוספת
שזה מושקע לפני שנאבד בעו"ש.
חישוב של מס מול דמי ניהול אפשר לעשות במחשבון שלי>>>
תודה רבה על ההסבר היפה, ומעניין אותי למה @מקצועי בלבד מתווכחת על זה.זה מאד ברור, @מקצועי בלבד רצתה לומר שיש אפשרות לפטור ממס גם בחסכון לכל ילד...
בכל אופן לולא הפטור ממס ההפרש הוא כזה:
בחסכון לכל ילד:
הפקדות חודשיות שלך על סך 50.00 עם תשואה שנתית של 7 תהיה שווה בעתיד 20,756.43 לאחר ניכוי מס רווחי הון לאחר 20 שנים של ריבית דריבית.
בקרן השתלמות הכי יקרה עם דמי ניהול של 0.8:
הפקדות החודשיות שלך על סך 50.00 עם תשואה שנתית של 7 תהיה שווה בעתיד 23,958.09 לאחר 20 שנים של ריבית דריבית. [יש גם אפשרות לכ"א לשלם בקרן השתלמות גם 0.5% מהשקל הראשון ויצא לך בסוף 20 שנה 24,882.39]
שימו לב ההשוואה היא על מסלול זהה בשני האפיקים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: