חיסכון לכל ילד החיסכון מס שיכול לעזור לילדים שלכם

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
ג. שאלה נוספת. קיבלתי עליה תשובות סותרות מכמה רו"ח,
במידה ואני פותחת קרן השתלמות של עובדי הוראה לפני הזמן
ונקנסת ב 47% מס
זה מס שהוא כמו מס רווח הון? אני יכולה להזדכות עליו במס בהחזר מס?
רוצה לפתוח ולהכניס את זה לקרן השתלמות העצמאית שלי כי הרווח בקרן ההשתלמות של עובדי ההוראה ממש אפסי
ויכולה לפתוח אותה באופן חוקי רק בעוד שנה וחצי בלי תשלום קנס..
החזרי מס אני עושה באופן עצמאי אז אין לי את השיקול של לשלם על זה..
תודה רבה!
כרגע פורסם ע"י רשות המיסים תזכיר חוק להערות הציבור על הקטנת המס עד סוף השנה כך שבמקסימום זה יהיה 15%.
וככל שעבר יותר זמן מהפתיחה של הקרן כך המס יהיה קטן יותר, ולמשל למי שעברו 3 שנים מהפתיחה יוכל למשוך את הכסף עד סוף השנה במס של 7.5% בלבד.

אפשר למשוך בכמה שנים
כל פעם צריך להגיש בקשת משיכה
הכוללת מילוי טופס, צירוף תעודת זהות ושיק מבוטל.

כן, תקראו כאן.

משלמים מס מרבי
אבל חיוב המס הוא לפי מדרגות המס ולכן אפשר לקבל החזר כל אחד לפי חבות המס שלו.
לגבי קרן השתלמות של עובדי הוראה אני סקפטי לגבי הצלחת המשיכה.
אשמח שתעדכנו בתוצאות זה יהיה לתועלת.
תודה רבה על המענה המפורט! מאוד עוזר לי!

לגבי המשיכה בפעימות, ממש מעולה. טוב לדעת.

לגבי המאמר של מס רווח הון, תודה על הקישור! קראתי עכשיו את המאמר, יש שם טעות לגבי הזיכוי ממס בישובים מסויימים, זה זיכוי שמוכר רק למס מיגיעה אישית.

לגבי הקרן השתלמות אני לא חייבת במס עד סכום גבוה, בגלל שאני תושבת צפת ולכן יכולה להשתמש בנקודות הבסיסיות ולהזדכות על כל הסכום..

כרגע פורסם ע"י רשות המיסים תזכיר חוק להערות הציבור על הקטנת המס עד סוף השנה כך שבמקסימום זה יהיה 15%.
וככל שעבר יותר זמן מהפתיחה של הקרן כך המס יהיה קטן יותר, ולמשל למי שעברו 3 שנים מהפתיחה יוכל למשוך את הכסף עד סוף השנה במס של 7.5% בלבד.
תודה רבה!
זה חוק שכבר תקף, אם אני כבר עכשיו אמשוך את הקרן?

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה