דגים הדגים הטעימים ביותר לפסח!

איזה דגים את משתמשת בפסח?

  • סלומון

  • מושט

  • נסיכה

  • קרפיון

  • סרדינים

  • בקלה

  • טונה טרי

  • דניס

  • מקרל

  • הרינג


תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
אני עושה אותו מתכון של געפילטע פיש גם בפסח וגם כל השנה, אף פעם לא שמה פירורי לחם וכדו'
לכל קילו של קרפיון טחון:
2 כפיות מלח (עדיף גס)- מומלץ: כשהדגים מגיעים להמליח אותם מיד ולהשהות כמה שעות בקערה
4 ביצים רכות
3 בצל בינוני
3/4-1 כוס סוכר (אצלי אוהבים מתוק ואני שמה יותר, תלוי בטעם)
מי שרוצה ניתן להוסיף פלפל שחור (אצלנו לא משתמשים)
וזהו!
אופן ההכנה:
אני שמה במעבד מזון בצל ומחילה להפעיל לטחון חזק.
אחרי שמתחיל להטחן אני מוסיפה ביצים
כשהביצים מוקצפות (צבע צהוב בהיר ותפוח) להוסיף למעבד את הדגים והסוכר ולתת לזה להתערבב טוב.
לעשות גלילים בנייר אפיה או שקיות הקפאה וכשקפוא לזרוק לסיר מים רותחים עם טבעות בצל, גזר, סוכר ומלח כשעה וחצי בישול. יוצא מעולה ובקלי קלות!
זה ישן אבל הייתי חייבת להודות על הההדרכה הברורה
התוצאה היתה מצויינת, קלופסים יציבים ולא מתפוררים, וטעימים (יחסית...)
 

הציירת

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני עושה אותו מתכון של געפילטע פיש גם בפסח וגם כל השנה, אף פעם לא שמה פירורי לחם וכדו'
לכל קילו של קרפיון טחון:
2 כפיות מלח (עדיף גס)- מומלץ: כשהדגים מגיעים להמליח אותם מיד ולהשהות כמה שעות בקערה
4 ביצים רכות
3 בצל בינוני
3/4-1 כוס סוכר (אצלי אוהבים מתוק ואני שמה יותר, תלוי בטעם)
מי שרוצה ניתן להוסיף פלפל שחור (אצלנו לא משתמשים)
וזהו!
אופן ההכנה:
אני שמה במעבד מזון בצל ומחילה להפעיל לטחון חזק.
אחרי שמתחיל להטחן אני מוסיפה ביצים
כשהביצים מוקצפות (צבע צהוב בהיר ותפוח) להוסיף למעבד את הדגים והסוכר ולתת לזה להתערבב טוב.
לעשות גלילים בנייר אפיה או שקיות הקפאה וכשקפוא לזרוק לסיר מים רותחים עם טבעות בצל, גזר, סוכר ומלח כשעה וחצי בישול. יוצא מעולה ובקלי קלות!
להוסיף המלח אחרון אז העיסה יוצא יותר טוב
 

fit plus - פיט פלוס

משתמש צעיר
מנוי פרימיום
תודה על המתכון נראה ממש טוב,
לדעתי אפשר לוותר על הסוכר זה מתקבל טוב עם הדבש.
ולמי שרוצה יש לכן כאן להורדה עוד מתכונים טעימים לפסח-תהנו.
 

chayasl

משתמש סופר מקצוען
עשיתי חיפוש על דגים-
ולא קיבלתי מספיק תוצאות לטעמי.
(הרבה היו עם רטבים, פילו וכדו׳...)

לי יש בבית קרטון של סלומון וחוסר ניסיון כמעט מוחלט בסלומון
(עובדת כמעט רק עם מושט...)

אז פתחתי אשכול.
מיועד לכל מתכון מוצלח של דגים לפסח,
אשמח אם תתנו הרבה של סלומון.

בל״נ שנוריד את החוברת מתכונים של פסח מבטיחה לתת לכם את המתכונים שלי!

ובשביל הסקרנות- הוספתי סקר;)
@hbecker
מתכון מעולה:

לטגן בצל, להוסיף שום קצוץ (לא כתוש), להוסיף קוביות גמבה,
כשמטוגן להוסיף קוביות עגבניה
לאדות את הנוזלים
לתבל במלח, פלפל, פפריקה
להוסיף את הדג עם הצד של העור כלפי מעלה, ולהפוך אחרי כדקה
לפזר כוסברה/פטרוזיליה
לכסות ולבשל כרבע שעה

יוצא טעים במיוחד
 

חם בלב

משתמש חדש
מעלה את המתכון .הורדתי את החוברת כבר:)
)של בלהה ויסנשטרן ע"ה)
החומרים.
לרוטב-1/2 כוס שמן זית/מיונז
1/2 כוס יין לבן יבש/חצי יבש
3 כפות סוכר חום/לבן
2 כפות דבש
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לפיזור מלמעלה כוס גדושה בצל מטוגן!בצל ירוק.
אופן ההכנה:
ערבבי את כל רכיבי הרוטב מרחי על הסלמון.
פזרי מעל בנדיבות בצל מטוגן וטבעות בצל.
השאירי כמה שעות במקרר לספיגת טעמים.
הכניסי לתנור שחומם מראש על חום גבוה כרבע שעה.
...ובכלל מאז שיש לי את החוברת הזו פסח הוא פשוט אחרת בשבילי ובעיקר בשביל המשפחה..שיהיה לעילוי נשמתה.
מה הכוונה לפזר מעל בצל מטוגן וטבעות בצל??
לא הבנתי למה הכוונה טבעות בצל?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  8  פעמים

לוח מודעות

למעלה