אוריינות פיננסית עדיפה מייעוץ.ועדיין אני מגדיש לא לעשות שום צעד בנושא הפנסיה בלא התייעצות עם איש מקצוע מוסמך!
אוריינות פיננסית עדיפה מייעוץ.ועדיין אני מגדיש לא לעשות שום צעד בנושא הפנסיה בלא התייעצות עם איש מקצוע מוסמך!
הם לא סותרות אלא משלימות.אוריינות פיננסית עדיפה מייעוץ.
השנה עם הגדלת מענק עבודה לילדים בני 0-3, התשובה היא ממש לא חד משמעית, יש מצב שהעסק של אחד מבני הזוג עושה יותר מ11000 ופחות מכ15000.
שבמצב שהכל רשום על בן זוג אחד הוא לא מקבל כלום, לא מענק עבודה ולא זיכוי מס וכבר נהפך עסק מורשה לגבי מע"מ,
ובחלוקה לשני עסקים לשני בני זוג, הוא עדיין פטור ומקבל שני מענקי עבודה,
סה"כ למי שיש 3 ילדים ו1מתוכם הוא פחות מ3 כ27000 לשני בני הזוג וב2 ילדים כ38000 וב3 ילדים כ49000. בנוסף להטבת מס רוחי הון בקה"ש.
אותגובתי התייחסה למי שאין לו עסק אמיתי כלל, ויש לאשתו, או הפוך.
גם במקרה שאין עסק כלל והאיש מובטל, עדיין התועלת של מענק עבודה בפתיחת עסק נע בין כ10,000 ל כ25,000 לכל אחד מבני הזוג, תלוי כמות ילדים, וגבר או אישה.
במקרה וכבר שכירים במשכורת כ4100 ומעלה, אין תועלת מבחינה זו.
והבוחר יבחר..מאד פשוט אני ממליצה לפעול ישר.
מי שיש לו עסק אמיתי, או שפותח עסק אמיתי שיפתח עסק, ומי שאין לו עסק אמיתי וגם לא מתכנן לפתוח עסק אמיתי אז שלא יפתח עסק.
נכתב, אך לא באריכות ובבהירות המתבקשת, נשמח שתעשה את זה.שאולי כדאי פעם להאריך את הדיבור עליו (משער שכבר נכתב באריכות בפורום).
זה נכון בטווח של כ47 שנה ויותר בהפקדה ח"פ, וכ50 שנה בהפקדות חודשיות. בהנחת דמי ניהול 0.6 ותשואה 10 ואינפלציה 2.5.קרן השתלמות עדיפה על קופת גמל להשקעה
אבל לא על חשבון עצמאי ששם העמלות והדמי ניהול יכולים להיות הרבה יותר זולים..
??@האדם הסביר
אשמח לשאול אותך בתור אחד שמתכנן ומכיר פנסיות בגיל פרישה
אדם בן 30 שעבר מעבודה לעבודה כולם אומרים שלא כדאי למשוך את רכיב הפיצויים
כדי לקבל את זה בגיל פרישה כקצבה.
מה דעתך בנושא?
ואיך באמת משפיע הפיצויים בפרישה?
את זה כן אפשר להוריש?
תודה
אני מצטער, אבל איני מתכנן פרישה או יועץ פנסיוני מוסמך, ותחת ההסתייגות הזאת צריך לקחת כל דבר שאני או אחרים כותבים בנושא מסובך ורווי פרטים שכל אחד מהם יכל להשפיע ולשנות כליל את התמונה.@האדם הסביר
אשמח לשאול אותך בתור אחד שמתכנן ומכיר פנסיות בגיל פרישה
מה הפירוש "שיעור המשיכה הבטוח"?(אגב, בכלל משיכת כספים מהמוצרים הפנסיונים או משוק ההון בתיק שהוא עדיין בשלבי צמיחה ועוד לא הגיע ל'שיעור המשיכה הבטוח', היא לדעתי מוצא אחרון.
לפי מחקר ידוע משיכה שנתית של עד 4% מהקרן לא אמורה לפגוע בגודל הקרן ב97% מהמקרים, לדעת המחמירים כ3%מה הפירוש "שיעור המשיכה הבטוח"?
אכן, למי שלא מתחבר להשקעה דרך חשבון מסחר, למי שכן מסוגל, האופציה השניה עדיפה יותר.וכן גם את "חיסכון לכל ילד" ניתן למשוך בגיל פרישה כקצבה
לדעתך יכול להיות שלא כדאי למשוך את זה עד הפרישה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: