נערך לאחרונה ב:
לא.האם יש מחקה מדד עולמי כשר במגדל? (פנסיה)
במגדל פנסיה
מסלולים:במגדל פנסיה
מה כשר במקיפה הרגילה שלהם ?
ממה המסלול מורכב?פאסיבי מדדי מניות
90% נאסד"ק.ממה המסלול מורכב?
שלחו לי היום מייל ממגדל ששינו את אחוזי השקעה במסלול בקום 90 אחוז ניהיה 75 אחוז90% נאסד"ק.
ועוד שני מדדי טכנולוגיה
לא ל50%?שלחו לי היום מייל ממגדל ששינו את אחוזי השקעה במסלול בקום 90 אחוז ניהיה 75 אחוז
עדיין נשאר כשר ?
לא הבנתי את התשובהלא ל50%?
זה לא תשובה, זה שאלה!לא הבנתי את התשובה
רק שימת לב, זה לא כשר, ולכאורה השתנה עכשיו עם הרפורמה. למנורה יש מסלול מדדי מניות שמשלב גם נאסד"ק וזה כשר, וכנראה השתנה עכשיו המסלול.בהשתלמות יש לכלל מסלול עוקב נאסד’’ק 80 או 90 אחוז, השאר קרן מחקה AI (בינה מלאכותית
עריכה: בדקתי וזה 70 אחוז נסדא
20 אחוז ai
ו10 אחוז Russell 600 משהו כזה
אם המסלול מחקה מדדי מניות אני לא צריכה שיהיה לו הכשר רשמי.רק שימת לב, זה לא כשר, ולכאורה השתנה עכשיו עם הרפורמה. למנורה יש מסלול מדדי מניות שמשלב גם נאסד"ק וזה כשר, וכנראה השתנה עכשיו המסלול.
הוא לא צריך הכשר מחמת הניירות, אבל כן בגלל ההלוואות לעמיתים, שיהא היתר עיסקה.אם המסלול מחקה מדדי מניות אני לא צריכה שיהיה לו הכשר רשמי.
כך בררתי וזה מה שנפסק לי.
או אם זה ע"י אופציות ושאר הכסף מולווה בריבית קצוצה לחברות (אג"ח קונצרני)הוא לא צריך הכשר מחמת הניירות, אבל כן בגלל ההלוואות לעמיתים, שיהא היתר עיסקה.
תגיד, עם איזה כלי עשית את הסימולציות הללו, והאקסל שלך? האם זה מוריד לך את הנתנים לאקסל?אוקיי. בדקתי משנת 2000 (אבל לא על קרן סל, אלא על המדדים עצמם - זה לא לגמרי אותו הדבר, אבל מספיק בשביל להשוות בין שני מדדים)
להלן התוצאות:
קוד:Nasdaq 3 years: min: 0.2847792884387806 mean: 1.35464585686962 max: 2.3578462752334546 S&P500 3 years: min: 0.5659891480924283 mean: 1.2366448068347298 max: 1.901262536693891
0.5 אומר - שהמשקיע נשאר עם חצי משווי התיק ההתחלתי. ו-2.3 אומר, שהתווסף לו 130% על התיק
הפלטפורמה שציינת לא מאפשרת לעשות את המבדק שעשיתי
מה שאני עושה - מדמה השקעה ל3 שנים, שקרתה בכל נקודת התחלה אפשרית. ואז מסתכל אל תוצאות סטטיסטיות
כאן אפשר לראות את ההתפלגות בצורה ויזואלית.
צפה בקובץ המצורף 1546188
מה שרואים כאן בעצם, שבנאסדק גם ההצלחה וגם וגם הנפילות - הכל על הסטרואידים
הצד השמאלי - זה משבר הדוט.קום, ככל הנראה
זה לא כלי. זו תוכנה קטנה שכתבתי (סקריפט בפייתון)תגיד, עם איזה כלי עשית את הסימולציות הללו, והאקסל שלך? האם זה מוריד לך את הנתנים לאקסל?
דרך אגב, מישהו שלומדת תכנות לקחה את הרעיון כמה צעדים קדימה ועושה מזה פרויקט גמר בשילוב AIזה לא כלי. זו תוכנה קטנה שכתבתי (סקריפט בפייתון)
אני בכל מקרה לא יודע מה זה פייתון, ויודע ממש מעט על המונח סקריפט, אם יש לך כלי עזר שתוכל לשתף זה יהיה טוב, ואם לא, נסתפק בקיים.דרך אגב, מישהו שלומדת תכנות לקחה את הרעיון כמה צעדים קדימה ועושה מזה פרויקט גמר בשילוב AI
הרעיון הוא שתהיה אפשרות לתאר במילים שלך את האסטרטגיה של השקעה, ואז לראות סיכום (בדומה לסיכום הנ"ל) שמבוסס על נתונים היסטוריים ומשקף מה היו תוצאות אילו אסטרטגיה זו הייתה מיושמת בכל מיני טווחי זמן
נו תעלה קישורדרך אגב, מישהו שלומדת תכנות לקחה את הרעיון כמה צעדים קדימה ועושה מזה פרויקט גמר בשילוב AI
הרעיון הוא שתהיה אפשרות לתאר במילים שלך את האסטרטגיה של השקעה, ואז לראות סיכום (בדומה לסיכום הנ"ל) שמבוסס על נתונים היסטוריים ומשקף מה היו תוצאות אילו אסטרטגיה זו הייתה מיושמת בכל מיני טווחי זמן
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: